• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מאמר מהויקי - מייק, המשקיע המתחיל, שמבולבל מכמות האפשרויות

אם מייק רוצה להוסיף כיסוי לחברות קטנות
לקרן acwi שברשותו על מה הוא צריך להסתכל?

• אהבתי
Reactions: Iec
עדכון ל"מייק המשקיע המתחיל", אוגוסט 2021.

מאמר זה יתאר את תהליך קבלת ההחלטות של המשקיע התאורטי מייק שכל קשר בינו לבין המציאות מקרי בהחלט.

אין לראות באמור הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. איני לוקח אחריות על נכונות הנתונים וכל הפועל על פיהם עושה זאת על אחריותו בלבד. הכותב עשוי להחזיק אחד או יותר מניירות הערך המוזכרים במאמר.

תקציר מנהלים:

תיק השקעות בבנק או בבית השקעות (חשבון ממוסה):

1. מייק החליט להשקיע במניות בלבד, ובעתיד ישקול לשלב בתיק גם אג"ח.

2. האופציה הפופולרית! אם מייק מעוניין להשקיע בכל העולם, בין אם הוא חושש ממס ירושה ובין אם לאו - מייק החליט לקנות בבית השקעות ישראלי ומפוקח (כמו מיטב דש, פסגות, IBI וכד') את הקרן השקלית העולמית iShares MSCI ACWI של בלאקרוק (מקבילתה היא הקרן SSAC הנסחרת בבורסת לונדון).
לקרן דמי ניהול של 0.2% בשנה אולם היתרון הגדול שלה הוא המיסוי הריאלי ששווה עוד כ-0.5%-0.6% בשנה (בהנחת אינפלציה של 2% בשנה ומס רווח הון של 25%).

3. אם מייק מעוניין להשקיע בארה"ב בלבד, בין אם הוא חושש ממס ירושה ובין אם לאו - מייק החליט לקנות בבית השקעות ישראלי ומפוקח על ידי הרשות לניירות ערך את הקרן הישראלית השקלית של בלאקרוק על מדד S&P 500 בדמי ניהול של 0.07% - אשס.חוץ SPX 500, מס’ נייר 115925. לקרן מיסוי נומינלי.

4. אם מייק אינו מעוניין להשקיע דרך בית השקעות ישראלי ומעדיף את הברוקר האמריקאי Interactive Brokers (להלן, IB):

בקצרה, למי מתאים חשבון ב-IB?

לאזרחים אמריקאיים ולמשקיעים שעבורם ביטוח על התיק, אחזקת הכסף מחוץ לישראל כגידור בפני משבר מקומי, אבטחת מידע טובה יותר וסטנדרט מקצועי גבוה הם פיצ'רים קריטיים.
למשקיעים אלו חשוב קודם כל להגן על שלמות התיק שלהם גם במחיר מילוי עצמי של הדו"ח למס הכנסה או תשלום לרואה חשבון שימלא ויגיש את הדו"ח עבורם.

א. אם מייק מעוניין להשקיע דרך IB הוא מעוניין להשקיע בכל העולם, אך חושש ממס ירושה - יקנה את VWRA העולמית הצוברת של וונגארד (דמי ניהול 0.22%). אופציה מעט פחות פופולרית היא שילוב של צמד הקרנות האיריות הצוברות של וונגארד VHVE ו-VFEA ביחס של 1:9 לטובת VHVE (דמי ניהול משולבים: ~0.13%).

ב. אם מייק מעוניין להשקיע דרך IB והוא מעוניין להשקיע בכל העולם, ואינו חושש ממס ירושה - יקנה את הקרן האמריקאית VT של וונגארד (דמי ניהול: 0.08%) או שילוב של VTI ו-VXUS (דמי ניהול משוקללים: 0.055%~).

ג. אם מייק מעוניין להשקיע דרך IB והוא מעוניין להשקיע בארה"ב בלבד, אך חושש ממס ירושה - יקנה את הקרן האירית הצוברת VUAA של וונגארד או את הקרן האירית הצוברת CSPX של בלאקרוק, שתיהן בדמי ניהול של 0.07%. אין טעם להתלבט בין השתיים.

ד. אם מייק מעוניין להשקיע דרך IB והוא מעוניין להשקיע בארה"ב בלבד, ואינו חושש ממס ירושה - יקנה את הקרן האמריקאית VTI של וונגארד (דמי ניהול: 0.03%).

קרן השתלמות (חשבון פטור):

אם הצבירה של מייק נמוכה והוא אינו יכול להצטרף לקרן השתלמות IRA
- מייק ישווה מחירים ויפתח קרן השתלמות פסיבית מחקה מדד S&P 500 בדמי ניהול נמוכים ככל האפשר.

אגב, אם מייק בחר להשקיע בחשבון הממוסה ב-VTI + VXUS (כי הוא לא חושש ממס ירושה) הוא יוכל להסתכל על החשבון הממוסה ועל החשבון הפטור שלו כתיק אחד ולאזן את המשקל של ארה"ב בתיק:
נכון לעכשיו, הוא ישאף שארה"ב (VTI וקרן ההשתלמות שלו על S&P 500) תהווה כ-55% מסך כל הפלח המנייתי שלו ואת ה-45% הנותרים יקצה ל-VXUS בחשבון הממוסה.

אם למייק צבירה נאה והוא יכול להצטרף לקרן השתלמות IRA - מייק החליט לקנות בבית השקעות ישראלי את הקרן השקלית העולמית iShares MSCI ACWI של בלאקרוק. מייק יעדיף בית השקעות גדול ומוכר משום ששירות הלקוחות בחלק מבתי ההשקעות הקטנים אינו השביע את רצונו.

פנסיה (חשבון פטור):

מייק ישווה מחירים ויבחר בקרן פנסיה פסיבית מחקה מדד S&P 500 בדמי ניהול נמוכים ככל האפשר. מייק יעדיף קרנות ברירת מחדל שבהם דמי הניהול מובטחים ל-10 שנים.
אם מייק אינו בטוח באיזו קרן לבחור, הוא יכול לשאול כאן.

** נספח לאזרחים אמריקאיים:**

תיק השקעות בבית השקעות או בבנק (חשבון ממוסה):

5. אם מייק הוא אזרח אמריקאי:
א. והוא מעוניין להשקיע בכל העולם -
מייק יפתח חשבון בבית ההשקעות האמריקאי Interactive Brokers (ולא בבית השקעות ישראלי!) ויקנה קרנות אמריקאיות בלבד (לא ישראליות ולא איריות בגלל PFIC!). מייק ירכוש את הקרן VT של וונגארד (דמי ניהול: 0.08%) או שילוב של VTI ו-VXUS (דמי ניהול משוקללים: 0.055%~).

ב. והוא מעוניין להשקיע בארה"ב בלבד -
מייק יפתח חשבון בבית ההשקעות האמריקאי Interactive Brokers (ולא בבית השקעות ישראלי!) ויקנה קרנות אמריקאיות בלבד (לא ישראליות ולא איריות בגלל PFIC!), ספציפית את הקרן VTI של וונגארד (דמי ניהול: 0.03%).

פנסיה וקרן השתלמות לאזרח אמריקאי (חשבונות פטורים):

שכירים:
הקופות נחשבות בחסות המעסיק, דבר המגן על מייק האזרח האמריקאי

בחשבון IRA - בגלל השליטה באילו קרנות להשקיע, מייק האמריקאי ככל הנראה מאבד את חסות המעסיק (שימו לב שיש ויכוח על כך). במקרה שמייק קונה ניירות אמריקאיים כפי שמייק סבור שצריך לנהוג כל אזרח אמריקאי, במקרה הגרוע ביותר מדובר בעוד חשבון מסחר שבו מייק אינו נהנה מדחיית מס דיבידנדים.

בקרן מנוהלת (לא IRA) - יש דחיית מס על הרווחים עד לפדיון (ויש מחמירים שאומרים שדחיית המס היא עד לנזילות). לגבי הפקדות מעסיק - יש דילמה אם יש דחיית מס או לא. מייק סבור כי נכון להיות הרוב נוטה לחשוב שאין דחיית מס ויש לדווח על הקרן יחד עם השכר.

עצמאיים - לא נהנים תיאורטית מהגנת חסות המעסיק כמו שכירים, אבל מכיוון שמדובר באותו מכשיר רבים מדווחים עליו כשכירים.

ועתה בהרחבה לגבי מספר סעיפים:

1. מייק בחר להשקיע במניות בלבד ויצא מנקודת הנחה שהוא עלול להפסיד בתרחיש קיצון את כל כספו.

הפלח האג"חי עשוי להיות מסובך להבנה למשקיע המתחיל. מייק החליט לוותר בינתיים על אג"ח ולהשקיע במניות בלבד.
מייק יוצא מנקודת הנחה שהוא עלול להפסיד את כל כספו המושקע במניות, בדיוק כפי שביולי 1932 השוק קרס בכמעט 90% מהשיא בספטמבר 1929. ההיסטוריה עלולה לחזור על עצמה.
לכן מייק משקיע כמות כסף כזו שאותה הוא יכול להרשות לעצמו להפסיד לחלוטין.
במשך השנים, יוכל מייק להעמיק בהבנת הפלח האג"חי ולשלבו בתיק, אם יחפוץ בכך.

2. על מייק להחליט האם הוא בוחר להשקיע בכל העולם או בארה"ב בלבד.

אמנם השוק האמריקאי הניב תשואות גבוהות יותר בעבר, אך מכיוון שאין בידיו כדור בדולח מייק אינו יודע מה ילד יום.
תשואות עבר אינן מנבאות בשום אופן תשואות עתיד. רוב המשקיעים בפורום בחרו להשקיע בכל העולם, ברוח הבלוג.

הבדלי העלויות בין השקעה בארה"ב להשקעה כלל עולמית נמוכים יחסית וצפויים להצטמצם עם הפחתת דמי הניהול.
לעומת זאת, הבדלי התשואות בין השקעה בארה"ב להשקעה כלל-עולמית עשויים להיות גדולים הרבה יותר מהבדלי העלויות ולכן יש היגיון לפזר ולהשקיע בכל העולם ולא רק בארה"ב.

3. על מייק להחליט האם הוא בוחר להשקיע באחד הברוקרים הישראליים או בברוקר אמריקאי כמו IB.

בקצרה, למי מתאים חשבון ב-IB?

למשקיעים אמריקאיים ולמשקיעים שעבורם ביטוח על התיק, אחזקת הכסף מחוץ לישראל כגידור בפני משברים ומצבי חירום, אבטחת מידע טובה יותר וסטנדרט מקצועיות גבוה הם פיצ'רים קריטיים.
למשקיעים אלו חשוב קודם כל להגן שלמות התיק שלהם גם במחיר מילוי עצמי של הדו"ח למס הכנסה או תשלום לרואה חשבון שימלא ויגיש את הדו"ח עבורם.

יתרונות IB:

1. יציבות בהשקעה לטווח ארוך גם עבור משקיע שממעט בפעולות - חלק מהברוקרים הישראליים אינם ידידותיים למשקיע הפסיבי שממעט בפעולות ודורשים לסגור את החשבון אחרי זמן מה. תרחיש כזה הרבה פחות סביר ב-IB.
עם זאת, ישנם ברוקרים ישראליים שטרם דרשו סגירת חשבון עקב מיעוט פעולות, אך לא ברור אם יעשו זאת בעתיד.

2. אחזקת התיק מחוץ לישראל - פיזור גאוגרפי כגידור בפני משברים ומצבי חירום.

3. ביטוח של SIPC על הכסף - עד תקרה של 500,000 $ (עם תקרת מזומן של עד 250,000 $).

4. אבטחת מידע טובה יותר - כולל אימות דו-שלבי (Two Factor Authentication).

5. שירות לקוחות טוב יותר.

ישנם יתרונות נוספים למשקיע "המתוחכם" כמו מינוף זול יותר ועוד.
מכירה בשכבות כאמצעי לחיסכון במס בעת המכירה לא נכללה כאחד מהיתרונות של IB משום שניתן תאורטית להעביר את התיק ל-IB סמוך לפרישה וליהנות מכך.

החסרון העיקרי ב-IB:

1. הגשת דו"חות מס הכנסה בחלק מהמקרים - במקרה של מכירה ברווח, הגעה לתיק הגדול מכ-1.8 מיליון ש"ח, העברה של יותר מחצי מיליון ש"ח בשנה לתיק ועוד. חיסרון זה לא אמור להיות משמעותי עבור משקיעים בקרנות איריות צוברות, ללא מכירה באופק, ובעלי תיק הקטן מכ-1.8 מיליון ש"ח.

יתרונות ברוקרים ישראליים:

1. אין צורך להגיש דו"חות למס הכנסה בגלל תיק ההשקעות.

2. זול כמו או יותר מ-IB עבור הקרנות הפופולריות - לדוגמה, קניה של הקרן השקלית העולמית של בלאקרוק (SSAC) בבית ההשקעות הישראלי "פסגות" עשויה לעלות כ-10 ש"ח לחודש, בעוד קניה של VWRA ב-IB עשויה לעלות כ-13 ש"ח בחודש במסלול עמלות Tiered.

חשוב מאוד לציין שגם גם אם מייק יחזיק את הקרן השקלית העולמית iShares MSCI ACWI (או כל קרן שקלית אחרת של בלאקרוק) וירצה להעבירה ל-IB בעתיד הוא יוכל לעשות זאת באמצעות המרתה לקרן דולרית. שימו לב שצעד זה כרוך במאמץ, בירוקרטיה ותשלום סמלי.

חסרונות ברוקרים ישראליים:
  1. אפשרות לסגירת חשבונות בחלק מהברוקרים עקב מיעוט פעולות והכרח לעבור לברוקר אחר.
  2. אבטחת מידע נחותה במקרים רבים.
  3. אין ביטוח על הכסף.
  4. מעבר ל-IB עלול להיות מתיש - ראשית יש להעביר את הניירות לבנק ורק ממנו ניתן להעבירם ל-IB.

אין לראות באמור הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. איני לוקח אחריות על נכונות הנתונים וכל הפועל על פיהם עושה זאת על אחריותו בלבד. הכותב עשוי להחזיק אחד או יותר מניירות הערך המוזכרים במאמר.
יכול להיות שפספסתי ודובר על כך בשרשור,

להבנתי אין אפשרות לבצע השקעה מחדש של דיבידנדים באינטרקטיב ישראל (לא מאפשרים קניית שברי מנייה),
אני מפספס פה משהו?

אם לא, מדובר בבונוס רציני לטובת השקעה בקרנות הקרנות המחקות הישראליות שמשקיעות מחדש את הדיבידנדים, נכון?

להבנתי אין אפשרות לבצע השקעה מחדש של דיבידנדים באינטרקטיב ישראל (לא מאפשרים קניית שברי מנייה),
אני מפספס פה משהו?
אם יש לך סכום קטן להשקעה (ביחס לעיקר התיק), אז זה חסר חשיבות להשקיע אותו מיד.

היי,
עדיין חדשה בעניין, אז סלחו לי אם שאלות טיפשיות וטכניות..

ברשותי 12,825 USD בcash בחשבון.
כשרוצה לרכוש 54 יחידות (במחיר 235.70 דולר ליחידה) = 12,728 USD בפקודת market.
כשלוחצים על preview מופיע לי:
CASH AVAILABLE (SETTLED CASH): 0.00; CASH NEEDED FOR THIS ORDER AND OTHER PENDING ORDERS: 13360.26

אז שתי שאלות:
1. מה יכולה להיות הסיבה שכתוב SETTLED CASH =0, על אף שבפורטפוליו עצמו כן מופיע שישנו הממון, וגם בסרגל מימין מופיע:
Cash12,825 USD
Available Funds12,825 USD
Settled Cash12,825 USD

האם זה פשוט בגלל שזה preview?

2. לא ברור לי מה מקור הפער בין מחיר הקנייה המתוכנן למה שעל פניו יגבה (שאמור להיות 12,727 דולר לבין 13360.26), בכל הcommissions לא מצאתי שמגיע לכזה סכום.

תודה!

מייק תוהה אם יש שינוי בנוגע לאגח
מה האופוציות לחלק הסולידי בתיק?
אגח כללי נותן פיתרון טוב?

1. מה יכולה להיות הסיבה שכתוב SETTLED CASH =0, על אף שבפורטפוליו עצמו כן מופיע שישנו הממון, וגם בסרגל מימין מופיע:
את בטוחה שהמזומן הוא באמת בדולר ולא במטבע אחר?

לא ברור לי מה מקור הפער בין מחיר הקנייה המתוכנן למה שעל פניו יגבה (שאמור להיות 12,727 דולר לבין 13360.26), בכל הcommissions לא מצאתי שמגיע לכזה סכום.
מנחש שזה מרווח ביטחון שהברוקר לוקח כשקונים במרקט.

את בטוחה שהמזומן הוא באמת בדולר ולא במטבע אחר?

מנחש שזה מרווח ביטחון שהברוקר לוקח כשקונים במרקט.
תודה! אכן משום מה ההמרה שעשיתי לא עבדה, המרתי מחדש והבעיה נפתרה.
מניחה שניחשת נכון, לא מצאתי הסבר אחר. פתרתי את זה כרגע בקנייה של כמות קטנה יותר של יחידות כך שתתאים לכמות בחשבון. להבא אנסה Limit.

נערך לאחרונה ב:
אופציה מעט פחות פופולרית היא שילוב של צמד הקרנות האיריות הצוברות של וונגארד VHVE ו-VFEA ביחס של 1:9 לטובת VHVE (דמי ניהול משולבים: ~0.13%).

משהו מעניין לגבי הקרן VHVE (שהכרתי אותה רק מהפוסט הזה) - מבחינת IBKR לא ניתן לעשות עליה מינוף בכלל (כלומר margin requirement 100%).
יש לכם מושג למה זה ? האם זה אינדיקציה שהיא "מסוכנת" במידה כלשהי ?
המינוף זה לא משהו שמעניין אותי כרגע, אבל מעניין אותי השיקולים מאחורי הבחירה הזאת (בעוד שכנגד רוב הקרנות האחרות אפשר להתמנף באחוזים מאוד גבוהים)

מעניין אותי השיקולים מאחורי הבחירה הזאת (בעוד שכנגד רוב הקרנות האחרות אפשר להתמנף באחוזים מאוד גבוהים)
יש מצב שזה הדיפולט כשהקרן עוד לא קיבלה הערכה.
זו קרן אירית חדשה ואיזוטרית.. הגיוני שהם לא מכירים אותה.

מייק תוהה אם יש שינוי בנוגע לאגח
מה האופוציות לחלק הסולידי בתיק?
אגח כללי נותן פיתרון טוב?
אין 'פתרון בית ספר' עבור אג"ח שדומה להשקעה בחלק המנייתי בשוק המניות העולמי.

גודל הקרן של IGLA הינו 2.2 מיליארד דולר +- שזה מכובד למדי
ממה שאני רואה באתר justetf גודל הקרן בבורסה בלונדון הוא כ110 מיליון דולר.
גודל הגרסה המחלקת הוא כ2 מיליארד.

ממה שאני רואה באתר justetf גודל הקרן בבורסה בלונדון הוא כ110 מיליון דולר.
גודל הגרסה המחלקת הוא כ2 מיליארד.

IGLA

IGLO

נערך לאחרונה ב:
משהו מעניין לגבי הקרן VHVE (שהכרתי אותה רק מהפוסט הזה) - מבחינת IBKR לא ניתן לעשות עליה מינוף בכלל (כלומר margin requirement 100%).
יש לכם מושג למה זה ? האם זה אינדיקציה שהיא "מסוכנת" במידה כלשהי ?
המינוף זה לא משהו שמעניין אותי כרגע, אבל מעניין אותי השיקולים מאחורי הבחירה הזאת (בעוד שכנגד רוב הקרנות האחרות אפשר להתמנף באחוזים מאוד גבוהים)
מעניין. האם לא ניתן למנף גם את VWRA?
ואיך ניתן לבדוק איזו קרן ניתן למנף?

מעניין. האם לא ניתן למנף גם את VWRA?
ואיך ניתן לבדוק איזו קרן ניתן למנף?
ניתן למנף את VWRA.
בעמוד המניה יש חלק שנקרא Margin Requirements וזה מופיע שם. אני לא סגור בדיוק על המשמעות, אבל 100% שם אומר שאי אפשר למנף בכלל.

ג. אם מייק מעוניין להשקיע דרך IB והוא מעוניין להשקיע בארה"ב בלבד, אך חושש ממס ירושה - יקנה את הקרן האירית הצוברת VUAA של וונגארד או את הקרן האירית הצוברת CSPX של בלאקרוק, שתיהן בדמי ניהול של 0.07%. אין טעם להתלבט בין השתיים.
האם הקרנות האלו נסחרות בבורסת לונדון? (בIB אני רואה אפשרות לקנות את CSPX רק בLondon Stock Exchange).

האם הקרנות האלו נסחרות בבורסת לונדון? (בIB אני רואה אפשרות לקנות את CSPX רק בLondon Stock Exchange).
כן, בדקתי עכשיו וניתן לקנות את VUAA בבורסת לונדון (LSEETF).

כן, בדקתי עכשיו וניתן לקנות את VUAA בבורסת לונדון (LSEETF).
תודה, כוונתי הייתה האם זו הבורסה המועדפת לרכוש בה?
להבנתי בבורסת לונדון סוחרים במטבע הפאונד הבריטי ולא בדולר אבל אני רואה שCSPX נקוב בה בדולר.

תודה, כוונתי הייתה האם זו הבורסה המועדפת לרכוש בה?
להבנתי בבורסת לונדון סוחרים במטבע הפאונד הבריטי ולא בדולר אבל אני רואה שCSPX נקוב בה בדולר.
לונדון פופולרית ואישית אני קונה דרכה.
בורסת לונדון מציעה גם קרנות שנסחרות בדולרים.

VUAA נקובה בדולרים.
VUAG נקובה בפאונד בריטי (GBP).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ניתן למנף את VWRA.
בעמוד המניה יש חלק שנקרא Margin Requirements וזה מופיע שם. אני לא סגור בדיוק על המשמעות, אבל 100% שם אומר שאי אפשר למנף בכלל.
יכול להיות שאני לא רואה את זה מכיוון שבמהלך ההרשמה לא בחרתי באופציה של margin?
או שאני פשוט לא מסתכל במקום הנכון?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ריש-לקיש כרטיסי קאשבאק - מאמר משווה ומתכלל של האפשרויות השונות צרכנות פיננסית 89
Rahash קרן פנסיה ברילוקיישן - מאמר קצר שכתבתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
א מאמר מעניין שראיתי - השקעה במדד המניות הכללי עלול להביא לתוצאה הפוכה מזו שרציתם שוק ההון 27
עתיד מתוק מאמר של שלמה גרינברג בביזפורטל על סוכנויות הנדל"ן הממשלתיות בארה"ב שוק ההון 0
T מאמר וקישור לספר (Understanding big debt crises)- מישהו הצליח להוריד? התפתחות אישית 9
ביולוג ירושלמי ההשכלה הגבוהה צריכה לעבוד דיאטה. מאמר שמסביר את האמת מאחורי הנתונים. אוף טופיק 110
Izik ""לא יותר מעשרה אחוז במניות...להמנע מהשקעות באינדקס נרחב" לפי מאמר בגלובס שוק ההון 12
Waler בניית פרופיל בכוח גס - המלצה על מאמר שוק ההון 1
פשוט מאמר על תשואות שניתן לצפות ממניות שוק ההון 1
M מאמר נהדר ב wsj של זוויג בעניין pre mortem בהשקעות שוק ההון 18
daat99 מאמר מעניין על וורן באפט ואג"חים אוף טופיק 4
משה מאמר מעניין על החיים בחברה ללא עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
S השקעות על הבר - הסיפור של מייק, אייק, פייק ונייק אוף טופיק 12
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
SolidAce שאלות בשביל מייק מתחיל שוק ההון 0
א סוגי ההשקעות שלי לעומת מייק שוק ההון 3
G מה מייק היה עושה עם דולרים? שוק ההון 12
N קה״שׁ עוקבת סנופי (לא ira) - היכן העמלות הטובות ביותר? האם קיימת קבוצה שניתן להצטרף אליה? [קראתי את מייק] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 483
אוגורן להציל את מייק שוק ההון 1
T צריך עזרה בהבנת תיק "מייק", בדולרים, למתחילים שוק ההון 6
NightStyle בקשה: הכנסת גרסאות האג"ח של מייק, המשקיע המתחיל שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה