• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עידן פוסט-נתניהו

• פותח הנושא פותח הנושא הסולידית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
אז מי ישאר לנו כמועמדים לתפקיד ראש ממשלת ישראל?
1) עשירים מהבית, כאלו שיש להם מספיק כסף כדי לממן עצמם בתקופת התפקיד
2) כאלו שמוכנים לעבוד בלחץ מוטרף 24\7 , יחד עם בן\בת הזוג (כי הלחץ גם על בן\בת הזוג), במשכורת של 17,000 שקל נטו לחודש. נכון שיש "צ'ופרים" כמו מכונית ונהג ומאבטחים, ומגבלות על ההגעה לכל מיני מקומות, וים של פפרצי ועיתונאים שרודפים אחרי כל פיפס שלך ושל הילדים שלך, אבל עדיין לא ברור לי מי בעל המשפחה השפוי שירצה את התפקיד.
3) רווקים או אל הוריים - יתכן שזו הסיבה שאנגלה מרקל או עמנואל מקרון או תרזה מיי הם נטולי ילדים ...
או כמו בארה"ב יבואו אנשים לא עשירים, יעשו קדנציה אחת או שתיים ובעקבותיהן יהפכו לאנשים מאד עשירים.
בעצם, גם בארץ זה קרה פעם. אחד בשם בנימין שלא הגיע רחוק בשוק הפרטי ואחרי שהיה ראש ממשלה עשה עשרות מיליונים תוך שנים בודדות. לא דיל כל כך רע.
ואל תזלזל בכוח שנותנת המשרה. להרבה אנשים הוא שווה הרבה יותר מכסף.

ו כמו בארה"ב יבואו אנשים לא עשירים, יעשו קדנציה אחת או שתיים ובעקבותיהן יהפכו לאנשים מאד עשירים.

מי למשל?

אחד בשם בנימין שלא הגיע רחוק בשוק הפרטי

באמת? תמיד אומרים שביבי יכול היה לעשות מיליונים בשוק הפרטי והוא "מקריב" את זה כדי להיות ראש ממשלה ולהרוויח 15K נטו בחודש.

תמיד אומרים שביבי יכול היה לעשות מיליונים בשוק הפרטי והוא "מקריב" את זה כדי להיות ראש ממשלה ולהרוויח 15K נטו בחודש.
יש מי שאצלו שררה שווה יותר מכסף.

הנשיא האחרון
באמת? תמיד אומרים שביבי יכול היה לעשות מיליונים בשוק הפרטי והוא "מקריב" את זה כדי להיות ראש ממשלה ולהרוויח 15K נטו בחודש.
אין קשר בין מה שכתבת למה שאני כתבתי. זה שהוא לא הגיע רחוק בשוק הפרטי זו עובדה, לא דעה (אם כי לא היה לו הרבה זמן להתקדם כי כמעט כל חייו קיבל שכר מהציבור ולא ממעביד פרטי). ברור שאחרי שיש לו טייטל של ראש ממשלה הוא יכול לעשות מיליונים בזכות זה, זו בדיוק הטענה שלי.
לא יודע מי אלו "תמיד אומרים" אבל אם תשווה אותו לראשי מפלגות אחרות תראה שהוא הצליח פחות מהם בקריירה שלפני הכניסה לפוליטיקה (שוב, היה לו פחות זמן כי הוא בפוליטיקה כמעט כל חייו הבוגרים וניסיונו בתחומים אחרים שואף לאפס), למשל בהשוואה לבנט או גבאי.

קח מחשבון שכר, תוסיף את כל הזקיפות שיש לו ותראה ששכר ברוטו של 50K מגיע לפחות מ 20K נטו.
הנה רפרנס לפרסום
עצם העובדה שהוא משלם מס של 49% מהשקל הראשון אומרת שיש לו הכנסות אחרות (ושהוא עושה תיאום מס) פרט לשכר כראש הממשלה והשכר הנוסף מגיע במינימום לסף המיסוי של 49%.

ותקנו אותי אם אני טועה.

נערך לאחרונה ב:
הנה רפרנס לפרסום
עצם העובדה שהוא משלם מס של 49% מהשקל הראשון אומרת שיש לו הכנסות אחרות (ושהוא עושה תיאום מס) פרט לשכר כראש הממשלה והשכר הנוסף מגיע במינימום לסף המיסוי של 49%.
בנוסף,
מתוך התגובות:
שיציג טופס 106 הוא הרוויח 80,000 ברוטו ביונאר ושימו לב להפרשות לקרן השתלמות (מעל התקרה) ....
....... בצד ימין למטה ישנה טבלת מצטברים של הכנסות... מזה עולה כי במשכורת חודש ינואר הרוויח נתניהו כ - 80,000 ש"ח... ובחודש פברואר הוא מראה לנו כמה הוא מסכן ...

הנה רפרנס לפרסום

ותקנו אותי אם אני טועה

אז אתה מצפה שראש הממשלה יביא כסף מהבית?

אני לא מצפה לכלום, לא אני זה שפרסמתי תלוש משכורת בצורה שלא ממש משקפת את המציאות

אבל זה כן משקף את המציאות.
אם יש פה אנשים שמרויחים 45K לחודש, הם יוכלו לספר לך שהנטו יוצא בערך חצי מזה, ואצל ראש הממשלה יש הרבה זקיפות, כך שזה יוצא עוד פחות.

אז אתה טוען ש 17K נטו זה שקר, וזה צריך להיות 22K נטו? אוקיי קיבלתי, ועדיין אני שואל, למה מנכ"ל טבע, או מנכ"ל בנק לאומי , או כל מנכ"ל חברה גדולה מרויחים פי 10 יותר מזה? האם מה שהם עושים יותר חשוב?

או כמו בארה"ב יבואו אנשים לא עשירים, יעשו קדנציה אחת או שתיים ובעקבותיהן יהפכו לאנשים מאד עשירים.
בעצם, גם בארץ זה קרה פעם. אחד בשם בנימין שלא הגיע רחוק בשוק הפרטי ואחרי שהיה ראש ממשלה עשה עשרות מיליונים תוך שנים בודדות. לא דיל כל כך רע.
ואל תזלזל בכוח שנותנת המשרה. להרבה אנשים הוא שווה הרבה יותר מכסף.

במילים אחרות, מועמדים לראש ממשלה יהיו אנשים חסרי נסיון ניהולי אמיתי שילמדו לנהל על חשבוננו, או רודפי שררה עשירים.

אבל זה כן משקף את המציאות.
אם יש פה אנשים שמרויחים 45K לחודש, הם יוכלו לספר לך שהנטו יוצא בערך חצי מזה, ואצל ראש הממשלה יש הרבה זקיפות, כך שזה יוצא עוד פחות.

אז אתה טוען ש 17K נטו זה שקר, וזה צריך להיות 22K נטו? אוקיי קיבלתי, ועדיין אני שואל, למה מנכ"ל טבע, או מנכ"ל בנק לאומי , או כל מנכ"ל חברה גדולה מרויחים פי 10 יותר מזה? האם מה שהם עושים יותר חשוב?

במילים אחרות, מועמדים לראש ממשלה יהיו אנשים חסרי נסיון ניהולי אמיתי שילמדו לנהל על חשבוננו, או רודפי שררה עשירים.
ייתכן ויהיו חסרי ניסיון ניהולי כמו ביבי שיתגלחו על חשבוננו אבל ייתכן ויהיו חברי כנסת או אנשים שהצליחו בתחומם ולא התעשרו.
גם רמטכל או ראש עיר מצליח אינם עשירים ויש להם נסיון ניהולי עשיר.

אני טוען שהוא הציג את התלוש שלו כאילו זה השכר היחידי שהוא מקבל, כי זה מתאים לנרטיב שהוא בא לספר.

ני שואל, למה מנכ"ל טבע, או מנכ"ל בנק לאומי , או כל מנכ"ל חברה גדולה מרויחים פי 10 יותר מזה? האם מה שהם עושים יותר חשוב?
כי זה מה שהדרקטריון החליט בגיבוי בעלי המניות.

אם נתניהו מרגיש לא מוערך (וכסף הוא פשוט יצוג נומרי לערך) אז פעם אחרונה שבדקתי יש לו סוכנות, הוא בהחלט יכול לבצע בחירה (הן בעבר והן בעתיד) לנסות למצוא מקום עבודה אחר (או ליצור כזה) שאולי יעריך את יכולתיו בשכר גבוה יותר, אף אחד לא מנע (או מונע) מנתניהו לנסות את מזלו במגזר הפרטי, אף אחד לא מנע ממנו לנסות ולהפוך למכ"ל טבע או בנק לאומי, הוא ביצע (וממשיך לבצע) בחירה מודעת לעבוד במשרה שהוא עובד בה.

אני מקווה שכל מי שמתייחס לתלוש של ביבי מודע לכך שמדובר בחלק קטן ממימון הממשלה של הוצאות ראש הממשלה.
כמעט כל הסכום שבתלוש הוא בעצם חסכון כי ראש הממשלה ממומן באוםן כמעט מלא על ידי הציבור (לא כולל סיגרים לצערו)

מה קשור התלוש של נתניהו לכל הסיפור, זה לא מצדיק את ההתנהלות שלו ושל מקורביו בכל הפרשיות, אל תיתנו לנתון הזה חשיבות, מדובר פה על ראש ממשלה בין הכי מושחתים שהיו למדינת ישראל לכאורה, הזוי שאתם מתייחסים למשכורת שלו, הוא עובד ציבור ולא מנכ"ל חברה פרטית.

מדובר פה על ראש ממשלה בין הכי מושחתים שהיו למדינת ישראל לכאורה
גם אילו כל החשדות יוכחו כנכונות, והוא יואשם בבית משפט, עדיין הוא הרבה פחות מושחת מראשי ממשלה אחרים.

מקווה שלא נגיע לשם.

ההתנהלות של נתניהו פסולה בלי שום קשר לעמדה פוליטית, חבל עבורו ועבורינו שהוא בחר להתנהל כך. כאשר הוא יצא מהמשחק, אנחנו צפויים לחוסר וודאות כלכלית ובטחונית (השכנים יבדקו את המנהיג החדש) בשלב הראשון, אני מקוה שלא לאורך זמן.

כתבה של מירב ארלוזורוב בדה-מרקר שמזהה נכון את הבעיה, אך הפתרון שהיא מציעה של ביטול הדמוקרטיה ומעבר לשלטון חונטת פקידים ומשפחות שוקן ומוזס, לא מקובל עלי (הגזמתי קצת, אך זה הכיוון).

ארבעה ראשי ממשלה ברציפות נחשדו בפלילים - והגיע הזמן להסיק מסקנות
את ראשי הממשלה בוחר הציבור, שלא שם דגש גדול מספיק על ניקיון הכפיים של נבחריו ■ אבל אפשר לחסן את הממשלה בפני ההשפעות המשחיתות של העומדים בראשה: להפסיק את קמפיין המשילות המופרך, ולפעול לחיזוק העצמאות של שומרי הסף בממשלה

https://www.themarker.com/allnews/1.5848108

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אגב, אני הצהרתי פה שמעודי לא בחרתי בנתניהו, למרות שהגנתי עליו בשרשור הזה.
אני תוהה אם יש פה מישהו הפוך? שבחר ליכוד\גוש ימין\נתניהו אבל מקטרג עליו פה? או להיפך (כמוני)?
כלומר, האם הויכוח פה הוא לפי קוים מפלגתיים\קואליציונים לחלוטין?

[סתם סקרנות שלי]

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P תעודה פאסיבית מחקה מדד - האם תם עידן? שוק ההון 40
sogi תם עידן פתיחת הטיקטים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 72
yossik עידן+ T2 אוף טופיק 7
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8
oferM נתניהו דרש מראש השב"כ להזהיר את לפיד: בלי פשרה על עילת הסבירות הסכנה למלחמה תגדל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 47

נושאים דומים

Back
למעלה