• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כדאיות ביטוח אובדן כושר עבודה

• פותח הנושא פותח הנושא HSR
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

HSR

משתמש סולידי
דירוג
5
אשמח לשמוע את חכמת הפורום לגבי האם יש גיל בו כבר לא כדאי להמשיך לשלם על ביטוח אובדן כושר עבודה?
[להבהרה, אני שואל לגבי אדם המבוטח בביטוח מנהלים עם ביטוח אובדן כושר עבודה נפרד ולא דרך קרן פנסיה]

לצורך הדוגמא ניקח שכר של 10,000 שח עם פרמיה של 250 שח בחודש (2.5%). עם קרות מקרה של אובדן, הביטוח ישלם 7,500 שח לחודש עד גיל 67.

כלומר, אדם בן 60 משלם 250 שח לחודש עבור ביטוח שישלם במקסימום 630,000 שח (7500*12*7).
לעומת זאת אדם בן 66 משלם 250 שח לחודש (אני מתעלם מעליית המחיר עם הגיל) עבור ביטוח שישלם במקסימום רק 90,000 שח (7500*12*1)

האם יש כללי אצבע הקובעים מתי היחס בין גובה הפרמיה לפוטנציאל התשלום סביר?

כמובן שהסיכון למקרה עולה עם הגיל אך סיכון זה מטופל ע"י העלאת הפרמיה עם הגיל, עלייה ממנה התעלמתי לצורך פשטות הדוגמא.

אשמח לשמוע את חכמת הפורום לגבי האם יש גיל בו כבר לא כדאי להמשיך לשלם על ביטוח אובדן כושר עבודה?
לא גיל, אלא רמת נכסים.
אם אתה יכול לחיות מהנכסים ולא צריך את המשכורת, אין סיבה לעשות א.כ.ע

אפשר גם לחשב את זה חלקית,
לפי הדוגמא לעיל: אם נגיד יש לי נכסים שיכסו לי 3,750 לחודש, אז מספיק לי לבטח 3,750.

• אהבתי
Reactions: HSR
לא גיל, אלא רמת נכסים.
אם אתה יכול לחיות מהנכסים ולא צריך את המשכורת, אין סיבה לעשות א.כ.ע
אז אם יש לי 200,000+ שח בחשבון אז אני לא צריך לעשות ביטוח מקיף לרכב שלי? אני מבין את ההיגיון הכלכלי מאחורי התשובה שלך (הרי חברת הביטוח מרוויחה), אבל התשובה מתעלמת מצרכים אחרים של קיום נכסים (ביטחון, הורשה וכו) כך שגם אם אני יכול לכסות את האובדן לא בטוח שאין לי רצון\צורך בביטוח שיכסה מכה כואבת במיוחד.

השאלה המקורית שלי מתייחסת לאנומליה בביטוח אובדן כושר העבודה שתוחלת הפיצוי יורדת עם הגיל (והפרמיה עולה). בביטוח חיים או רכב לדוגמא סכום הפיצוי נותר קבוע ולא משתנה עם הזמן. באובדן כושר עבודה לעומת זאת אני ממשיך לשלם אבל התמורה הולכת ויורדת.
מובן מאליו ששלושה חודשים לפני גיל 67 כבר לא כדאי לשלם עבור הביטוח הזה (כי לא נקבל כלום). כך שיש גיל בו היחס בין הפרמיה לתמורה נהפכת ללא סבירה. השאלה היא מהו יחס סביר?

את שיקולי האקטואריה חברת הביטוח עושה (אולי יש בהם באג כמו שציינת אבל לא אמור להיות). בתוחלת לא מרוויחים מביטוח. מבטחים כמה ומה שצריך. לדעתי דווקא ביטוח אכע בדרך כלל נצרך.

אני מתעלם מעליית המחיר עם הגיל
אני חושב שבשלב הזה יש כבר ירידת מחיר, בדיוק בגלל מה שרשמת.
אז אם יש לי 200,000+ שח בחשבון אז אני לא צריך לעשות ביטוח מקיף לרכב שלי?
ב 200 אש"ח לא בטוח שזה מספיק, תלוי גם במחירמהרכב שלך וכו.
אבל אם יש לך 10 מליון צבורים אז בהחלט לא צריך ביטוח רכב. גם ב1 מליון כנראה שלא צריך.
אבל התשובה מתעלמת מצרכים אחרים של קיום נכסים (ביטחון, הורשה וכו) כך שגם אם אני יכול לכסות את האובדן לא בטוח שאין לי רצון\צורך בביטוח שיכסה מכה כואבת במיוחד.
נראה לי שפספסת את התשובה ובעיקר את הלך הרוח בפורום.
הנחת הבסיס פה היא FIRE, כלומר חיסכון לצורך פרישה מוקדמת. ולכן הגיוני שאם יש לך כבר מספיק כסף כדי לפרוש אין שום סיבה להחזיק ביטוח אכ"ע.
אגב, במיוחד אחרי גיל 60 שאז אתה יכול להחליט לקבל קצבה מהפנסיה שלך, ואם יש לך בעיה רפואית שמצדיקה אכ"ע יש סיכוי טוב שאפילו תקבל הטבת מס על משיכה כזאת.
השאלה המקורית שלי מתייחסת לאנומליה בביטוח אובדן כושר העבודה שתוחלת הפיצוי יורדת עם הגיל (והפרמיה עולה)
אבל זה לא נכון, או לפחות לא מדוייק.
סמוך על האקטוארים שיודעים לעשות את החישוב נכון, במיוחד בפנסיה ששם החברות לא מרוויחות מהביטוח.
הפרמיה מצד אחד עולה כי הסיכון עולה ומצד שני יורדת כי הפיצוי יורד.
אתה בסוף משלם על התוחלת (שילוב סין הסיכוי לאובדן כושר כפול העלות לביטוח במקרה ביטוחי). בהתחלה זה אכן עולה עם הגיל, אבל בנקודה מסויימת זה מתחיל לרדת.

• אהבתי
השאלה המקורית שלי מתייחסת לאנומליה בביטוח אובדן כושר העבודה שתוחלת הפיצוי יורדת עם הגיל (והפרמיה עולה)
ההנחה הזו לא נכונה. פיצוי בגין אובדן כושר עבודה מוגבל למשך זמן המוגבלות, אם אני זוכר נכון רוב התביעות הן לשנה ומטה אז הייתי מנחש שתוחלת אובדן הכושר היא בסביבות שנה-שנתיים ועולה עם הגיל. אני מניח שבגיל צעיר עיקר מקרי הביטוח הוא עקב תאונות, וככל שמתבגרים עולה ההסתברות לאובדן כושר קבוע עקב מחלות.
כבר יכול למשוך פנסיה בלי טובות מאף אחד

• אהבתי
תודה לכולם על התשובות המחכימות

אתה בסוף משלם על התוחלת (שילוב סין הסיכוי לאובדן כושר כפול העלות לביטוח במקרה ביטוחי). בהתחלה זה אכן עולה עם הגיל, אבל בנקודה מסויימת זה מתחיל לרדת.
טרם זכיתי לראות את הירידה אבל שמח לשמוע שאכן זה כך.

ההנחה הזו לא נכונה. פיצוי בגין אובדן כושר עבודה מוגבל למשך זמן המוגבלות, אם אני זוכר נכון רוב התביעות הן לשנה ומטה אז הייתי מנחש שתוחלת אובדן הכושר היא בסביבות שנה-שנתיים ועולה עם הגיל. אני מניח שבגיל צעיר עיקר מקרי הביטוח הוא עקב תאונות, וככל שמתבגרים עולה ההסתברות לאובדן כושר קבוע עקב מחלות.
נקודה מעניינת.
אני מבין שחברת הביטוח עושה את השיקולים הכלכליים הנכונים. אבל אני כצרכן מעוניין בביטוח לכיסוי מקרי הקיצון גם אם נדירים. כך שגם אם המקרה הנפוץ לצורך העניין הוא פיצוי של שנה, אותי מקרה זה לא מעניין ולא בגללו אני רוכש את הביטוח. כצרכן ביטוח אני עושה את השיקול של מה עלול לקרות לי במקרה הגרוע ולא האם התוחלת*הסיכוי לארוע היא חיובית וכו.

אני מקבל את הלך הרוח שאם יש מספיק נכסים ובמיוחד אחרי גיל60 אין צורך בביטוח כלל.

טרם זכיתי לראות את הירידה אבל שמח לשמוע שאכן זה כך.
ניסית להסתכל?
זה רשום בצורה די שקופה, לפחות בפנסיה.
כצרכן ביטוח אני עושה את השיקול של מה עלול לקרות לי במקרה הגרוע ולא האם התוחלת*הסיכוי לארוע היא חיובית וכו.
לא בטוח אם זה החישוב הנכון. לדעתי החישוב הנכון הוא שילוב של שניהם.
אם מקרה הקיצון זה משהו שאתה יכול לעמוד בו בצורה סבירה אז הביטוח לא נחוץ לך.
אם התוחלת (שבתוכה כבר מחושב הסיכוי, אז לא הבנתי למה להכפיל שוב בסיכוי) קרובה לעלות, זה אומר שהביטוח יחסית זול ולכן יש נטיה לעשות אותו גם אם מקרה הקיצון פחות נוראי. אם הביטוח יקר (המרווח בין התוחלת לעלות גדול) אז יש נטיה פחות לבטח גם במקרה קיצון קצת יותר גבוה.
אני מקבל את הלך הרוח שאם יש מספיק נכסים ובמיוחד אחרי גיל60 אין צורך בביטוח כלל.
אין קשר לגיל. בכללי, כמו שאמרת בעצמך, השאלה היא עלות מקרה הקיצון יחסית לשווי הנכסים שלך. או במילים אחרות כמה יפגע בך מקרה קיצון שכזה. (כמובן, בשילוב עם עלות הביטוח יחסית לתוחלת הביטוח)

• אהבתי
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N כדאיות ביטוח מקיף צרכנות פיננסית 5
E ביטוח מנהלים משנת 99 - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
P כדאיות ביטוח רכב צרכנות פיננסית 6
D כדאיות ביטוח חיים צרכנות פיננסית 8
יבגני_ל כדאיות ביטוח אבדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
J ביטוח מנהלים ללא מקדם מובטח - איך לחשב כדאיות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
P כדאיות ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ב כדאיות של ביטוח חיים ואכ״ע צרכנות פיננסית 25
Z האם מס הכנסה בשאלות כדאיות שלה סופרת גם את ביטוח לאומי כרווח שלה? צרכנות פיננסית 9
ס כדאיות ביטוח מנהלים לעומת משיכת התגמולים/פיצויים ממעסיקים קודמים שוק ההון 7
ג כדאיות חסכון דרך חברות ביטוח שוק ההון 14
D כדאיות מעבר מפוליסה ותיקה עם מקדם 157 לפוליסה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M כדאיות השקעה בקרן כספית למול פק"מ בבנק שוק ההון 8
ח כדאיות כלכלית ברכישת דירת מגורים נדל"ן 16
D פרישה מדומה – כדאיות לקיחת קצבה מעבר לפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M כדאיות השקעה בנדלן נדל"ן 60
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
yoyo ייעוץ לגבי כדאיות מיחזור משכנתא נדל"ן 3
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y כדאיות מחיר מטרה נדל"ן 29
הירהורים כדאיות עסקה מבחינת מספרים נטו - האם החישוב שלי נכון? נדל"ן 16
S התייעצות לגבי כדאיות משכנתא ברכישת דירה בהנחה נדל"ן 9
Y הערכת כדאיות מימוש זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 5
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
א כדאיות מחזור מסלול פריים למל"צ נדל"ן 1
ח התייעצות: כדאיות המשך החזקת דירה נדל"ן 2
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
ט כדאיות רכישת דירה מכינוס נכסים נדל"ן 10
S כדאיות של עיסקת קנית דירה חדשה מקבלן נדל"ן 0
M איך לחשב כדאיות משיכת תגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
D כדאיות עסקת מחיר מטרה (מבואות דרומיים חיפה) אל מול דירה יד שניה נדל"ן 11
twister בדיקת כדאיות השקעה בדירה מקבלן בטירת הכרמל נדל"ן 24
D כדאיות בניית תוספת ממ"ד נדל"ן 7
A כדאיות ומיסוי של דירה נוספת - כאשר אחד מבני הזוג הוא ללא דירה נדל"ן 4
D כדאיות השקעה בדירה שלישית נדל"ן 10
yancuk רכב חברה - כדאיות צרכנות פיננסית 14
עידו ג הבדלי דמי ניהול בקרן אירית - כדאיות שוק ההון 6
T כדאיות העברת כספים מקופת גמל לפנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
F כדאיות של 20/80 לעומת דירה קיימת? (+אקסל מתנה) נדל"ן 64
י כדאיות התקנת חימום תת רצפתי בדירה להשקעה מקבלן נדל"ן 11
כ עצמאי - כדאיות הטבות מס מקרן פנסיה \ גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
J כדאיות קופת גמל במעמד עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
A מעבר לקטנוע חשמלי - כדאיות כלכלית לעומת חסרון טווח הנסיעה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
י כדאיות מעבר לIKBR שוק ההון 7
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
S הטבות מס בשכר לא מבוטח⁩ - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
נ כדאיות זכיה במחיר למשתכן נדל"ן 3
R מחיר למשתכן אשקלון - כדאיות עסקה נדל"ן 12
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19
א מישהו יכול להמליץ על ספר כדאיות השקעות בנדלן? פוסטים מאיכות נמוכה 0

נושאים דומים

Back
למעלה