• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מאמר מהויקי - מייק, המשקיע המתחיל, שמבולבל מכמות האפשרויות

לא חושב שאני מבין משהו, אבל הטעות הבסיסית כאן זה בכלל להניח שיש הגדרה חד-משמעית לתשואה.
נניח יש בבעלותך שעון. ביום ראשון המחיר שלו בשקלים הוא 100 ובדולרים 10. ביום שני המחיר שלו בשקלים הוא 100 ובדולרים 20. האם הייתה תשואה של 100% או של 200%?
חישוב תשואה זה הכסף שקיבלת בסוף תקופת ההשקעה חלקי מה שנתת בתחילתו פחות 1 כפול מאה(במידה ואתה רוצה את זה באחוזים). במקרה שלך התשואה היא אפס(100/100 - 1 כפול 100), תשואה נמדדת ביחס למטבע בסיס

אתה לא יכול לבוא לפה, להעליב אנשים ואח"כ להגיד "הכל בסדר".
עדיין לא השתכנעתי אם מדובר בטרול או רק במישהו שמתנהג כמו טרול.
בכל מקרה התעלמות היא הדרך הנכונה.

חישוב תשואה זה הכסף שקיבלת בסוף תקופת ההשקעה חלקי מה שנתת בתחילתו פחות 1 כפול מאה(במידה ואתה רוצה את זה באחוזים). במקרה שלך התשואה היא אפס(100/100 - 1 כפול 100), תשואה נמדדת ביחס למטבע בסיס
אז גם עם מניית גוגל, מבחינת שקלית ערך המניה לא השתנה וזה בדיוק מה שאתה מקבל. למה בכלל להסתכל על הערך הדולרי?

לדעתי פשוט מישהו עם דעות אחרות וסטנדרטים של נימוס נמוכים משלכם (ושלי)

אתה רוצה לעשות עליי חרם כיתתי? תתמודדו לגופו של עניין ותפסיקו להתבכיין. חתול לילה אתה פאתטי, תמצא לך חיים, לא היית חלק מהדיון פה אבל נכנסת לומר שאני טרול? חה.

אני נותן לך 100 ש"ח ביום הקמתה של הקרן ששווים 10 דולר שזה בדיוק המחיר של מניית גוגל. לאחר שנה גוגל מכפילה את ערכה ל-20 דולר והשקל דולר יורד לחמישה שקלים לדולר. הקרן עשתה עליה של 100% ואני מקבל את אותו סכום שנתתי ביום הקמת הקרן דהיינו אפס תשואה, בוא תסביר לי איך אין חשיפה למטבע?
ברגע שקנית מניית גוגל אתה חשוף למניית גוגל נקודה.
אתה יכול למדוד אחרי שנה כמה היא שווה בשקלים דולרים רובל זהב או תפוזים זה לא משנה.
ה"גידור" שלימדו אותך אליו בקורס זה בעצם פוזיציה על שער שקל\דולר(או מטבע אחר).
אין באמת קשר בין הפוזיציה הזאת להחזקת המניות למרות שמוכרים לך אותו באותו מוצר("קרנות מגודרות")
תחשוב לדוגמא על מניה שנסחרת ב2 בורסות אחת בשקל ואחת בדולר.
אתה חושב שהרווח יהיה שונה בין אדם שקנה 10 יחידות בבורסה אחת לעומת חברו שקנה אותם בשניה?

תתמודדו לגופו של עניין ותפסיקו להתבכיין.
פה חשדתי בטרול.
וגם השרשור הקודם שפתחת סירבת להקשיב לכל דעה ששונה משלך.
אם כולם נוסעים נגד כיוון התנועה אולי אתה הפוך?

ברגע שקנית מניית גוגל אתה חשוף למניית גוגל נקודה.
אתה יכול למדוד אחרי שנה כמה היא שווה בשקלים דולרים רובל זהב או תפוזים זה לא משנה.
ה"גידור" שלימדו אותך אליו בקורס זה בעצם פוזיציה על שער שקל\דולר(או מטבע אחר).
אין באמת קשר בין הפוזיציה הזאת להחזקת המניות למרות שמוכרים לך אותו באותו מוצר("קרנות מגודרות")
תחשוב לדוגמא על מניה שנסחרת ב2 בורסות אחת בשקל ואחת בדולר.
אתה חושב שהרווח יהיה שונה בין אדם שקנה 10 יחידות בבורסה אחת לעומת חברו שקנה אותם בשניה?

אין לי מושג על איזה קורס אתה מדבר, אתייחס לתגובה שלך בצורה עניינית להבדיל מאחרים שחוץ מלצעוק טרול טרול אין להם מה להוסף עניינית.

אם אני נותן לך 100 שקלים ואומר לך תשקיע לי אותם איך שבא לך, אתה תלך ותקנה את מניית גוגל שתכפיל את עצמה אבל הדולר ירד ב-50% לעומת השקל ואז תחזיר לי 100 שקל בתום ההשקעה אתה תגיד לי שהשגת לי תשואה של 100% כי גוגל הכפילה את עצמה? אתם יכולים לצייר את זה איך שבא לכם בסופו של יום סופרים את התשואה בנכס הבסיס ובמקרה הזה מדובר על שקלים.

אם כולם נוסעים נגד כיוון התנועה אולי אתה הפוך?
אתה יודע כמה דגים מתים שוחים עם הזרם? מה אתה רוצה לומר בזה שאתם לא מוכנים לכבד דעה שונה משלכם כאן בפורום כי זה מה שנראה לי?!

@לב אריה אם היית דן באופן ענייני או טורח לקרוא את השרשורים שציינו לעיל ומתייחס לטיעונים לא היית מבזבז את זמנך וזמננו בדיונים על האם אתה טרול או והאם זה שדעתך חריגה מעיד לטובה או לרעה ועל מי.

@לב אריה אם היית דן באופן ענייני או טורח לקרוא את השרשורים שציינו לעיל ומתייחס לטיעונים לא היית מבזבז את זמנך וזמננו בדיונים על האם אתה טרול או והאם זה שדעתך חריגה מעיד לטובה או לרעה ועל מי.
שוב עוד הודעה סתמית שמסרבת להתייחס לגופו של עניין, אמונה שכל מה שנכתב בפורום זה לא פחות מתורת ההשקעות והמידע אבל באמת שחבל על הזמן של כולם, מבחינתי נסגר.

אם אני נותן לך 100 שקלים ואומר לך תשקיע לי אותם איך שבא לך, אתה תלך ותקנה את מניית גוגל שתכפיל את עצמה אבל הדולר ירד ב-50% לעומת השקל ואז תחזיר לי 100 שקל בתום ההשקעה אתה תגיד לי שהשגת לי תשואה של 100% כי גוגל הכפילה את עצמה?
לא,אני יגיד לך שהשקעתי איך שבא לי וזה מה שיצא,הנכס הכפיל את עצמו בדולרים ונשאר אותו דבר בשקלים בגלל התחזקות השקל(ואולי הנכס בכלל לא עלה והייתה אינפלציה דולרית?).
כוח הקניה הבין לאומי שלך(נגיד באייבי או אליאקספרס) יהיה שווה לחברך בארה"ב או אנגליה שמכר אותה מניה.
בנוסף לפני ההשקעה אני יסביר לך שאני משקיע במניות ולא במטבעות ובמידה ואתה רוצה להמר על כיוון השקל לעומת מטבע כלשהוא אתה יכול לסחור בהם בגופים יעודים לעניין.
אתם יכולים לצייר את זה איך שבא לכם בסופו של יום סופרים את התשואה בנכס הבסיס ובמקרה הזה מדובר על שקלים.
בוא תענה גם אתה על שאלה אחת
ניתן לך דוגמה מהחיים:
דוד קנה 10 מניות טבע בבורסה בארה"ב בדולרים.
יוסי קנה 10 מניות טבע בבורסה בארץ בשקלים בדיוק באותו זמן.
אחרי 15 חודשים הם מוכרים הדולר ירד ב30% בזמן הזה.
מי הרוויח יותר?

אתם יכולים לצייר את זה איך שבא לכם בסופו של יום סופרים את התשואה בנכס הבסיס ובמקרה הזה מדובר על שקלים.
מי החליט שנכס הבסיס זה שקלים?

חברים השרשור הזה היה ממש נחמד כדי לעקוב אחרי האופציות המובילות להשקעה סולידית פשוטה והתעדכנות בהן לאורך זמן/ דיון עליהן.
מאוד נהנתי לעקוב אחריו.
לא סתם הוא נעוץ...
לא חסרים פה שרשורים על מטח ונכסים ריאליים.
לחלוטין לא מתפקידי להגיד את זה אבל יהיה נחמד אם הדיונים האלה ינוהלו שם והשרשור לא יחטף.
רק השני סנט/אגורות שלי שלא שווים יותר משל אף אחד אחר פה.

מי החליט שנכס הבסיס זה שקלים?
אני מבין שאתה עושה קניות במכולת בדולרים נכון? אתה גר במדינה שהמטבע שלה הוא שקל, 99% מההוצאות של 99% מהאנשים בארץ הם בשקל.

בוא תענה גם אתה על שאלה אחת
ניתן לך דוגמה מהחיים:
דוד קנה 10 מניות טבע בבורסה בארה"ב בדולרים.
יוסי קנה 10 מניות טבע בבורסה בארץ בשקלים בדיוק באותו זמן.
אחרי 15 חודשים הם מוכרים הדולר ירד ב30% בזמן הזה.
מי הרוויח יותר?

ברור לך שהדוגמא שלך שונה מהפוסט?
מדובר על מניה דואלית, השוק מבצע לך את הגידור במחיר בין שקל לדולר, הקרנות סל המדוברות שהעלו את הוויכוח מלכתחילה הן לא וגם לא מתבצע גידור כזה.

מסכים עם IBM, באמת חבל לקלקל את הפוסט של מי שהשקיע בו כל כך הרבה, אני באמת רוצה לסיים את הדיון וכל פעם נגרר לשווא לעוד קשקשת, מי שחושב אחרת שיבורך.

ברור לך שהדוגמא שלך שונה מהפוסט?
מדובר על מניה דואלית, השוק מבצע לך את הגידור במחיר בין שקל לדולר, הקרנות סל המדוברות שהעלו את הוויכוח מלכתחילה הן לא וגם לא מתבצע גידור כזה.
לא ברור לי כי זה לא נכון.
זה בדיוק מה שזה קרנות שנסחרות בחו"ל בדולרים\מטבע אחר במקביל למסחר בשקל בארץ.
יותר מזה אתה יכול להמיר יחידות שנקובות בשקלים ליחידות שנקובות בדולרים.

מסכים עם IBM, באמת חבל לקלקל את הפוסט של מי שהשקיע בו כל כך הרבה, אני באמת רוצה לסיים את הדיון וכל פעם נגרר לשווא לעוד קשקשת, מי שחושב אחרת שיבורך.
הפעם מסכים איתך אז נפסיק כאן כשיש הסכמה כמעט מלאה :)

אני מבין שאתה עושה קניות במכולת בדולרים נכון? אתה גר במדינה שהמטבע שלה הוא שקל, 99% מההוצאות של 99% מהאנשים בארץ הם בשקל.
אתה טועה ובגדול, אצלי ספציפית הרבה מההוצאות שלי הם בדולר ובזמן האחרון דווקא ביורו בכלל.
חוץ מזה זה בכלל לא רלוונטי באיזה מטבע ההוצאות שלך נקובות, תשואה זה תשואה, אם תקנה גוגל בX דולר (וגוגל נסחרת בדולר בלבד) התשואה שלך תהיה זהה לחלוטין לאדם שקנה בדיוק את אותו כמות המניות רק שהוא מתגורר בארה"ב, בדיוק כמו הגובה שלך יהיה זהה אם אתה גר בארץ או בחו"ל, אתה יכול למדוד את עצמך באינצ'ים או בסנטימטרים אבל הגובה שלך יהיה זהה לחלוטין אני מבטיח לך.
לחלוטין לא מתפקידי להגיד את זה אבל יהיה נחמד אם הדיונים האלה ינוהלו שם והשרשור לא יחטף.
מסכים, זה באמת אחד הנושאים שנטחנו פה עד אין קץ.

אתה טועה ובגדול, אצלי ספציפית הרבה מההוצאות שלי הם בדולר ובזמן האחרון דווקא ביורו בכלל.
חוץ מזה זה בכלל לא רלוונטי באיזה מטבע ההוצאות שלך נקובות, תשואה זה תשואה, אם תקנה גוגל בX דולר (וגוגל נסחרת בדולר בלבד) התשואה שלך תהיה זהה לחלוטין לאדם שקנה בדיוק את אותו כמות המניות רק שהוא מתגורר בארה"ב, בדיוק כמו הגובה שלך יהיה זהה אם אתה גר בארץ או בחו"ל, אתה יכול למדוד את עצמך באינצ'ים או בסנטימטרים אבל הגובה שלך יהיה זהה לחלוטין אני מבטיח לך.

אתה טועה בגדול, אמרתי לך אם אני נותן לך מאה שקל לקנות גוגל ואחרי שנה אתה מחזיר לי את אותם מאה שקלים, מעניין לי אתה יודע את מה שגוגל עלתה אלף אחוז?!
שוב לקחת חלקים ממה שאני כותב ועיוותת את מה שכתבתי כדי להראות שאני טועה, כתבתי 99% מהאנשים, אתה היוצא מן הכלל אורי ועדיין אתה טועה.

באמת מספיק, טחנו מים עם העניין הזה ואחרי זה אומרים שאני מטריל פוסטים כשאני רק עונה להתרסות נגדי.

שתהיה שבת מבורכת לכולם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Rahash קרן פנסיה ברילוקיישן - מאמר קצר שכתבתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
א מאמר מעניין שראיתי - השקעה במדד המניות הכללי עלול להביא לתוצאה הפוכה מזו שרציתם שוק ההון 27
עתיד מתוק מאמר של שלמה גרינברג בביזפורטל על סוכנויות הנדל"ן הממשלתיות בארה"ב שוק ההון 0
T מאמר וקישור לספר (Understanding big debt crises)- מישהו הצליח להוריד? התפתחות אישית 9
ביולוג ירושלמי ההשכלה הגבוהה צריכה לעבוד דיאטה. מאמר שמסביר את האמת מאחורי הנתונים. אוף טופיק 110
Izik ""לא יותר מעשרה אחוז במניות...להמנע מהשקעות באינדקס נרחב" לפי מאמר בגלובס שוק ההון 12
Waler בניית פרופיל בכוח גס - המלצה על מאמר שוק ההון 1
פשוט מאמר על תשואות שניתן לצפות ממניות שוק ההון 1
M מאמר נהדר ב wsj של זוויג בעניין pre mortem בהשקעות שוק ההון 18
daat99 מאמר מעניין על וורן באפט ואג"חים אוף טופיק 4
משה מאמר מעניין על החיים בחברה ללא עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
S שאלות בשביל מייק מתחיל שוק ההון 0
א סוגי ההשקעות שלי לעומת מייק שוק ההון 3
G מה מייק היה עושה עם דולרים? שוק ההון 12
N קה״שׁ עוקבת סנופי (לא ira) - היכן העמלות הטובות ביותר? האם קיימת קבוצה שניתן להצטרף אליה? [קראתי את מייק] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 333
אוגורן להציל את מייק שוק ההון 1
T צריך עזרה בהבנת תיק "מייק", בדולרים, למתחילים שוק ההון 6
NightStyle בקשה: הכנסת גרסאות האג"ח של מייק, המשקיע המתחיל שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה