אני לא מחפש בהכרח את ההצעה הכי זולה, ביטוח זה מוצר שברגע האמת אני רוצה שיהיה עם מה לעבוד.
כל עוד אני מרוצה מהחברה ומהסוכן שמבטח אותי, אני לא אעבור חברה בשביל הנחה של 200-400 שקל.
אני שומע מהרבה נציגי ביטוח שעליית גניבות הקורולה גרמה לעליות מחירים. כרגע מבוטח בווישור ב3K עבור מקיף ללא דרישת מיגון, ורוב ההצעות שאני מקבל הם 5.5K או יותר עבור מקיף עם דרישת מיגון. ניסיתי להוריד אותם אבל רק בכמה מאות שקלים הצלחתי. פשוט הזייה.
לדעתי, ואני לא קומוניסט או סוציאליסט, אבל זה אחד התחומים שדורש פיקוח מחירים.
מצאתי 'דיל טוב' לביטוח מקיף אבל עדיין יקר ביותר מ 1K משנה שעברה ובחובה חוויתי עליה של 150 לשנה.
מה קרה? למה חובה עולה? והמקיף, הרכב הזדקן בשנה נוספת וערכו ירד.
ממש חזירות של חברות הביטוח - רוכבים על גל עליות מחירים ודופקים מחירים הזויים, יש לנו ברירה? לקוחות שבויים.
אני לא מסכים. בקליפורניה יש פיקוח על מחירים בביטוחים (לאו דווקא בתחום הרכב) וניתן לראות כיצד הפיקוח הורס את השוק. המפקח על הביטוח צריך לאשר כל העלאת מחירים.
התוצאה - חברות ביטוח יוצאות מקליפורניה ולא מציעות שם פוליסות. למה? כי העלויות עולות וקצב עלית הפרמיות שמאושר על ידי הפיקוח לא מדביק את הפער.
למה מחירי הביטוח עולים בארץ? כי המדינה ו/או המשטרה לא מטפלות במכת הגניבות כמו שצריך. העלויות של חברות הביטוח עולות ולכן הפרמיות עולות בהתאם. במידה ויהיה פיקוח, חברות ביטוח יפסיקו להציע ביטוחי רכב.
מחיפוש זריז בגוגל, אנחנו לא המדינה היחידה עם הבעיה הזאת. מהרושם שלי אכיפת החוק בישראל אף פעם לא הייתה נקודה חזקה, אבל העלייה בגניבות אולי נובעת מהתייקרות ביקורים במוסכים כי החלפים התייקרו. בקיצור כל העניין הזה עדיין רוכב על הסיפור של "בעיות בשרשרת האספקה"? באמת שכבר נשבר לי מלשמוע על זה.
לדעתי פיקוח לא יכול לפתור את הבעיה. זה היה פשוט נחמד להרגיש שיש לנו כצרכנים דרך להגיב לזה, במקום שחברות הביטוח יכתיבו לנו ויגידו לנו "זה מה שיש".
לדעתי, ואני לא קומוניסט או סוציאליסט, אבל זה אחד התחומים שדורש פיקוח מחירים.
מצאתי 'דיל טוב' לביטוח מקיף אבל עדיין יקר ביותר מ 1K משנה שעברה ובחובה חוויתי עליה של 150 לשנה.
מה קרה? למה חובה עולה? והמקיף, הרכב הזדקן בשנה נוספת וערכו ירד.
ממש חזירות של חברות הביטוח - רוכבים על גל עליות מחירים ודופקים מחירים הזויים, יש לנו ברירה? לקוחות שבויים.
אכן זה מגלם סיכון אבל הבאתי את זה כדוגמא למה קורה כשהמחירים של ביטוח לא סבירים.
מכוניות הן המטרד הסביבתי! אופנועים לא יוצרים פקקים ובעיות חניה ומזהמים פחות. הם כלי תחבורה הרבה יותר יעיל מרכב משפחתי ששוקל 1.3 טון ולוקח אדם אחד 99% מהזמן.
המדינה אם כבר צריכה לעודד יותר דו-גלגלי! אבל כן, זה לגמרי אוף טופיק.
אחרי דין ודברים, הצלחתי לחדש את הביטוח של הקורולה עם עליית פרמיה ב16-17% בווישור (זה לא ביטוח חדש, זה חידוש ביטוח אצלם),מ4400 ל5100 עבור חובה ומקיף. נאלצתי להעלות את ההשתתפויות העצמיות לטיפולים במוסכים פי 2, אבל זה לא אסון ולכן הביטוח עדיין עושה את העבודה שלו.
אני עשיתי סקר בסביבות אוגוסט 23, למאזדה 3 שנת 2018 וAIG היו הכי זולים, קצת פחות מ6000 לחובה + מקיף
מאזדה 3 זה הרכב הכי גניב בארץ ואנחנו משלמים את המחיר. יש חברות שביקשו גם 7-8 ובנוסף דרשו גם איתוראן (נראה לי ביטוח ישיר). השיא היה דרך הייטקזון שביקשו 10k ונראה לי הנציג בעצמו לא האמין למה שהוא מציע