• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מאמר מהויקי - מייק, המשקיע המתחיל, שמבולבל מכמות האפשרויות

האם חשבון IRA פטור חשוף למס ירושה אמריקאי או שהפטור חל גם על זה?
והאם יש הבדל בין IRA של קרן השתלמות ל- IRA של קופת גמל?
לא חשוף ולא.

יכול להיות שכדאי לעדכן? יש אפשרות נוספת להשתלמות, אני לפחות הצלחתי להשיג דמי ניהול נמוכים מדמי הניהול של IRA בקופ״ג. מאמין שאפשר גם בהשתלמות.
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/עוד-מסלול-מחקה-s-p500-בהשתלמות-וגמל.16176/
יש גם מסלול פנסיה, נשמע יותר מתאים מההצעה הנכחית של פאסיבי מניות חו״ל של הפניקס:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/קרן-פנסיה-מקיפה-מחקה-מדד-sַ-p500-בשורה.16174/

2. מייק יכול לפתוח חשבון בבית השקעות ישראלי המפוקח על ידי הראשות לניירות ערך (כגון פסגות, מיטב דש, אקסלנס ועוד) ולרכוש 3 קרנות ישראליות של בלאקרוק הנסחרות בשקלים שמכסות כמעט את כל השוק העולמי:

~ 60% - קרן על ארה"ב - אשס.חוץ SPX 500, מס’ נייר 1159250
~25% - קרן על אירופה - סימול: אשס.חוץ MSCIEURO, מספר נייר: 1159094
~15% - קרן על שווקים מתעוררים - סימול: אשס.חוץ MSCI EM, מס’ נייר: 1159169

יש איפשהו דיון בנוגע לפילוח הזה? מאיפה הוא נובע? בעוד כמה שנים כשהשוק אולי ישתנה איך מעדכנים אותו?

שווי שוק של חברות בעולם לפי פילוח גאוגרפי
ראשית, תודה על התשובה. איפה אני יכול לבדוק כדי להגיע למסקנה שזה השווי?
חסר חשיבות, כל השווקים קורלטיבים.
ועדיין, יתכנו שינויים בטווח הארוך. זו אחת הסיבות המרכזיות לפיזור, לא? איך למשל היו שווקים מתפתחים לפני 20 שנה לעומת היום?

תודה על המידע הרב.
אולי השאלה כבר נשאלה, אבל לא ממש ברור לי, אם ההנחה שלי היא שהתיק ישמש אותי עד (סמוך ל)יום מותי ושאמות בשיבה טובה בגיל מתקדם:
1. למה אמור להיות אכפת לי ממס ירושה? מס הירושה לא יהיה הצרה שלי.
2. אם/כאשר אגיע לגיל מתקדם, גם ככה התנודתיות כנראה לא תתאים למצבי הבריאותי והנפשי, למה שלא אמכור את כל התיק, אמשוך את המזומן ואסגור את התיק (אעבור לאיזה פקדון סופר סולידי בבנק למשל לשנותיי האחרונות)? האם זה לא פותר את כל הנושא של מס הירושה?
תודה

למה אמור להיות אכפת לי ממס ירושה? מס הירושה לא יהיה הצרה שלי
יהיה הצרה של יורשיך. התהליך עלול להיות ארוך ויקר אבל אתה כמובן תהיה מת אז תלוי כמה אכפת לך מהם.
למה שלא אמכור את כל התיק
אם אתה יודע לתזמן את המכירה לפני מותך או לפני שאיבדת קשר למציאות זה אכן פתרון אפשרי.

מכיוון שאיני יכול יותר לערוך את הפוסט המקורי, החלטתי להוסיף עדכונים כאן בתגובות.

השינויים שמייק עשה לאחרונה (יולי 2020):
1. למשקיע שמעוניין בפתרון הפשוט ביותר, השקעה ב-3 הקרנות השקליות של בלאקרוק דרך ברוקר ישראלי כמו פסגות היא האפשרות הטובה ביותר בעיניי מייק, עם הסתייגות שבעתיד ייתכן שייכפה עליו לעבור ברוקר עקב מיעוט פעולות.
2. קרן השתלמות - בעיני מייק, רכישת 3 הקרנות השקליות של בלאקרוק היא פתרון עדיף על רכישת VWRA בקרן ההשתלמות IRA.
3. נוספו היתרונות והחסרונות של IB עבור המשקיע הפסיבי הטיפוסי.
4. קרן פנסיה - מייק סבור שקרן הפנסיה החדשה של הלמן אלדובי על מדד S&P 500 היא הטובה ביותר כרגע.

ועתה ביתר פירוט:
5. אם למייק כואב הראש, הוא אינו מעוניין להגיש דו"חות למס הכנסה, אינו רוצה להסתכן במס ירושה והוא מעוניין באופציה הפשוטה ביותר - מייק יקנה בבית השקעות ישראלי המפוקח על ידי הראשות לניירות ערך (כגון פסגות, מיטב דש ועוד) 3 קרנות ישראליות של בלאקרוק הנסחרות בשקלים שמכסות כמעט את כל השוק העולמי:

~25% - קרן על אירופה - סימול: אשס.חוץ MSCIEURO, מספר נייר: 115909

הברוקר הישראלי המועדף כרגע בפורום הוא פסגות בגלל ידידותיות למשתמש הפסיבי שממעט בפעולות (לעומת ברוקרים ישראליים אחרים ששולחים מכתבים לסגירת החשבון עקב מיעוט פעולות) ועקב שער ההמרה האטרקטיבי ביותר מבין הברוקרים הישראליים.

יוזכר כי מייק עדיין מאמין שרכישת קרנות איריות צוברות כמו VWRA או שילוב של VHVE + VFEA (ביחס של 9:1 לטובת VHVE) באינטראקטיב ברוקרז היא עדיין הפתרון הטוב ביותר עבור המשקיע הפסיבי, גם אם לא תמיד הפשוט ביותר. עוד על כך ניתן לקרוא בהמשך "אינטראקטיב ברוקרז VS ברוקרים ישראליים".

קרן השתלמות:
מייק החליט לפתוח קרן השתלמות IRA
- מייק יפתח קרן השתלמות IRA בבית השקעות ישראלי שבה מייק יכול לבחור בעצמו באילו קרנות ישקיע. קרן IRA תהיה זולה יותר בכחצי אחוז (!) לעומת מסלול מחקה מדד מנוהלת בגלל היתרון במיסוי דיבידנדים שיש לה מחד גיסא, ו"הוצאות ניהול השקעות" שמייקרות את הקרן המנוהלת מאידך גיסא. מייק יוודא בשרשור הזה שהוא מודע לכל קבוצות הרכישה ואינו משלם עמלות מופקעות.

מייק יקנה את 3 הקרנות הישראליות של בלאקרוק הנסחרות בשקלים שמכסות כמעט את כל השוק העולמי:
~25% - קרן על אירופה - סימול: אשס.חוץ MSCIEURO, מספר נייר: 1159094

רכישה של 3 הקרנות הישראליות תהיה זולה יותר לעומת קניה של הקרן VWRA בגלל עמלות נמוכות יותר בעמלת ההמרה, קנייה/מכירה ודמי ניהול.

אם מייק מתעצל או רוצה להשקיע רק בארה"ב, יכול לרכוש רק את הקרן הראשונה מבין השלוש:
קרן על ארה"ב - אשס.חוץ SPX 500, מס’ נייר 1159250

אינטראקטיב ברוקרז VS ברוקרים ישראליים:

היתרונות של בית ההשקעות Interactive Brokers לעומת ברוקרים ישראליים עבור המשקיע הטיפוסי:

1. יציבות בהשקעה לטווח ארוך גם עבור משקיע שממעט בפעולות - חלק מהברוקרים הישראליים אינם ידידותיים למשקיע הפסיבי שממעט בפעולות ודורשים לסגור את החשבון אחרי זמן מה. תרחיש כזה הרבה פחות סביר ב-Interactive Brokers.
עם זאת, ישנם ברוקרים ישראליים כמו פסגות שטרם דרשו סגירת חשבון עקב מיעוט פעולות, אך לא ברור אם יעשו זאת בעתיד.
2. זול יותר בטווח הארוך - לאחר הגעה ל-100,000 דולר בחשבון, מעבר מעמלות חודשיות של 10$ לחודש לעמלות של כ-2$-3$ בלבד עבור המרה וקניה טיפוסית.
3. אפשרות למכירה בשכבות - תוך חיסכון עצום במס. פרטים נוספים בשרשור הזה.
2. אבטחת מידע טובה יותר - כולל אימות דו-שלבי (Two Factor Authentication).
3. ביטוח של SIPC על הכסף - עד תקרה של 500,000 $ (עם תקרת מזומן של עד 250,000 דולר).
4. תמיכה טובה יותר.

ישנם יתרונות נוספים למשקיע "המתוחכם" כמו מינוף זול יותר, תוכנית להשאלת מניות ועוד.

חסרונות:
1. הגשת דו"חות מס הכנסה בחלק מהמקרים - במקרה של מכירה ברווח, הגעה לתיק הגדול מכ-1.8 מיליון ש"ח, העברה של יותר מחצי מיליון ש"ח בשנה לתיק ועוד.
חיסרון זה לא אמור להיות משמעותי עבור משקיעים בקרנות איריות צוברות, ללא מכירה באופק, ובעלי תיק הקטן מכ-1.8 מיליון ש"ח.

חשבון פטור - פנסיה:
נכון לעכשיו, מייק יבחר בקרן הפנסיה המקיפה על מדד S&P 500 של הלמן אלדובי.
מדובר בקרן ברירת מחדל בעלת דמי ניהול נמוכים של 0.05% מהצבירה ו-1.49% מההפקדה.

היתרון במסלול שהחשיפה היא ב-100% למדד ה- S&P 500 (לפי חוזים עתידיים) כאשר חלק מהכספים שהיו מופנים להשקעה במק"מ (ולא צוברים תשואה) יושבים כעת באג"ח מיועדות עם תשואה מובטחת מאת מדינת ישראל. החשיפה לאג"ח מיועדות עומדת כרגע על 27%.

כרגיל, לא ממליץ, לא מייעץ ולא לוקח אחריות על הדברים.

נערך לאחרונה ב:
רכישה של 3 הקרנות הישראליות תהיה זולה יותר לעומת קניה של הקרן VWRA בגלל עמלות נמוכות יותר בעמלת ההמרה, קנייה/מכירה ודמי ניהול.
למה אז כמה שורות למעלה רשום שהכי עדיף למייק לקנות את VWRA בIB? למה לא לקנות בIB את הקרנות האלה(כמובן, לא את השקליות שלהן אלא את הרגילות) במקום VWRA? בעצם אם אני מבין נכון רק בבית השקעות ישראלי השילוב של שלושתן עדיף על VWRA בגלל שבו יש את עמלות קניית ני"ע זר ועמלות המרת מט"ח? אם כן, למה רשמתם שהן זולות יותר בדמי הניהול שלהן?

בנוסף, למה לא להעדיף בIB את VT על VWRA? שהרי רק לאחר בערך 30 שנה יהיה לVWRA עדיפות על VT.

בנוסף, למה לא להעדיף בIB את VT על VWRA? שהרי רק לאחר בערך 30 שנה יהיה לVWRA עדיפות על VT.

שיקולים שונים לקרנות איריות צוברות וקרנות אמריקאיות מחלקות.
לדוגמא: ב VWRA אין מה לחשוש ממס ירושה, שלחלק מהאנשים זה שיקול רציני.

אני יכול להעיד על עצמי: אני בן 25 ואין לי אישה/ילדים וגם לא מתכנן ב 5 שנים הקרובות. אבל, שמשקיעים לטווח של ארוך של 20 שנה ויותר, לא יכול לדעת מה יוליד יום, ולכן צריך להתחשב גם בזה, המחשבה שאני עלול למצוא את עצמי בגיל 45 עם שני ילדים ומיליון דולר בבנק שחשופים למס ירושה גורמת לי לחשוב פעמיים.

ג"נ: מחזיק VTI ו VXUS, ומתכנן לשלב גם ניירות איריים כדי לפזר את הסיכון הנ"ל.

נערך לאחרונה ב:

מס ירושה קודם כל, אך מעבר לזה מייק חושב גם על הטווח הארוך, גם אחרי שלב הצבירה, בשלב המשיכה, כך שהתיק יכול להתקיים גם מעבר ל30 שנה.
בנוסף מייק סבור שvanguard יורידו את דמי הניהול משמעותית (כפי שקרה עם vt מאז הנפקתו) כך שנקודת האיזון בין vt לvwra תתקצר.
תוסיף לזה את יתרונות הקרן הצוברת (הדיבידנדים מושקעים אוטומטית, גרירת מזומן וכו..) ונוחות ההחזקה בנייר אחד (על פני VHVE + VFEA).

למייק לא מפריע שאין small cap בVWRA (גם אם קיימת אלפא כלשהי קטנטנה לחברות הקטנות, VWRA מפצה על זה בסכום דיבידנדים גבוה יותר עקב החזקה גדולה יותר בחברות גדולות ובינוניות) והוא סבור שאפילו שקיים פער בתשואה בין VWRA לVT על פני 30 שנה לפי הסימולציות, הפער הזה הוא בגדר מיקרו אופטימיזציה ואינו משפיע על המשקיע הפשוט כמו מייק.

לא ממליץ ולא מייעץ, זו דעתו של מייק.

ג"נ: מחזיק בVT ושוקל לעבור לVWRA.

שיקולים שונים לקרנות איריות צוברות וקרנות אמריקאיות מחלקות.
לדוגמא: ב VWRA אין מה לחשוש ממס ירושה, שלחלק מהאנשים זה שיקול רציני.

אני יכול להעיד על עצמי: אני בן 25 ואין לי אישה/ילדים וגם לא מתכנן ב 5 שנים הקרובות. אבל, שמשקיעים לטווח של ארוך של 20 שנה ויותר, לא יכול לדעת מה יוליד יום, ולכן צריך להתחשב גם בזה, המחשבה שאני עלול למצוא את עצמי בגיל 45 עם שני ילדים ומיליון דולר בבנק שחשופים למס ירושה גורמת לי לחשוב פעמיים.

ג"נ: מחזיק VTI ו VXUS, ומתכנן לשלב גם ניירות איריים כדי לפזר את הסיכון הנ"ל.
מס ירושה קודם כל, אך מעבר לזה מייק חושב גם על הטווח הארוך, גם אחרי שלב הצבירה, בשלב המשיכה, כך שהתיק יכול להתקיים גם מעבר ל30 שנה.
בנוסף מייק סבור שvanguard יורידו את דמי הניהול משמעותית (כפי שקרה עם vt מאז הנפקתו) כך שנקודת האיזון בין vt לvwra תתקצר.
תוסיף לזה את יתרונות הקרן הצוברת (הדיבידנדים מושקעים אוטומטית, גרירת מזומן וכו..) ונוחות ההחזקה בנייר אחד (על פני VHVE + VFEA).

למייק לא מפריע שאין small cap בVWRA (גם אם קיימת אלפא כלשהי קטנטנה לחברות הקטנות, VWRA מפצה על זה בסכום דיבידנדים גבוה יותר עקב החזקה גדולה יותר בחברות גדולות ובינוניות) והוא סבור שאפילו שקיים פער בתשואה בין VWRA לVT על פני 30 שנה לפי הסימולציות, הפער הזה הוא בגדר מיקרו אופטימיזציה ואינו משפיע על המשקיע הפשוט כמו מייק.

לא ממליץ ולא מייעץ, זו דעתו של מייק.

ג"נ: מחזיק בVT ושוקל לעבור לVWRA.
ובנוגע לשאלה הראשונה שלי?
"למה אז כמה שורות למעלה רשום שהכי עדיף למייק לקנות את VWRA בIB? למה לא לקנות בIB את הקרנות האלה(כמובן, לא את השקליות שלהן אלא את הרגילות) במקום VWRA? בעצם אם אני מבין נכון רק בבית השקעות ישראלי השילוב של שלושתן עדיף על VWRA בגלל שבו יש את עמלות קניית ני"ע זר ועמלות המרת מט"ח(שמורידית מהתשואה של VWRA ולא פוגעות בתשואה של ה3 שקליות של בלקרוק) ? אם כן, למה רשמתם שהן זולות יותר בדמי הניהול שלהן?"

ובנוגע לשאלה הראשונה שלי?
"למה אז כמה שורות למעלה רשום שהכי עדיף למייק לקנות את VWRA בIB? למה לא לקנות בIB את הקרנות האלה(כמובן, לא את השקליות שלהן אלא את הרגילות) במקום VWRA? בעצם אם אני מבין נכון רק בבית השקעות ישראלי השילוב של שלושתן עדיף על VWRA בגלל שבו יש את עמלות קניית ני"ע זר ועמלות המרת מט"ח(שמורידית מהתשואה של VWRA ולא פוגעות בתשואה של ה3 שקליות של בלקרוק) ? אם כן, למה רשמתם שהן זולות יותר בדמי הניהול שלהן?"

שתי האופציות טובות, אם אתה עובד עם ברוקר ישראלי הקרנות השקליות של בלאק רוק ללא ספק עדיפות, אני עובד עם IB ולכן הקרנות השקליות של בלאק רוק פחות רלוונטיות עבורי.
מסכים שעלויות קניית ני"ע זר ועמלות המרת מט"ח יכולות להיות משמעותיות בברוקר ישראלי,אך בעבודה עם IB (המתווך הישראלי) הן קצת פחות יקרות, ובעבודה עם IB ישירות הן זניחות ממש.

לא ממליץ/מייעץ על שום דבר כמובן.

3 קרנות ישראליות של בלאקרוק הנסחרות בשקלים
צריך גם להגיד שהשקל הוא מטבע מאוד לא משמעותי בעולם והוא שייך למדינה בסיכון גבוה למלחמות במזרח התיכון.
יש גם יתרון בעיניי להחזיק דולרים.

צריך גם להגיד שהשקל הוא מטבע מאוד לא משמעותי בעולם והוא שייך למדינה בסיכון גבוה למלחמות במזרח התיכון.
יש גם יתרון בעיניי להחזיק דולרים.
הוא מחזיק מניות לא מטבעות,בהקשר הזה אולי חשוב איפה אתה מחזיק אותם אבל לא באיזה מטבע.

הוא מחזיק מניות לא מטבעות,בהקשר הזה אולי חשוב איפה אתה מחזיק אותם אבל לא באיזה מטבע.
למה לא? הרי אם מחזיקים בלאקרוק שקלי, במכירה של הנייר אתה תקבל אותו בשקלים. ומה יקרה במצב היפר אינפלציה לשקל?

למה לא? הרי אם מחזיקים בלאקרוק שקלי, במכירה של הנייר אתה תקבל אותו בשקלים. ומה יקרה במצב היפר אינפלציה לשקל?
תקבל את אותה כמות שקלים (=הרבה יותר מאשר לפני ההיפר אינפלציה) כמו אם היית מחזיק את הנייר בגירסה דולרית, מוכר תמורת דולרים ואז מחליף לשקלים (עד כדי עלויות המרה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Rahash קרן פנסיה ברילוקיישן - מאמר קצר שכתבתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
א מאמר מעניין שראיתי - השקעה במדד המניות הכללי עלול להביא לתוצאה הפוכה מזו שרציתם שוק ההון 27
עתיד מתוק מאמר של שלמה גרינברג בביזפורטל על סוכנויות הנדל"ן הממשלתיות בארה"ב שוק ההון 0
T מאמר וקישור לספר (Understanding big debt crises)- מישהו הצליח להוריד? התפתחות אישית 9
ביולוג ירושלמי ההשכלה הגבוהה צריכה לעבוד דיאטה. מאמר שמסביר את האמת מאחורי הנתונים. אוף טופיק 110
Izik ""לא יותר מעשרה אחוז במניות...להמנע מהשקעות באינדקס נרחב" לפי מאמר בגלובס שוק ההון 12
Waler בניית פרופיל בכוח גס - המלצה על מאמר שוק ההון 1
פשוט מאמר על תשואות שניתן לצפות ממניות שוק ההון 1
M מאמר נהדר ב wsj של זוויג בעניין pre mortem בהשקעות שוק ההון 18
daat99 מאמר מעניין על וורן באפט ואג"חים אוף טופיק 4
משה מאמר מעניין על החיים בחברה ללא עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
S שאלות בשביל מייק מתחיל שוק ההון 0
א סוגי ההשקעות שלי לעומת מייק שוק ההון 3
G מה מייק היה עושה עם דולרים? שוק ההון 12
N קה״שׁ עוקבת סנופי (לא ira) - היכן העמלות הטובות ביותר? האם קיימת קבוצה שניתן להצטרף אליה? [קראתי את מייק] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 333
אוגורן להציל את מייק שוק ההון 1
ב צריך עזרה בהבנת תיק "מייק", בדולרים, למתחילים שוק ההון 6
NightStyle בקשה: הכנסת גרסאות האג"ח של מייק, המשקיע המתחיל שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה