• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כספים שכבר שולמו למוטבים

• פותח הנושא פותח הנושא קפצנובה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

קפצנובה

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לך.
קיבלנו כספי מוטב ע"ש אבי ז"ל והחלטנו, כל אחד לעצמו, להמשיך בקופה במסלולים שבחרנו.
יש גם צוואה שנערכה במקביל ששם ישנם עוד יורשים מעבר למוטבים והיא לא נמסרה לבית ההשקעות מעולם.
אחד מהירשים שאינו היה מוטב מערער כעת בדרישה שנחזיר את הכספים כדי שיכללו בצוואה.
האם קיים החשש שנדרש להחזיר את מה שקיבלנו על פי כל דין?

בגדול, אם הכספים מוזכרים בצוואה סביר להניח שכן, אם לא אז לא.

אבל אני מניח אחד משניים:
1. הסיפור מורכב יותר ויש צורך בהחלטה של בית משפט.
2. עו"ד שרלטן פגש את היורש המערער ומצא דרך להרוויח על חשבונו כמה גרושים ע"י זה שהוא הבטיח לו שהכספים מגיעים ליורש ,למרות שלעו"ד ידועה שהוא יפסיד בבית משפט.

האם התייעצתם עם עו"ד?
בכול אופן:

בגדול, אם הכספים מוזכרים בצוואה סביר להניח שכן, אם לא אז לא.

אבל אני מניח אחד משניים:
1. הסיפור מורכב יותר ויש צורך בהחלטה של בית משפט.
2. עו"ד שרלטן פגש את היורש המערער ומצא דרך להרוויח על חשבונו כמה גרושים ע"י זה שהוא הבטיח לו שהכספים מגיעים ליורש ,למרות שלעו"ד ידועה שהוא יפסיד בבית משפט.
חשוב לציין: הצוואה אינה מאוחרת יותר מהמוטב (נעשו במקביל. המוטב מול יועץ פיננסי מוסמך שחתם והצוואה מול עדים ועורך דין שחתם, כמה ימים אחרי בשל אילוצי לו"ז של עורך הדין). הצוואה לא הוגשה לקופה בשום שלב, כל הכספים חולקו לפי הוראת המוטב, באישור של המחלקה המשפטית

יש גם צוואה שנערכה במקביל ששם ישנם עוד יורשים מעבר למוטבים
האם קיים החשש שנדרש להחזיר את מה שקיבלנו על פי כל דין?
שני המשפטים הללו קצת סותרים...

את מה שקיבלתם על פי כל דין כנראה שלא תצטרכו להחזיר. את מה שקיבלת שלא כדין אני מניח שתצטרכו להחזיר.

חשוב לציין: הצוואה אינה מאוחרת יותר מהמוטב (נעשו במקביל. המוטב מול יועץ פיננסי מוסמך שחתם והצוואה מול עדים ועורך דין שחתם, כמה ימים אחרי בשל אילוצי לו"ז של עורך הדין). הצוואה לא הוגשה לקופה בשום שלב, כל הכספים חולקו לפי הוראת המוטב, באישור של המחלקה המשפטית
זה לא משנה, צוואה גוברת על מוטבים. כל עוד הכספים הנ"ל הוזכרו כחלק מהצוואה הם אמורים להתחלק בין כל יורשי הצוואה. הצורך בהגשת הצוואה לקופה נועד להגן על הקופה לא על המוטבים. (לפחות זה מה שהיה בפסיקות שאני מכיר)

ג.נ.
הכותב מכיר את התחום אבל אינו עוסק בו. לחוות דעת מוסמכת רצוי לפנות לעו"ד שסומכים עליו(אני יודע שזה קשה) או לעבור על תקדימים. פסיקות לפעמים משתנות עם השנים.

שני המשפטים הללו קצת סותרים...

את מה שקיבלתם על פי כל דין כנראה שלא תצטרכו להחזיר. את מה שקיבלת שלא כדין אני מניח שתצטרכו להחזיר.
הכל כדין. טרם קיבלנו את החלק של הירושה, למרות הצו, כי המערער לא הגיש את הצו לבנק ולקופה, בשל הערעור.
את המוטב קיבלנו זה מכבר, באישור מלא של המחלקה המשפטית של הקופה

זה לא משנה, צוואה גוברת על מוטבים. כל עוד הכספים הנ"ל הוזכרו כחלק מהצוואה הם אמורים להתחלק בין כל יורשי הצוואה. הצורך בהגשת הצוואה לקופה נועד להגן על הקופה לא על המוטבים. (לפחות זה מה שהיה בפסיקות שאני מכיר)

ג.נ.
הכותב מכיר את התחום אבל אינו עוסק בו. לחוות דעת מוסמכת רצוי לפנות לעו"ד שסומכים עליו(אני יודע שזה קשה) או לעבור על תקדימים. פסיקות לפעמים משתנות עם השנים.
הכסף מהקופות כבר חולק, מזמן. מניח שחלקו או רובו כבר נוצל בידי המוטבים להנאתם\צרכיהם האישיים. איך יחזירו את זה, אם וכאשר? לי זה נשמע הזוי, בטח כשהם קיבלו כחוק את המוטב

אתה בטוח? כי החלק הזה לא נשמע לי כלכך "כדין":
יש גם צוואה שנערכה במקביל ששם ישנם עוד יורשים מעבר למוטבים והיא לא נמסרה לבית ההשקעות מעולם.

מניח שחלקו או רובו כבר נוצל בידי המוטבים להנאתם\צרכיהם האישיים. איך יחזירו את זה, אם וכאשר?
כמו שמחזירים כל חוב אחר.

הכסף מהקופות כבר חולק, מזמן. מניח שחלקו או רובו כבר נוצל בידי המוטבים להנאתם\צרכיהם האישיים. איך יחזירו את זה, אם וכאשר? לי זה נשמע הזוי, בטח כשהם קיבלו כחוק את המוטב
1. גם לא משנה לידיעתי.
2. היורשים האחרים יקבלו חלק גדול יותר משאר הירושה ו/או המוטבים יצטרכו להביא כסף מהבית כל עוד הם לא פושטי רגל.
3. עו"ד למשהו יותר מוסמך ממני.

אתה בטוח? כי החלק הזה לא נשמע לי כלכך "כדין":

כמו שמחזירים כל חוב אחר.
לא נראה לי שהמוטבים אחראים להעברת צווים והנחיות, אלא המוריש. העביר או לא, עניין שלו פרטי, מה עוד שהצוואה אינה מאוחרת מהוראת המוטב

לא נראה לי שהמוטבים אחראים להעברת צווים והנחיות, אלא המוריש
אבל הוא מת. איך בדיוק אתה רוצה שהוא יעביר את הצווים וההנחיות שלו?
הרי זאת בדיוק המהות של צוואה - זאת הדרך של המוריש להעביר צווים והנחיות למה לעשות לאחר מותו.
העביר או לא, עניין שלו פרטי,
גם אם הוא גנב או לא זה עניין פרטי שלו.
אבל שלא יתפלא אח"כ אם מבקשים ממנו להחזיר את הכסף.
מה עוד שהצוואה אינה מאוחרת מהוראת המוטב
זה כבר פלפול משפטי שאני לא מתמצא בו.
אני לא עו"ד ולא משפטן. אבל לי נראה הגיוני שצוואה גוברת על הוראות של מוטבים.
בכל מקרה, זה עניין של בית המשפט לקבוע, ואם הוא יקבע שהצוואה גוברת אז אין שום ספק שמי שקיבל כספים שהוא לא אמור לקבל (לפי קביעת בית המשפט) יצטרך להחזיר אותם.

אבל הוא מת. איך בדיוק אתה רוצה שהוא יעביר את הצווים וההנחיות שלו?
רצוי להעביר צווי ירושה לקופות המחלקות במידה והם מוזכרות בירושה ,גם לפני המוות, כדי שידעו להתעלם ממוטבים במידה ורשומים כאלה.

, מה עוד שהצוואה אינה מאוחרת מהוראת המוטב
זה כבר פלפול משפטי שאני לא מתמצא בו.
אכן פלפול משפטי,אבל לרוב עובד בכיוון ההפוך. כאשר הצוואה נרשמה הרבה אחרי המוטבים והקופה לא מוזכרת בה ישירות יכולים היורשים לטעון שהמנוח שכח שרשם מוטבים שונים מבצוואה ולכן הצוואה גוברת על המוטבים.

אכן פלפול משפטי,אבל לרוב עובד בכיוון ההפוך. כאשר הצוואה נרשמה הרבה אחרי המוטבים והקופה לא מוזכרת בה ישירות יכולים היורשים לטעון שהמנוח שכח שרשם מוטבים שונים מבצוואה ולכן הצוואה גוברת על המוטבים.
למה "הפוך"?
הרי זאת בדיוק הטענה פה, לא? שהצוואה גוברת על המוטבים ולכן אחד היורשים (שלא רשום כמוטב) מבקש את חלקו.

זה נושא מאוד מורכב וממש אין בו שחור-לבן.
כמה שאלות שצריך לשאול:
האם הצוואה נעשתה אחרי המוטבים?
האם האדם המערער זוכה בצוואה?
האם הקופות מוזכרות בצוואה?
האם התקנון של הקופה מאפשר שינוי על פי צוואה?
האם הכספים כבר חולקו ואם כן לפני כמה זמן?
למה הזוכה בצוואה לא פנה קודם?
האם הוא נסמך על הנפטר?
לרוב מנסים גם להתחקות אחרי הרצון של המצווה דרך עדות של העורך דין שערך את הצוואה, סוכן הביטוח.(לדוגמא, האם הנפטר ידע שצריך לשלוח את הצוואה לחברת הביטוח בשביל לשנות את המוטבים ובחר לא לשלוח או האם לא ידע והכוונה שלו הייתה שזה כן יהיה מוחל על הקופות...)

בכל מקרה, אני חושבת שאם מדובר בסכום לא גדול, כנראה עדיף להתפשר. מדובר לפחות בסדרי גודל של 30 אלף שקל עורך דין + 3 שנים של דיונים בבית משפט גם אם יש לכם את הקייס הכי צודק ומוצק בעולם.

חוץ מזה, זה גם מאוד מאוד תלוי על המזג השיפוטי של השופט שתפלו עליו. זה תחום מאוד אפור, אין הרבה פסיקה מנחה. יכול להיות ערעור אחר כך למחוזי...

לדוגמא אם האדם הזה צריך לקבל 15 אלף שקל, נסו להתפשר איתו על 10 ותחסכו לעצמכם שכר עורך דין והרבה כאבי ראש... אם מדובר על סכומים של חצי מיליון וכו' כנראה כן כדאי להיכנס למלחמה משפטית

*לא עורכת דין, לא מייעצת, לא נותנת ייעוץ משפטי זו רק הדעה שלי מתוך ניסיון אישי בנושא.

נערך לאחרונה ב:
למה "הפוך"?
הרי זאת בדיוק הטענה פה, לא? שהצוואה גוברת על המוטבים ולכן אחד היורשים (שלא רשום כמוטב) מבקש את חלקו.
הצוואה גוברת על המוטבים רק אם הקופה מוזכרת ישירות או בעקיפין בצו הירושה. אם אין אזכור לקופה, המוטבים אמורים לקבל את הכסף שבקופה.

האם התקנון של הקופה מאפשר שינוי על פי צוואה?
חסר חשיבות. יש חוק, הקופות לא מעל החוק.

שאר השאלות נענו ישירות או בעקיפין ע"י פותח השרשור, מלבד הסכום והאם הוא מצדיק הליכים.

חסר חשיבות. יש חוק, הקופות לא מעל החוק.

שאר השאלות נענו ישירות או בעקיפין ע"י פותח השרשור, מלבד הסכום והאם הוא מצדיק הליכים.
בפסיקה לא מסכימים איתך.
שני הדברים שבודקים במקרים האלו זה האם כתוב במפורש בצוואה והאם התקנון של הקופה מאפשר שינוי. השופטים לפעמים עושים כל מיני גלגלונים מחשבתיים בשביל להתאים את העובדות אבל בגדול זו דרישה
מזמינה אותך לקרוא אם מעניין אותך וגם לפותח השרשור

הכי משמעותי מהזמן האחרון זה 56056-10-21

תיקים של צוואה מנצחת מוטב-
10421-06-12
1030/06
101618/03
37083/03/13
47444-04-21
42515-12-16
48367-05-10
1665-08-17
8540-15
660-09
33540-02-13
12138-07-23
9961-12-19
48367-05-19

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שני הדברים שבודקים במקרים האלו זה האם כתוב במפורש בצוואה
ראי מה כתבתי כאן:
הצוואה גוברת על המוטבים רק אם הקופה מוזכרת ישירות או בעקיפין בצו הירושה. אם אין אזכור לקופה, המוטבים אמורים לקבל את הכסף שבקופה.
וכדרך אגב, אין צורך מפורש, זה אפילו מופיע באחד התקדימים ששלכת, מספיק שניתן להבין מהכתוב.
והאם התקנון של הקופה מאפשר שינוי
פתחתי מספר של תקדימים ששלכת, לא מצאתי אף אחד שבו איסור של הקופה גובר על החוק.

דיני ירושה הם מהדינים שפחות פתוחים לפרשנות משפטית, יש שינוי בפירוש עם השנים, אבל הם בד"כ לוקחות זמן ובד"כ ישנו את הפסיקה באופן גורף

נ.ב.
יש הבדל בין התקדימים ששלכת שמדברים על כספי ביטוח חיים, לקופות צוברות עליהם מדבר פותח השרשור, הדין כלפי כספי ביטוח חיים שונה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M יש פה מישהו שכבר העביר כספים קיצבתיים במעמד שכיר לניהול אישי (IRA)? צרכנות פיננסית 4
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T משיכת כספים מחשבון ETRADE ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
nad קבלת כספים לאזרחים אמריקאים צרכנות פיננסית 5
מ כספים בזוגיות התפתחות אישית 16
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
C משיכת כספים מIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
יבגני_ל משיכת כספים צבורים שיועדו לביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O כספים בברוקר אמריקאי שאינם מושקעים בשוק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
א קושי במשיכת כספים מברוקר זר לחשבון הבנק !!! שוק ההון 75
D העברת כספים מחשבון ETRADE ESPP לארץ צרכנות פיננסית 3
flower התייעצות - הפקדות כספים פנסיוניים מעל התקרה (קרן השתלמות ופנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M העברת כספים לחשבון שפתחתי ב IBKR USA שוק ההון 39
ח העברת כספים מפנסיה מקיפה למשלימה - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
D מס פדרלי של 3.5% על הוצאת כספים מארה״ב שוק ההון 75
N השקעת כספים עם יועץ השקעות אנושי שוק ההון 1
B ייעוץ על העברות כספים ופתיחת חשבון בנק ישראלי כתושב אמריקאי צרכנות פיננסית 3
S משיכת כספים מקופ"ג להשקעה בשביל השקעה עצמאית שוק ההון 4
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
S סעיף בדו"ח שנתי - "העברתי במשך 12 חודשים כספים אל מחוץ לישראל בסכום כולל של 500,000 אש"ח או יותר" מיסים 20
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A הגבלה בהעברת כספים בIBK ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
K הפקדת כספים לIB מחשבון של בן משפחה מדרגה ראשונה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
YizhakF חשבון בנק בחו"ל נגיש וזול לקבלת כספים - ומס מחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
Dim העברת כספים מ- ibi ל-רבולוט? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A אופטימיזצית מיסים והוצאת כספים מישראל מיסים 2
Dim כספים ב ib , נמצאים בחשבון ישראלי או אמריקאי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 27
D העברת כספים בחשבונות IB צרכנות פיננסית 5
T משיכת כספים interactive brokers פוסטים מאיכות נמוכה 13
H בטחון כספים בישראל - ברוקר צרכנות פיננסית 11
ש העברות כספים מחול נדל"ן 0
פ השוואת עלות: העברת כספים לIBKR פוסטים מאיכות נמוכה 5
N משיכת כספים מקרן השתלמות לאחר 6 שנים שוק ההון 26
N שיוך כספים לIB שמתעכב כי אין הערה בהעברת זה"ב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
algo.il מעבר כספים לIB ושימוש כללי בIB (העולמי) שוק ההון 14
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
T ניהול כספים והשקעות עבור הורים צרכנות פיננסית 1
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
N העברת כספים מחו״ל (דולרים) לארץ (שקלים) צרכנות פיננסית 8
T כדאיות העברת כספים מקופת גמל לפנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
S השקעת כספים בתור אזרח אמריקאי צעיר מיסים 2
L העברת כספים מביטוח מנהלים לגמל - יתרה שאינה מובנת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L ניוד כספים IRA קה״ש + גמל שוק ההון 1
י כיצד ניתן לממש כספים בקרן פנסיה לא פעילה עם מיסוי גבוהה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A איך להקל על יורשים בהוצאת כספים מחשבונות השקעה אמריקאיים של אזרח אמריקאי שנפטר שוק ההון 193
מ האם החזקת קרן סל ישראלית מחקה מדד חו"ל שווה להחזקת כספים בחו"ל שוק ההון 1
S משיכת כספים מפוליסת חיסכון שוק ההון 9
G ניוד כספים של קרה"ש ושל קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B שחרור כספים לתושב חוץ מקרן פנסיה וביטוח מנהלים בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y קופת גמל להשקעה - שאלה על משיכת כספים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה