למה שמזומן ישתנה לפי תנודות המניות?
אני מדבר על שדה בשם Cash Available for Withdrawal (assuming margin loan) .
גם אם אין לי בכלל מזומן בחשבון ויש לי רק ני"ע מוצג שם הסכום שאתה יכול למשוך כ"הלוואה". מאחר והסכום הזה מחושב לפי שווי ני"ע, כל שינוי בשווי שלהם משפיע על הסכום שאתה יכול למשוך.
אולי אנחנו לא מדברים על אותו תרחיש? אצלי אני מעביר ב-16:00 שקלים מהחשבון שלי ל-IB/citibank בין 17:00-18:00 רואה זיכוי, רוכש דולרים ומייד מעביר אותם ל-TD בהעברת ACH.
כל עוד יש לי אחזקות אחרות בIB בשווי מספיק, אין שום בעיה לעשות את זה. אתה כאילו מושך כסף על חשבון אותן אחזקות ולא את הכסף שהפקדת הרגע.
אני אנסה להסביר:
בחשבון מארגין, ברגע שיש לך אחזקות כלשהן (בין אם זה מזומן במטבע כלשהו, ני"ע, סחורות או כל דבר אחר) אתה יכול "להתמנף" ולהוציא חלק מהשווי שלך בכסף (בכל מטבע שתרצה) סכום הכסף שאתה יכול למשוך מתעדכן כל יום לפי שווי הסגירה של אתמול ומופיע בשדה Cash Available for Withdrawal (assuming margin loan) בעמוד משיכת הכסף.
כסף חדש שאתה מפקיד לחשבון נמצא בסטטוס של "hold" לכמה ימים (3 במקרה של העברת זה"ב). אחרי שהוא משתחרר מ"hold" הסכום שהפקדת מתווסף לסכום שאתה יכול למשוך. זה אומר שאת הכסף הספציפי שהפקדת אתה לא יכול למשוך במשך כמה ימים, אבל הכסף נמצא בחשבון לכל צורך אחר.
כלומר אם יש לך אפשרות לקחת הלואה של 10K$ והפקדת היום 10K$, אתה באמת תוכל למשוך היום 10K ולא תשלם על זה ריבית.
מצד שני, אם יש לך אפשרות לקחת הלואה של 10K$, והפקדת היום 20K$, אתה תוכל למשוך רק את ה10K היום, ואת ה10K הנוספים רק בעוד 3 ימים (ולא משנה מתי עשית את המרת המט"ח).
מקווה שזה קצת יותר ברור.