• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
אז למעט למראית עין וממלכתיות...
להודות בשחיתות בפה מלא - גם זו התדרדרות. בענק.
עליה במדד תפיסת השחיתות קשורה להתדרדרות בכלכלה.
אני חושב שאנחנו לא רחוקים מהסוף של הקריירה של ביבי ... והוא יעלם
ביבי אולי יעלם ואולי לא, אבל החרדים בטוח שלא.
כבר דיברו כאן על מעגל ההיזון של גידול האוכלוסיה החרדית. החרדים לא מאמינים (ולא מבינים) בדמוקרטיה, ולכן הכחדת הדמוקרטיה היא רק שאלה של זמן.

להודות בשחיתות בפה מלא - גם זו התדרדרות. בענק.
עליה במדד תפיסת השחיתות קשורה להתדרדרות בכלכלה.

ביבי אולי יעלם ואולי לא, אבל החרדים בטוח שלא.
כבר דיברו כאן על מעגל ההיזון של גידול האוכלוסיה החרדית. החרדים לא מאמינים (ולא מבינים) בדמוקרטיה, ולכן הכחדת הדמוקרטיה היא רק שאלה של זמן.
מסכים איתך לגמרי לגבי הבעיה הדמוגרפית, גם אם לא לגבי לוחות הזמנים, מה בוער לכולם עכשיו שלא בער לפני 10\20\30 שנים? ומתי לדעתך הבעיה הדמוגרפית ממש תהווה מכשול בפני הצמיחה? בעוד 5 שנים? 10 שנים? 30 שנים? ובכל מקרה, מה הקריאה לפעולה שלך? לעזוב את הארץ? להצביע למישהו מסויים? אני חושב שאם כחילונים נתחיל לשים דברים בפרופורציות ולהפסיק עם הצדקנות הזו אז זה יהיה יותר מועיל מהצבעה למשיחי שקר אנטי חרדים כמו לפיד או מושחתים כמו ליברמן.

נערך לאחרונה ב:
מה בוער לך עכשיו שלא בער לפני 10\20\30 שנים?
כל המגבלות הוסרו והתהליך יואץ. לא צריך להתחשב בבג״ץ, אין סיבה ללמוד ליבה, אין סיבה לעבוד. תראה נאמנות למפלגה הנכונה ואתה מסודר.
מה הקריאה לפעולה שלך? לעזוב את הארץ? להצביע למישהו מסויים?
לפני הבחירות היתה תיקווה להסביר. היתה תיקווה לממשלה שתעודד לימודי ליבה ועבודה. עכשיו אין פעולה שיכולה לשנות את המגמה. אשמח אם משהו יציג כזו....
ומתי לדעתך הבעיה הדמוגרפית ממש תהווה מכשול בפני הצמיחה?
מכשול לצמיחה, כמו דמוקרטיה, זה, כמו ש klayhamn תאר, לא ״מיכתב הביתה״. מדובר בתהליך.
כבר עכשיו רואים את הציפיות להחלפת הממשלה שמובילות לאבדן סמכות של הממשלה הנוכחית, ומרגישים יותר באלאגן. באלאגן לא טוב לצמיחה.
אין לי לוח זמנים אבל הצמיחה תיקטן כי :
להשקיע במדינה מושחתת ולא דמוקרטית זה יותר מסוכן, וסיכון ==$$$. משקיעים מעדיפים, ברובם, ארצות יציבות.
קצב הגירת משכילים יגדל, רמת החינוך ברוב הארץ תרד ואחוז כח האדם האיכותי יקטן. זה מסוכן לא רק לצמיחה. גם לביטחון. גם לבריאות. גם להכל.
אומות העולם ״מחפשות״ את ישראל. חוק שמפלה במפורש ערבים הפך לאפשרות ראלית. הוא יהווה הוכחה שישראל היא מדינת אפרטהייד, מה שעלול לגרור סנקציות וחרמות. גם אובדן סמכות בג״ץ מסוכנת מבחינת החוק הבין לאומי.

מכשול לצמיחה, כמו דמוקרטיה, זה, כמו ש klayhamn תאר, לא ״מיכתב הביתה״. מדובר בתהליך.
כבר עכשיו רואים את הציפיות להחלפת הממשלה שמובילות לאבדן סמכות של הממשלה הנוכחית, ומרגישים יותר באלאגן. באלאגן לא טוב לצמיחה.
אין לי לוח זמנים אבל הצמיחה תיקטן כי :
להשקיע במדינה מושחתת ולא דמוקרטית זה יותר מסוכן, וסיכון ==$$$. משקיעים מעדיפים, ברובם, ארצות יציבות.
קצב הגירת משכילים יגדל, רמת החינוך ברוב הארץ תרד ואחוז כח האדם האיכותי יקטן. זה מסוכן לא רק לצמיחה. גם לביטחון. גם לבריאות. גם להכל.
אומות העולם ״מחפשות״ את ישראל. חוק שמפלה במפורש ערבים הפך לאפשרות ראלית. הוא יהווה הוכחה שישראל היא מדינת אפרטהייד, מה שעלול לגרור סנקציות וחרמות. גם אובדן סמכות בג״ץ מסוכנת מבחינת החוק הבין לאומי.
שוב, מה שונה עכשיו משהיה שונה בתקופות אפילו יותר גרועות מכל הבחינותת שציינת? למה עכשיו פתאום זה סוף הדמוקרטיה? זה יותר כמו פרופוגנדת אנטי-ביבי שצריכה יותר אוברסטייטמנט על הצד שלהם מאשר העובדות מראות בשטח, ואני ממש לא פרו-ביבי. המצב כרגע ממש לא גרוע כמו שאתה מצייר אותו, אבל אם הציבור יפול לפאטאליזם הפופוליסטי הזה אז אולי כן נידרדר לשם.

מה שונה עכשיו משהיה שונה בתקופות אפילו יותר גרועות מכל הבחינותת שציינת?
בעתיד הנראה לעיין:
המגבלות הוסרו והתהליך יואץ. לא צריך להתחשב בבג״ץ, אין סיבה ללמוד ליבה, אין סיבה לעבוד.
השאלה אם דברים יקרו עוד חמש שנים, עשר או עשרים שנה היא שאלה על קצב השינוי, וקצב ההתדרדרות יואץ.

נערך לאחרונה ב:
בעתיד הנראה לעיין:

השאלה אם דברים יקרו עוד חמש שנים, עשר או עשרים שנה היא שאלה על קצב השינוי, וקצב ההתדרדרות יואץ.
אז להשקפתך לאייתכן ולא יראה יותר לעולם מצב שבו תהיה קואליציה שכן תשאף לעודד לימודי ליבה, הגדלת שיעורי השתתפות בתעסוקה וכו׳?

אז להשקפתך לאייתכן ולא יראה יותר לעולם מצב שבו תהיה קואליציה שכן תשאף לעודד לימודי ליבה, הגדלת שיעורי השתתפות בתעסוקה וכו׳?
במקצוע שלי ״לא ייתכן ולא יראה יותר לעולם״ זה מושג שלא קיים...
אבל אם תהיה קואליציה כזו היא לא תצליח לשנות את המגמה.
היא תשאף לעודד לימודי ליבה, אבל עדיין ״תכיל״ את כל הזרמים, שבנתיים גדלו.
היא תשאף להגדיל השתתפות בתעסוקה, אבל הלא-עובדים מקבלים ויקבלו ככ הרבה כספים בככ הרבה כותרות, רובן מוסתרות, שלא יהיה לה מספיק כח לשינוי משמעותי.
היא תתחשב בבג״ץ, וכמו שראינו החרדים יודעים יפה מאד להפעיל (מימון צהרונים) ולטרטר (גיוס) את בג״ץ כשזה מאט את קצב השינויים שהם רוצים לעצור.
כל העיזים שנכנסות עכשיו למערכת החינוך - יהיה קשה להוציא אותן. גם בגלל שעד אז יעברו כבר ארבע שנים והתיכוניסטים של היום יצביעו מחר, וגם בגלל שהשינויים בחינוך יפגעו בעיקר בפריפריה ובשכבות החלשות ויטו אותם להדתה.

מה שהחרדים עושים כאן נעשה בהמון מדינות בעולם(דרום אמריקה, מזה״ת וכו):
1. תפיסת כוח פוליטי משום שקיום הקבוצה תלוי בכך.(תקציבים , הקלות, חוקים מועדפים)
2. יצירת תנאים להמשך הגדלת הקבוצה.(סבסוד כל עוד אתה חלק מהכת, עונשים ומחירים כלכליים כבדים לאלו ששוקלים לעזוב את הכת ומצד שני הטבות כלכליות לנשארים בכת ותחת שלטון האליטה)
3. יצירת תמריצים להגדלת הכת(תמריצי ילודה, תמריצים כלכליים למצטרפים חדשים ).

במדינת ישראל יש מעמדות:
מעמד האליטות - החרדים.
האידיוטיים השימושיים שלהם - ליכוד(סתם טיפשים/בורים או בעלי אינטרסים קצרי טווח)/ציונות דתית.(נקדם אידאולוגיה מסויימת)
הפרייארים שישנים - השאר.

להסתכל במראה האחורית ולהגיד הסתדרנו עד עכשיו זה הזמנה להכנס בקיר ב100 קמ״ש.

בעיני, בסביבה שלנו את העונש והמחיר של השלטון החרדי נשלם באופן זוחל בעשור הקרוב… השבירה תהיה איטית … את המחירים ישלמו אלה שישארו כאן ובמיוחד החרדים של עוד עשור/שניים(מי בדיוק יספק להם את השירות של העולם ראשון ? עשרות הרופאים החרדים הלומדים בכל מחזור של לימודי רפואה? מי ירים נשק להגן עליהם? מי יממן את אורח חייהם?… כמובן שהאליטה והעסקונה החרדית יהיו כבר בברוקלין אבל…)
המדינה הזו היא נס של יהודים חילונים.

אין לי רחמים על המגזר הנורא הזה שערכיו הבסיסיים הם גנבה וניצול(תוך כדי סיפור שקרים לעצמם על מנת להתמודד עם הדיסונסס בבסיס חייהם)… אני כן מאמין בכך שעל התנהגות מסויימת בסופו של דבר נענשים… ואם המסלול של המדינה הזו יהיה כמו של מדינות שהלכו במדיניות דומה(בוודאי ובוודאי בשכונה שלנו) אז העונש שלהם יגיע ויהיה חמור. הבעיה היא שיחד איתם הם גוררים את כולם.(הם מנצחים בקרבות, צוהלים על ״ההישגים״ ותוך כדי מאיצים את הספינה יותר לכוון הקרחון הענק… ללא ספק ״גאונים״ שם בישיבות).

יש סיכוי לא רע שבעוד עשור שניים רוב המדינה הזו תראה כמו ירושליים/בית שמש/ביתר עילית… מי שחושב זו תהיה מדינה טובה לחיות בה(או בכלל שאפשר לחיות בה..)…אז נסכים על לא להסכים.

נערך לאחרונה ב:
שוב, מה שונה עכשיו משהיה שונה בתקופות אפילו יותר גרועות מכל הבחינותת שציינת? למה עכשיו פתאום זה סוף הדמוקרטיה
הרטוריקה היא של שינוי יסודי של שיטת המשטר בהיבטים רבים ובניגוד לעבר, לא נראה שיש בממשלה גוונים שונים. להיפך, כרגע יש תחרות מי יציע יותר מהפיכות בכל תחומי החיים.
אבל, הממשלה עדיין לא קמה. הלוואי ובמבחן המעשה הדברים ייראו אחרת.

נערך לאחרונה ב:
מה שהחרדים עושים כאן נעשה בהמון מדינות בעולם(דרום אמריקה, מזה״ת וכו):
1. תפיסת כוח פוליטי משום שקיום הקבוצה תלוי בכך.(תקציבים , הקלות, חוקים מועדפים)
2. יצירת תנאים להמשך הגדלת הקבוצה.(סבסוד כל עוד אתה חלק מהכת, עונשים ומחירים כלכליים כבדים לאלו ששוקלים לעזוב את הכת ומצד שני הטבות כלכליות לנשארים בכת ותחת שלטון האליטה)
3. יצירת תמריצים להגדלת הכת(תמריצי ילודה, תמריצים כלכליים למצטרפים חדשים ).

במדינת ישראל יש מעמדות:
מעמד האליטות - החרדים.
האידיוטיים השימושיים שלהם - ליכוד/ציונות דתית.
הפרייארים שישנים - השאר.

להסתכל במראה האחורית ולהגיד הסתדרנו עד עכשיו זה הזמנה להכנס בקיר ב100 קמ״ש.

בעיני, בסביבה שלנו את העונש והמחיר של השלטון החרדי נשלם באופן זוחל בעשור הקרוב… השבירה תהיה איטית … את המחירים ישלמו אלה שישארו כאן ובמיוחד החרדים של עוד עשור/שניים(מי בדיוק יספק להם את השירות של העולם ראשון ? עשרות הרופאים החרדים הלומדים בכל מחזור של לימודי רפואה? מי ירים נשק להגן עליהם? מי יממן את אורח חייהם?… כמובן שהאליטה והעסקונה החרדית יהיו כבר בברוקלין אבל…)
המדינה הזו היא נס של יהודים חילונים.

אין לי רחמים על המגזר הנורא הזה שערכיו הבסיסיים הם גנבה וניצול(תוך כדי סיפור שקרים לעצמם על מנת להתמודד עם הדיסונסס בבסיס חייהם)… אני כן מאמין בכך שעל התנהגות מסויימת בסופו של דבר נענשים… ואם המסלול של המדינה הזו יהיה כמו של מדינות שהלכו במדיניות דומה(בוודאי ובוודאי בשכונה שלנו) אז העונש יגיע ויהיה חמור. הבעיה היא שיחד איתם הם גוררים את כולם.

יש סיכוי לא רע שבעוד עשור שניים רוב המדינה הזו תראה כמו ירושליים/בית שמש/ביתר עילית… מי שחושב זו תהיה מדינה טובה לחיות בה(או בכלל שאפשר לחיות בה..)…אז נסכים על לא להסכים.
אני לא מבין על מה אנחנו לא מסכימים ואשמח לשמוע על עוד מדינות בעולם שבהן המגמה שאתה מזהה קורית, אני לא מכיר. אני רואה את זה הפוך, הדבר הנכון לעשות הוא להסתכל במראה ולשאול איפה היינו 50 שנה? מה בעצם השתנה מאז בנושא הזה? בעצם כלום.

כשעושים את הדברים במתינות, אז הם יקרו וקרו בממשלות הקודמות וגם בנוכחית, פוליטיקאים מתלהמים וצדקנות יתרה רק מעכבים את התהליכים החיובים. גם אילו זה לא יקרה מוקדם מספיק, כשהשינויים הדמוגרפיים יהיו בולטים מספיק, וגם עוד עשר שנים הם לא יהיו, יהיה כבר לחץ גדול מצד כולם על החרדים להשתלב אפילו יותר בשוק ובלימודים ואפילו הם עצמם ידרשו את זה.

ממש לא, הם לא תמכו במיעוט חרדי דורסני שישלח את הילדים שלהם למות בעוד הם לומדים שקר כלשהו.....
הבעיה במפלגת הליכוד והעומד בראשה.
אז עכשיו אתה תגיד לנו במה תמכנו?
כנראה פספסת את שיעורי המבוא בדמוקרטיה

אז עכשיו אתה תגיד לנו במה תמכנו?
כנראה פספסת את שיעורי המבוא בדמוקרטיה
אתה כותב פה בשבת, אני מבין שאתה בעד חצי לוחמים וחצי לומדי תורה, כשהבנים והבנות שלך בצד של הלוחמים?
מה יקרה כשיותר מ-חצי יהיו לומדי תורה?
אהה... מתמטיקה לא עזרה לכלכלה.
חצי קטן ילך לצבא וחצי גדול ילך ללמוד תורה.

אני לא אוהב לממן לא את הכיבוש ולא אברכים ולא קצבאות ילדים.
כל אדם שיחיה לפי רצונותיו אבל לא הגיוני שאני נאבק לממן את עצמי( כי אני בזבזן או לא זה לא משנה ) אבל מעביר מעל 5000 שח מהמשכורת לניסים שונים ועוד מעל 1500 שח המע״מ.
בזמן שיש אנשים שלא משתכרים בכלל ולא עובדים(לא מדבר על אנשים שנולדו עם בעיות שונות וצריך כחברה לעזור להם)

• אהבתי
Reactions: HHH

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה כותב פה בשבת, אני מבין שאתה בעד חצי לוחמים וחצי לומדי תורה?
מה יקרה יותר מחצי יהיו לומדי תורה?
אהה... מתמטיקה לא עזרה לכלכלה.
חצי קטן ילך לצבא וחצי גדול ילך ללמוד תורה.
העניין הוא שהפיריון יחסית גבוה של החלק שעובד, אז איכשהו מסתדרים. לישראלים יש יצירתיות ואנחנו טובים בהייטק ויהלומים, וזה די טוב.. אבל מה יקרה כשנפסיק לרצות לשלם 50% מהשכר ומעלה למדינה?
אנחנו עם שיעורי המס הכי גבוהים בעולם , לממן התנחלויות ומדיניות רווחה, נורא מה שהולך פה. אנשים נוסעים שעה וחצי לכיוון 10 קילומטר בגלל שאין תקציב לכבישים אבל הצבא מתוקצב כהלכה(ותחשבו גם אובדן פיריון של השירות בצבא שעולה המון המון כסף+ אובדן פיריון במילואים!!!)

• אהבתי
Reactions: HHH
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ירידה מהארץ 2 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3531
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה