• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עידן פוסט-נתניהו

• פותח הנושא פותח הנושא הסולידית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
הינה עוד אחת, שמחזקת את הטיעון שלביבי יש ברית עם החמאס:

אם כך אני מניח שגם לשרון ולאולמרט הייתה ברית כזו?

ברור שאין שום ברית, חמאס הוא אויב, אבל הבעיה הגדולה היא שהוא אויב חלש. תגובה חזקה מדי עלולה למוטט אותו, וזה מצב שבפירוש מנוגד לכל אינטרס אסטרטגי של ישראל. החמאס אגב מבין זאת היטב, הוא יודע שישראל צריכה אותו כריבון ברצועת עזה לא פחות ממה שהוא צריך אותה. זה לא קשור לזהות ראש הממשלה הישראלי וזה לא קשור לזהות יו"ר חמאס או מפקד הזרוע הצבאית שלו. זה פשוט כורח המציאות, וזה יישאר כך עד שיהיה איזשהו אירוע חיצוני שיאפשר לכונן משטר אחר ברצועת עזה.

תגובה חזקה מדי עלולה למוטט אותו, וזה מצב שבפירוש מנוגד לכל אינטרס אסטרטגי של ישראל.
תשמע, אם ארגון חמאס לא היה קיים, והיית שואל אותי מה מבחינה אסטרטגית טוב למדינת ישראל שיהיה בעזה, התשובה שלי לא היתה "ארגון איסלמיסטי קיצוני, לא חזק מדי, שיורה טילים על ערי הדרום בשוטף, והכי חשוב שירה טילים על תל אביב למשך שבוע פעם בכמה שנים". כלומר למרות שאני מסכים שקיימת סכנה בהתמוטטות של חמאס מתוך פחד מהלא נודע, קשה לי מאוד להסכים שנפילה של חמאס בפירוש מנוגדת לכל אינטרס אסטרטגי של ישראל.

אני חושב שאסטרטגית המצב הנוכחי הוא גרוע מאוד מאוד למדינת ישראל. אנחנו בסוג של לימבו שבו אנחנו לא מסוגלים לשחרר את המצור על עזה מטעמי חשש בטחוני מוצדק מארגון קיצוני שלא מעוניין בשלום, ומנגד אנחנו גם לא יכולים להשאיר את המצור על עזה לנצח - זה באמת אסון הומניטרי איום שאנחנו, בתור הכוח החזק באיזור, אחראים לו. אפילו לספר אחד לשני שאנחנו הכי מוסריים בעולם לא יעזור לאורך זמן. אם פשוט נחכה אז מה שיקרה זה שנחטוף טילים במשך מספר שנים זה או אחר, וכל פעם שחמאס יחליטו להפציץ את תל אביב המעמד של ישראל ירד. בסוף זה יתפוצץ כך או אחרת.

תשמע, אם ארגון חמאס לא היה קיים, והיית שואל אותי מה מבחינה אסטרטגית טוב למדינת ישראל שיהיה בעזה, התשובה שלי לא היתה "ארגון איסלמיסטי קיצוני, לא חזק מדי, שיורה טילים על ערי הדרום בשוטף, והכי חשוב שירה טילים על תל אביב למשך שבוע פעם בכמה שנים". כלומר למרות שאני מסכים שקיימת סכנה בהתמוטטות של חמאס מתוך פחד מהלא נודע, קשה לי מאוד להסכים שנפילה של חמאס בפירוש מנוגדת לכל אינטרס אסטרטגי של ישראל.

תשמע, אם ארגון חמאס לא היה קיים ובמקומו היה קם ארגון חדי קרן ודובוני אכפת לי ששואף לשלום אינטרגלאקטי, כמובן שזה היה עדיף לישראל. אבל החמאס קיים, וקיים הרבה לפני שעזה הפכה לבעיה. למעשה (אם להאמין לויקיפדיה לפחות) מי שהוביל לכך שחמאס ביצע הפיכה והשתלט על רצועת עזה היא לא אחרת מישראל עצמה (בשיתוף פעולה עם ארה"ב כמובן) שתמכה בתוכנית להשתלטות הפת"ח, בהובלת מוחמד דחלאן, על רצועת עזה, לפני כ-15 שנה. התוכנית הזאת backfired, החמאס גילה עליה ולמעשה נדחק לפינה ולא הייתה לו ברירה אלא להקדים תרופה למכה. וכך הגענו לרצועת עזה בשליטת חמאס.
נפילת חמאס היא חד משמעית מנוגדת לאינטרס הישראלי, לפחות כל עוד לא ברור מי ייכנס בנעליו (ומישהו בהכרח ייכנס) - האם זו תהיה ישראל? ברור שלא. האם זה יהיה כח בינלאומי? בחלום הלילה. האם זה יהיה הפת"ח? סיכוי נמוך. האם זה יהיה הג'יהאד האיסלאמי בסיוע איראני? סיכוי לא כל כך רע. האם זה יהיה דאעש סיני? אולי. האם אלו יהיו כנופיות חמושות במודל סומליה? סיכוי לא רע גם כן.

יכול להיות שאם הייתה לנו בעשור האחרון הנהגה מדינית אחרת, שהייתה מעוניינת להגיע לפתרון הבעיה הפלשתינית כולה, ניתן היה לגבש קואליציה פאן ערבית נגד החמאס, כחלק מהסדר כולל במזרח התיכון. ואולי לא.

בנושא אחר, טור של עמית סגל מהיום מפרט את השתלשלות הארועים סביב נוכחות בן גביר בשייח ג'ראח:

כצפוי, הסיפור הוא חוסר משילות, אגו וקוצר ראייה. לצערי מי שניסה לייחס זאת לתוכנית על מפורטת של הארכי-נבל נתניהו, יתאכזב. כמאמר הפתגם, never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.

נפילת חמאס היא חד משמעית מנוגדת לאינטרס הישראלי, לפחות כל עוד לא ברור מי ייכנס בנעליו
מסכים שזה סיכון, אבל זה סיכון שנהיה חייבים לקחת בשלב כלשהו. לניחושי בעשור הקרוב המצור על עזה יוסר, וזה יקרה או במסגרת פעולה מתוכננת שישראל יזמה או במסגרת לחץ בינלאומי חריף שילווה בחרמות וכו'.

מי שניסה לייחס זאת לתוכנית על מפורטת של הארכי-נבל נתניהו, יתאכזב. כמאמר הפתגם, never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.
מסכים מאוד. לדעתי הוא עדיין נושא באחריות להסלמה בתור ראש הממשלה, שהיה יכול לנסות לפתור את העניין לפני שהוא מגיע להתפרעויות, לינצ'ים וטילים, אבל הוא כנראה לא קם בבוקר והחליט "עכשיו זה זמן טוב למלחמה".

נערך לאחרונה ב:
נראה שבנט הסכים לממשלת השינוי, well well well

1622226949807.png

אני בדרך כלל נמנע להביע דעה בפוסטים פוליטיים, ישבתי על הגדר, הקשבתי לכם וזו תגובתי.
אם תקום ממשלה בראשות לפיד/בנט כפי שפורסם כאן:
אז לדעתי זה הרכב כמעט מנצח בלי טריקים ושטיקים שהושקע מאמץ למצוא את השר המתאים לתפקיד שקרוב לליבו.
רק שר החקלאות מעט מדאיג אותי כי אני חושב שהוא יטיל מכסות יבוא בגלל קשרי העבר שלו לקיבוצים וכ'.
מאוד מגוון ומייצג את כלל האוכלוסייה בארץ למעט החרדים. לא נורא, מזכיר במעט את ימי טומי לפיד שעשה סדר בענייני חלוקת כספי הציבור בצורה שוויונית יותר.

נראה שבנט הסכים לממשלת השינוי, well well well
חכה...
יש את שקד, את הבנט הקטן שיושב לבנט על הכתף, סיכום עם עבאס, חיסול פתאומי של סינואר ומבצע שני בעזה, התחממות בלבנון או התחממות באירן.
בסוף ביבי יקח כמו תמיד.

חכה...
יש את שקד, את הבנט הקטן שיושב לבנט על הכתף, סיכום עם עבאס, חיסול פתאומי של סינואר ומבצע שני בעזה, התחממות בלבנון או התחממות באירן.
בסוף ביבי יקח כמו תמיד.
ברחוב סומסום הציגו יפה את מצבו של בנט.

חכה...
בסוף ביבי יקח כמו תמיד.

שקד איתו באש ובמים. אבל אם הייתי סינוואר בהחלט הייתי חוזר לבונקר...

אבל אם הייתי סינוואר בהחלט הייתי חוזר לבונקר...
אני במקום נתניהו הייתי מגיש תביעת דיבה (אופס! בעצם, זה יהפוך למשפט קסטנר... לא שווה לו. [בניגוד לקסטנר, נתניהו חף מפשע.אני רק אומר את העיקרון])
יכול להיות שאם הייתה לנו בעשור האחרון הנהגה מדינית אחרת, שהייתה מעוניינת להגיע לפתרון הבעיה הפלשתינית כולה, ניתן היה לגבש קואליציה פאן ערבית נגד החמאס, כחלק מהסדר כולל במזרח התיכון. ואולי לא.
:lol: זה מה שנתניהו עושה
(לא הצלחתי לקרוא את הכתבה, רק חיפשתי בגוגל את הידיעה ששמעתי בחדשות)
זה באמת אסון הומניטרי איום שאנחנו, בתור הכוח החזק באיזור, אחראים לו.
כלומר, המותקף אשם.
יפה.
שהיה יכול לנסות לפתור את העניין לפני שהוא מגיע להתפרעויות, לינצ'ים וטילים,
ע"י כניעה לטרור... מה שלא היה מועיל, אלא רק נותן להם מרץ לסבב הבא.
מאוד מגוון ומייצג את כלל האוכלוסייה בארץ למעט החרדים. לא נורא, מזכיר במעט את ימי טומי לפיד שעשה סדר בענייני חלוקת כספי הציבור בצורה שוויונית יותר.
את החרדים+חלק נכבד מהדתיים.
אפילו אם אתה לא רואה הבדל בין יהודי לערבי ביחס לממשלה, עדיין יש לך ככל הנראה 15% לפחות מחוץ לממשלה.
ככה שזה לא כל כך ממשלת אחדות ולא כל כך בסך הכל.
נכון, לא אמרתי שאם לא כולם מסכימים אז אין ממשלה;
אבל זו בהחלט לא ממשלת אחדות לאומית.

אבל זו בהחלט לא ממשלת אחדות לאומית.
התלבטתי מה לצטט מהטקסט שלך, אבל נראה לי שזה המשפט המופרך ביותר. מסתבר שקואליציה שכוללת ימין מתנחלי, מרכז בטחוניסטי, שמאל סוציאליסטי ומפלגות ערביות, היא לא ממשלת אחדות.

התלבטתי מה לצטט מהטקסט שלך, אבל נראה לי שזה המשפט המופרך ביותר. מסתבר שקואליציה שכוללת ימין מתנחלי, מרכז בטחוניסטי, שמאל סוציאליסטי ומפלגות ערביות, היא לא ממשלת אחדות.
למעשה חסרים החרדים שעד עכשיו היו נאמנים לבלוק שלהם.
אני מניח שברגע שהתקציבים יפסיקו להגיע הבלוק יפורק חיש מהר.

למעשה חסרים החרדים שעד עכשיו היו נאמנים לבלוק שלהם.
אני מניח שברגע שהתקציבים יפסיקו להגיע הבלוק יפורק חיש מהר.
אחת המטרות הכי חשובות שיש לעשות

לכל הזועקים חמס על גניבת הקולות של גנץ בזמנו, מעניין איפה הם עכשיו.
אמנם לא הצבעתי לבנט אבל להבנתי זה כמו שח״כ הורביץ ממר״צ היה חובר לנתניהו כדי למנוע בחירות חמישיות...

אגב, לדעתי האישית הסיכוי שההמשלה המסתמנת תשרוד 3-4 שנים הוא אפסי.
אני רק תוהה במידה ויתקיימו בחירות ב 2022 או 23, האם זה ייקרא סבב 5 או שהמספור יתאפס ?

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לכל הזועקים חמס על גניבת הקולות של גנץ בזמנו, מעניין איפה הם עכשיו.
כנראה במקום בו נמצאים אלו שהאמינו שביבי לא יסתמך על עבאס, שעל סער לשבת עם ביבי, שאורלי לוי היא לא סוס טרויאני ושפרץ לא סתם גילח את השפם.
ראה כאן.

אגב, לדעתי האישית הסיכוי שההמשלה המסתמנת תשרוד 3-4 שנים הוא אפסי.
גם לדעתי.
אם כי נראה שבניגוד לפעם הקודמת יש כוונה של שני הראשים לקיים את ההסכם.

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P תעודה פאסיבית מחקה מדד - האם תם עידן? שוק ההון 40
sogi תם עידן פתיחת הטיקטים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 72
yossik עידן+ T2 אוף טופיק 7
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8

נושאים דומים

Back
למעלה