• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפקדה בשקלים והמרת שקל-מט"ח ב-Interactive Brokers

• פותח הנושא פותח הנושא daat99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש עלויות על משיכה של כסף שהומר מידית בחשבון MARGIN? (אם מושכים כסף לפני שהזמן הזה עובר מלווים כסף מ-IB?)

היתכן שהעברה דרך IBAN מבצעת את הסליקה בפועל מיידית? וכך גם הזיכוי של המזומן בחשבון?

יש עלויות על משיכה של כסף שהומר מידית בחשבון MARGIN? (אם מושכים כסף לפני שהזמן הזה עובר מלווים כסף מ-IB?)
כסף שבhold הוא כסף לכל דבר בחשבון שלך. המגבלה היחידה היא שאתה לא יכול למשוך אותו החוצה.
כל עוד אתה בפלוס אין ריבית. יכולות להיות עלויות על המשיכה עצמה, אתה מקבל אחת בחודש בחינם ועל השאר אתה משלם.

היתכן שהעברה דרך IBAN מבצעת את הסליקה בפועל מיידית? וכך גם הזיכוי של המזומן בחשבון?
הסליקה מבוצעת מיידית והמזומן בחשבון אכן מזוכה מיידית, רק שהוא בסטטוס "hold" ל3 ימים.
העברתי לא מעט פעמים כסף בהעברות זה"ב, הסכום שמופיע כ available for withdrawal מתעדכן תמיד כמה ימים אחרי ההפקדה.

הסליקה מבוצעת מיידית והמזומן בחשבון אכן מזוכה מיידית, רק שהוא בסטטוס "hold" ל3 ימים.
העברתי לא מעט פעמים כסף בהעברות זה"ב, הסכום שמופיע כ available for withdrawal מתעדכן תמיד כמה ימים אחרי ההפקדה.
בשאלתי אני מתכוון לחשבון CASH והאם ניתן להמיר ולרכוש מייד לאחר מכן

בשאלתי אני מתכוון לחשבון CASH והאם ניתן להמיר ולרכוש מייד לאחר מכן
שאלה טובה...
עד כמה שאני הצלחתי להבין, גם בחשבון cash הכסף זמין מיידית לשימוש אחרי שהוא הופקד. אבל יכול להיות שתצטרך לחכות יומיים בין המרת מט"ח לבין רכישה של מניות (אם הבנתי נכון את מה שאמרו ל @אורי ג. )

אבל למה בכלל להשתמש בחשבון cash ולא בחשבון מארגין?

אם כך עדיף לפתוח חשבון מרגין למרות התכנון לא למנף.
לדעתי כן.

בחשבון מזומן אצטרך להמתין מספר ימים עד לרכישת ני"ע באמצעות הדולרים?
אני לא בטוח. לא הצלחתי למצוא מידע קונקרטי על זה באתר, אבל לפי מה שאמרו לאורי, כנראה שתצטרך להמתין.
בחשבון מרגין אוכל לקנות מיד בכל יתרת הדולרים? כלומר שווי לבטחונות של הסליקה הממתינה יהיה כפי שוויה, לא פחות?
כן. יותר מזה - לא מעניין אותך מתי הסליקה מתבצעת בפועל, זה "בעיה של IB". מבחינתך ברגע שאתה עושה את הפעולה הכסף זמין אצלך בחשבון (או יורד מהחשבון שלך במקרה של קניה).
זה נכון גם להמרות מט"ח וגם לקניה/מכירה של ני"ע ושאר דברים.

עדיף לפתוח חשבון מרגין למרות התכנון לא למנף.
כנראה לא רלוונטיות לרוב המוחלט של האנשים.
הרגולטור מחייב את הברוקר להפריד את יתרות המזומן (וחלקים נוספים בניהול הנכסים) בין כל הcash לכל הmargin.
למי שחושש מקריסת הברוקר, לכאורה בחשבון cash יש סיכוי גבוה יותר לגשת לנכסים תוך זמן סביר.
מכיוון שברוקרים קורסים מדי פעם, אפשר לבדוק אם הטענה שלי נכונה הסטורית.

ג"נ: חשבונות המסחר העיקריים שלי מוחזקים בcash בלבד.

לי יש חשבון cash ואני קונה באותו היום של ההעברה וההמרה. לא היו לי בעיות עם זה.
טוב לדעת. אז כנראה שזה רק hold למשיכה במקרה של המרות מט"ח.
במקרה של מכירת ני"ע רשום באתר שלהם במפורש שהכספים שאתה מקבל יהיו זמינים למסחר רק אחרי שהסליקה מתבצעת בפועל (עבור חשבון cash).

אצלי זה מיידי עם הופעת הכספים בחשבון
מוזר מאוד.
עשיתי כבר לא מעט העברות, ותמיד הסכום הזמין למשיכה מתעדכן רק כמה ימים אחרי ההפקדה (מעבר לזה שהוא משתנה כל יום לפי תנודות המניות של יום אתמול).

בכל מקרה הבנתי שזה הפיך ואפשר לשנות חשבון מזומן למרגין או להיפך, נכון?!
במקרה של מכירת ני"ע רשום באתר שלהם במפורש שהכספים שאתה מקבל יהיו זמינים למסחר רק אחרי שהסליקה מתבצעת בפועל (עבור חשבון cash).
אז באיזון יהיה צורך להמתין בין המכירה לקניה..

עשיתי כבר לא מעט העברות, ותמיד הסכום הזמין למשיכה מתעדכן רק כמה ימים אחרי ההפקדה (מעבר לזה שהוא משתנה כל יום לפי תנודות המניות של יום אתמול)
למה שמזומן ישתנה לפי תנודות המניות?

אולי אנחנו לא מדברים על אותו תרחיש? אצלי אני מעביר ב-16:00 שקלים מהחשבון שלי ל-IB/citibank בין 17:00-18:00 רואה זיכוי, רוכש דולרים ומייד מעביר אותם ל-TD בהעברת ACH.

הרגולטור מחייב את הברוקר להפריד את יתרות המזומן (וחלקים נוספים בניהול הנכסים) בין כל הcash לכל הmargin.
למי שחושש מקריסת הברוקר, לכאורה בחשבון cash יש סיכוי גבוה יותר לגשת לנכסים תוך זמן סביר.
מכיוון שברוקרים קורסים מדי פעם, אפשר לבדוק אם הטענה שלי נכונה הסטורית.
לא הבנתי איך הפרדה ביתרות המזומן של הברוקר עוזרים לי להגיע לני"ע שלי יותר מהר במקרה של קריסה? או שגם את ני"ע הם מחזיקים בנפרד?
חוץ מזה, נניח שהם מחזיקים את הכל בשני "מקומות" נפרדים, למה שנכסים שנמצאים ב"מקום א" יהיו נגישים בצורה יותר מהירה מנכסים ב"מקום ב"? ומי אמר לך שדוקא חשבונות הcash יהיו ב"מקום א" ולא הפוך?

ומי אמר לך שדוקא חשבונות הcash יהיו ב"מקום א" ולא הפוך?
על חלק מהחשבונות יש שיעבוד ועל חלק אין. אני מנחש שבני החורין ישוחררו ראשונים.

למה שנכסים שנמצאים ב"מקום א" יהיו נגישים בצורה יותר מהירה מנכסים ב"מקום ב"?
בגלל השיעבוד, הנאמן הזמני / המפרק יצטרך להתחיל למכור נכסים כדי לסלק את החובות של הברוקר. בחשבונות cash אסור לו לגעת.

או שגם את ני"ע הם מחזיקים בנפרד?
למיטב ידיעתי ניירות הערך מוחזקים ביחד, אבל חלק מהרישומים הם נפרדים. כך שכשתרצה למשוך כספים, יתכן שיהיה הבדל.

למה שמזומן ישתנה לפי תנודות המניות?
אני מדבר על שדה בשם Cash Available for Withdrawal (assuming margin loan) .
גם אם אין לי בכלל מזומן בחשבון ויש לי רק ני"ע מוצג שם הסכום שאתה יכול למשוך כ"הלוואה". מאחר והסכום הזה מחושב לפי שווי ני"ע, כל שינוי בשווי שלהם משפיע על הסכום שאתה יכול למשוך.

אולי אנחנו לא מדברים על אותו תרחיש? אצלי אני מעביר ב-16:00 שקלים מהחשבון שלי ל-IB/citibank בין 17:00-18:00 רואה זיכוי, רוכש דולרים ומייד מעביר אותם ל-TD בהעברת ACH.
כל עוד יש לי אחזקות אחרות בIB בשווי מספיק, אין שום בעיה לעשות את זה. אתה כאילו מושך כסף על חשבון אותן אחזקות ולא את הכסף שהפקדת הרגע.

אני אנסה להסביר:
בחשבון מארגין, ברגע שיש לך אחזקות כלשהן (בין אם זה מזומן במטבע כלשהו, ני"ע, סחורות או כל דבר אחר) אתה יכול "להתמנף" ולהוציא חלק מהשווי שלך בכסף (בכל מטבע שתרצה) סכום הכסף שאתה יכול למשוך מתעדכן כל יום לפי שווי הסגירה של אתמול ומופיע בשדה Cash Available for Withdrawal (assuming margin loan) בעמוד משיכת הכסף.
כסף חדש שאתה מפקיד לחשבון נמצא בסטטוס של "hold" לכמה ימים (3 במקרה של העברת זה"ב). אחרי שהוא משתחרר מ"hold" הסכום שהפקדת מתווסף לסכום שאתה יכול למשוך. זה אומר שאת הכסף הספציפי שהפקדת אתה לא יכול למשוך במשך כמה ימים, אבל הכסף נמצא בחשבון לכל צורך אחר.

כלומר אם יש לך אפשרות לקחת הלואה של 10K$ והפקדת היום 10K$, אתה באמת תוכל למשוך היום 10K ולא תשלם על זה ריבית.
מצד שני, אם יש לך אפשרות לקחת הלואה של 10K$, והפקדת היום 20K$, אתה תוכל למשוך רק את ה10K היום, ואת ה10K הנוספים רק בעוד 3 ימים (ולא משנה מתי עשית את המרת המט"ח).

מקווה שזה קצת יותר ברור.

אתה שומר על Balance מאופס בשגרה?
אני מחזיק שם את כל ני"ע שלי, ככה שיש אחזקות בקצת יותר מ3K$.
מזומן מצד שני אני לא משאיר שם. לרוב כמות המזומן שלי שם נמוכה משווי של מנייה בודדת (ולפעמים בא לי למנף ואז אני בכלל נכנס למינוס)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבל למה בכלל להשתמש בחשבון cash ולא בחשבון מארגין?
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שלא תוכל להכנס אפילו בטעות למינוס. בכל מקרה העברתי את החשבון לחשבון MARGIN.
בכל מקרה הבנתי שזה הפיך ואפשר לשנות חשבון מזומן למרגין או להיפך, נכון?!
כן אבל לוקח יום עסקים עד שזה מתעדכן בפועל.
אני משאיר $3,000 למרות שהבנתי שאפשר להוצאי אחרי ההפקדה הראשונית.
שים לב שאם שם אין לך EQUITY של לפחות 2,500$ אז דמי השימוש החודשיים שלך עולים מ10$ ל20$ בהנחה שאתה בIB ישירות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I התייעצות מורכבת: סכסוך ירושה, איום בפירוק שיתוף, ודירה בפינוי בינוי רגע לפני הפקדה נדל"ן 31
ג תקלה בדוח 1301 המקוון - שדה 180/135 (הפקדה כעמות עצמאי) מתנהג מוזר מיסים 7
ג הפקדה רטרואקטיבית לפנסיה מקיפה לפי תיקון 190 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שיוך הפקדה בשוק ההון שוק ההון 0
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
korma הפקדה לקרן השתלמות לעצמאים כאשר העמית שכיר כיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ הפקדה לפנסיה כשכל ההכנסה היא ממכירת rsu פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ג הפקדה בפנסיה מעבר למחויב שוק ההון 5
א הפקדה לפנסיה לקטינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
S הפקדה ומשיכה מבלינק או אפליקציה דומה לשם שימוש בכרטיס האשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
B הפקדה עצמאית לקרן פנסיה - האם מייצרת כיסוי ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
C הפקדה שנתית לקרן השתלמות בניהול אישי צרכנות פיננסית 9
C הפקדה לפנסיה משלימה אחרי שמתחילים למשוך מפנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y גמל להשקעה- חסכון בעמלה על הפקדה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
עידו ג רצף זכויות - הפקדה עצמאית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A קופת גמל או הפקדה לקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
גימפל הפקדה לקרן פנסיה מול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
C הפקדה של דולרים לחשבון ישראלי צרכנות פיננסית 2
א הפקדה לקרן השתלמות בשער הנוכחי שוק ההון 3
O הפקדה חודשית עוקבת מדד לנכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
נת"י הפקדה לקופת גמל המחלקת קצבה לצורכי זיכויי מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
E ריסק או הפקדה עצמית לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Michel ביצוע מהלך משמעותי של הפקדה עצמאית בקרן פנסיה מקיפה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N הפקדה עצמאית לפנסיה ממלגת דוקטורט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ מיסוי - הפקדות לפנסיה מול הפקדה לקופת ג בניהול אישי מיסים 1
A הפקדה לתיק ההשקעות במט"ח שוק ההון 2
ס תקרת הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
א הפקדה לקהש ביום האחרון בשנה - ולקבל רווחים של שנה שלמה? שוק ההון 9
Z זיכוי וניכוי מרווח הון בשל הפקדה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O בית השקעות למסחר עצמאי ללא הפקדה ראשונית. שוק ההון 11
D נוסחה לחישוב הפקדה מצטברת וריבית שוק ההון 12
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה המחאה או הפקדה צרכנות פיננסית 2
ס קיזוז רווח הון כנגד הפקדה עצמאית לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א הפקדה של מעל 100k usd לib צרכנות פיננסית 1
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
D הפקדה לבית השקעות באמצעות כ.אשראי שוק ההון 4
S משיכת גמל להשקעה עבור הפקדה לפקדון, האם משתלם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G הוזלת עמלות הפקדה באינטרקטיב ישראל שוק ההון 3
B הפקדה של 50,000 ש"ח בקרן סל שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה