• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיים לא פשוטים לימודים ומה בעתיד ?סיפור חיי ובקשה להכוונה

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לדעתי את מספיק מוכשרת ללימודים גבוהים ועבודה ריאלית, ולא צריכה להכריז על לימודים אקדמיים בתור אובדן רק כי לא הלך לך במקום עם הרמה הכי קשה.
הייתי בודק במקומך אם תיכנות באמת מעניין אותך, ואולי בזמן שאת תעבדי בעבודה זמנית, הייתי עושה קורס תכנות כלשהו (לבד או בתשלום), וככה הייתי יודע אם שווה לי בעתיד לחזור ללמודי תוכנה.
הבעיה שאף אחד לא מבטיח לי עבודה בסיום וכן חשוב לי בטחון תעסוקתי ואין לי מה להתחרות על משרות עם בוגרי 8200 כשרק יש לי קורס במיוחד כשבוגרי אוניברסיטה לא מוצאים עבודה..ללמוד במכללה לא רלוונטי כי אין לי כסף לגור בתל אביב אני מהצפון וכל מקום אחר פשוט לא נחשב בתעסוקה כשאין לי ניסיון בעבודה בחברת הייטק.
והטכניון מקום מאוד תחרותי ועשה לי טראומה מהבחינה הזו שעשיתי טעות שהלכתי ללמוד משהו שהרבה באים עם ניסיון קודם בתחום ויש להם פור עליי ואין לי סיכוי מולם

נערך לאחרונה ב:
במקרה הכי גרוע תסיימי במקצוע משיק פיתוח ותעשי 12+ במשרה ראשונה. מאד חבל לפספס את זה וליפול לעבודות שחורות, החיים מספיק קשים גם בלי הקושי של לדשדש מקצועית בעבודות זמניות כל החיים.
אין בעיה אבל מי מבטיח לי עבודה בתחום ? אנשים מחפשים עבודה בפיתוח גם בשכר מינימום והרבה מציעים את עצמם חינם רק בשביל לצבור ניסיון ולא רוצים אותם. וכל יום שומעים על חברת הייטק אחרת שמפטרת עובדים.. לא רוצה ללמוד מקצוע שאין בו בטחון תעסוקתי

אין בעיה אבל מי מבטיח לי עבודה בתחום ? אנשים מחפשים עבודה בפיתוח גם בשכר מינימום והרבה מציעים את עצמם חינם רק בשביל לצבור ניסיון ולא רוצים אותם. וכל יום שומעים על חברת הייטק אחרת שמפטרת עובדים.. לא רוצה ללמוד מקצוע שאין בו בטחון תעסוקתי
אלין היקרה, אני מבטיח לך שאם תסיימי מדעי המחשב באחת האוניברסיטאות כולל הפתוחה, בר אילן, רייכמן, חיפה... את תמצאי עבודה טובה יותר מאשר שירות לקוחות, באחריות, וכנראה גם תוך כדי התואר. אני חושב שהתחרותיות באקדמיה שברה אותך זמנית אבל זה יעבור, הייתי במצב דומה ואת יכולה לראות את ההיסטוריית הודעות שלי כדי להבין. בסוף מצאתי עבודה לא פחות טובה מלפני התקופה שלי באקדמיה, למרות ששקלתי בכלל לצאת מהתחום (עוד לפני הראיונות! כל הרעל באינטרנט מלחיץ יתר על המידה, היה לי די קל למצוא עבודה והיו לי אפילו כמה הצעות... את צריכה רק אחת!).

לי היה קשה עם עצמי כי עבדתי תקופה ארוכה על מאמר שבאותה תקופה עוד לא נסגר, ובסוף כן נכנס לאחד הכנסים המובילים - את העבודה מצאתי לפני הפרסום, לאף אחד לא אכפת. זה הכל בראש שלנו, לא במציאות. תאמיני לי, עבדתי עם קולגות שסיימו בIVY, בהצטיינות בטכניון, וגם שנשרו מהטכניון לאונ' חיפה (אמיתי), זה בכלל לא מעניין בתעשייה.

באמת, אל תחששי, לכי על זה :)

אלין היקרה, אני מבטיח לך שאם תסיימי מדעי המחשב באחת האוניברסיטאות כולל הפתוחה, בר אילן, רייכמן, חיפה... את תמצאי עבודה טובה יותר מאשר שירות לקוחות, באחריות, וכנראה גם תוך כדי התואר. אני חושב שהתחרותיות באקדמיה שברה אותך זמנית אבל זה יעבור, הייתי במצב דומה ואת יכולה לראות את ההיסטוריית הודעות שלי כדי להבין. בסוף מצאתי עבודה לא פחות טובה מלפני התקופה שלי באקדמיה, למרות ששקלתי בכלל לצאת מהתחום (עוד לפני הראיונות! כל הרעל באינטרנט מלחיץ יתר על המידה, היה לי די קל למצוא עבודה והיו לי אפילו כמה הצעות... את צריכה רק אחת!).

לי היה קשה עם עצמי כי עבדתי תקופה ארוכה על מאמר שבאותה תקופה עוד לא נסגר, ובסוף כן נכנס לאחד הכנסים המובילים - את העבודה מצאתי לפני הפרסום, לאף אחד לא אכפת. זה הכל בראש שלנו, לא במציאות. תאמיני לי, עבדתי עם קולגות שסיימו בIVY, בהצטיינות בטכניון, וגם שנשרו מהטכניון לאונ' חיפה (אמיתי), זה בכלל לא מעניין בתעשייה.

באמת, אל תחששי, לכי על זה :)
אולי כן אעשה תואר אבל לא במדעי המחשב כי זה לא בטוח התחום שלי כולם שם מאוד צעירים והרבה תחרות ובגילי זה לא מתאים לי להתחיל מחדש במוסד אחר. וגם אם כן לא כרגע כי אני אחרי שנתיים אינטנסיביות של לימודים פלוס שנה וחצי של פסיכומטרי ואני רוצה בשנים הקרובות להתאושש מכל זה ולייצב את עצמי. מה גם שתואר עולה כסף ואני מהצפון אז ללמוד ברייכמן או בראילן לא רלוונטי עבורי..אם אלמד לתואר זה בטוח יהיה משהו פחות מתמטי וגם עם בטחון תעסוקתי ולא בשיטת חבר מביא חבר

תברחי כל עוד את יכולה לברוח.הטכניון לא שווה את ההשקעה. מוסדות מתחילים להוריד תנאי קבלה כי מבינים שאנשים הבינו שאין עתיד בתחום הזה. הAI יחליף הכל.
כל החברים שלי בשנה אחרונה של הלימודים בטכניון מצטייני דיקאן ונשיא עם פרויקטים שלא מוצאים עבודה ונאצלים ללכת להשלים הכנסה בתחומים לא קשורים בכלל. אין דרך להכנס אלא אם יש לך ניסיון צבאי. אישית אני פגשתי בוגר חשמל שמלמד פסיכומטרי כי אין לו עבודה אם יש לך פסיכומטרי גבוה תחשבי בכיוון הזה יש מקומות שעושים לך הכשרה השכר מאוד מתגמל ביחס להוראה.

היא צריכה ללכת ללמוד מקצוע עם ביקוש ולא לעשות כל מיני קורסי חרטא של דבאופס זה מיועד לאנשים שיש להם ניסיון מהצבא בתחומים משיקים כמו מערכות מידע IT וכו'. בלי ניסיון אין לה מה לחפש אלא אם היא מצטיינת דיקאן וגם אז צריכה להמציא פרויקטים(למי יש זמן לזה עם התואר בטכניון?) ולהלחם על המקום שלה עם בוגרים בני 21 שיצאו מ8200 כאילו לא מספיק הסבל בטכניון הם צריכים להוכיח שהם מספיק טובים לעבוד.ומדובר בטכניון שזה המוסד הכי קשה שיש.
מאיפה אתה יכול להתחייב לה שהיא תמצא עבודה טובה יותר משירות לקוחות עם מדעי המחשב? היום לג'וניורים אין עבודה גם לא לאלו שבוגרים של אוניברסיטאות נחשבות.אני לומדת בטכניון וכולם אצלנו שנה אחרונה נלחמים למצוא מקום ומסננים אותם ומדובר באנשים ששרדו 3 שנים בטכניון בנוסף להשקעה בפסיכומטרי. מדעי המחשב הפך להיות כמו משפטים מוצף והשכר נמוך אם בכלל מצליחים להכנס לתחום. רק למי שיש ממוצע גבוה מאוד מה שקשה להשיג שווה ללכת לתואר שני ומשם יש לך יתרון. אחרת סתם בזבוז זמן. היא בגיל שרוצה להיות מיוצבת ולא לשוטט בין תארים שלא מבטיחים לה שום עבודה ולהתחרות עם חבר'ה צעירים עם אש בעיניים.
סתם דוגמא חברה שלי עובדת במשרת NOC ומקבלת 42 שקלים לשעה והיא בוגרת אונ' תל אביב במדעי המחשב, עובדים איתה גם אנשים שפשוט עשו קורס של חצי שנה ומרוויחים אותו דבר. בשירות לקוחות אני עשיתי יותר מזה. מתחרטת שהלכתי ללמוד את התואר ועוד יותר מתחרטת על הטכניון שהממוצע בו נמוך ואין סיכוי לתואר שני. היה עדיף ללכת למוסד שלומדים בו דו חוגי עם כלכלה או משפטים ואז אם אין עבודה במדעי המחשב אפשר לעבוד בתפקידים שקשורים לחוג השני.

היא צריכה ללכת ללמוד מקצוע עם ביקוש ולא לעשות כל מיני קורסי חרטא של דבאופס זה מיועד לאנשים שיש להם ניסיון מהצבא בתחומים משיקים כמו מערכות מידע IT וכו'. בלי ניסיון אין לה מה לחפש אלא אם היא מצטיינת דיקאן וגם אז צריכה להמציא פרויקטים(למי יש זמן לזה עם התואר בטכניון?) ולהלחם על המקום שלה עם בוגרים בני 21 שיצאו מ8200 כאילו לא מספיק הסבל בטכניון הם צריכים להוכיח שהם מספיק טובים לעבוד.ומדובר בטכניון שזה המוסד הכי קשה שיש.
מאיפה אתה יכול להתחייב לה שהיא תמצא עבודה טובה יותר משירות לקוחות עם מדעי המחשב? היום לג'וניורים אין עבודה גם לא לאלו שבוגרים של אוניברסיטאות נחשבות.אני לומדת בטכניון וכולם אצלנו שנה אחרונה נלחמים למצוא מקום ומסננים אותם ומדובר באנשים ששרדו 3 שנים בטכניון בנוסף להשקעה בפסיכומטרי. מדעי המחשב הפך להיות כמו משפטים מוצף והשכר נמוך אם בכלל מצליחים להכנס לתחום. רק למי שיש ממוצע גבוה מאוד מה שקשה להשיג שווה ללכת לתואר שני ומשם יש לך יתרון. אחרת סתם בזבוז זמן. היא בגיל שרוצה להיות מיוצבת ולא לשוטט בין תארים שלא מבטיחים לה שום עבודה ולהתחרות עם חבר'ה צעירים עם אש בעיניים.
סתם דוגמא חברה שלי עובדת במשרת NOC ומקבלת 42 שקלים לשעה והיא בוגרת אונ' תל אביב במדעי המחשב, עובדים איתה גם אנשים שפשוט עשו קורס של חצי שנה ומרוויחים אותו דבר. בשירות לקוחות אני עשיתי יותר מזה. מתחרטת שהלכתי ללמוד את התואר ועוד יותר מתחרטת על הטכניון שהממוצע בו נמוך ואין סיכוי לתואר שני. היה עדיף ללכת למוסד שלומדים בו דו חוגי עם כלכלה או משפטים ואז אם אין עבודה במדעי המחשב אפשר לעבוד בתפקידים שקשורים לחוג השני.
לא בטוח איזה מקצוע יש עם יותר ביקוש, בשאר המקצועות זה גם לא קל. אני אישית חושב ש-NOC גם יכול להוביל לקריירה טובה.
אתם קצת מסתכלים מנקודת מבט צרה. ד"א רוב התוכניתנים משתחררים בגיל "מבוגר", אלו שלא הם לרוב מגאמ"א ולא קל להתקבל לשם אבל גם הם חותמים קבע. מניסיון אם יש לך מעט שנים ניסיון מהצבא ולא עשית קורס שקשור לסקיוריטי בגאמ"א או לא ב-81/8200/מצו"ב או משהו דומה זה לא כזה וואו, הייתי מעדיף להיות בוגר תואר בטווח הרחוק.

אני אישית מאמין שכמעט כולכם תמצאו עבודה, אז נסכים שלא להסכים.
בכל מקרה בהצלחה!

יש כל כך הרבה תוכניתנים שהם יוצאי מכללות ולא היו יום אחד ב 8200.
יש משרות תכנות ויש משרות תכנות.
מניח שמי שרוצה להתקבל לעבודה בתכנות low level של מערכות חומרה דיגיטליות, אז תואר או ניסיון נחשב משחקים תפקיד.

יש בחור שאני מכיר שלמד מדעי המחשב באקדמית תל אביב יפו. התחיל ב 2015.
תוך כדי הלימודים התחיל לעבוד במייקרוסופט ללא ניסיון עבר בתיכנות.
לאחר 9 שנים במייקרוסופט התחיל עבודה בפאלו-אלטו כ Senior Distinguished Engineer.

מי שיכול להתחיל ממקום ממוצע כמו חברות ביטוח ובנקים המתחזקים את האפליקציה שלהם, ואתר האינטרנט והממשקים מול מערכות האירגון, יכול להגיע גם ממכללה או מקורס תיכנות (רמת הידע של המתכנתים באירגונים האלה ככלל לא תפיל לסטות.). אתם (מי שטוען ככה) חושבים שכולם בתעשיה יוצאי ממר"ם/8200? ממש לא.

אלין, אם את רוצה לחקור תחומים אחרים ולהירגע, זה מקובל.
רק שתדעי לך, אפשר למצוא חדר בדירת שותפים טובה במרכז ב 3000 ש"ח.
צריך להחזיק עבודה במקביל ללימודים ואפשר לחיות גם במרכז. במוסד שבו רמת ההלימודים לא לחוצה מידי, זה אפשרי.

אגב, אם ביטחון תעסוקתי יותר חשוב לך ממשכורת, הייתי ממליץ לך לחשוב על לימודים בתחומי הרפואה והפרה-רפואה:
רפואה, אחיות, פרמדיקית, רפואה בעיסוק, וכו..

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אהבתי את המודעות שלך לרגשות והסביבה, לא יודעת איך הייתי נראת אילו היה מדובר בי.
זה כבר נקודת פתיחה עצומה עבורך. גיבורה.
מעריכה אותך מאוד (אפי' קצת מקנאה).
לדעתי לימודים בכלל רק מוסיפים לחץ, וזה לא הדבר שיעזור לנפש שלך, כרגע.

תחפשי לימודים קלים או דברים שאת אוהבת בכל אופן בלי להתייחס להכנסה שתקבלי מטווח הקצר.
וכן כדאי לעבוד ולמלא את יומך מה שייתן לך הנאה וסיפוק , מותשת ומרוצה.
פחות המוח שלך יחשוב על על המצוקות שאת עומדת בהם בגבורה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח צמיחה של משכורות קטנות: חיים פשוטים (ונדל"ן) יומני מסע אישיים 22
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
N זיכוי על ביטוח חיים בדוח השנתי למס הכנסה מיסים 6
N שאלות על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 3
N איפה אפשר להשוות מחירים+פוליסות של ביטוחי בריאות, חיים, מחלות קשות? צרכנות פיננסית 0
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 176
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
C חישוב סכום ביטוח נדרש לביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
B המסע אל חיים פחות מלחיצים יומני מסע אישיים 9
M כמה שאלות על ביטוח חיים וביטוח מבנה נדל"ן 5
ו ממה חיים סטודנטים? אוף טופיק 33
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S קביעת מרכז חיים מבחינת מס הכנסה מיסים 6
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
M רמת חיים אוף טופיק 26
S מילואים , המצב בצפון וביטוח חיים צרכנות פיננסית 15
GeraltOfHaifa רוצים חיים כפריים. אני דרומי - היא צפונית. שנינו משפחתיים מאוד - מה עושים? התפתחות אישית 23
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
השמח בחלקו מס ירושה לאזרחים אמריקאים: ביטוח חיים ופרובייט מיסים 8
ריש-לקיש מיקם מקצועות לא רווחים כפילוסופית חיים לגיטימית ברוח הבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 135
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
M החלפת ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 5
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
S ביטוח חיים עם תשלום קבוע ל 15 שנים או לא צרכנות פיננסית 12
S ביטוח חיים עבור משכנתא עתידית נדל"ן 3
י הגשת קורות חיים -בעל מגבלות רפואית התפתחות אישית 0
מ הוכחת מרכז חיים ביישוב מזכה - מס הכנסה מיסים 19
Shnizelia קורות חיים באנגלית או בעברית? התפתחות אישית 9
S ביטוח חיים צרכנות פיננסית 9
D כדאיות ביטוח חיים צרכנות פיננסית 8
ח ביטוח חיים קהילתי - חייבת לשתף צרכנות פיננסית 238
B משכנתא ללא ביטוח חיים פוסטים מאיכות נמוכה 17
C קורות חיים התפתחות אישית 28
tomer111 איזה ערוץ ספורט מספק שידורים חיים כדורגל ישראלי,אירופאי,טורנירי טניס,כדורסל? (ליגות מקצועיות לא בתי ספר) פוסטים מאיכות נמוכה 0
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - החזר מס על הפקדה לביטוח חיים - באיזה סעיף? מיסים 4
ח יומן חיים יומני מסע אישיים 94
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0
unrealx התייעוץ - ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 8
ס אנקדוטה: איך חסכתי עשרות אלפי שקלים על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
M מאורח חיים של שורד ומהמר למשקיע איכותי יומני מסע אישיים 34
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
M ביטוח חיים פרטי - חובה או שקר? צרכנות פיננסית 31
A למה בן אדם עובד בישראל (עם פנסיה) לא צריך ביטוח חיים צרכנות פיננסית 62
I פדיון ביטוח חיים להשקעה עצמאית - בעד או נגד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
A ערב משלם ללקיחת משכנתא לדירה- ביטוח חיים וכדאיות נדל"ן 11

נושאים דומים

Back
למעלה