• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפשע כנראה משתלם במדינת ישראל !!!

• פותח הנושא פותח הנושא Roi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
רצית את אי הילדים וקיבלת בעל זבוב ?
יותר כמו "רציתי את הכי פחות גרוע והנה הפגמים". זה רעיון שחשבתיעליו לפני פחות משעתיים אז ברור שהוא לא יהיה מלוטש.

• אהבתי
Reactions: Roi
זה כן מפריע כי הדואר לא פועל כמו חיל האוויר ולא כמו בית חולים רמב"ם שהם זוללי המיסים הגדולים שלך.
הדואר לא יעיל כמו שחיל האוויר לא יעיל (+- אבל אותו סדר גודל). חיל האוויר גדול עשרות מונים מהדואר ולכן הוא מבזבז בסדרי גודל יותר כסף מהדואר. אבל לא הבנתי מה קשר יעילות להיקף הבזבוז (יעילות - תפוקה חלקי תקציב. מדובר ביחס, לא בגודל). הטענה שלך שקולה ללהגיד שהמספר 64 היא דוגמא טובה יותר לזה שמספר שמתחלק ב 4 מתחלק גם ב 2 מאשר המספר 16, כי 64 גדול מ 16. אין חשיבות לגודל, אנחנו מדברים על יעילות שהיא לא תלויה בגודל (לפחות לא ישירות, אבל זה לא משפיע על הטענה. יעילות נקבעת ע"י היחס בין התפוקה להוצאה ולא ע"י גודל ההוצאה).

אם תעשה סקר שבודק את שביעות הרצון מתקציב המדינה - רוב גדול (לדעתי כמעט כולם) יהיה לא מרוצה. כלומר הרוב יחשוב שיש סעיפים מיותרים שהוא חושב שלא ראוי לשלם עבורם. לזה התכוונתי. ברור שמטוסים וטנקים אנשים רוצים לקנות - כבר כתבתי שזה המכנה המשותף הכי נמוך. אם הסכום שמשה העלים היה פוגע ברכישות צה"ל (כלומר לא רק שלא היה מספיק כסף לכל השומן בתקציב - אלא לא היה מספיק תקציב אפילו לבטחון בסיסי, שעליו הרוב מסכימים שהכרחי) דעתי היתה שונה. זה לא המצב.

נערך לאחרונה ב:
הדואר לא יעיל כמו שחיל האוויר לא יעיל (+- אבל אותו סדר גודל). חיל האוויר גדול עשרות מונים מהדואר ולכן הוא מבזבז בסדרי גודל יותר כסף מהדואר. אבל לא הבנתי מה קשר יעילות להיקף הבזבוז (יעילות - תפוקה חלקי תקציב. מדובר ביחס, לא בגודל). הטענה שלך שקולה ללהגיד שהמספר 64 היא דוגמא טובה יותר לזה שמספר שמתחלק ב 4 מתחלק גם ב 2 מאשר המספר 16, כי 64 גדול מ 16. אין חשיבות לגודל, אנחנו מדברים על יעילות שהיא לא תלויה בגודל (לפחות לא ישירות, אבל זה לא משפיע על הטענה. יעילות נקבעת ע"י היחס בין התפוקה להוצאה ולא ע"י גודל ההוצאה).

אם תעשה סקר שבודק את שביעות הרצון מתקציב המדינה - רוב גדול (לדעתי כמעט כולם) יהיה לא מרוצה. כלומר הרוב יחשוב שיש סעיפים מיותרים שהוא חושב שלא ראוי לשלם עבורם. לזה התכוונתי. ברור שמטוסים וטנקים אנשים רוצים לקנות - כבר כתבתי שזה המכנה המשותף הכי נמוך. אם הסכום שמשה העלים היה פוגע ברכישות צה"ל (כלומר לא רק שלא היה מספיק כסף לכל השומן בתקציב - אלא לא היה מספיק תקציב אפילו לבטחון בסיסי, שעליו הרוב מסכימים שהכרחי) דעתי היתה שונה. זה לא המצב.
זו בדיוק הטענה של המשתמטים מטעמי אידיאולוגיה ושל דיקטטורים שיודעים יותר טוב מהעם מה דעתו ולכן מבטלים את הבחירות. פקודת מס הכנסה קיימת כחמישים שנה ולא ראיתי כוחות פוליטים כבירים שרוצים לשנותה מהיסוד. גם לגבי קביעת תקציב המדינה טרם ראיתי שיטה יותר טובה מהשיטה הדמוקרטית. אחרי כשלון הדמוקרטיות העממיות וביטול הבחירות על ידי שליטים שיודעים מה חושב העם במאה הקודמת, נטל הראיה להחלפת השיטה ומוסריות השיטות החלופיות הינו על הטוען.
ולגבי חיל האוויר- יש לך דוגמה לגוף דומה במקום כלשהו שהוא יעיל יותר ?

נקודה נוספת היא שסביר מאד שאין אף תקציב שיזכה לרוב דעות. הבחירה צריכה להיות בזה שמקבל הכי הרבה תמיכה, כי היעדר תקציב הוא לא באמת אופציה.

אם הסכום שמשה העלים היה פוגע ברכישות צה"ל (כלומר לא רק שלא היה מספיק כסף לכל השומן בתקציב - אלא לא היה מספיק תקציב אפילו לבטחון בסיסי, שעליו הרוב מסכימים שהכרחי) דעתי היתה שונה. זה לא המצב.
איך בדיוק אתה יכול לקבוע את זה, בילתי ניתן לביסוס לחלוטין, אבל בוא נניח שמה שאתה אומר נכון, מה עם היו 10, מקרים של משה פרץ? 100 מקרים, 1000 , האם היית פוטר גם אותם על אותו משקל של טענה ?

איך בדיוק אתה יכול לקבוע את זה
מאוד פשוט. הוא לא שילם את מה שהיה צריך - ועדיין יש כסף לתקציב הבטחון. אפילו יש כסף לתאגיד שידור ציבורי, תכניות למניעת התבוללות, ועוד ועוד.

1. מה נחשב כפשע.
2. האם ומתי לגיטימי לפשוע.
3. מידת העונש ההגיונית לפשע.
העלית מספר שאלות, מעניין לקרוא מה את חושבת עליהן?
אני אמביוולנטית...
מה נחשב כפשע משתנה ממדינה למדינה ומצורת משטר לאחרת. אין דין גרמניה הנאצית כדין גרמניה הנוכחית ואין להשוות בין שלטון האוסר הפלות/נהיגה ע"י נשים לשלטון המרחם על אנסים ורוצחים (אם בכלל מכנה אותם בשמות כאלה).
אי לכך, האם לגיטימי מבחינתי לעבור על חוק שהוא נפשע בפני עצמו? בטוח שאני יכולה למצוא גם חוקים נפשעים בעיניי בישראל. אולי הפחד ממאסר או מהרחקה חברתית ימנע ממני אבל אני מקווה שיהיה לי את הכוחות והאומץ להילחם נגדם.
לצערי, בדיון הזה מדברים בעיקר על מיסים ולגביהם אין לי הרבה דילמות. הרבה מיסים ישירים לעשירים (צר לי, בעיניי רובם הגיעו אל העושר על חשבון האחרים ע"י תחמנות, דורסנות וקניית פוליטיקאים לשינוי חוקים לטובתם), בינוני למשתכרים היטב, מעט למעמד הבינוני וכלום למעמד הנמוך שמורכב מנכים, פגועים נפשית ומיעוט מוחרם. המצב הנוכחי בארץ תואם כמעט לגמרי את הנוסחא הזאת, פרט לעשירים שכמובן משלמים מעט ולכן הגדילו בארץ את המיסוי העקיף למימדים מטורפים.

• אהבתי
Reactions: Roi
מאוד פשוט. הוא לא שילם את מה שהיה צריך - ועדיין יש כסף לתקציב הבטחון. אפילו יש כסף לתאגיד שידור ציבורי, תכניות למניעת התבוללות, ועוד ועוד.
לפי הלוגיקה הזו אפשר להאשים את משה בדברים שלא תוקצבו (ויתכן שהיו מתוקצבים אם היו עודפים), כמו למשל: תרופה מצילת חיים כלשהי שלא נכללת בסל הבריאות. אבל אני לא מאשים את משה ודומיו גם בזה.
לדעתי גם אם כולם מסכימים (ואני מבין שזה לא המצב) שהמדינה היא הבייביסיטר, והמס צריך להיות פרוגרסיבי - אז עדיין, האכיפה האפקטיבית ביותר כנגד מעלימים היא אכיפה כלכלית. משה העלים מיליון, משה יחזיר 4. ובהליך מזורז ככל שיתאפשר.
זה הרבה יותר חכם כלכלית, ורוב הדיון פה כלכלי. בנוסף, העלות שרובצת על הציבור באחזקתו בכלא ובמימון הליכי משפט יקרים שחלקם מתוקצבים גבוהה בכמה סדרי גודל מהמס שהועלם.

לדעתי גם אם כולם מסכימים (ואני מבין שזה לא המצב) שהמדינה היא הבייביסיטר, והמס צריך להיות פרוגרסיבי - אז עדיין, האכיפה האפקטיבית ביותר כנגד מעלימים היא אכיפה כלכלית. משה העלים מיליון, משה יחזיר 4. ובהליך מזורז ככל שיתאפשר.
זה הרבה יותר חכם כלכלית, ורוב הדיון פה כלכלי. בנוסף, העלות שרובצת על הציבור באחזקתו בכלא ובמימון הליכי משפט יקרים שחלקם מתוקצבים גבוהה בכמה סדרי גודל מהמס שהועלם.
מצויין. כל עוד הענישה לא כוללת אלימות או שלילת חירות כאילו היה רוצח, אני בעד.

אתה התעלמת מכל החלק השני של הטענה שלי, למה?

הגישה של תמיד יש כסף בקופה אז גניבה אינה גניבה היא באמת משעשעת
מעניין אם אולמרט ו/או תאל רמי דותן השתמשו בזה בבתי המשפט
זה גם בן דוד של הטיעון אתה מליונר אז מה אכפת לך לשלם עוד מיסים שאתה לא חייב לשלם
הרי לא באמת תרגיש בהבדל

הגישה של תמיד יש כסף בקופה אז גניבה אינה גניבה היא באמת משעשעת
מעניין אם אולמרט ו/או תאל רמי דותן השתמשו בזה בבתי המשפט
אכן, זו לוגיקה פגומה שמאפשר לאנשים להרגיש בסדר עם זה שהם לקחו רק קצת, ההוא לקח גם קצת, השכן גם כן וכך הלאה, בסוף נשאר בור ענק שמתמלא במיסים עקיפים , חבל .

מהשאלה אם הייתי פוטר אותם?
לא יודע. אפשר לחשוב על סנקציות. אבל בוודאות לא הייתי בעד להכניס אותם לכלא.

אכן, זו לוגיקה פגומה שמאפשר לאנשים להרגיש בסדר עם זה שהם לקחו רק קצת, ההוא לקח גם קצת, השכן גם כן וכך הלאה, בסוף נשאר בור ענק שמתמלא במיסים עקיפים , חבל .
עיקר הטענה היא שאי תשלום היא לא לקיחה, התעלמת מזה לגמרי, אז זה לא מה שהלוגיקה הזאת מתכוונת להשליך. אם הוא היה מבחירה כורת חוזה עם המדינה לקבל שירותים ואז לא משלם היה מדובר פה בסיפור אחר לחלוטין. וגם לא הייתי מגיב פה מלכתחילה. אבל המצב הוא שהמדינה כופה גם את שירותיה וגם את התשלום עליהם. אז ההקבלה היא מיליונר שבא אליך לבית, עושה לך עבודות גננות בלי לשאול אותך, מבקש ממך סכום שרירותי ואם לא תשלם לו יכניס אותך לכלוב מברזל. אי תשלום למיליונר הזה שכופה את שירותיו עליך הוא לא לקיחה מהמיליונר.
התמונה שאתם מציירים היא שקולה לבנאדם שעשה מנוי להוט ולא משלם. ואז הוא באמת לוקח ממנה. ואז באמת זה לא בסדר לקחת מהם קצת כי יש להן הרבה. ואז גם הייתי בעד להענישו בחומרה. אבל זה שונה מאוד מהמקרה.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מהשאלה אם הייתי פוטר אותם?
לא יודע. אפשר לחשוב על סנקציות. אבל בוודאות לא הייתי בעד להכניס אותם לכלא.
אני ממש לא מקל איתם כמוך, מסכים עם שודד הפינג שאמר שעדיף להעניש אותם כלכלית בצורה חמורה.
אני מבין שזה מקובל גם עליך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il מחפש סיבה כלשהי לא לנייד קהש וגמל לIRA - כנראה ההצדקה שהנחתי לא נכונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלה טכנית בעניין של אגח (כנראה שאחד מהם הוא אגח JUNK) שוק ההון 4
c881 התגובות לחוק החמץ כנראה לא היו ברורות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 19
c881 עמידה ב-GDPR, כנראה שצריך להסיר את Google Analytics פוסטים מאיכות נמוכה 5
S יש סעיף בעבודה שלי לגבי קרן השתלמות והייתי אמור לקבל אותו (כנראה) אבל עדיין לא, מה לעשות? אוף טופיק 2
F Tradelines בכרטיסי אשראי אמריקאיים - האם משתלם? כנראה שלא ואולי מסוכן צרכנות פיננסית 10
A הפניקס הולכים כנראה לרכוש את הלמן (גמל&פנסיה) ): צרכנות פיננסית 6
waskindalost אבי כץ - עצוב אבל כנראה נכון ... מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
זאב המחאה החברתית כנראה שוב חוזרת, האם זה ישפיע על קהילת הסולידים ? אוף טופיק 97
1337justme האם משתלם לנייד צבירה גבוהה בפנסיה מקיפה לא פעילה לקופת גמל IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
קורנליוס מתי משתלם לסחור דרך הבנק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 69
א RSU במאות אלפי שקלים, מישהו יודע אם הטריק IBKR משתלם ? שוק ההון 4
M רכישת קרקע חקלאית מאח - החיסכון משתלם? נדל"ן 5
ע ביטוח מזגן vrf - משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
שם משתמש בעייתי השכרת דירה זה יותר משתלם מלקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
R האם משתלם להעביר את קופות הגמל להשקעה לעוקב מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ איך כל העניין הזה של ביטוח חיים משתלם למבטחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il מכירת מניות בשנה קלנדרית ללא שכר - משתלם? מיסים 3
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
כ כרטיס אשראי cashback הכי משתלם 2023? צרכנות פיננסית 154
H מועדון "ביחד בשבילך", האם משתלם להצטרף כעצמאי? צרכנות פיננסית 2
F קופת גמל להשקעה - משתלם רק מגיל מבוגר יחסית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S פרעון הלוואה ללא ריבית והאם זה בכלל משתלם ? צרכנות פיננסית 3
I קנסות במשכנתא - האם משתלם לפרוע? נדל"ן 5
C איפה הכי משתלם וכדאי לקחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A רכב קטן במחיר משתלם, יד שנייה או חדש? שמעתי 0 קילומטר עם הנחות מאוד משמעותיות-"חבר" וכו'. צרכנות פיננסית 4
K הייתם קונים אצל רמאי משתלם? אוף טופיק 19
W מבטיח תשואה- האם זו קופת גמל להשקעה ? ואם כן נראה על פניו משתלם 5 אחוז שנתי אחרי דמי ניהול שוק ההון 1
שם משתמש בעייתי אג"ח לא משתלם? איזו השקעה שהיא לא אג"ח נחשבת לסולידית? שוק ההון 18
י האם משתלם לקבל הטבות במקום שכר מיסים 8
המהנדל שטראוס+ - האם ריגול תעשייתי משתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
M האם משתלם לקנות מודם אינטרנט? צרכנות פיננסית 1
O אגח ממשלתי - האם משתלם? שוק ההון 2
I האם דווקא משתלם יותר לקנות רכב חדש ולא יד שנייה? צרכנות פיננסית 24
פ דירה שנייה האם משתלם? שוק ההון 2
K השקעה דרך חברה - האומנם יותר משתלם? שוק ההון 11
א לקפוץ למים ? / ! - ייזום בניה עצמית 'בנה ביתך' משתלם ? נדל"ן 2
E החלפה של קרנות במקבילות זולות יותר בתיק הממוסה, משתלם? שוק ההון 6
A האם משתלם לבנות בית בשביל לפרוש מוקדם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
איש יקר האם משתלם להעביר את הכספים של קרן הפנסיה לקופת גמל? (ולהחזיק בשניהם) צרכנות פיננסית 4
ש האם ביטוח משלים כללית משתלם או מיותר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
שמנת חמוצה מס בלאקרוק - האם זה משתלם? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 44
T האם VT לא משתלם כמו שהוא נראה? שוק ההון 12
מ השקעה בדירות ביוון? משתלם? יומני מסע אישיים 1
נולי מה עושים כשכבר לא משתלם לחסוך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 146
ג יכול להיות שזה אף פעם לא משתלם לעבור בין קרנות? שוק ההון 12
הדב האם בכלל משתלם להשקיע בסכומים נמוכים? שוק ההון 21
ר שכיר ועצמאי - מתי זה משתלם? התפתחות אישית 14
R משתלם לדחות החזרי הלוואה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0

נושאים דומים

Back
למעלה