משהו בזהב בוהק שאין בשום דבר אחר, אמנם זה משהו חושי-רגשי אבל אנשים מושפעים מחושניות ורגשות.
יקירי, בוא נתעכב שנייה על זה. זו נקודה קריטית, תזרום איתי רגע. אם בא לך כמובן.
בהנחה שאתה בן אדם ממוצע בעולם,הדיוט,לא קוטל קנים אך עם זאת חסר אוריינות פיננסית כלשהי. קם בבוקר, עובד במפעל/אצל האציל שלך, חוזר הביתה ישן, חוזר חלילה. השנה היא 500 ומטה, אתה יהודי טוב מפרובינקיית פלסטינה או ממדינה שבחצי האי ערב. רוב הסיכויים ש"זהב" עבורך הוא בושם ממור/לבונה או אולי ארגמן [שהוציאו מהחוק!],
האם יש סיכוי שתעריך
זהב בכלל?אז והיום?
אלמלא הייתי מספר לך שהסולידית/הבנקאי שלך ש"מבינים" (=זה לא בציניות) בפיננסים וכמוהם עוד עשרות רבים בהיסטוריה האומרים שזהב זה טוב.
האם תעדיף לשמור זהב מאשר מים/גז/חיטה/שטרות מזומן? אני חושב כי נולדנו לעידן שיש בו
מוסכמה שזהב שומר ערך.
למה אני חושב שהטיעון מוסכמה כל כך קריטי? כי תחת כל עץ רענן חוזרים ושבים לעניין הזהב לתעשייה/תכשיטים. אם מחר בבוקר יהיה טרנד של שרשראות חרוזי כסף עם אסימון (או גרוש עם חור) כנראה שכבר לא יצרכו זהב והכסף יעלה.
הביטקוין חסין קריפטוגרפית ולכן הדבר היחיד שיוכל לעקוף אותו (עם הידע הקיים היום) היא מחשב קוונטי עם אלגוריתם מתאים.
אתה יכול להבטיח לי שעוד 20-30 שנה אין כזה דבר?
מסכים.
אתה יכול להבטיח לי שעוד 20-30 שנה הדולר לא יהיה היסטוריה? לא יודע.
אני כן יכול להבטיח שביטקוין מהווה איום לזהב/דולר, לא כי אני מבין גדול ולא כי אני נביא. אלא כי כבר 12 שנה הוא מקבל "ערך" מאנשים שמוכנים ליצוק בתוכו ערך בדמות הכסף שהם עבדו עבורו. אם עוד כמה כמוהם ייכנסו, עם כל הכבוד לרעיונות המטופשים שלי, בנוגע לאם ביטקוין הוא טוליפ או לאו, יש מצב שהם כן מהווים משקל כלשהו. אם הם יצליחו ליצור "זהב" חדש, מי אני שאתווכח איתם?
הרי אם עוד שנה הוא יהפוך לקונצנזוס וכל קרן זו או אחרת תמליץ עליו בד בבד עם הזהב הישן, הויכוח הזה יתעקר באותו הרגע, כי בו ביום, יהיה לו ערך.
ואז נמציא תירוצים בדיעבד [כמו עם התכשיטים]. הוא חסין קריפטו, כבר 20 שנה לא נפרץ, אפשר להעביר כסף בחו"ל בלי להסתובב עם שטרות, בעלי העסקים נותנים עליו הנחה ועוד שלל דברים שיצוצו.
זהב יפה ומטריף חושים בעיקר בגלל ערכו.
+1
אני פה להזכיר שאידיאל היופי והטירוף חושים עבר מציור של דגה, שמנמנה וענוגה עד לטוויגי הרזה עד אין קץ.
* אם מחר בבוקר ימצאו "הר עושר" חדש בבוליביה...