• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפקדה בשקלים והמרת שקל-מט"ח ב-Interactive Brokers

• פותח הנושא פותח הנושא daat99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מישהו יודע אם בממשק החדש (Client Portal) ניתן לבצע המרת מט"ח פשוטה באמצעות Close Currency Balance?

אגב, לגבי העברת מס"ב ל IB -
במסגרת העברת ניסיון ראשונה של 50 ש"ח, למרות הדיווח באתר IB, לאחר כ 7 ימים הם שלחו לי הודעה שישנם 50 ש"ח בחשבון כללי, ואם אני רוצה לשהם ישוייכו אליי, עליי להוכיח באמצעות אסמכתא את ההעברה.
לאחר שהוכחתי, הם שייכו וגערו בי שלהבא אעביר רק בזהב.
אגב, אני מבסוט מהשליטה שלהם בכינויים Zahav ו - Masav.
השבוע העברתי כ 9700 ש"ח במס"ב ולא חיכיתי, אלא פתחתי קייס וצירפתי את האסמכתא.
הישראלים האלה... נוראים... :-)

מישהו יודע אם בממשק החדש (Client Portal) ניתן לבצע המרת מט"ח פשוטה באמצעות Close Currency Balance?
ניסיתי את זה ולא מצאתי שם אפשרות כזאת.
אבל עדיין זה מגניב שניתן לסחור ב-client portal ישירות במניות בלי להיכנס ל-webtrader כמו עם ה-account management (דורש הכנסת סיסמה בפעם שנייה).

אגב, יש שם גם תצוגה של השינוי באחוזים, שלא קיים ב-account management.

כן, וחסר שזה יגרור בסוף סגירה של האפשרות להפקיד ולמשוך בשקלים...
מה הבעיה להפקיד בזה"ב כמו שהם מבקשים?
זה עולה עוד כמה שקלים וצריך לשלוח פקסים, ולוודא שזה הגיע, בוצע וכו.
לדעתך דבר כזה יכול לגרור סגירה של הפקדות בשקלים? יש קשר בין לבין?
אני הבנתי שמסב זו הפרקטיקה המומלצת פה בפורום ולכן ביצעתי את זה.
טרם קראתי על מישהו אחר שאמרו לו נו נו נו, וגם פה אף אחד לא כתב שלא צריך להמליץ על זה.
רוצים כולנו ליישר קו עם זה"ב?

נערך לאחרונה ב:
טרם קראתי על מישהו אחר שאמרו לו נו נו נו, וגם פה אף אחד לא כתב שלא צריך להמליץ על זה.
רוצים כולנו ליישר קו עם זה"ב
אני לא חושב שזה ברור מהשרשור הזה או משרשורים אחרים בנושא שמס"ב זו הפרקטיקה המומלצת. יש פה 2 מחנות ולכל אחד יש את השיקולים שלו. השיקולים הם:
1) האם הבנק מאפשר לבצע זה"ב דרך האינטרנט? אם לא, אז האם אני רוצה לשלוח פקסים במאה ה-21 ?
2) האם אתר הבנק חותך את ההערה במס"ב או בזה"ב? אם הוא חותך באחת השיטות אז צריך לבחור בשיטה האחרת.
3) האם יש לי בעיה לחכות 3-4 ימים עד שהכסף יגיע?

אני לקוח של בנק הפועלים, כך שאין לי יכולת להעביר זה"ב באינטרנט. לכן עד עכשיו שלחתי מס"ב בלבד. לא נתקלתי בשום בעיה ואף אחד לא אמר לי "נו נו נו" (וגם אם היה אומר לי, בכל זאת הייתי ממדיך לשלוח במס"ב כי אין אלטרנטיבה מספקת). ההערה מעולם לא נחתכה לי.

תוספת:
גם לי הנוטיפיקיישן לבדו לא הספיק כדי שאינטרקטיב ישראל יקבלו את הכסף.
אחרי כמה ימים הם תמיד מבקשים לקבל אסמכתא ל-service@inter-il.com.
אחרי שהם העירו לי על זה, התחלתי לשלוח אסמכתות מיד לאחר ביצוע ההעברה (כמו בברוקרים הישראליים) ומאז הכל עובד חלק.

נערך לאחרונה ב:
זה עולה עוד כמה שקלים וצריך לשלוח פקסים, ולוודא שזה הגיע, בוצע וכו.
לדעתך דבר כזה יכול לגרור סגירה של הפקדות בשקלים? יש קשר בין לבין?
רוצים כולנו ליישר קו עם זה"ב?
פקסים?? אפשר להעביר זהב דרך האינטרנט

הם אומרים לכולם להפקיד רק זה"ב אבל זה נובע בגלל שבהעברות מס"ב הבנקים לא תמיד מצרפים את שם החשבון של הלקוח שאנחנו רושמים בהערות.
מה שהם לא שמו לב זה שחלק מהבנקים לא מצרפים את המידע גם בהעברות זה"ב.

בכל אופן לי באופן אישי אין שום כוונה להתחיל להעביר העברות זה"ב ואני מתכוון להמשיך ולהעביר העברות מס"ב (כבר ביצעתי כמה עשרות של העברות שכאלו).

גם החזירו העברות לכמה.
רק אם היו טעויות בהעברה ובהודעה לאינטרקטיב

הפעם היחידה שהייתה לי בעיה (מכל אותן עשרות העברות) היא שרשמתי מידע לא נכון בנוטיפיקציה באתר שלהם.
נציג של אינטראקטיב ישראל ראה את הטעות שאני עשיתי מאוד מהר ופתר את הבעיה.

2) האם אתר הבנק חותך את ההערה במס"ב או בזה"ב? אם הוא חותך באחת השיטות אז צריך לבחור בשיטה האחרת.
כתלות בבנק - יש בנקים שחותכים רק באחת (ולא בהכרח באותה אחת) ויש כאלו שבשניהם.

בכל אופן לי באופן אישי אין שום כוונה להתחיל להעביר העברות זה"ב ואני מתכוון להמשיך ולהעביר העברות מס"ב (כבר ביצעתי כמה עשרות של העברות שכאלו).
לגמרי מסכים. אני ביצעתי לפחות 10 העברות מס"ב וכולן עברו חלק.
כתלות בבנק - יש בנקים שחותכים רק באחת (ולא בהכרח באותה אחת) ויש כאלו שבשניהם.
כן, לזה התכוונתי. שכל אחד יבדוק את שלושת הסעיפים שרשמתי ויחליט מה עדיף לו בתלות בנתונים שלו (הבנק שלו והיכולת שלו לחכות יותר זמן לקבלת ההעברה). אם הבנק חותך בשניהם אז כנראה אין ברירה אלא לעבור לבנק אחר.
פקסים?? אפשר להעביר זהב דרך האינטרנט
לא בכל הבנקים. בדיסקונט ובהפועלים דורשים לשלוח פקס או להגיע פיזית לסניף.
אני מצרף קישור לטבלה של @מתכנת שמסכמת את המצב בכל הבנקים כיום
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/איזה-בנקים-מאפשרים-העברת-זה-ב-באינטרנט-הבנק-שלי-רוצה-פקס-ובא-לי-להתקדם-למאה-ה-21.4908/page-2#post-173594

חברה, בואו לא נגזים.
IB לא יסגרו את החשבון שלהם בארץ בגלל שאנשים מעבים במס"ב ולא בזה"ב. בתכלס ב99% מהמקרים IB בכלל לא מודעים באיזה צורה הכסף עבר.

אני עשיתי כמעט את כל ההעברות שלי במס"ב, ולמעט פעם אחת שההעברה לקחה כמעט שבוע, כל ההעברות הגיעו תוך יום עבודה אחד או שניים.
וזה בלי לשלוח שום אסמכתא ושום הודעה לIB, למעט יצירת נוטיפיקצית הפקדה רגילה מהמערכת.

מי שדחוף לו לקבל את הכסף בתוך כמה שעות בIB, או מי שהבנק שלו בעייתי בהעברות מס"ב (חותך הערות וכאלה) שיעביר בזה"ב, אבל אני לא רואה סיבה לא להשתמש במס"ב כל עוד זה עובד בלי בעיה.

העברת המס"ב הנוכחית שנכנסה לתוקף ביום העסקים של יום חמישי, נכנסה היום לחשבוני ב IB ללא תקלות.
די מהר.
וכן, אני בפועלים עם הפקסים.

ההודעה שקיבלתי מ IB בתיבה:
(יש לציין שכן ציינתי את פרטי החשבון בהערה בהעברת מס"ב. לפי התאריכים של ההודעה, לא היה באמת שום עיכוב. נעשתה בזמן מינימלי להעברות מס"ב. אולי בעיכוב של יום עסקים אחד)

A ILS 9700.00 Wire deposit for IBKR account U*******was received on 2018-07-19 and will be available for trading on 2018-07-23.

Please note that the crediting of this transaction to your account was delayed because we did not receive your IBKR account number in the transaction message coming from your originating bank/institution. To avoid such delays in future deposits, please ensure that your IBKR account number is included in either the beneficiary fields or the general information or reference fields usually available in money transfer systems.
Interactive Brokers Client Services

נערך לאחרונה ב:
העברת המס"ב הנוכחית שנכנסה לתוקף ביום העסקים של יום חמישי, נכנסה היום לחשבוני ב IB ללא תקלות.
די מהר.
וכן, אני בפועלים עם הפקסים.

(יש לציין שכן ציינתי את פרטי החשבון בהערה בהעברת מס"ב. לפי התאריכים של ההודעה, לא היה באמת שום עיכוב. נעשתה בזמן מינימלי להעברות מס"ב. אולי בעיכוב של יום עסקים אחד)

A ILS 9700.00 Wire deposit for IBKR account U****** was received on 2018-07-19 and will be available for trading on 2018-07-23.

Please note that the crediting of this transaction to your account was delayed because we did not receive your IBKR account number in the transaction message coming from your originating bank/institution. To avoid such delays in future deposits, please ensure that your IBKR account number is included in either the beneficiary fields or the general information or reference fields usually available in money transfer systems.
Interactive Brokers Client Services

כנ"ל. (לשתי ההעברות הראשונות לקח כמעט שבוע להגיע, אח"כ הגיעו הרבה יותר מהר. אבל אני תמיד מקבל את ההודעה הנ"ל).

אגב, מקובל למסך את מספר החשבון (לא מספיק יודע עד כמה זה קריטי, אבל בטוח לא מזיק).

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני תמיד מקבל את אותה הודעה כמוך, בין אם אני עושה העברת זה"ב או מס"ב.
פעם אפילו עשיתי העברת זה"ב שהופיע תוך כשעתיים בחשבון IB, ועדיין קיבלתי את אותה ההודעה.

פעם אפילו עשיתי העברת זה"ב שהופיע תוך כשעתיים בחשבון IB, ועדיין קיבלתי את אותה ההודעה.
גם נאלצת להמתין 4 ימים עד שיכלת להשתמש בכסף? להבנתי בזה"ב הסליקה היא מיידית, במס"ב זה מתעכב כמו שרואים בהודעה שיבגני צירף.

גם נאלצת להמתין 4 ימים עד שיכלת להשתמש בכסף? להבנתי בזה"ב הסליקה היא מיידית, במס"ב זה מתעכב כמו שרואים בהודעה שיבגני צירף.
לא, אין הבדל מהבחינה הזאת בין זה"ב למס"ב.
אפשר להשתמש בכסף מיידית בשני המקרים, ואפשר למשוך אותו 3 ימים אחרי (אאל"ט).
במקרה של יבגני (מה שקורה גם אצלי לפעמים בהעברות מס"ב) הכסף הגיע לחשבון הבנק בסיטי ב19/7 (יום חמישי) אבל הכסף הופיע בIB רק ב23/7 (יום שני), ולכן רשום שהוא הופקד ב19/7 (כלומר 4 ימים לפני שליחת ההודעה) אבל הוא זמין רק מה23/7 (שזה יום שליחת ההודעה).
בסופי שבוע יש להעברה נטיה לקחת יותר זמן. אני מניח שזה קשור לעובדה שלא כל הסניפים עובדים בארץ בשישי (לא הצלחתי למצוא את שעות הפתיחה של סיטי), וIB לעומת זאת לא עובדת בראשון.
העברות שאני מבצע באמצע שבוע בד"כ מופיעות ביום למחרת או מקסימום אחרי יומיים.

אומנם חשפתי את מספר החשבון, אבל המספר הזה לא סודי, כמו שחשבון בנק הוא לא מספר סודי. לא יודע.. מספר חשבון בנק מופיע על כל צ'ק.. סימנתי בכוכביות לאור ההצעות, אבל זה כבר הופיע בציטוט מעליי. לא משנה כנראה.

אם ההפקדה נראתה ביום חמישי ב IB זה כבר מהיר יותר מכל מס"ב (אלא אם התאריך שבפועל זה עבר הוא לא ה 19).
מס"ב רגיל נכנס ביום העסקים הבא. ז.א יום שישי שבארה"ב זה יום מסחר אבל חופש בישראל.
מכיוון שהסניף של CityBank נמצא בארץ, אני לא יודע מה זה אומר מבחינתם.
יום ראשון הוא יום מסחר בארץ אבל מנוחה בחו"ל.
היום יום שני, והכסף בחשבון החל מאחר הצהריים.

כמובן שזה"ב מהיר יותר, אבל מס"ב במקרה הספציפי מהיר כמעט כמו מס"ב לברוקר בארץ וזו נקודת ההשוואה האמיתית שלנו, אלא אם מישהו עושה זה"ב לברוקרים בארץ.
אני לא מצפה שכל פעם זה יהיה כזה מהיר.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אומנם חשפתי את מספר החשבון, אבל המספר הזה לא סודי, כמו שחשבון בנק הוא לא מספר סודי. לא יודע.. מספר חשבון בנק מופיע על כל צ'ק..
בארה"ב אין בעיה למשוך לך כסף מחשבון הבנק ברגע שיש את מספר החשבון שלך. בארץ זה אומנם קצת יותר קשה, אבל זה עדיין אפשרי (אם כי לא חוקי בלי אישור שלך).
לגבי חשבון ברוקרג', אני לא בטוח אם באמת אפשר לעשות עם זה משהו, אבל עדיף לדעתי בכל זאת לא לחשוף.

אם ההפקדה נראתה ביום חמישי ב IB זה כבר מהיר יותר מכל מס"ב (אלא אם התאריך שבפועל זה עבר הוא לא ה 19).
מס"ב רגיל נכנס ביום העסקים הבא. ז.א יום שישי שבארה"ב זה יום מסחר אבל חופש בישראל.
מכיוון שהסניף של CityBank נמצא בארץ, אני לא יודע מה זה אומר מבחינתם.
יום ראשון הוא יום מסחר בארץ אבל מנוחה בחו"ל.
היום יום שני, והכסף בחשבון החל מאחר הצהריים.
כן, זאת גם ההבנה שלי.
כלומר הכסף עבר במערכת המס"ב ביום חמישי בלילה, ונכנס לחשבון הבנק עם תאריך ערך של יום חמישי. אבל בתכלס אפשר היה לראות אותו בחשבון רק ביום שישי.
מאחר ו(כנראה) לא עובדים בסיטי בישראל בשישי, IB ראו את הכסף החדש רק ביום שני ואז שייכו אותו לחשבון שלך. בגלל שתאריך הערך הוא יום חמישי, זה מה שהם רשמו גם בהודעה.

כמובן שזה"ב מהיר יותר, אבל מס"ב במקרה הספציפי מהיר כמעט כמו מס"ב לברוקר בארץ.
אני לא מצפה שכל פעם זה יהיה כזה מהיר.
מהנסיון שלי בד"כ זה כזה מהיר, ואפילו יותר :-)
אם אתה מבצע העברת מס"ב בראשון עד רביעי, ככה שההפקדה תופיע בחשבון בסיטי בין יום שני ליום חמישי, בד"כ תראה את הכסף שלך בIB תוך יום-יומיים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I התייעצות מורכבת: סכסוך ירושה, איום בפירוק שיתוף, ודירה בפינוי בינוי רגע לפני הפקדה נדל"ן 31
ג תקלה בדוח 1301 המקוון - שדה 180/135 (הפקדה כעמות עצמאי) מתנהג מוזר מיסים 7
ג הפקדה רטרואקטיבית לפנסיה מקיפה לפי תיקון 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שיוך הפקדה בשוק ההון שוק ההון 0
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
korma הפקדה לקרן השתלמות לעצמאים כאשר העמית שכיר כיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ הפקדה לפנסיה כשכל ההכנסה היא ממכירת rsu פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ג הפקדה בפנסיה מעבר למחויב שוק ההון 5
א הפקדה לפנסיה לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
B הפקדה עצמאית לקרן פנסיה - האם מייצרת כיסוי ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C הפקדה שנתית לקרן השתלמות בניהול אישי צרכנות פיננסית 9
C הפקדה לפנסיה משלימה אחרי שמתחילים למשוך מפנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y גמל להשקעה- חסכון בעמלה על הפקדה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
עידו ג רצף זכויות - הפקדה עצמאית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C הפקדה של דולרים לחשבון ישראלי צרכנות פיננסית 2
א הפקדה לקרן השתלמות בשער הנוכחי שוק ההון 3
O הפקדה חודשית עוקבת מדד לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
נת"י הפקדה לקופת גמל המחלקת קצבה לצורכי זיכויי מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Michel ביצוע מהלך משמעותי של הפקדה עצמאית בקרן פנסיה מקיפה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N הפקדה עצמאית לפנסיה ממלגת דוקטורט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ מיסוי - הפקדות לפנסיה מול הפקדה לקופת ג בניהול אישי מיסים 1
A הפקדה לתיק ההשקעות במט"ח שוק ההון 2
ס תקרת הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א הפקדה לקהש ביום האחרון בשנה - ולקבל רווחים של שנה שלמה? שוק ההון 9
Z זיכוי וניכוי מרווח הון בשל הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O בית השקעות למסחר עצמאי ללא הפקדה ראשונית. שוק ההון 11
D נוסחה לחישוב הפקדה מצטברת וריבית שוק ההון 12
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה המחאה או הפקדה צרכנות פיננסית 2
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א הפקדה של מעל 100k usd לib צרכנות פיננסית 1
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D הפקדה לבית השקעות באמצעות כ.אשראי שוק ההון 4
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G הוזלת עמלות הפקדה באינטרקטיב ישראל שוק ההון 3
B הפקדה של 50,000 ש"ח בקרן סל שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה