• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עידן פוסט-נתניהו

• פותח הנושא פותח הנושא הסולידית
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
התכוונת אוקסימורון?
לא. @KFC Uerdingen 05 לא כתב שלא יתכן צבא מוסרי, אלא שצבא לא יכול להיות מוסרי יותר מאשר הדרג המדיני המנחה אותו. (בשונה ממנו, אני לא חושב שזו דיכוטומיה כי צבא כן יכול להיות מוסרי פחות, או לא, מהדרג המדיני.) בכל מקרה אין כאן טענה לאוקסימורון.

אם להרחיב את הטענה (שהיא לא חופפת לטענה של @KFC Uerdingen 05 אבל בהשראתה):
0. במקום לומר "צבא", בוא נאמר "הזרוע הצבאית של הממשלה". זה אותו דבר, אבל מדגיש את הטענה שהצבא אינו מוסרי יותר מהדרג המדיני המנחה.
1. כלומר, בהכרח, אם ממשלה (כלשהי) משתמשת בצבאה כדי לעשות מעשה בלתי מוסרי, אז הטענה שזהו צבא מוסרי היא בעייתית, כי הצבא אינו ישות נפרדת (ובטח לא לעניין יחסי חוץ).
2. אני חושב שניתן לטעון שצבא (כלשהו) שלא ידוע איך היה מתנהג תחת הנחיות בלתי-מוסריות כלשהן מכיוון שהוא כפוף לדרג מדיני שלא נתן לו הנחיות כאלו (אם בגלל שהדרג המדיני מוסרי, ואם בגלל שהתרחש פשוט לא היה רלוונטי), הוא, בפועל, צבא מוסרי.
3. בהמשך לכך, אני חושב שניתן לטעון שאם צבא כלשהו כפוף לדרג מדיני שנותן לו הנחיות לא מוסריות, אז במישור הפרקטי הצבא הזה פחות מוסרי מזה שבסעיף (2).
4. לכן, הטענה שצה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם תלויה בכך שהדרג המדיני המנחה אותו הוא "המוסרי בעולם" (בהקשר המדובר, כמובן). זו טענה אפשרית, אבל קשה לי לשלול על הסף את הטענה שהשיקולים של הדרג המדיניים אינם מושלמים-ככל-האפשר מהבחינה המוסרית, ושלפיכך גם ההנחיות הנגזרות מהם אינן מושלמות-ככל-האפשר מהבחינה המוסרית. אני לא יודע אם זה המצב, אבל אם כן אז צה"ל הוא, בפועל, לא הצבא המוסרי בעולם.

האם, בכל הנוגע לשאלת הפלסטינים, הנחיות הדרג המדיני בישראל הן מושלמות-ככל-האפשר מהבחינה המוסרית? אני משוכנע שבתחומים אחרים, לא צבאיים, הנחיות הדרג המדיני אינן מושלמות-ככל-האפשר מהבחינה המוסרית, ולכן רואה מקום לספק גם באלו הצבאיות.

נערך לאחרונה ב:
האם, בכל הנוגע לשאלת הפלסטינים, הנחיות הדרג המדיני בישראל הן מושלמות-ככל-האפשר מהבחינה המוסרית? אני משוכנע שבתחומים אחרים, לא צבאיים, הנחיות הדרג המדיני אינן מושלמות-ככל-האפשר מהבחינה המוסרית, ולכן רואה מקום לספק גם באלו הצבאיות.
ההשוואה לא מספיק טובה, כי אדם שנוהג בחוסר מוסריות ״עוקף בתור״ לא בהכרח יתנהג בחוסר מוסריות ״יכה מי שעוקף אותו״
כלומר, גם אם אנו יודעים בוודאות שהממשלה נהגה בחוסר מוסריות בתקופת הקורונה נניח, אי אפשר להסיק מכך שהיא נוהגת בחוסר מוסריות כלפי חיי אדם.
מעבר לכך, במישור הצבאי, המוסריות לא נובעת רק ממוסר פנימי אלא הרבה משיקולים דיפלומטיים למצוא חן ולקבל לגיטימציה מהעולם,
כך שבשורה התחתונה במישור הצבאי יש למדינה תמרצים ליתר מוסריות מאשר בנושאים אזרחיים אחרים.

אי אפשר להסיק מכך
מסכים (עם כלל התגובה שלך, לא רק הציטוט), ולכן אני לא מסיק מסקנה כזו.
אבל אני כן מטיל ספק. אני לא סומך מספיק על הדרג המדיני בשביל להאמין בבטחון שהשיקולים וההחלטות שלהם מוסריים-ככל-האפשר. אולי.

סביר שהאירופאים יתעוררו (אם בכלל) רק אחרי שכבר יהיה בלתי הפיך.
קרא את התגובה מעליך ותחשוב שוב האם יש מקום לאופטימיות.
מה כוונתך ב"בלתי הפיך"? שהמוסלמים יהיו הרוב? אם כן אני לא מסכים. בגרמניה הם בקושי 10% מהאוכלוסייה (כולל הפליטים שהם לא תושבים) וזה כבר עכשיו משפיע על הפוליטיקה שם.
אתה רץ רחוק, התקשורת בארץ נגדנו, לדוגמה, כל השיח הזה שביבי הבעיר את השטח (בלי להיכנס כרגע לשאלה אם זה נכון) ולהאשים אותו בפרעות של ערביי ישראל, בלי לדבר מילה של גינוי על הפורעים עצמם נותן להם לגיטימציה והצדקה.
תקרא את תחילת הטור הזה של קלמן ליבקינד.
התקשורת בישראל נגד ביבי וזה גורם להם תמיד להאשים אותו בכל דבר, אפילו בפשעים של אחרים. אולם בניגוד התקשורת הבינלאומית היא לא תוקפת את צה"ל.
אין שום מקום לאופטימיות, מסחר היה ויהיה וגם טרור איסלמי היה ויהיה.
זו צורת מבט מאוד שטחית. טרור איסלאמי היה גם לפני פיגוע התאומים אז מה, זה לא שינה כלום?? הבדיקות שעושים עליך בשדה התעופה מוכיחות אחרת. ככל שמדינה חזקה יותר מבחינה כלכלית כך למדינות אחרות יש יותר אינטרס ליחסים טובים איתה. למה נראה לך האירופאים בקושי מטילים סנקציות על רוסיה וסין?
אם דעת הקהל נגדנו השתנתה כל כך בחדות תוך חודש
אף אחד לא אומר שזה יקרה תוך חודש. זה ייקח עשור, אם לא יותר, אבל אני מאמין שזה יקרה.

כי אנחנו לא מנצלים ניצול ציני ילדים
אגב, כן.
כל עוד יורים מקומית על שדרות והסביבה אנחנו די זורמים ומאפשרים.
מה לעשות וחיי הרבה ילדים משתבשים לשנים ככה.

שצבא לא יכול להיות מוסרי יותר מאשר הדרג המדיני המנחה אותו.
צריך להדגיש, שהמשפט בא עם התניה: כל עוד הצבא מבצע את כל מה שהדרג המדיני מנחה אותו.

אמנם לא הגענו עדיין לצבא שמסרב לבצע הנחיות מפורשות, אבל כבר קרה מקרה, שבו בזמן שהדרג המדיני שוקל דרכי פעולות אפשריות, הרמטכ"ל מודיע על אחת מהן "זה נוגד את עמדתי הערכית".

אז כן, יכול להיות צבא "מוסרי" יותר מהדרג המדיני המנחה.

צריך להדגיש, שהמשפט בא עם התניה: כל עוד הצבא מבצע את כל מה שהדרג המדיני מנחה אותו.

אמנם לא הגענו עדיין לצבא שמסרב לבצע הנחיות מפורשות, אבל כבר קרה מקרה, שבו בזמן שהדרג המדיני שוקל דרכי פעולות אפשריות, הרמטכ"ל מודיע על אחת מהן "זה נוגד את עמדתי הערכית".

אז כן, יכול להיות צבא "מוסרי" יותר מהדרג המדיני המנחה.
הוא סירב לבצע הוראה או אמר דעתו בדיון בממשלה?

אגב, כן.
כל עוד יורים מקומית על שדרות והסביבה אנחנו די זורמים ומאפשרים.
מה לעשות וחיי הרבה ילדים משתבשים לשנים ככה.
אני יודע, אני מהעוטף.
התכוונתי לניצול ציני, שמשתמשים בהם כמגן אנושי\לט דואגים לחייהם במיוחד בלשון המעטה, ואז מציגים תמונת של ילדים הרוגים ואומרים שאנחנו לא מוסריים.
בישראל אין שיטה כזו; אצל חמאס כן.

אני רוצה להדגיש, ובכך מקווה לגדוע, את תת-הדיון שמתפתח פה אודות זה שצה"ל מוסרי יותר מהחמאס.
ברור, וזה לא משנה.
לשמחתי, העובדה שצה"ל מוסרי יותר מהחמאס היא חסרת משמעות או משקל כלשהו בדיון אודות המוסריות של הצבא או המדיניות הישראלית בכלל.
ביום בו זה יהיה קנה המידה שלנו, כבר מזמן אבדנו.

בסדר אשר, צה"ל יותר מוסרי מכל העולם והיקום, כולל כל הגלקסיות שאינן שביל החלב. צה"ל היה תמיד הכי מוסרי, החל מהמפץ הגדול או אדם וחווה, איש על פי אמונתו, והוא ישאר תמיד הכי מוסרי עד לקץ הדורות או פגיעת המטאוריד הבאה, איש על פי אמונתו.

יכול להמליץ לך על תואר בפילוסופיה, נראה לי תהיה תותח בזה.

הוא סירב לבצע הוראה או אמר דעתו בדיון בממשלה?
באמצע. הוא לא אמר: לדעתי זו אפשרות גרועה, אלו החסרונות שלה, שלדעתי לא מצדיקים את היתרונות.
הוא גם לא חיכה עד שיוחלט לתת לו הוראה ולסרב לה.
הוא פשוט הודיע שהוא לא יקיים אם יתנו לו את ההוראה. מהסיבה הפשוטה שהוא רואה בעצמו את "בעל המילה האחרונה".

כמובן, שזה מותיר לממשלה 2 אפשרויות:
להיכנע לתנאים שלו ולוותר על דרך הפעולה הזו
להמשיך לדון בדרך הפעולה הזו, ואם מגיעים למסקנה שהיא טובה, לתת לו הוראה, לחכות שיסרב, להדיח אותו ולמנות רמטכ"ל אחר במקומו

הנסיבות היו כאלו שבהם החלפת רמטכ"ל לא היתה רצויה מצד אחד, ומצד שני, לא היה ברור מה תהיה ההחלטה בהמשך הדיון (ואז אתה סתם מעכיר את האוירה בין הממשלה לרמטכ"ל על עצם הדיון בהצעה שבסוף אתה מגיע בעצמך למסקנה שהיא גרועה).
הממשלה התקפלה. בנסיבות ההם ההחלטה היתה מוצדקת, אם כי היה מקום לדעתי להדיח את הרמטכ"ל בשלב מאוחר יותר אם הוא לא היה בסוף כהונתו.

המטרה שלי בהבאת הדוגמא היתה להראות שהבסיס "המוסריות היא של הממשלה, לא של הצבא, כי הצבא עושה מה שאומרים לו" לא חייב להיות נכון. לפעמים הצבא מכתיב משיקולי מוסריות מה יהיו ההנחיות שהממשלה תאמר לו.

באמצע. הוא לא אמר: לדעתי זו אפשרות גרועה, אלו החסרונות שלה, שלדעתי לא מצדיקים את היתרונות.
הוא גם לא חיכה עד שיוחלט לתת לו הוראה ולסרב לה.
הוא פשוט הודיע שהוא לא יקיים אם יתנו לו את ההוראה. מהסיבה הפשוטה שהוא רואה בעצמו את "בעל המילה האחרונה".

כמובן, שזה מותיר לממשלה 2 אפשרויות:
להיכנע לתנאים שלו ולוותר על דרך הפעולה הזו
להמשיך לדון בדרך הפעולה הזו, ואם מגיעים למסקנה שהיא טובה, לתת לו הוראה, לחכות שיסרב, להדיח אותו ולמנות רמטכ"ל אחר במקומו

הנסיבות היו כאלו שבהם החלפת רמטכ"ל לא היתה רצויה מצד אחד, ומצד שני, לא היה ברור מה תהיה ההחלטה בהמשך הדיון (ואז אתה סתם מעכיר את האוירה בין הממשלה לרמטכ"ל על עצם הדיון בהצעה שבסוף אתה מגיע בעצמך למסקנה שהיא גרועה).
הממשלה התקפלה. בנסיבות ההם ההחלטה היתה מוצדקת, אם כי היה מקום לדעתי להדיח את הרמטכ"ל בשלב מאוחר יותר אם הוא לא היה בסוף כהונתו.

המטרה שלי בהבאת הדוגמא היתה להראות שהבסיס "המוסריות היא של הממשלה, לא של הצבא, כי הצבא עושה מה שאומרים לו" לא חייב להיות נכון. לפעמים הצבא מכתיב משיקולי מוסריות מה יהיו ההנחיות שהממשלה תאמר לו.
יש לך הפניה או לפחות פרטים כדי שאחפש?

יכול להמליץ לך על תואר בפילוסופיה, נראה לי תהיה תותח בזה.
אגמול לך בהמלצה משלי:
להתמודד עם טענות האחר ולא לענות לו בציניות.
ואם אין לך מה לענות\אתה לא רוצה לענות מסיבותיך (וזה בסדר לחלוטין) אז להיות בשקט.
לענות בציניות זה לא מכבד אותך ולא את הדיון.

יש לך הפניה או לפחות פרטים כדי שאחפש?
איזנקוט, הצעה לירות במשגרי עפיפונים. לפני כ-3 שנים.
יש מקום לדיון במוסריות של הפעולה, אבל לא מכיר אף אחד שטוען שמי שאמור להכריע בשאלה המוסרית הזו זה הרמטכ"ל.

יש מקום לדיון במוסריות של הפעולה, אבל לא מכיר אף אחד שטוען שמי שאמור להכריע בשאלה המוסרית הזו זה הרמטכ"ל.
עפ רוח צהל :
״צבא ההגנה לישראל הוא צבאה של מדינת ישראל. צה"ל פועל בכפיפות לרשויות השלטון האזרחי הדמוקרטי ולחוקי המדינה. מטרת צה"ל היא להגן על קיומה של מדינת ישראל ועל עצמאותה, ולסכל מאמצי אויב לשבש את אורח החיים התקין בה. חיילי צה"ל מחויבים להילחם, להקדיש את כל כוחותיהם, ואף לחרף את נפשם להגנת מדינת ישראל, אזרחיה ותושביה. חיילי צה"ל יפעלו על פי ערכי צה"ל ופקודותיו, תוך שמירה על חוקי המדינה וכבוד האדם, וכיבוד ערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.״

אם הרמטכל חושב שרשויות השלטון שאליהן כפוך נתנו לו פקודה הסותרת את ערכי צהל ופקודותיו.
האם כן יש לרמטכל מרחב תמרון מסויים, ואם כן, למה הוא לא רלוונטי במקרה העפיפונים?

מעניין. מהכתבות קשה להבין מה בדיוק היה והניואנסים חשובים. לא ראיתי שהוא אמר שלא יבצע את ההוראה אם תינתן ומצד שני, תפקידו בהחלט להציף את הנושא בפני הדרג המדיני.
בכל מקרה, לישראל מאד לא כדאי שרמטכל יתפוטר על רקע הוראה לבצע פשע מלחמה (כך זה ייתפס), כך שסביר שכולם ישתדלו מאד לא להגיע לשם.

תפקידו בהחלט להציף את הנושא בפני הדרג המדיני
בהחלט להציף. אבל לא בצורה שמטרפדת את הדיון בנושא (כמו שכתבת, קשה להבין בדיוק את הדינמיקה, אני מסיק רק מהעובדה שהנושא ירד מהשולחן בצורה מיידית).

בכל מקרה, הבאתי את המקרה הזה לא כדי לדון בו לגופו, אלא כדי לסתור את הטענות
שצבא לא יכול להיות מוסרי יותר מאשר הדרג המדיני המנחה אותו
לדעתי, כשהצבא רשמית כפוף לממשלה, אבל יש לו יכולת להשפיע על החלטותיה מלמטה, והוא משתמש ביכולת הזו במישור המוסרי, אפשר להגיע למצב שיוגדר כ"הצבא מוסרי יותר מהדרג המדיני".

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נתונים מעכשיו:
At least 217 Palestinians have been killed in airstrikes, including 63 children, with more than 1,500 people wounded, according to the Gaza Health Ministry, which does not break the numbers down into fighters and civilians. Hamas and Islamic Jihad say at least 20 of their fighters have been killed, while Israel says the number is at least 130.
סביר להניח שהפלסטינים סופרים בהרוגים גם את ההרוגים משיגורים כושלים שלהם, מה שמנפח את מספר ההרוגים. זה לא משאיר הרבה מקום למספר משמעותי של מחבלים הרוגים. אגב גורמים ישראלים קודם טענו ששליש מהרקטות נופלות בתוך הרצועה. זה בכלל גורם למספרים לא להסתדר.

נכון. בששת הימים כבשנו את עזה, סיני, יהודה ושומרון ורמת הגולן בשישה ימים. מה נהיה מאיתנו? ביבי מאפשר העברת מזוודות דולרים לעזה כל חודש. מה נראה לכם שהם קונים בדולרים האלה? יש עדויות של בכירים לשעבר במערכת הביטחון ושל חוקרים, שטוענים שקיימת ברית בין נתניהו לחמאס והוא מטפח אותם בכוונה. אני זוכר שרק לא מזמן קראתי ושמעתי שני אלופים במיל', שטענו שנתניהו מטפח את חמאס בכוונה. אני לא מוצא את דבריהם כרגע, אבל זה מה שמצאתי בחיפוש מהיר.
תודה. כתבות מעניינות.

הינה עוד אחת, שמחזקת את הטיעון שלביבי יש ברית עם החמאס:

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P תעודה פאסיבית מחקה מדד - האם תם עידן? שוק ההון 40
sogi תם עידן פתיחת הטיקטים ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 72
yossik עידן+ T2 אוף טופיק 7
amidar מחפש אנשים עם ניסיון ב"עידן פלוס". אוף טופיק 11
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
מ פוסט סקרנות-כמה אמשיך להשקיע כשאין מטרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ס חרדת שינה-פוסט פריקה התפתחות אישית 34
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
D מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
123W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
flower מעורבותה של שרה נתניהו בהחלטות שילטוניות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 8

נושאים דומים

Back
למעלה