Yevgeny
משתמש בכיר
- דירוג
- 7,221
דוגמת "נגד" מוזרה - אכן אנשים התחילו להשתמש במייל ובטלפונים ניידים כשהם הפכו לשימושיים יותר מהחלופות. אני לא חושב שיש הרבה ויכוח שמטבעות הקריפטו למיניהם הם לא מוצר צרכני נוח כיום. הדעות חלוקות לגבי מה יקרה בעתיד כלשהו.ברמה הפרקטית, האם השימוש במייל או בטלפון נייד או אחד מהדברים המגניבים ששנת 2000 תביא עמה תהפוך את החיים עבורי או עבור חברים/משפחה שלי קלים יותר כרגע ביחס לכלים שיש לי היום? יש בזק, הכל טוב!
ואז גם אני "אחזיק" בביטקוין (כהשקעה) במסגרת המדד העולמי שאני מחזיק, בהתאם לגודלו היחסי המתאים, בדיוק כמו האחזקה שלי היום בחברות ה-FANG (לנושא השרשור) ושות'. אם כי הסדר בין השניים נשמע לי פחות סביר - מניח שהטכנולוגיה תצטרך להיות בשימוש ציבורי נרחב למדי לפני שהחברות עצמן יהפכו לחברות ציבוריות נסחרות בבורסה.אוסיף שלדעתי אמא של @Yevgeny תחזיק (ייתכן שללא ידיעתה) ביטקוין בקרן הפנסיה שלה לפני שהיא תשתמש בו לתשלומים ביומיום.
מה שכן, בעיני אפשרי בכלל חזון אחרי לגמרי לרעיון הטכנולוגי הזה (לא למטבעות עצמם) של distributed ledger, בדומה למה שקרה אחרי נכנסו לשוק טכנולוגיות כמו מסדי נתונים, או מערכות לניהול שרשרת אספקה - זה פשוט יהפוך לעוד טכנולוגיות IT שתוטמע בארגונים כאלו ואחרים לפתור בעיות קונקרטיות. לדוגמא - בגופים פיננסיים רבים עדיין יש דסק מסחר עם בני אדם שמעורבים בכל מיני עיסקאות בין ארגונים ועם תהליכי אימות / reconciliation שקוראים מאחורי הקלעים אח"כ. מבחינתי מאוד יכול להיות שגופים כמו ואנגרד, בלאקרוק, ושות' יטמיעו מערכות כאלו של distributed ledger משלהן (בלי מרכיב של המטבעות בהכרח) כדי לייעל את תהליכי העבודה שלהם וביניהם - וההשפעה היחידה של זה עלי תהיה הורדה של עוד כמה שברי אחוז בדמי ניהול של הקרנות שלהן.
כתבה אקראית כדוגמא - Vanguard looks to blockchain for index data. זה שימוש ברעיון הטכנולוגי אבל במימוש פנים ארגוני (או כממשק בין-ארגוני) שלא קשור לכל המטבעות שמסתובבים היום.
וסתם קריאה מעניינת - ביקורת על כך שהניסיון לייצר מערכת שלכאורה לא תלויה באמון (trust) בגופים מרכזיים כמו ממשלות ובנקים עדיין מחייבת אותך לתת אמון - פשוט בגופים ומתווכים אחרים וחדשים לגמרי, ושלא באמת הרוויחו את האמון הזה.
נערך לאחרונה ב: