שלום,
אני בן 30 עם אופק השקעה של 5-10 שנים. ברשותי תיק השקעות הכולל 3 קרנות מחקות ישראליות ב-IBI, בסך כולל של 250K, מחולק שווה בין כולן.
קרן 1 - S&P 500, קרן 2 - RUSSELL 2000, קרן 3 - MSCI World
כיום לאחר שהשכלתי ושווי התיק גדל, אני יותר מודע לבעיות שיש בו:
1) חפיפה בין המדדים הנעקבים
2) דמי הניהול שעולים
3) בזה אני לא בטוח - האם הקרנות המחקות באמת מחקות, או שבשל סיבות כאלה ואחרות עושות פחות תשואה ממהיותן סינטטיות.
כעת, אני מבין שברצוני להשקיע בתמהיל הכולל את VTI + VXUS. הכי פשוט והכי קל.
הדילמה אותה אני מנסה לפתור היא איך לעשות זאת. חשבתי על:
1) להשאר בבית ההשקעות הישראלי, להשאיר את האחזקה בקרנות הישראליות ולקנות קרנות ישראליות חדשות, התואמות את התמהיל הנ"ל, בדמי ניהול פחותים - בעייתי מבחינת איזונים וחפיפה קיימת בין המדדים.
או
2) להשאר בבית השקעות הישראלי, למכור את האחזקה בקרנות הקיימות, לספוג תשלום מס ולקנות קרנות ישראליות חדשות - בעייתי מבחינת תשלום המס והעלאה עתידית של דמי ניהול.
או
3) אותו דבר כמו 1 רק עם לקנות קרנות של בלקרוק
או
4) אותו דבר כמו 2 רק עם לקנות קרנות אמריקיות (דרך IBI)
או
5) למכור את האחזקות בקרנות הקיימות (ולספוג תשלום מס), לעזוב את IBI ולעבור לIB או אינטראקטיב ברוקר, ולקנות VTI +
VXUS
אשמח לדעה מנומנקת שתעזור לי להחליט. אם פספסתי אופציה, אשמח כמובן לשמוע.
תודה רבה!
אני בן 30 עם אופק השקעה של 5-10 שנים. ברשותי תיק השקעות הכולל 3 קרנות מחקות ישראליות ב-IBI, בסך כולל של 250K, מחולק שווה בין כולן.
קרן 1 - S&P 500, קרן 2 - RUSSELL 2000, קרן 3 - MSCI World
כיום לאחר שהשכלתי ושווי התיק גדל, אני יותר מודע לבעיות שיש בו:
1) חפיפה בין המדדים הנעקבים
2) דמי הניהול שעולים
3) בזה אני לא בטוח - האם הקרנות המחקות באמת מחקות, או שבשל סיבות כאלה ואחרות עושות פחות תשואה ממהיותן סינטטיות.
כעת, אני מבין שברצוני להשקיע בתמהיל הכולל את VTI + VXUS. הכי פשוט והכי קל.
הדילמה אותה אני מנסה לפתור היא איך לעשות זאת. חשבתי על:
1) להשאר בבית ההשקעות הישראלי, להשאיר את האחזקה בקרנות הישראליות ולקנות קרנות ישראליות חדשות, התואמות את התמהיל הנ"ל, בדמי ניהול פחותים - בעייתי מבחינת איזונים וחפיפה קיימת בין המדדים.
או
2) להשאר בבית השקעות הישראלי, למכור את האחזקה בקרנות הקיימות, לספוג תשלום מס ולקנות קרנות ישראליות חדשות - בעייתי מבחינת תשלום המס והעלאה עתידית של דמי ניהול.
או
3) אותו דבר כמו 1 רק עם לקנות קרנות של בלקרוק
או
4) אותו דבר כמו 2 רק עם לקנות קרנות אמריקיות (דרך IBI)
או
5) למכור את האחזקות בקרנות הקיימות (ולספוג תשלום מס), לעזוב את IBI ולעבור לIB או אינטראקטיב ברוקר, ולקנות VTI +
VXUS
אשמח לדעה מנומנקת שתעזור לי להחליט. אם פספסתי אופציה, אשמח כמובן לשמוע.
תודה רבה!