כל מדינה אחרת שיש נתונים לגביה.
אין קשר.
היציאה מהמשבר היא בזכות החיסון. לפני החיסון, ישראל היתה בצמרת העולמית במספר הנדבקים.
עזוב את הפוליטיקה, אתה טוען ברצינות שניהול מערכת החינוך בתקופת הקורונה היה ברמה גבוהה?
הכתבה מינואר, עכשיו כבר אפריל, אנחנו פתוחים והם? עדיין נלחמים.
וגם הכתבה לא מדוייקת, הנה התשובה של גלובס.
www.globes.co.il
הכותב צעק באמצע המירוץ... אפשר להשוות בסוף המירוץ ולראות מה קרה.
אגב, תוצאות הבגרויות היו גבוהות והיה חשד שהנמיכו אותם כדי להשוות לשנים עברו, אז גם הנזק (ואני מסכים שיש נזק ענק) לא התבטא בציונים.
אני מסכים שהיציאה מהמשבר היא בגלל החיסון. לדעתי זה מה ששיחק פה תפקיד מרכזי(לא משמעת הציבור ולא חארטה)
ואני גם לא שוכח את הכתבות שצעקו על ביבי שלא הימר בכלל על פייזר, אלא על מודרנה שעוד לא הצליחה.
והפלא ופלא, תוך שבועיים עקפנו מדינות שהיו להם הסכם עם פייזר, וקיבלנו מהם חיסונים (את המחיר נשמור בצד -לא רלוונטי)
זה לא פוליטיקה, לא קשור לממשלה, לקואליציה, או למספר המנדטים של ביבי,
אלא לנחישות של ביבי להביא הסכמים ולחשוב מחוץ לקופסא, אני לא רואה אף ראש מפלגה כרגע שהיה עושה את זה .
להיפך, כולם דיברו על לאמץ מודלים של בריטניה, שוויץ, ועוד מדינות שכשלו בטיפול בקורונה. כמובן בליווי תמונות של עסקים פתוחים ואנשים בלי מסיכות.
ובקשר לשאלה שלך האחרונה,
לא. אני לא חושב שהטיפול בחינוך היה ברמה גבוהה, בכלל כל הטיפול בקורונה היה ניסוי ותעיה, כי אף אחד לא התמודד עם מימדים כאלה אף פעם.
אבל תראה לי מנהיג אחת בעולם שכן הצליח לטענתך? עזוב, קח 50 מנהיגים, באיזה מקום ביבי בטיפול בקורונה?
ז"א באו עם תוכנית. לעשות סגר הרמטי, לפתוח, ולראות איך הנגיף מגיב.
ואז סגרו שוב ופתחו לאט יותר. (הסתבר שזה לא כזה לאט)
ואז סגרו חצי קלאצ' ופתחו עוד יותר לאט.
כמובן עם חיצים ותלונות של פתחתם מהר מידי! למה לא פותחים יותר מהר?? למה סגר הרמטי? זה לא הרמטי! המשטרה עצלנית!
כל פעם התלונה בעד הופכת להיות תלונה נגד לפי העניין. אם עקבת אחרי התקשורת היית מזהה את המגמה.
עם כל זה.
אני מסתכל על המציאות ואני אומר... וואלה, אם ביבי היה עושה הכל מושלם, היו לו 120 מנדטים? אנשים היו מפרגנים? לא.
כי ככה אנחנו. שום דבר אף פעם לא יהיה מושלם. גם אם הוא מושלם !
אז אין לי בעיה שהקריבו חלק מהחינוך תמורת חיי אדם
ולפעמים חיי אדם תמורת עסקים
ולפעמים עסקים תמורת חינוך.
ככה זה במדינה שכל אחד מושך לכיוון אחר, מנסים לתפוס את החבל בכל הקצוות ולשמור על שיווי משקל. וככה בדיוק עשו בקורונה.
אבל בשורה התחתונה, כשאתה מסתכל על שאר מדינות העולם? אנחנו ניצחנו.
אנחנו במצב שבו מדינות אחרות היו חולמות להגיע אליו.
יש מדינות באירופה שבני 70 עדיין מחכים לחיסון, אתה מתקשר לקבוע תור וקובעים לך תור לעוד חודשיים ושלוש קדימה. הזוי!
ואצלנו? בדיוק רכשנו עוד מליוני חיסונים שיהיה לנו לשנה הבאה.
המצב לא מושלם, אבל הוא בהחלט צריך לגרום לך להגיד תודה על מה שיש.