• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב?

זה בעייתי שמדינות לוקחות חוב רב מדי, מכמה וכמה סיבות.
אעבור בקצרה, ואתעכב על סיבה מרכזית שכמה לתחייה בשבועות האחרונים:
1. חוב רב מדי עובר מוניטזציה דרך QE = הרחבת היצע הכסף = אינפלציה
2. חוב של ממשלות פוגע בהקצאת המשאבים, הוא מתחרה בסקטור הפרטי. ממשלות לא מקצות משאבים ביעילות (זה כבר חומר לקורס במיקרו ומאקרו כלכלה) אבל בעיקרון, פשוט תחשוב על החוויה שלך בחנות של אפל מול חוויה בדואר - זה מספיק כדי להבין מי עושה יותר עם אותם משאבים בערך.

3. מלכוד בזמני אינפלציה: כמו שאתה רואה, האינפלציה מסביב לעולם מתפרצת לאחרונה. בדר"כ, מה שעושים כדי להתמודד עם זה היא העלאת ריבית, אבל מה עושים אם אתה ה-BoJ, ולממשלה שלך יש חוב לאומי של 300%+? אתה מתאבד על YCC (שליטה בעקום התשואות), עושה QE כמו פסיכי ואז שער היין קורס מול הדולר (זה בקצרה הסיפור שעובר על ה-BoJ בחודשיים האחרונים, מוזמן לחפש בגוגל לעוד מידע ולהתרשם בזריזות בגרף של היין מול הדולר).
עוד דוגמה היא הקריאה של לא מעט אנשים ל"פול וולקר" נוסף במטרה להתמודד עם האינפלציה. העניין זה, שהדבר פשוט בלתי אפשרי: החוב הלאומי בזמנו של פול וולקר היה 30% מה-GDP, וכיום הוא 130%. כל עליית ריבית של 1% (יחד עם העובדה שהמח"מ הממוצע של החוב האמריקאי הוא בערך 5 שנים) היא נטל לא קטן על התקציב.

דוגמה אחרונה אבל מדהימה לא פחות: כנראה ששמת לב שהאירו והדולר כמעט השתוו לאחרונה. זה לא קורה סתם. ה-ECB התחיל לדבר על לעלות את הריבית, המרווח בין האג"ח האיטלקיות לבין האג"ח הגרמניות זינק (בצדק או לא בצדק) ועכשיו ה-ECB מדבר על QE של אג"ח איטלקי תוך כדי עליית הריבית. אי אפשר להמציא את זה.
האיטלקים סינדלו את עצמם (ואת כל גוש האירו) עם חוב גדול מדי, שלא יכול להתמודד עם עליית ריבית.

למדינות הלאום במצבן הנוכחי, אינפלציה היא דווקא דבר טוב לטעמי. היא שוחקת את החוב ריאלית - מגדילה את תשלומי המיסים נומינלית ומגדילה את התמ"ג נומינלית תוך כדי שרוב החוב נשאר קבוע נומינלית - וכך יכולה לסייע בתשלומו.
כתבת מאוד מרשים, ורואים שיש לך הרבה ידע בנושא, אבל את אותו דבר אפשר לרשום נגד חמצן, כי בסוף יותר מדי זה לא טוב.
אבל אני שאלתי על עצם החוב, שאת זה אתה רוצה לשלול, וברור שעצם החוב (ואני לא מתכוון כמו איטליה וגם כתבתי לך בשאלה בסוגריים), ברור שעצם זה שאפשר לבנות ולהקים פרויקטים בחוב זה מקפיץ את המדינה קדימה, בדיוק כמו שחברה ברגע שיכולה לקחת חוב היא יכולה להקפיץ את עצמה קדימה, וכמה שיש יותר אמון בחברה יש לה יכולות לקבל הלוואות יותר טובות וממילא להתקדם יותר.

שאלה לשוורי הביטקוין: מי אתם חושבים שיצר / יצרו אותו? אדם אחד? קבוצה של אנשים? והזהות שלו / שלהם לא נחשפה עד עכשיו בגלל ש...?

הללויה, והשבח לסטושי, מושיעינו מהממשלות הרעות, מחולל הניסים הממיר פליטות גזי חממה לתועלת האנושות, ושליחיו עלי אדמות, חברות כרייה מכל רחבי הגלובוס שהתאחדו להן יחדיו לא כדי לעשות כסף בכל מחיר אלא כדי להביא לנו עולם חדש מופלא!
מלחמה היא שלום
זיהום הוא ירוק
תאוות בצע היא מתנה לאנושות

הללויה, והשבח לסטושי, מושיעינו מהממשלות הרעות, מחולל הניסים הממיר פליטות גזי חממה לתועלת האנושות, ושליחיו עלי אדמות, חברות כרייה מכל רחבי הגלובוס שהתאחדו להן יחדיו לא כדי לעשות כסף בכל מחיר אלא כדי להביא לנו עולם חדש מופלא!
מלחמה היא שלום
זיהום הוא ירוק
תאוות בצע היא מתנה לאנושות
זה פרודיה, למי שצריך הבהרה. לפחות מצידי, אני כבר לא בטוח מי כאן חסיד אמיתי ומי בא לצחוק על הפרוטוקול הקדוש.
בשם הקדוש סטושי המחזיק באלטעות, ההאש ורוח הבלוקצ'יין

שאלה לשוורי הביטקוין: מי אתם חושבים שיצר / יצרו אותו? אדם אחד? קבוצה של אנשים? והזהות שלו / שלהם לא נחשפה עד עכשיו בגלל ש...?
הסיבה היא שזה גורם לו להיות רכוש ניטרלי ואתי, כפי שסיילור מסביר פה: https://www.youtube.com/watch?v=-bg7MElM1Y8
ובגדול זה לא משנה. מה שמשנה שכעת גם הוא/הם לא יכול לשלוט בו יותר, ושהם לא ניצלו לרעה את היצירה שלהם.

אני באמת יכולה לדמיין לעצמי את המשפחה שבורחת מאימת המלחמה והטרור. אב המשפחה יוצר קשר עם מבריחים מפוקפקים שיעזרו להם להסתתר ולברוח ומבטיח לשלם בביטקויין. המבריחים ההגונים מסתפקים כמובן בתשלום שנקבע ולא מאיימים עליו במכות רצח או באיומי אקדח על ביתו בת החמש שיעביר להם את הקוד.

לדעתי, איך שלא מסתכלים על זה, גם בשביל להשתמש בביטקויין אתה תצטרך מדינה מתפקדת ושילטון חוק.

אתה מתאר מקרה מאוד ספיציפי.. האם הפליטים מאוקריינה היו צרכים מבריחים מפוקפקים? הרוסים שעזבו את רוסיה? האתיופים שעלו לישראל?
ברוב המקרים אתה יכול פשוט לקום וללכת, אבל אתה לא יכול לקחת את ההון שלך איתך.
בכל אופן אתם ממשיכים לציין כאילו אמרתי שלא נצטרך יותר את הריבון כאשר לא כתבתי זאת אף פעם.
הריבון יכול להמשיך לתפקד, גם כאשר אין לו שליטה על הכסף בו האנשים חוסכים את הונם.

אתה מתאר מקרה מאוד ספיציפי.. האם הפליטים מאוקריינה היו צרכים מבריחים מפוקפקים? הרוסים שעזבו את רוסיה? האתיופים שעלו לישראל?
ברוב המקרים אתה יכול פשוט לקום וללכת, אבל אתה לא יכול לקחת את ההון שלך איתך.
גם אם מתעלמים מכל הקשיים האחרים שברכישת, אחזקת ומימוש ביטקוין, אני מעדיף להחזיק מט"ח או ניירות ערך באינטראקטיב או חשבון בבנק זר על פני אחזקת מטבע כ"כ תנודתי למקרים כאלה.

בכל אופן אתם ממשיכים לציין כאילו אמרתי שלא נצטרך יותר את הריבון כאשר לא כתבתי זאת אף פעם.
זה העניין הם לא מתדיינים איתך, הם מתדיינים עם הדמות שיש להם בראש של ביטקוינר 'אנרכיסט-מהמר-מורד בכל'. תדבר כמה שאתה רוצה הם עונים לקריקטורה שלך.

הפספוס הגדול של כולם זה השיטקוינרים שהפכו את העסק לקזינו אחד גדול מלא באנשים הזויים. אם היו יודעים אילו אנשים באמת הביאו את ביטקוין למה שהוא היום כל השיח היה אחר.

אני יכול להעיד על עצמי שאני משוכנע שביטקוין יצליח, אבל אם הייתי נפגש איתו לראשונה בשנים האחרונות הייתי מתרחק כמו מאש. הייתי צריך ללמוד 1000 שעות רק כדי להיות מוכן להקשיב בכלל, שלא לדבר על לקנות. ולמה לעשות דבר כזה? יש לך 1000 שעות פנויות לכל נושא שזורקים באוויר?

ההתעלמות מכל הרעש מסביב יותר קשה מהתנודתיות במחיר, ככה זה אנשים וככה זה תמיד היה ויהיה. זו הסיבה שהאימוץ הוא טרנד ולא בבת אחת כמו שכבר הציעו פה (מחשבה הזויה).

נערך לאחרונה ב:
זה העניין הם לא מתדיינים איתך, הם מתדיינים עם הדמות שיש להם בראש של ביטקוינר 'אנרכיסט-מהמר-מורד בכל'. תדבר כמה שאתה רוצה הם עונים לקריקטורה שלך.
זה נכון לשני הצדדים - אלו שמאמינים בביטקוין בטוחים שאם רק זה שמולם היה משקיע כמה אלפי שעות כדי להבין את הנס אז הוא היה משתכנע שביטקוין ישנה את העולם ושערך יחידת ביטקוין יהיה בעתיד מיליוני דולרים, ואלו שלא מאמינים בביטקוין מנסים לשכנע את הצד השני שזה לא יקרה ושזה מיותר וכו'.

קצת כמו דיונים בין אדם דתי לחילוני שכל אחד מנסה לשכנע את השני בצדקתו.

הדיון בשרשור הזה התקיים כבר כל כך הרבה פעמים ברחבי האינטרנט וכל הטענות כבר נטענו כל כך הרבה פעמים.

זה נכון לשני הצדדים - אלו שמאמינים בביטקוין בטוחים שאם רק זה שמולם היה משקיע כמה אלפי שעות כדי להבין את הנס אז הוא היה משתכנע שביטקוין ישנה את העולם ושערך יחידת ביטקוין יהיה בעתיד מיליוני דולרים,
אתה רק מחזק את הטענה שלי (סגנון הכתיבה, לא הטענה שלך).
ואלו שלא מאמינים בביטקוין מנסים לשכנע את הצד השני שזה לא יקרה ושזה מיותר וכו'.
אין לי שום מטרה לשכנע אותך, פחות ביטקוין בשבילך יותר בשבילי. אני כאן כי אני אוהב לדבר על ביטקוין ורוצה לשמוע טענות נגדיות מאחר ואני מושקע מאוד (מאוד) עמוק. לבינתיים אני רואה 90% טענות רגשניות או מתנשאות ו-10% חומר למחשבה. העובדה שפורום כל כך איכותי (בשיא הרצינות) מייצר טענות כאלה חלשות (בעיקר אד הומינם) מול ביטקוין עוזרת לי לישון בשקט.
קצת כמו דיונים בין אדם דתי לחילוני שכל אחד מנסה לשכנע את השני בצדקתו.
זה נכון לכל נושא אבל רק לפי האופי של האנשים המשתתפים בדיון, זה לא קשור לביטקוין.

גרף האימוץ רק עולה מה שאומר בוודאות שלא כולם מתבצרים בעמדתם. תתפלא אבל אנשים משנים עמדות לפעמים.
הדיון בשרשור הזה התקיים כבר כל כך הרבה פעמים ברחבי האינטרנט וכל הטענות כבר נטענו כל כך הרבה פעמים.
על זה אני מסכים, בגלל זה הפסקתי להגיב לטענות ממוחזרות.

נערך לאחרונה ב:
אתה רק מחזק את הטענה שלי (סגנון הכתיבה, לא הטענה שלך).

אין לי שום מטרה לשכנע אותך, פחות ביטקוין בשבילך יותר בשבילי. אני כאן כי אני אוהב לדבר על ביטקוין ורוצה לשמוע טענות נגדיות מאחר ואני מושקע מאוד (מאוד) עמוק. לבינתיים אני רואה 90% טענות רגשניות או מתנשאות ו-10% חומר למחשבה.

זה נכון לכל נושא אבל רק לפי האופי של האנשים המשתתפים בדיון, זה לא קשור לביטקוין.

גרף האימוץ רק עולה מה שאומר בוודאות שלא כולם מתבצרים בעמדתם. תתפלא אבל אנשים משנים עמדות לפעמים.

על זה אני מסכים, בגלל זה הפסקתי להגיב לטענות ממוחזרות.
ועל תגובתך נאמר, הגמל אינו רואה את דבשתו שלו.

אני גאה בעצמי. אני מושקע בביטקויין בדיוק הכמות שבה לא אכפת לי שינסוק או שיפול. ה5K שהשקעתי בו הם אחוז זעיר מנכסי, ומדובר במעין קרן חירום זמנית למקרה קריסה של הבנקים לתקופה מסוימת. אני מתייחס לזה כאל ביטוח, ולכן מקווה שלא להשתמש בו ולהוריש אותו לילדיי.
זה הערך שאני מצאתי בו, בכל אופן.

הסברתי שאני כאן כדי לשמוע טענות נגד, אם אתה לא מאמין זה עניין שלך. אני פתוח לכל טענה מעניינת אבל לא לזלזול, זה הכל.
מצטער, אין לי רצון להיכנס לדיוני כן-לא ביטקוין - באמת שכל מה שנאמר פה כבר נחרש אינסוף פעמים.

למה? כי תהיה היפראינפלציה, כי יהיה מחסור רציני באוכל, כי הם ינסו להכניס CBDC שיתן להם הרבה מאוד שליטה.
אנשים התנהגו כמו עדר במשבר הקורונה, הם פחדו, וממשלות ברחבי העולם פגעו באמון של הציבור ע"י לקיחת צעדי מניעה קיצוניים מדי, כפי שהתברבר כיום.. האם בפעם הבאה אנשים ישתפו פעולה באותה מידה? אני מאמין שלא. אני מאמין שנוצר משבר אמון ראשוני.
קח את לבנון וסרי לנקה שהדרדרו למשבר לאחרונה, נניח לתושב שם יש כמה ביטקויינים שקנה לפני המשבר וכך ערך הכסף שלו נשמר במטבע המקומי, איך זה עוזר לו?
האם הוא קונה כך דלק, אוכל או תרופות? האם הוא מוגן יותר מפשע ואלימות לעומת התושב שאין לו ביטקויין?

אגב נהוג לומר מחסור במזון לא באוכל, אוכל זה תרגום לא נכון.

זה נכון לשני הצדדים - אלו שמאמינים בביטקוין בטוחים שאם רק זה שמולם היה משקיע כמה אלפי שעות כדי להבין את הנס אז הוא היה משתכנע שביטקוין ישנה את העולם ושערך יחידת ביטקוין יהיה בעתיד מיליוני דולרים, ואלו שלא מאמינים בביטקוין מנסים לשכנע את הצד השני שזה לא יקרה ושזה מיותר וכו'.
ההבדל הוא שמתנגדי ביטקוין הופכים לתומכים.. אבל לא להפך.
אין הרבה ש"נפל להם האסימון" אבל חוזרים חזרה..
וזה בעצם כל ההימור.. האם בטווח הארוך יהיו יותר אנשים כאלה או פחות.

הסברתי שאני כאן כדי לשמוע טענות נגד, אם אתה לא מאמין זה עניין שלך. אני פתוח לכל טענה מעניינת אבל לא לזלזול, זה הכל.
אם הטיעונים בעד הביטקוין יהיו כמו טיעונים בעד כל השקעה, טיעונים עניינים בלי מעורבות של כאילו זה המוסר החדש ועוד טענות בסגנון הזה, לדעתי יכבדו את הדעות שלכם, אבל ברגע שהדעות שלכם מגיעים "כאילו" אתם נביאי הדור שמביאים איתכם בשורה חדשה לעולם, ואנחנו פשוט עדיין לא מספיק רואים את האור האין סופי, אז ממילא אין מה לצפות לתגובות מכבדות.

מי שהפסיד לא נוטה לפרסם את זה כמו מי שהרוויח. חוץ מזה, כנראה לא שמעת את זה: https://podcasts.google.com/feed/aH...jQtNThlZi00NTk0LTg1ODktZWQ3MTA0MDA2NDNh?ep=14

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני לא בטוח שאין כאלו שהאמינו בביטקוין וכבר מתחילים לערער בו.
אבל גם אם זה נכון, לאנשים קשה להודות לפעמים, אפילו לעצמם, שהמציאות לא תמיד מסתדרת עם מה שהם הניחו בעבר, ומעדיפים לשכנע את עצמם שזה פשוט עניין של זמן, ובעתיד ההנחות שלהם עוד יתגשמו.
בכל אופן אני אפרוש פה מהדיון, אני לא מתכוון לשכנע אף אחד למה כן או לא ביטקוין - זה באמת כבר הפך לדיון דתי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
Michel לא מצליח להוסיף כרטיס ל apple pay , האם מישהו נתקל בבעיה? אוף טופיק 1
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
JBUZZ מישהו/י התנסה/תה בעיסוי בהולמס פלייס? אוף טופיק 1
V צעיר מבולבל/ מישהו עובד בסקטור האנרגיה? התפתחות אישית 5
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
מ ברוקר שנותן טריגר לטריילנג TRAILING NIS כלומר רק כאשר המניה תגיע למחיר הטריגר אז יתחיל לפעול הפקודה העוקבת, האם מישהו מכיר ? שוק ההון 0
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 28
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
N מישהו ניתקל בIRA (לקרן השתלמות) שאפשר להשיג ב0.2 שנתי ומטה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
א מישהו שמע על כרטיס laya ? צרכנות פיננסית 5
N מישהו פה סוחר במערכת מסחר של פסגות ויכול לחוות דעה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N מישהו ניסה את FINCHECK? צרכנות פיננסית 0
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
י דוח שומא לעוסק זעיר עבור הנחה בארנונה, מישהו יכול לעזור? נדל"ן 0
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
ח פרוייקט מתחם ראשונים - ראשון לציון - מישהו מכיר? נדל"ן 0
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 92
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה