היי!
אני חדש בעולם ההשקעות. אני מנסה להבין האם IB ישראל-אשר מציג את עצמו כגורם מתווך ורשום בקפריסין. אם אני מעביר לו כסף לחשבון השקעות האם הכסף הזה מועבר לIB העולמית? וכך אני מקבל הגנה מירבית על כספי תחת רגולצית SPIC המחמירה?
היי!
אני חדש בעולם ההשקעות. אני מנסה להבין האם IB ישראל-אשר מציג את עצמו כגורם מתווך ורשום בקפריסין. אם אני מעביר לו כסף לחשבון השקעות האם הכסף הזה מועבר לIB העולמית? וכך אני מקבל הגנה מירבית על כספי תחת רגולצית SPIC המחמירה?
אתה לא יכול להעביר כסף לאינטר ישראל. כל העברה של כסף מתבצעת ישירות ל IB בלבד וגם חשבון ההשקעות שלך הוא ב IB.
אינטר ישראל הם רק מתווך שלא מחזיק בעצמו בכסף או נכסים של לקוחות
כבר נרגעתי
הצלחת במקרה להעביר מהחשבון IB שאקסלנס מספקים ישירות לחשבון IB עצמאי, או דרך אחרת?
אקסלנס ביקשו ממני לשלוח להם מכתב בכתב יד בו אני מבקש ״משיכה״. מה בחרת באתר של IB כדי להתחיל את התהליך בצד שלהם?
@OrZ העברתי מחשבון מסחר רגיל (לא חשבון IB דרך אקסלנס) אל חשבון של IB.
לגבי מה לבחור באתר של IB, יש הסבר מפורט של יבגני שתמצא פה, כמה עמודים קודם בשרשור הזה.
אתה מודיע להם על מה אתה מתכוון להעביר, ואז סוגר את זה מול הברוקר הישראלי.
במקרה שלך כנראה שתעבור גם דרך בנק - ראה כאן:
אגב, אם פעם מיטב היו היחידים שלדעתי עשו בעיות בהעברה ל IB, אז אקסלנס גם הצטרפו אליהם. חבר התעניין בפתיחת תיק באקסלנס, והם לא מעבירים לברוקרים זרים או לברוקרים בארץ בכלל. ציטוט מההצעה:
"העברת חשבון מתבצעת לבנק בלבד:
אם לבנק בארץ - משיכת מניות 99 ש"ח.
אם ניירות ערך זרים - 10$ למניה."
הייתי מתייחס בחשדנות מסוימת למונח משיכה שאקסלנס מבקשים. אני העברתי להם מכתב (מודפס, לא בכתב יד, אבל עם חתימה בצבע) שמפרט בדיוק מה אני מבקש לעשות - קרי, העברה של ניירות הערך, כמו שהם, לחשבון מספר XX אצל IB. לקח כמה שיחות טלפון לוודא ביצוע כמו שצריך.
הייתי מתייחס בחשדנות מסוימת למונח משיכה שאקסלנס מבקשים. אני העברתי להם מכתב (מודפס, לא בכתב יד, אבל עם חתימה בצבע) שמפרט בדיוק מה אני מבקש לעשות - קרי, העברה של ניירות הערך, כמו שהם, לחשבון מספר XX אצל IB. לקח כמה שיחות טלפון לוודא ביצוע כמו שצריך.
Generic method to transfer assets, generally with institutions located outside of the US, on a free-of-payment basis
Common if your assets are at a non-US broker dealer or bank
You will need to separately instruct your broker/bank
SUPPORTED ASSET TYPES
Global Equities and fixed income *
US Treasuries *
עדכון:
סיימתי את המעבר מאקסלנס, הלך חלק לחלוטין - לקח שבוע מהבקשה במייל עד לרגע שראיתי את הניירות באינטרקטיב.
כמה דגשים:
1) עברתי תהליך זיהוי אצל המשרדים של אקסלנס בפתח תקווה כשנרשמתי אצלם לפני כמה שנים, זה תנאי למעבר.
2) IB דורשים איש קשר (שם + מייל) מהברוקר השולח. ביקשתי מאקסלנס בוואטסאפ וקיבלתי איש קשר.
3) אקסלנס ביקשו שאני ארשום את הבקשה בכתב יד - כתבתי, סרקתי ושלחתי להם את זה כמייל וזה הספיק להם.
4) כדאי לבדוק ברשימת תעריפים מול אקסלנס עליה חתמתם בהצטרפות כמה התהליך יעלה לכם, כפי ש @ITS הזכיר. עוד לא חייבו אותי, אבל אם הבנתי נכון אני אשלם 10$ על כל נייר.
5) כמו שהזכירו בעבר, עד שלא ביקשתי מאקסלנס שיודיעו במייל ל assettransferservice@interactivebrokers.com שהתבצעה העברה, IB לא אישרו.