מה שכבר אמרתי ב10 הודעות האחרונות - כנראה שיש רגולציה שגרמה לזה שלא פתחו לך חשבון בארה"ב כמו לכל שאר האנשים (מנחש שזה בגלל שאתה אירופאי). אותה רגולציה לא השתנתה ולכן אני מנחש שלא תוכל גם עכשיו לפתוח חשבון השקעות בארה"ב.
כלומר הבעיה היא לא הברקזיט אלא הרגולציה האירופית.
מה שכבר אמרתי ב10 הודעות האחרונות - כנראה שיש רגולציה שגרמה לזה שלא פתחו לך חשבון בארה"ב כמו לכל שאר האנשים (מנחש שזה בגלל שאתה אירופאי). אותה רגולציה לא השתנתה ולכן אני מנחש שלא תוכל גם עכשיו לפתוח חשבון השקעות בארה"ב.
כלומר הבעיה היא לא הברקזיט אלא הרגולציה האירופית.
לא, כבר הסברתי, לא הייתה בעיה לפני הבריקסיט, עכשיו יש, אר גו, הבריקסיט הוא האשם.
אבל נמאס לי לחזור על עצמי, זה לא העיניין, הרעיון הוא למצוט פתרון יצירתי, לא לשחק blame game
נו זה בדיוק העניין - איזה פתרון חוקי קיים.
אני כבר 20 הודעות מדבר רק על זה.
אם אתה לא יכול לפתוח חשבון השקעות בארה"ב אז אתה לא יכול לפתוח כזה. (אם היית יכול אז מראש היה לך חשבון אמריקאי)
ולכן הפתרון היחיד הוא לפתוח חשבון נוסף שלא ישמש להשקעות אלא רק להמרת כספים.
לדעתי רונן התכוון שאותה סיבה/רגולציה שמנעה ממך כתושב האיחוד לקבל חשבון אמריקאי ותחת זאת קיבלת חשבון בריטי** היא זאת הסיבה שכעת עדיין לא תוכל לקבל חשבון אמריקאי
**(שעבר כעת לאירלנד רק בגלל הברקזיט - על זה אנחנו מסכימים)
אבל רונן, אם הוא יפתח את החשבון כתושב ישראל זה אמור לעבוד, לא ?!
לדעתי רונן התכוון שאותה סיבה/רגולציה שמנעה ממך כתושב האיחוד לקבל חשבון אמריקאי ותחת זאת קיבלת חשבון בריטי** היא זאת הסיבה שכעת עדיין לא תוכל לקבל חשבון אמריקאי
בדיוק.
אם אכן יש רגולציה שמונעת מתושבי אירופה לפתוח חשבון בארה"ב, הרגולציה הזאת לא השתנתה בעקבות הברקזיט ולכן עדיין לא תוכל לפתוח שם חשבון בלי לעבור על הרגולציה.
עם זה קשה לי להסכים דוקא
ממש לא בטוח שזו רגולציה שהתחמקות ממנה מהווה עבירה על החוק אלא יותר כמו הגנה על תושבי האיחוד (נגיד IB חייבים לשמור את המידע על תושבי האיחוד בגבולות האיחוד בלבד אז לכן פתחו שלוחה ארופאית)
ייתכן שבעלי אזרחות כפולה כן רשאים לעשות שימוש באזרחות זרה כדי לפתוח חשבון במדינה אחרת וזה מה שהוא מנסה לעשות.
אכן לא בטוח.
כמו שאמרתי - אין לי מושג מה מנע ממנו לפתוח חשבון בארה"ב מלכתחילה. האם זה רק ברמת הגנה על תושבים או ברמת החוק, או אולי משהו אחר שקשור לבירוקרטיה (למשל ענייני דיווח מס שיהיו לו, אולי, יותר מסובכים האמריקאי).
אני רק יודע שהיית סיבה, והסיבה לא השתנתה.
ולכן שווה לשקול פתיחה של חשבון נוסף שישמש רק להמרות ולא להשקעה.
היי יש התייחסות לנושא של מסלולים בIBKR LITE/ PRO? כי הבנתי מהאתר שלהם שלישראלים אי אפשר לפתוח חשבון LITE ואני רוצה לסחור פאסיבי לטווח ארוך לכן חשבון PRO נשמע לי מיותר. מה שכן אני כן העדפתי לעבוד איתם ישירות ולא דרך אינטראקטיב ישראל , אז אשמח להבהרה אם מישהו יודע.
למישהו יש מושג אם אני רשום ב interactive brokers אבל באתר הבריטי (co.uk) זה אומר שהחשבון שלי תחת רגולציה אמריקאית או אירופאית או בריטית?
האם יש דרך להוזיל את עמלת ההעברה מהבנק ל IB ? הם רוצים 70 שקל על העברה של 400 דולר..
לא נורמאלי שלבנק הפעולים בשנת 2021 אין אופציה לעשות העברת זהב באופן מקוון ועוד מכריחים אותך להשתמש בפקס
פשוט אבסורד שהבנק הגדול במדינה כל כך מאחורה מבחינת חווית שימוש ופיצרים
לא נורמאלי שלבנק הפעולים בשנת 2021 אין אופציה לעשות העברת זהב באופן מקוון ועוד מכריחים אותך להשתמש בפקס
פשוט אבסורד שהבנק הגדול במדינה כל כך מאחורה מבחינת חווית שימוש ופיצרים
מחיפוש מהיר בגוגל זה גם מה שאני חשבתי אבל לא מצאתי את זה בשום מקום באתר, מה שגרם לי לחשוב שזה רק לעסקים כמו שצויין פה בעבר
משיחה עם המוקד שלהם באמת אי אפשר, רק בפקס או מייל.