עבירת ההמרדה מופיעה בסעיפים 133–139 של חוק העונשין בפרק העוסק בפגיעות בסדרי המשטר והחברה. סעיף 133 קובע מאסר חמש שנים למי ש"עושה מעשה לשם המרדה, או מנסה, מכין עצמו או קושר קשר עם חברו לעשות מעשה כאמור". סעיף 134 מטיל את אותו עונש על מי שמדפיס או משעתק חומר ממריד. סעיף 136 מגדיר המרדה כ:אני די בטוח שיש הגדרה משפטית להמרדה.
אני אפילו משוכנע שהאופוזיציה בשנה וחצי האחרונות פעלה כך.
סעיפים 1, 3, 4 נראה לי אומרים שבעצם המרדה זה אפילו בדיחה על מוצא. חוק מעניין. אפשר בעצם לתבוע לפיו כמעט כל בדיחה או ביקורת על המדינה. הכל תלוי איך השופטים מפרשים אותו.(1) להביא לידי שנאה, בוז או אי נאמנות למדינה או לרשויות השלטון או המשפט שלה שהוקמו כדין;
(2) להסית או לגרות את יושבי הארץ שינסו להשיג, בדרכים לא כשרות, שינויו של דבר שיסודו בדין;
(3) לעורר אי רצון או מורת רוח בקרב יושבי הארץ;
(4) לעורר מדנים ואיבה בין חלקים שונים של האוכלוסין.
למשל אם אני אומר ש- הממשלה החדשה היא ממשלה גרועה ומי שבחר בה הוא לא חכם, זה בעצם סותר את סעיף 3 לא ?
באמת מובן למה רוצים להחליף את השופטים בכאלה שנבחרים על ידי הפוליטיקאים. אפילו שופטים מעולים, אבל פשוט מפרשים את החוק לפי ההשקפה של השלטון.
יענו מה שבעצם הפך את המדינה לדמוקרטיה זה השופטים. מה שמונע לשפוט אותך על המרדה אחרי שסיפרת בדיחה על ביבי או יאיר זה השופטים ולא החוק היבש. החוק הדרקוני הזה נמצא שם בספר החוקים.
ולכן שינוי בבחירת השופטים כתלות בפוליטיקאים בעצם הופך את המדינה ללא דמוקרטית. קטעים.
נערך לאחרונה ב: