• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים

אנחנו זוג + 2 מוציאים על מזון/מוצרי צריכה בין 2200 ל2500 בחודש, זה כמובן גם תלוי חגים וחופשים.
גם אני מרגיש את הקפיצה במוצרי צריכה, לדוגמא, לא יודע אם שוקולד פרה זה דבר בסיסי אבל וודאי לא מוצר יוקרה והוא קפץ מ5 ל8-9 תוך שנתיים, אבל עדיין יש המון פערים בין מרכולים, במגזר החרדי חלק ענק מהמוצרים פשוט זול ב30-40%, נכון שזה לא מותגים אבל לא תמיד יש פער בטעם.
בכל אופן, המחירים ימשיכו לעלות בין אם תרצה או לא אבל אתה יכול להתייעל....

שלא יתכן שאני משלמת כל כך מעט על קניות ועדיין אוכלת בשר או דג כל יום.
לדעתי ההבדל בין הטעם וכמות החלבון בדג קפוא לעומת דג פרימיום שעשה מסאז׳ בבריכה פרטית לא מצדיק את ההבדל במחיר.
אני אוכל בשר\דג כל יום, ויכול עם קצת תכנון לגעת ב-300 חודשי (ליחיד). וכן, כולל הזמנה, וכולל סלמון, הדג היקר - אבל בטח לא נתח פרימיום מפונפן שעולה כפול.
מי שחי על נתחי עוף זולים, ועל דגים זולים כמו אמנון? 30-40 שקל לקילו, קילו מספיק לשבוע שבועיים? 150 שקל חודשיים גמרת סיפור. אנשים באמת בדמיונות.

30-40 שקל לקילו, קילו מספיק לשבוע שבועיים? 150 שקל חודשיים גמרת סיפור. אנשים באמת בדמיונות.
אנחנו משתדלים להגיע ל-150 ג' בשר ביום לכל אחד מאיתנו. זה יוצא 4.5 ק"ג לאדם לחודש, ובמחיר ממוצע אצלנו (בין נתחי בשר לבישול ארוך, בשר טחון, חזה עוף וכרעיים) של 50 ש"ח מדובר על 225 ש"ח לאדם. אצלנו אני מכפילה בשתיים וחצי (זוג ועוד קופסאות לילדים ואירוח מדי פעם) ומדובר על קרוב ל-600 ש"ח לחודש.

בנושא החיסכון על בשר, מה בנוגע לצייד יונים? הבנתי שהיו עושים את זה פעם, רק לא ברור לי למה הפסיקו. זה זמין כמעט בכל מקום, ובחינם. (אם אתם מוכנים להרוג ולנקות את החיה בעצמכם)

225 ש"ח לאדם.
זול מאוד. חברת שפע, אי אפשר להתלונן בקטע הזה. מי שמוכן טיפה להתאמץ.
בנושא החיסכון על בשר, מה בנוגע לצייד יונים? הבנתי שהיו עושים את זה פעם, רק לא ברור לי למה הפסיקו. זה זמין כמעט בכל מקום, ובחינם. (אם אתם מוכנים להרוג ולנקות את החיה בעצמכם)
מי שמוכן לנקות בעצמו את הבשר, עזוב להרוג, כבר ישלם הרבה הרבה פחות. בחיפה להבנתי יש רישיון ציד חזירי בר

מה בנוגע לצייד יונים? הבנתי שהיו עושים את זה פעם, רק לא ברור לי למה הפסיקו.
אין לי מושג אם אתה מתלוצץ או כותב ברצינות, אבל זה אחד הרעיונות היותר מוזרים שנכתבו פה, לא היית רוצה להפוך את הרחוב לזירת ציד, ולא את המטבח שלך לבית מטבחיים.
בנוסף, מה שהרבה לא מכניסים לעצמם לראש, זמן הוא גם שווה כסף וגם המאמץ והאנרגיה שווים כסף, אם את הזמן שאתה מציע להקדיש לביצוע רעיונות מסוג זה אתה תקדיש לעבודה, אני בטוח שתוכל לאכול אנטריקוט כל יום....

אצלנו לפני שנה עם 3 ילדים זה היה 3000 שקל בחודש
אנחנו זוג + 2 מוציאים על מזון/מוצרי צריכה בין 2200 ל2500 בחודש
אני אוכל בשר\דג כל יום, ויכול עם קצת תכנון לגעת ב-300 חודשי (ליחיד)
מה בנוגע לצייד יונים? הבנתי שהיו עושים את זה פעם, רק לא ברור לי למה הפסיקו. זה זמין כמעט בכל מקום, ובחינם.
אנחנו זוג + 5 ומשלמים לנו בשביל שנאכל…

סתאםםם…
הצחיק אותי לאן שהשרשור הזה הוביל…

על יונת בר בקושי יש בשר, העבודה הנדרשת לא שווה את מה שתקבל
שלא לדבר על חוסר בפיקוח וטרינרי, בעיר הן חשופות לטפילים ומתכות כבדות גם במקומות שאוכלים יונים, אלו יונים מגידול מפוקח

על יונת בר בקושי יש בשר, העבודה הנדרשת לא שווה את מה שתקבל
שלא לדבר על חוסר בפיקוח וטרינרי, בעיר הן חשופות לטפילים ומתכות כבדות גם במקומות שאוכלים יונים, אלו יונים מגידול מפוקח
בעבר גידול יונים היה ענף גדול בארץ המקור העיקרי לבשר. היו אוכלים בעיקר את הגוזלים.

אנחנו זוג + 5 ומשלמים לנו בשביל שנאכל…

סתאםםם…
הצחיק אותי לאן שהשרשור הזה הוביל…
אני בעיקר אוכל אחרי הילדים מה שלא אכלו וסלטים ופירות.
אפשר להגיע ל2000-3000 ש"ח על מזון למשפחה עם 2-5 ילדים. אבל זה דורש לקנות מה שזול ואיפה שזול. אני קונה כרעיים עוף ב15 ש"ח לקילו. וירקות בפחות מ2 ש"ח. פסטה פחות מ2 וקילו עדשים/אורז ב7.

אני בעיקר אוכל אחרי הילדים מה שלא אכלו וסלטים ופירות.
אפשר להגיע ל2000-3000 ש"ח על מזון למשפחה עם 2-5 ילדים. אבל זה דורש לקנות מה שזול ואיפה שזול. אני קונה כרעיים עוף ב15 ש"ח לקילו. וירקות בפחות מ2 ש"ח. פסטה פחות מ2 וקילו עדשים/אורז ב7.
בסופר אמיתי או משנת יוסף?

אני חושב שאתה מקרה ממש קלאסי של ההטייה הקוגנטיבית מהגדולות של האדם, חשיבה פסימית, מתנצל אם זה מרגיש מתקפה אישית בכלל לא הדבר, יש פה את הטיית האישוש והאישור כדי להימנע כמה שאפשר עם דיסוננס קוגנטיבי.

עשיתי כבר הרבה עבודה על הגרוק
אני לא יודע אם אתה כתבת את המשפט הזה או הגרוק אבל מציע לך לקחת צעד אחורה מהצטים למינהם, להפעיל הגיון בריא וקצת גוגל.

ישראל מדינה יקרה מדורגת בשנים אחרונות בעשרייה הכי גבוהה בעולם

כוח הקניה שלנו רחוק מלהיות בעשרייה הראשונה

בלי כל קשר לזה פותש כתבה ושאלה על החוויה האישית של משפחות עם ילדים וסל המזון החודשי.

בשנתיים האחרונות המעדד עלה סביב ה6 אחוז אבל בנוסף לזה חברות מזון גדלות עשו מספר שינויים בעיקר למארזים למשפחות כמו הקטנת אריזות שגרר למשפחה הגדלה משמעותית בתקציב הסופר החודשי

(לרווק צעיר לא יזיז אם שקית פתיתים התכווצה ל400 גרם במקום 500, כי גם ככה הוא לא אוכל אותם וגם אם כן הוא לא ייסיים את השקית עד תאריך התפוגה כנראה, למשפחה עם ילדים זה תוספת של 20 אחוז לתקציב החודשי!!!!)

שורה תחתונה היתה עליית מחירים
לא מבין למה אתה רוצה להסית את הדיון למקומות אחרים
במיוחד שאתה לא מביא באמת נתונים אלה רק תקצירים של תשובות חלקיות מצטים...

אתה חושב שכוח הקנייה בישראל חזק מאוד
תבחר מקצוע פופולרי (מורה, מהנדס, שוטר, קופאי בסופר) תשווה שכר בדולרים בכל אחד ממדינות הoecd ותגיד באיזה אחוזון ישראל יצאה)
ותגיד את התוצאות והמסקנה שלך מהנושא
(דרך אגב בדקתי עם גיימיני וכמו שהערכתי אנחנו ממש ממוצעים בכוח קניה מהנדסים בגבוה, קופאים בנמוך והשאר באמצע)
כלומר משכורת ממוצעת וסל קניות יקר...

אתמול אני ואשתי היינו בסופר אושר עד בראשון ,כבר כמה פעמים שיצא לנו ובאמת מרגישים שבסך הכל הקניה יש הבדל במחיר.

יש בו מבחר גדול ונוח להתנהל שם לדעתנו ונוח להתנהל שם, יש מכשיר סורק אישי לכל קונה שיכול לסרוק לעצמו את הקניות וסך הכל התהליך דיי טוב
ואנחנו דיי מבסוטים הכל יחסי גם למחיר.

מצרף קניה לדוגמא שעשינו אתמול ראיתי את השרשור וחשבתי שאולי יתן ערך.

ושתדעו הסניף של רמי לוי באזור הפלד מאוד מסודר ונקי לא יודע על סניפים אחרים אבל הוא אכן ברמה.

בסופר אמיתי או משנת יוסף?
ברמי לוי ואושר עד שמתחרים כמו שצריך. להבנתי הם מרוויחים על 95% מהלקוחות אני נהנה להיות חלק מה5% שמתגמשים ברשימת הקניות וקונים בעיקר במבצעים אמיתיים. בנוסף יש קופונים ברמי לוי ואפליקציית קאש קאש באושר שנותנים עוד כמה אחוזי הנחה.

ברמי לוי ואושר עד שמתחרים כמו שצריך. להבנתי הם מרוויחים על 95% מהלקוחות אני נהנה להיות חלק מה5% שמתגמשים ברשימת הקניות וקונים בעיקר במבצעים אמיתיים. בנוסף יש קופונים ברמי לוי ואפליקציית קאש קאש באושר שנותנים עוד כמה אחוזי הנחה.
איפה יש כרעיים ב 15 ש"ח

אני לא יודע אם אתה כתבת את המשפט הזה או הגרוק אבל מציע לך לקחת צעד אחורה מהצטים למינהם, להפעיל הגיון בריא וקצת גוגל.

ישראל מדינה יקרה מדורגת בשנים אחרונות בעשרייה הכי גבוהה בעולם

כוח הקניה שלנו רחוק מלהיות בעשרייה הראשונה

בלי כל קשר לזה פותש כתבה ושאלה על החוויה האישית של משפחות עם ילדים וסל המזון החודשי.

בשנתיים האחרונות המעדד עלה סביב ה6 אחוז אבל בנוסף לזה חברות מזון גדלות עשו מספר שינויים בעיקר למארזים למשפחות כמו הקטנת אריזות שגרר למשפחה הגדלה משמעותית בתקציב הסופר החודשי

(לרווק צעיר לא יזיז אם שקית פתיתים התכווצה ל400 גרם במקום 500, כי גם ככה הוא לא אוכל אותם וגם אם כן הוא לא ייסיים את השקית עד תאריך התפוגה כנראה, למשפחה עם ילדים זה תוספת של 20 אחוז לתקציב החודשי!!!!)

שורה תחתונה היתה עליית מחירים
לא מבין למה אתה רוצה להסית את הדיון למקומות אחרים
במיוחד שאתה לא מביא באמת נתונים אלה רק תקצירים של תשובות חלקיות מצטים...

אתה חושב שכוח הקנייה בישראל חזק מאוד
תבחר מקצוע פופולרי (מורה, מהנדס, שוטר, קופאי בסופר) תשווה שכר בדולרים בכל אחד ממדינות הoecd ותגיד באיזה אחוזון ישראל יצאה)
ותגיד את התוצאות והמסקנה שלך מהנושא
(דרך אגב בדקתי עם גיימיני וכמו שהערכתי אנחנו ממש ממוצעים בכוח קניה מהנדסים בגבוה, קופאים בנמוך והשאר באמצע)
כלומר משכורת ממוצעת וסל קניות יקר...
אני מפעיל את ההיגיון שלי, ויחד עם נתונים אובייקטיבים יצא לי לדבר עם בני אדם ממקומות אחרים, להבין שהם מרוויחים פחות.
הנתון שאתה מדבר עליו הוא לא ישראל אלא תל אביב, וגם זה במספרים מוחלטים ולא במספרים של כמה המשכורת שלך קונה. (לא שאני מכחיש שתל אביב וישראל יקרות)
אני מניח שאתה משער שאני הייטקיסט, אקח את זה כעלבון מוגבל.
בגדול אם לא מתאים לך הדברים שאני רושם תתעלם או משהו, סך הכל קצת הכרת תודה להיותי אזרח מאחת המדינות הפריוילגיות בעולם (כלכלית)

אני מפעיל את ההיגיון שלי, ויחד עם נתונים אובייקטיבים יצא לי לדבר עם בני אדם ממקומות אחרים, להבין שהם מרוויחים פחות.
הנתון שאתה מדבר עליו הוא לא ישראל אלא תל אביב, וגם זה במספרים מוחלטים ולא במספרים של כמה המשכורת שלך קונה. (לא שאני מכחיש שתל אביב וישראל יקרות)
אני מניח שאתה משער שאני הייטקיסט, אקח את זה כעלבון מוגבל.
בגדול אם לא מתאים לך הדברים שאני רושם תתעלם או משהו, סך הכל קצת הכרת תודה להיותי אזרח מאחת המדינות הפריוילגיות בעולם (כלכלית)
אני לא גר באיזור תל אביב ובכלל לא הייטקיסט
וגם לא מניח על אף אחד שום דבר

תיזהר משיחות עם אנשים ספציפים אתה לא מקבל שם תמונה ממוצעת אלה משהו מאוד מאוד ספציפי שגם אז הוא כנראה לא מדוייק ב100 אחוז

אני מטייל עם המשפחה הרבה בעולם וכתוצאה מזה קונה הרבה בסופר בכל מדינה שאני מגיע אליה....

הלכה למעשה אנחנו מוציאים בחול פחות מאשר מוצאים בישראל כל חודש (בגלל זה אחרי שפרשת מוקדם מאוד קל לטייל בחול בלי הגבלה)
ולוו דווקא במדינות "זולות"

יש המון טוב בישראל
כנראה שלא הייתי מצליח להגיע לפרישה מוקדמת באף מדינה אחרת בעולם
לא בגלל המשכורות או עלות המחייה אלה דווקא בגלל המצב המדיני והחברתי שמחדד לך מה חשוב בחיים ועל מה לוותר

מבחירה אנחנו חיים בישראל ונחזור בסוף הטיול לגור בה
אין הרבה מקומות בעולם עם קהילה כזאת מחוברת ועזרה הדדית כמו שיש לנו בארץ

ולצד כל זה ישראל יקרה יותר משצריך וחבל שכך
מקוווה מאוד שאולי בקרוב יתחיל מזרח תיכון חדש אצלנו
עם השקעות חדשות, תיירות, ורוווחה ביטחונית וכלכלית

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
A האם באמת כדאי להשקיע במדדים? שוק ההון 15
א מה באמת הדמי ניהול שמוצעים ללקוח התמים שוק ההון 16
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 563
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
S האם הפגנות באמת מביאות לשינוי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 1134
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
I איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית? שוק ההון 6
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
arvin האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער? שוק ההון 1843
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
A מזגנים עיליים לבית - האם באמת תדיראן הכי אמין? אוף טופיק 29
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
T יש באמת הבדל בין החברות שמציעות חשבונות מסחר ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
י האם באמת יש 100% סיכון בשוק ההון? שוק ההון 6
א מעבר להייטק- מה באמת קורה שם התפתחות אישית 49
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
מ כמה מזומן באמת צריך בעובר ושב שוק ההון 14
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
N הריבית על המינוף ב-IB באמת נמוכה או.. שוק ההון 2
א האם באמת אירועי העבר לא מנבאים את העתיד שוק ההון 16
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
unrealx האם זמן אכלוס רחוק הוא באמת כלכלי? נדל"ן 3
S יש סיבה באמת לפחד מעליית ריבית? למשקיע טווח ארוך במדדים? שוק ההון 2
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49
A כפל תואר מכונות מתמטיקה.. האם באמת כדאי? התפתחות אישית 5
C מה זה באמת שער מט"ח בין-בנקאי שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה