קח את לבנון וסרי לנקה שהדרדרו למשבר לאחרונה, נניח לתושב שם יש כמה ביטקויינים שקנה לפני המשבר וכך ערך הכסף שלו נשמר במטבע המקומי, איך זה עוזר לו?
האם הוא קונה כך דלק, אוכל או תרופות? האם הוא מוגן יותר מפשע ואלימות לעומת התושב שאין לו ביטקויין?
בהנחה ולתושב יש את היכולת לברוח מהמדינות הנ"ל אז כן ביטקוין יכול להגן עליו יותר מהתושב שאין לו ביטקוין.
היה לו בית/רכוש הוא מכר אותו תמורת ביטקוין, עזב את המדינה עם קוד בראש, הגיע למדינה אחרת בתור פליט, מכר את הביטקוין שלו תמורת המטבע המקומי והוא יכול להמשיך בחייו. הוא לא יכול לעשות זאת עם דולר וזהב בכמויות גדולות. למשל המגבלה ברוסיה שלא ניתן להוציא מעל 10,000$ מהמדינה.
אני אשמח להעלות מהאוב את שאלת ה-"למה דווקא ביטקוין?"
כלומר, גם אם העסק הזה של מטבעות קריפטו ישגשג, מי אמר שדווקא הביטקוין הוא זה שישלוט?
השאלה הזאת עלתה אצלי מקריאת הפוסט של הסולידית. שם היא כתבה:
העניין הוא ש-"אפקט הרשת" לא ממש מתקיים פה לדעתי.
מה מונע, למשל, מחברת אפל ליצור מטבע משלה ולהכריז שמעתה רק בעזרתו ניתן לרכוש את מוצריה?
וכמובן גוגל, אמזון, מייקרוסופט ושות', יעשו כך גם הן - ועל הביטקוין נוכל לקרוא קדיש...
דבר ראשון בקשר לחברות הטק, הן לא יכולות לעשות זאת כי הרגולטור לא יתן להם.
זאת בדיוק הסיבה שפייסבוק כשלה להרים את דיאם, ובצדק, אם היה לה מטבע משלה זה היה הופך אותה למדינה החזקה בעולם עם 3 מילארד תושבים.
בעבר האמנתי שלכל יישות, חברה וקהילה יהיה טוקן משלה. כיום אני כבר לא כ"כ בטוח שהממשל יאפשר לזה להתקיים, אבל זה רק מחזק את הקייס בעד ביטקוין.
באשר ללמה ביטקוין אני לא מסכים עם הסולידית שזה רק עניין של אפקט הרשת.
נכון להעתיק את הקוד לא עוזר לך כי איתו אתה לא מעתיק גם את מיליוני המשתמשים ואת עשרות אלפי המחשבים שהושקעו בהם מילארדים ויכולים להריץ רק ביטקוין.
מה שמבדיל את ביטקוין מהאחרים זו הביזוריות הגבוהה שכמעט בלתי אפשרי לשכפל. מה שאינו מבוזר ניתן לתמרן, ולכן כבר אינו יכול להיות ניטרלי כמו ביטקוין.
אם מעניין אותך ניק קרטר מסביר
בקטע הקצר הזה למה יהיה קשה למטבע אחר להביס את ביטקוין.
אתה נתת כדוגמא את היהודים בזמן השואה ואני הגבתי ספציפית לאמירה שלך.
הכוונה שלי עוד בהתחלה, לפני שהיה צריך מבריחים כדי לצאת, היה אפשר להבין שהמצב לא הולך להיות אופטימלי ליהודים, אבל לא כולם מהירו לעזוב הכל וללכת.
אני טוען שאם הם יכלו לקחת את ההון שלהם איתם בראשם, יותר אנשים היו עוזבים מוקדם יותר, לפני שזה נהיה בלתי אפשרי.
מה הבעיה שלהם להתחבר לחשבון ה- WISE שלהם או חשבון ה- IB שלהם, שהם יכלו באותה המידה ליצור?
מהשירותים הנ"ל אתה מעביר לחשבון בנק על שמך. אם אין להם גישה לחשבון בנק שלהם איך זה עוזר להם?
אני לא יכול ללכת לכספומט ברחוב ולהתחבר לחשבון WISE שלי ולקבל מזומן, אבל זה כן אפשרי עם ביטקוין בהרבה מדינות, או לחלופין אצל חלפן או טלגרם.
לא ברור לי מה מבטיח שהקוד לא ישתנה בתרחישים של:
1. כל ה-7 (כיום כאמור זה פחות, כי עזבו) מתים בו זמנית כתוצאה מתאונה או בכוונת תחילה
2. עוד כמה שנים/עשורים הנורמות משתנות, קמפיינים פרסומיים אדירים קוראים לשנות את הקוד
1. זה לא שאם הם כולם יעלמו בבת אחת לא ניתן יותר לשנות את ביטקוין קור, אלא שזה יצריך קונצנזוס של הקהילה לגבי חשבון חדש בגיטהב או פלטפורמה אחרת. על כל פנים אם הם לא זמינים יותר זה אומר שביטקוין ממשיך לעבוד כרגיל ואף אחד לא משנה אותו עד שיש הסכמה בין כולם (צמתים, כורים, מפתחים).
2. כדי לשנות את הקוד צריך הסכמה של כלל הקהילה, צדק חברתי (או אקלימי) אינו מהווה תמריץ כלכלי מספיק חזק למשתמשים שיאפשר למאמינים בו מבניהם לגבור על אלה שדואגים רק לאינטרס הכלכלי של עצמם - זה אומר שהם יצטרכו להסכים במודע שיגנבו/יסכנו להם כסף, מה יהיה האינטרס שלהם לאפשר זאת?