• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב?

הוא נועד להיות צובר ערך מרגע יצירתו. זה מתבטא בwhite paper ובמאפיינים של המטבע עצמו.
אני זוכר איך דיברו עליו לפני פחות מ5 שנים אז לכן אני חולק עליך
בשום דבר אין ערך אמיתי. ערך זה משהו שאנחנו כבני אדם יוצקים לתוך דברים.
אנחנו יכולים להחליט שיש לו ערך כמו שאנחנו מחליטים על כל דבר אחר.
אין סיבה להתפלסף סתם, הרי ברור לכולנו שיש הבדל בין מטבעות שעוזרים לנו לנהל משא ומתן למטבע שהערך היחיד שאולי יש בו, שאולי אנשים יאמינו בביטקוין יותר ממה שעכשיו מאמינים בו.
ביטקוין יכול להיות העתיד של זהב כמו שNFT יכול להיות העתיד של אמנות. הרי אין סיבה שהמונה ליזה תהיה שווה מאות מיליוני דולרים.. אבל אם מישהו מוכן לשלם.. זה המחיר.
אבל אין ביניהם באמת שום קשר.. מעבר לשימוש בטכנולוגיה דומה.
גם יכול להיות שציור שהרגע ציירתי הוא העתיד, אבל אין סיבה סתם לחשוב על דבר שהוא העתיד, בגלל שכרגע מישהו מתלהב מזה, אלא אם יש ערך חדש שזה מוסיף לאנושות אז יש סיבה לחשוב שאולי זה העתיד, וגם במקרה הזה לא בטוח שבדיוק באותה צורה, אלא רק אותו ראיון אולי הוא העתיד.
ביטקוין זה יותר כמו זהב מאשר כמו פייסבוק.
זהב זה צבר אמון במשך אלפי שנים, וללכת ולדמות את זה לביטקוין שסך הכול התחיל משנת 2009.... (וגם בזה אל תשכח שעד סוף 2012 מחיר הביטקוין היה באזור 10 דולר שזה אומר אמון מפוקפק, ולקח כמה שנים טובות להגיע לסכומים גבוהים)

בקיצור צריך לכבד את ההיסטוריה האנושית ולא להשוות תופעות של אלפי שנים לגימיק של כמה שנים בודדות.

הקוד יכול להשתנות. מי שבוחר איזה שינוי יאומץ זה הרשת עצמה שבוחרת להריץ את הקוד.
קיים כבר עכשיו קמפיין ממומן לשנות את הקוד כדי להחליף את PoW לPoS (מה שמאפשר לאנשים לטעון שביטקוין מזהם).
למה שאנשים ברשת יבחרו לשתף עם זה פעולה?
למה שאנשים שמבינים את הערך במנגנון הקיים יבחרו להרוס אותו?
גם אם חלק יבחרו.. האם כולם יבחרו? כל עוד התשובה היא לא יהיה Fork ברשת (שכבר קרה בעבר) וביטקוין ימשיך הלאה.
מה לגבי הנקודה הראשונה שלי?

מה באלטרנטיבה יכול להיות יותר אטרקטיבי עבור מחזיקי ביטקוין אבל גם לא יכול להיות מועתק ע"י רשת הביטקוין?
אפשר לשאול את השאלה ההפוכה. זה מתחבר למה שנכתב כאן על אפקט הרשת: אם יצליחו לבסס אלטרנטיבה, וכמו שכתבת, שינוי בפרוטוקול הוא אפשרי אבל יכולה להיות אי הסכמה שתגרום לפורק.

הדיון הזה מביא אותי לחשוב שאי שום בממלכת לוד (לידיה) באסיה הקטנה במאה ה7 לפני הספירה במקום בו המציאו את השימוש במטבעות ככסף (במקום לשקול כסף או זהב) היה מישהו שהסביר שזה העתיד וכולם הולכים להשתמש במטבעות של ממלכת לוד בעתיד הנראה לעין , לפחות עד שימציאו את הבלוקציין (:
הוא צדק שהשימוש במטבעות ככסף יקרה, הוא טעה בעובדה שהמטבעות של ממלכת לוד לא נשארו שוות ככסף מרגע שהממלכה התפרקה.
הנמשל עתיד הביטקוין.

אגב, זהב קיבל ערך מיוחד במספר תרבויות שלא היה ביניהן קשר.
לא מדויק בין רוב התרבויות היה קשר או לפחות היה ידוע שתרבות אחרת מעריכה את הזהב כך שהיה להם משתלם לסחור בו.
ביבשת אמריקה עד לפני 500 שנים לזהב לא היה ערך כספי.

לא מדויק בין רוב התרבויות היה קשר או לפחות היה ידוע שתרבות אחרת מעריכה את הזהב כך שהיה להם משתלם לסחור בו.
ביבשת אמריקה עד לפני 500 שנים לזהב לא היה ערך כספי.

תודה על הקישור, אכן היו תכשיטים וקישוטים מזהב גם בדרום וגם במרכז אמריקה
הגיוני שמתכת בצבע שונה שקיימת בצורתה החופשית תשמש לדברים יפים בעיני האדם,
מניח שגם השתמשו בה לעיתים בסחר חליפין למרות זאת זהב בוכסף לא היו קיימים בתור מטבע שעובר לסוחר.
בניגוד לפולי קקאו למשל.

אני לא רוצה להיכנס לדוגמאות כי על כל מטבע תגיד שהוא לא טוב מסיבה אחרת, אבל כשאנחנו מדברים על מטבע עובר לסוחר, לדעתי לא יהיה לך קשה להבין לבד, איזה מטבעות יותר פרקטיים וממילא יותר שימושיים לטווח הארוך.

אני לא רוצה להיכנס לדוגמאות כי על כל מטבע תגיד שהוא לא טוב מסיבה אחרת, אבל כשאנחנו מדברים על מטבע עובר לסוחר, לדעתי לא יהיה לך קשה להבין לבד, איזה מטבעות יותר פרקטיים וממילא יותר שימושיים לטווח הארוך.
יפריע לך אם לא אסכים איתך? ואם כן אסכים? תן צ'אנס. איזה מטבע יותר טוב מביטקוין היום לדעתך?

תודה על הקישור, אכן היו תכשיטים וקישוטים מזהב גם בדרום וגם במרכז אמריקה
הגיוני שמתכת בצבע שונה שקיימת בצורתה החופשית תשמש לדברים יפים בעיני האדם,
מניח שגם השתמשו בה לעיתים בסחר חליפין למרות זאת זהב בוכסף לא היו קיימים בתור מטבע שעובר לסוחר.
בניגוד לפולי קקאו למשל.
כן, רק שים לב שהטענה שלי הייתה שהיה לזהב ערך מיוחד - לא שהוא שימש מטבע עובר לסוחר (בדומה לביטקוין).

יפריע לך אם לא אסכים איתך? ואם כן אסכים? תן צ'אנס. איזה מטבע יותר טוב מביטקוין היום לדעתך?
אני יתחיל בשאלה, האם אתה חושב שביטקוין מותאם להיות מטבע עובר לסוחר, כמו מטבע רגיל. (שבכול רגע נתון יוכלו לעשות מיליוני עסקאות)

האם יש מטבעות דיגיטאליים שעושים את העבודה יותר טוב?

אני יתחיל בשאלה, האם אתה חושב שביטקוין מותאם להיות מטבע עובר לסוחר, כמו מטבע רגיל. (שבכול רגע נתון יוכלו לעשות מיליוני עסקאות)
כן, על גבי לייטנינג.
האם יש מטבעות דיגיטאליים שעושים את העבודה יותר טוב?
אתה כנראה מדבר על מהירות אל מול השכבה הראשונה של ביטקוין, אז במקרה הזה בוודאי שיש מטבעות יותר טובים - לדוגמה שקל\דולר בגוגל פיי שלי בטלפון, לא צריך יותר מהר מזה והסקיילינג בשמיים. אין צורך אפילו לחפש "קריפטו" חדש במקרה הזה.

אני מציע לגשת לסוגיה מזווית אחרת.

בעיני הוויכוח האם הציבור יאמץ/לא יאמץ שימוש נרחב במטבעות דיגיטליים הוא ויכוח לא רלוונטי, כי הוא כבר הוכרע.

מזה כבר כמה שנים, כמעט 80% מהבנקים המרכזיים בכל העולם עובדים על CBDC, בתצורה כזאת או אחרת. כלומר מבחינת הריבון/המדינה, שילוב של מטבעות דיגיטליים לתוך מערכת המסחר המדינתית/בינלאומית, היא לא שאלה של "האם" אלא "איך" ו"מתי".

אמנם יש הבדלים מהותיים בין CBDC לבין ביטקוין, אבל לצורך הטיעון, התשתית הטכנולוגית (כולל חומרה), פתרונות טכנולוגיים לתשלום במקרים של היעדר חשמל/אינטרנט, הגיבוי הרעיוני-מדינתי והמהלך ההסברתי הנרחב שייערך בקרב הציבור, במטרה לבסס CBDC, יחזקו מאוד גם את הביטקוין.

כי ברגע שהיה מקובל ונפוץ, להחזיק בארנק דיגיטלי שקל דיגיטלי, יורו דיגיטלי, דולר דיגיטלי ויין דיגיטלי, אני לא רואה סיבה אמיתית למה שאנשים לא יחזיקו גם ביטקוין* – כחלק מאותו פיזור וגידור בין מטבעות דיגיטליים, בעלי מאפיינים שונים.

*אני שם בצד ויכוח אחר, של למה ביטקוין ולא משהוקוין אחר. כי הטיעון שלי מתרכז בטענה שהציבור לא בשל לאימוץ נרחב של מטבע דיגיטלי.

והמטבעות האלה של הבנקים, יעבדו על יתבססו על רשת הבלוקציין?
@YPV

קח את לבנון וסרי לנקה שהדרדרו למשבר לאחרונה, נניח לתושב שם יש כמה ביטקויינים שקנה לפני המשבר וכך ערך הכסף שלו נשמר במטבע המקומי, איך זה עוזר לו?
האם הוא קונה כך דלק, אוכל או תרופות? האם הוא מוגן יותר מפשע ואלימות לעומת התושב שאין לו ביטקויין?
בהנחה ולתושב יש את היכולת לברוח מהמדינות הנ"ל אז כן ביטקוין יכול להגן עליו יותר מהתושב שאין לו ביטקוין.
היה לו בית/רכוש הוא מכר אותו תמורת ביטקוין, עזב את המדינה עם קוד בראש, הגיע למדינה אחרת בתור פליט, מכר את הביטקוין שלו תמורת המטבע המקומי והוא יכול להמשיך בחייו. הוא לא יכול לעשות זאת עם דולר וזהב בכמויות גדולות. למשל המגבלה ברוסיה שלא ניתן להוציא מעל 10,000$ מהמדינה.
אני אשמח להעלות מהאוב את שאלת ה-"למה דווקא ביטקוין?"
כלומר, גם אם העסק הזה של מטבעות קריפטו ישגשג, מי אמר שדווקא הביטקוין הוא זה שישלוט?
השאלה הזאת עלתה אצלי מקריאת הפוסט של הסולידית. שם היא כתבה:
העניין הוא ש-"אפקט הרשת" לא ממש מתקיים פה לדעתי.
מה מונע, למשל, מחברת אפל ליצור מטבע משלה ולהכריז שמעתה רק בעזרתו ניתן לרכוש את מוצריה?
וכמובן גוגל, אמזון, מייקרוסופט ושות', יעשו כך גם הן - ועל הביטקוין נוכל לקרוא קדיש...
דבר ראשון בקשר לחברות הטק, הן לא יכולות לעשות זאת כי הרגולטור לא יתן להם.
זאת בדיוק הסיבה שפייסבוק כשלה להרים את דיאם, ובצדק, אם היה לה מטבע משלה זה היה הופך אותה למדינה החזקה בעולם עם 3 מילארד תושבים.
בעבר האמנתי שלכל יישות, חברה וקהילה יהיה טוקן משלה. כיום אני כבר לא כ"כ בטוח שהממשל יאפשר לזה להתקיים, אבל זה רק מחזק את הקייס בעד ביטקוין.
באשר ללמה ביטקוין אני לא מסכים עם הסולידית שזה רק עניין של אפקט הרשת.
נכון להעתיק את הקוד לא עוזר לך כי איתו אתה לא מעתיק גם את מיליוני המשתמשים ואת עשרות אלפי המחשבים שהושקעו בהם מילארדים ויכולים להריץ רק ביטקוין.
מה שמבדיל את ביטקוין מהאחרים זו הביזוריות הגבוהה שכמעט בלתי אפשרי לשכפל. מה שאינו מבוזר ניתן לתמרן, ולכן כבר אינו יכול להיות ניטרלי כמו ביטקוין.
אם מעניין אותך ניק קרטר מסביר בקטע הקצר הזה למה יהיה קשה למטבע אחר להביס את ביטקוין.

אתה נתת כדוגמא את היהודים בזמן השואה ואני הגבתי ספציפית לאמירה שלך.
הכוונה שלי עוד בהתחלה, לפני שהיה צריך מבריחים כדי לצאת, היה אפשר להבין שהמצב לא הולך להיות אופטימלי ליהודים, אבל לא כולם מהירו לעזוב הכל וללכת.
אני טוען שאם הם יכלו לקחת את ההון שלהם איתם בראשם, יותר אנשים היו עוזבים מוקדם יותר, לפני שזה נהיה בלתי אפשרי.

מה הבעיה שלהם להתחבר לחשבון ה- WISE שלהם או חשבון ה- IB שלהם, שהם יכלו באותה המידה ליצור?
מהשירותים הנ"ל אתה מעביר לחשבון בנק על שמך. אם אין להם גישה לחשבון בנק שלהם איך זה עוזר להם?
אני לא יכול ללכת לכספומט ברחוב ולהתחבר לחשבון WISE שלי ולקבל מזומן, אבל זה כן אפשרי עם ביטקוין בהרבה מדינות, או לחלופין אצל חלפן או טלגרם.

לא ברור לי מה מבטיח שהקוד לא ישתנה בתרחישים של:
1. כל ה-7 (כיום כאמור זה פחות, כי עזבו) מתים בו זמנית כתוצאה מתאונה או בכוונת תחילה
2. עוד כמה שנים/עשורים הנורמות משתנות, קמפיינים פרסומיים אדירים קוראים לשנות את הקוד
1. זה לא שאם הם כולם יעלמו בבת אחת לא ניתן יותר לשנות את ביטקוין קור, אלא שזה יצריך קונצנזוס של הקהילה לגבי חשבון חדש בגיטהב או פלטפורמה אחרת. על כל פנים אם הם לא זמינים יותר זה אומר שביטקוין ממשיך לעבוד כרגיל ואף אחד לא משנה אותו עד שיש הסכמה בין כולם (צמתים, כורים, מפתחים).
2. כדי לשנות את הקוד צריך הסכמה של כלל הקהילה, צדק חברתי (או אקלימי) אינו מהווה תמריץ כלכלי מספיק חזק למשתמשים שיאפשר למאמינים בו מבניהם לגבור על אלה שדואגים רק לאינטרס הכלכלי של עצמם - זה אומר שהם יצטרכו להסכים במודע שיגנבו/יסכנו להם כסף, מה יהיה האינטרס שלהם לאפשר זאת?

מהשירותים הנ"ל אתה מעביר לחשבון בנק על שמך. אם אין להם גישה לחשבון בנק שלהם איך זה עוזר להם?
כאמור אתה בעצמך מדבר על מצב שבו עוברים למדינה אחרת (מתפקדת):
בהנחה ולתושב יש את היכולת לברוח מהמדינות הנ"ל
אני טוען שאם הם יכלו לקחת את ההון שלהם איתם בראשם, יותר אנשים היו עוזבים
אז אותם אנשים (שברחו למדינה אחרת/מתפקדת) פותחים חשבון בנק חדש ומעבירים את ההון שלהם מ- WISE ומ- IB ובא לציון גואל.
מה ההבדל?

כן, על גבי לייטנינג.

אתה כנראה מדבר על מהירות אל מול השכבה הראשונה של ביטקוין, אז במקרה הזה בוודאי שיש מטבעות יותר טובים - לדוגמה שקל\דולר בגוגל פיי שלי בטלפון, לא צריך יותר מהר מזה והסקיילינג בשמיים. אין צורך אפילו לחפש "קריפטו" חדש במקרה הזה.
למה אתה חושב שהביטקוין לא מספיק מהיר הרי יש את הלייטנינג??

שאתה משקיע בביטקוין מה אתה צופה שזה יהיה בטווח הארוך, זה יהיה הכסף הנזיל של העולם המפותח, או שזה יהיה כלי לאגירת ערך?

לקפוץ על כל טענה זה קצת מחשיד שלא באמת יש אסטרטגיה מאחורי ההשקעה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O מישהו כאן עבר תהליך מול עמותת עוגן? צרכנות פיננסית 7
Michel לא מצליח להוסיף כרטיס ל apple pay , האם מישהו נתקל בבעיה? אוף טופיק 1
light007 מישהו עשה kyc עם חברת השקעות? שוק ההון 0
JBUZZ מישהו/י התנסה/תה בעיסוי בהולמס פלייס? אוף טופיק 1
V צעיר מבולבל/ מישהו עובד בסקטור האנרגיה? התפתחות אישית 5
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
מ ברוקר שנותן טריגר לטריילנג TRAILING NIS כלומר רק כאשר המניה תגיע למחיר הטריגר אז יתחיל לפעול הפקודה העוקבת, האם מישהו מכיר ? שוק ההון 0
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 28
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
N מישהו ניתקל בIRA (לקרן השתלמות) שאפשר להשיג ב0.2 שנתי ומטה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
א מישהו שמע על כרטיס laya ? צרכנות פיננסית 5
N מישהו פה סוחר במערכת מסחר של פסגות ויכול לחוות דעה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N מישהו ניסה את FINCHECK? צרכנות פיננסית 0
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
י דוח שומא לעוסק זעיר עבור הנחה בארנונה, מישהו יכול לעזור? נדל"ן 0
וולפסון מישהו כאן פעם רכש קרקע להשקעה ובאמת הרוויח מזה דירה בזול? נדל"ן 29
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
י מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מיסוי? שוק ההון 0
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
ח פרוייקט מתחם ראשונים - ראשון לציון - מישהו מכיר? נדל"ן 0
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 92
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה