• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הלך מחשבה בגיל 22

• פותח הנושא פותח הנושא youngstar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

youngstar

משתמש רשום
דירוג
4
בן 22.אין לי ממש שאלות.אני מציג את הלך המחשבה שלי היום ורוצה לראות מה אנשים עם נסיון בחיים חושבים,מתקנים,מציעים,מוסיפים וכו'.....

הבנתי שהמטרה העליונה שלי בחיים היא להגיע לעצמאות כלכלית כמה שיותר מהר, באילוץ שהשנים עד ההגעה ליעד יעברו בטוב כמה שאפשר.

בשביל להשיג את המטרה אני צריך להגדיל הכנסה (יודע שקיימים עוד מרכיבים-חיסכון אגרסיבי,השקעה נבונה)

לא מתאים באופי שלי להיות עצמאי.לכן נשאר לי להיות שכיר.
אני מכיר (אשמח אם תציעו עוד),2 דרכים להיות שכיר שמרוויח הרבה:
1.לעבוד בעבודה כלשהי שאף אחד לא רוצה לעבוד בה (פיזית,סיזיפית,קשה מנטלית).אבל זה פוגע באילוץ שכתבתי לצד המטרה.למרות שאם באמת קיימת עבודה כזו בעולם שתוך זמן קצר מאוד (5 שנים נגיד) אפשר להגיע דרך השכר שלה לעצמאות כלכלית מבלי להפגע פיזית/נפשית,הייתי שוקל לקחת אותה.
2.לרכוש מיומנות וידע שמשלמים עליהם הרבה.הבנתי שזה רפואה או הנדסת חשמל/מדעי המחשב.
רפואה אני פוסל מכיוון שזמן הלימודים ארוך מדי וזה פוגע במטרה שהצהרתי.לכן נשאר הנדסת חשמל ומדעי המחשב.
הבנתי שבשביל לעלות את הסיכויים שאגיע להכנסה גבוהה,עלי ללמוד תואר במקצועות הללו במוסד נחשב ככל שניתן ולהשיג ממוצע גבוה.
הבנתי שהרבה אומרים שמסוכן ללמוד עכשיו מדעי המחשב ולעומת זאת הנדסת חשמל יותר חסין.אני באמת לא מבין את רמת הנכונות בטיעון הזה,ואני גם לא יודע מאיפה אני משיג מידע אמין לגבי זה.
אם זה נכון-ברור שאלך להנדסת חשמל.

לגבי תחומי העניין שלי בלימודים-אף פעם לא באמת התעניינתי בלימודים כלשהם.ואני יודע שהרבה אומרים שאם אני לא מתעניין במשהו אז אני לא אהיה מספיק טוב ולא אצליח בו.אבל אני לא מאמין בזה,אני רואה את המטרה שציינתי מול העיניים ואעשה מה שצריך בשביל להשיג אותה-אלמד בלי הפסקה,אנסה להשתפר כל הזמן בעבודה,אעבוד על פרויקטים וכו'....
לגבי היכולות שלי בלימודים-אני לא גאון טבעי אבל גם לא ממוצע.הייתי אומר שאני בין לבין (נגיד טופ 25 אחוז).מה שכן,אני חרשן ויכול ללמוד בלי הפסקה.

בהלך המחשבה הזה, אני כנראה מפספס מלא שיקולים,תובנות,והזדמנויות וכו'....
אז תכתבו מה שצריך (אם צריך).ואם יש דברים שאני צודק בהם אז תחזקו בבקשה

נערך לאחרונה ב:
אם באמת קיימת עבודה כזו בעולם שתוך זמן קצר מאוד (5 שנים נגיד) אפשר להגיע דרך השכר שלה לעצמאות כלכלית
אין דבר כזה.
המינימום הוא 10-15 שנה ולכן רצוי מאוד שתמצא מקצוע שאתה אוהב ולא תסבול חלק ניכר מהחיים. גם אם:
הרבה אומרים שאם אני לא מתעניין במשהו אז אני לא אהיה מספיק טוב ולא אצליח בו.

או כמו שאומר הפתגם: מצא מקצוע שאתה אוהב, ולא תצטרך לעבוד יום אחד כל חייך.

בן 22.אין לי ממש שאלות.אני מציג את הלך המחשבה שלי היום ורוצה לראות מה אנשים עם נסיון בחיים חושבים,מתקנים,מציעים,מוסיפים וכו'.....

הבנתי שהמטרה העליונה שלי בחיים היא להגיע לעצמאות כלכלית כמה שיותר מהר, באילוץ שהשנים עד ההגעה ליעד יעברו בטוב כמה שאפשר.

בשביל להשיג את המטרה אני צריך להגדיל הכנסה (יודע שקיימים עוד מרכיבים-חיסכון אגרסיבי,השקעה נבונה)

לא מתאים באופי שלי להיות עצמאי.לכן נשאר לי להיות שכיר.
אני מכיר (אשמח אם תציעו עוד),2 דרכים להיות שכיר שמרוויח הרבה:
1.לעבוד בעבודה כלשהי שאף אחד לא רוצה לעבוד בה (פיזית,סיזיפית,קשה מנטלית).אבל זה פוגע באילוץ שכתבתי לצד המטרה.למרות שאם באמת קיימת עבודה כזו בעולם שתוך זמן קצר מאוד (5 שנים נגיד) אפשר להגיע דרך השכר שלה לעצמאות כלכלית מבלי להפגע פיזית/נפשית,הייתי שוקל לקחת אותה.
2.לרכוש מיומנות וידע שמשלמים עליהם הרבה.הבנתי שזה רפואה או הנדסת חשמל/מדעי המחשב.
רפואה אני פוסל מכיוון שזמן הלימודים ארוך מדי וזה פוגע במטרה שהצהרתי.לכן נשאר הנדסת חשמל ומדעי המחשב.
הבנתי שבשביל לעלות את הסיכויים שאגיע להכנסה גבוהה,עלי ללמוד תואר במקצועות הללו במוסד נחשב ככל שניתן ולהשיג ממוצע גבוה.
הבנתי שהרבה אומרים שמסוכן ללמוד עכשיו מדעי המחשב ולעומת זאת הנדסת חשמל יותר חסין.אני באמת לא מבין את רמת הנכונות בטיעון הזה,ואני גם לא יודע מאיפה אני משיג מידע אמין לגבי זה.
אם זה נכון-ברור שאלך להנדסת חשמל.

לגבי תחומי העניין שלי בלימודים-אף פעם לא באמת התעניינתי בלימודים כלשהם.ואני יודע שהרבה אומרים שאם אני לא מתעניין במשהו אז אני לא אהיה מספיק טוב ולא אצליח בו.אבל אני לא מאמין בזה,אני רואה את המטרה שציינתי מול העיניים ואעשה מה שצריך בשביל להשיג אותה-אלמד בלי הפסקה,אנסה להשתפר כל הזמן בעבודה,אעבוד על פרויקטים וכו'....
לגבי היכולות שלי בלימודים-אני לא גאון טבעי אבל גם לא ממוצע.הייתי אומר שאני בין לבין (נגיד טופ 25 אחוז).מה שכן,אני חרשן ויכול ללמוד בלי הפסקה.

בהלך המחשבה הזה, אני כנראה מפספס מלא שיקולים,תובנות,והזדמנויות וכו'....
אז תכתבו מה שצריך (אם צריך).ואם יש דברים שאני צודק בהם אז תחזקו בבקשה
עצה:
תפנים כמה שיותר מוקדם שהחיים הם לא מטרה או יעד שמגיעים אליו. אלא כשמם כן הם, חיים. תהליך ארוך ויפה.
כשתמלא את עצמך בערכים אנושיים, בעשייה חיונית ופורה, בדאגה לעצמך ומתוך כך דאגה לסביבה (בני אדם והעולם שמקיף אותנו) - הנפש שלך תרגיש סיפוק ונחת.
פרישה מוקדמת היא הזדמנות נפלאה לחיות את החיים לא במרוץ העכברים.
הזדמנות נפלאה באותה מידה, היא למצוא עבודה-שאינה-עבודה, אלא ביטוי אמיתי לכשרון שלך, ולמה שאתה יכול לתרום. באופן אובייקטיבי האדם הוא יצור יצרני, ולכן קיים תחום כזה, גם אם אתה לא מכיר אותו עדיין. זה בעיקר תלוי כמה אתה קשוב לעצמך, ולא מתבוסס במטריאליזם אינסופי.
אם תתייחס לעשייה שלך בתור אומנות, ולא בתור שעון שעות, גם אופי העבודה, וגם החוויה שלך יתעלו.

עצה נוספת:
תקשיב למילים החדות של @חתול לילה, פה מפיק פנינים בפורום.

מה בנוגע למקצועות שלא דורשים תואר? זה יאפשר לך להתחיל להרוויח הרבה יותר מהר

לא תמיד תואר מעלה שכר

מה בנוגע למקצועות שלא דורשים תואר? זה יאפשר לך להתחיל להרוויח הרבה יותר מהר

לא תמיד תואר מעלה שכר
חשבתי על זה.
נעזרתי בgemini לחישובים ולתובנות (יודע שזה לא הדרך הכי טובה אבל לא היה לי רעיון אחר באותו הרגע).
הוא הגיע למסקנה שבטווח הארוך (10-15 שנים) השקעת הזמן (3-4 שנים) בתואר רווחי,עדיפה.
הנימוקים היו שללא תואר יש מעין תקרת שכר שנובעת מדלתות חסומות למי שבלי תואר.ואילו עם תואר אפשר להכנס בדלתות האלו ולהרוויח סכומים הרבה יותר גדולים.הסכומים האלו מכפים בענק על הזמן בתואר ללא שכר

אם באמת קיימת עבודה כזו בעולם שתוך זמן קצר מאוד (5 שנים נגיד) אפשר להגיע דרך השכר שלה לעצמאות כלכלית מבלי להפגע פיזית/נפשית,הייתי שוקל לקחת אותה.
אומרים שזה אפשרי בעבודה על אסדות נפט בים הצפוני, בייחוד אם יש לך הכשרה מקצועית בתחומים שנדרשים שם

הוא הגיע למסקנה שבטווח הארוך (10-15 שנים) השקעת הזמן (3-4 שנים) בתואר רווחי,עדיפה.
גם אם אתה מתכנן לעבוד 10-15 שנה לכל היותר?

קרא את זה

עוד מקצוע שאפשר לשקול זה סיעוד. שכר הבסיס נמוך אבל יש תוספות משמעותית על שעות נוספות וסופ"שים.

בנוסף אני מאמין שזו עבודה שאפשר לשחק עם המינון שלה לאורך החיים.

נניח משרה מלאה + לרווק שחוסך באגרסיביות. 60% משרה לאבא צעיר. 80% כשהילדים גדלים ו50% כשרוצים לצאת לחצי פרישה.

אם תחפש בגוגל ''עבודות בשכר גבוה'' תמצא תוצאות שאולי יתאימו לך.

איך בדיוק אתה רוצה להגיע לעצמאות אם זה לא באופי שלך להיות עצמאי?
שני דברים שונים. מן הסתם לא כל מי שיצא לפנסיה הוא עצמאי (תיקים ברשויות).

עלתה פה לפני כמה חודשים שאלה דומה.
אני רוצה לחזק את ההצעות שעלו פה לפני למצוא משהו שאתה תאהב לעשות.
יש לך עכשיו לא מעט זמן בגיל הזה לחפש את המשהו הזה. תנצל את הזמן הזה, ובעיקר תנסה להתעלם מרעשי הרקע של אחרים. לאנשים שונים יש קצב שונה.

במישור הפרקטי: לא הייתי מסתנוור משום מקצוע או תחום לימוד רק בגלל שהם יכולים להיות אמצעי כלכלי טוב. רפואה או הייטק הם לא סתם מקצועות די רווחיים: לימודים תובעניים יחסית ועבודה תובענית לא פחות (גם הייטק אבל בייחוד רפואה). אם אתה לא אוהב אותם ושם רק בשביל הכסף - קשה להתמיד בהם את ה10-15-20 שנה מינימום הנדרשות בשביל עצמאות כלכלית.
אני רק מנסה להגיד שתוודא שמה שאתה בוחר זה משהו שתהנה לקום בשבילו בבוקר.

חשבתי על זה.
נעזרתי בgemini לחישובים ולתובנות (יודע שזה לא הדרך הכי טובה אבל לא היה לי רעיון אחר באותו הרגע).
הנימוקים היו שללא תואר יש מעין תקרת שכר שנובעת מדלתות חסומות למי שבלי תואר.ואילו עם תואר אפשר להכנס בדלתות האלו ולהרוויח סכומים הרבה יותר גדולים.הסכומים האלו מכפים בענק על הזמן בתואר ללא שכר
במחשבה שנייה,הנימוק הזה מחזיק רק בהנחה שאני מצליח באמת להתברג למשרות כאלו בעתיד.ואי אפשר לאמר שזה ייקרה בוודאות גם אם אני נותן את ה100 אחוז.ואם זה לא קורה אז באמת אני נשאר על שכר שלא מכפה על אובדן ההכנסה בשנים של התואר.כך שזה הימור

אין דבר כזה.
המינימום הוא 10-15 שנה ולכן רצוי מאוד שתמצא מקצוע שאתה אוהב ולא תסבול חלק ניכר מהחיים. גם אם:

או כמו שאומר הפתגם: מצא מקצוע שאתה אוהב, ולא תצטרך לעבוד יום אחד כל חייך.
עצה:
תפנים כמה שיותר מוקדם שהחיים הם לא מטרה או יעד שמגיעים אליו. אלא כשמם כן הם, חיים. תהליך ארוך ויפה.
כשתמלא את עצמך בערכים אנושיים, בעשייה חיונית ופורה, בדאגה לעצמך ומתוך כך דאגה לסביבה (בני אדם והעולם שמקיף אותנו) - הנפש שלך תרגיש סיפוק ונחת.
פרישה מוקדמת היא הזדמנות נפלאה לחיות את החיים לא במרוץ העכברים.
הזדמנות נפלאה באותה מידה, היא למצוא עבודה-שאינה-עבודה, אלא ביטוי אמיתי לכשרון שלך, ולמה שאתה יכול לתרום. באופן אובייקטיבי האדם הוא יצור יצרני, ולכן קיים תחום כזה, גם אם אתה לא מכיר אותו עדיין. זה בעיקר תלוי כמה אתה קשוב לעצמך, ולא מתבוסס במטריאליזם אינסופי.
אם תתייחס לעשייה שלך בתור אומנות, ולא בתור שעון שעות, גם אופי העבודה, וגם החוויה שלך יתעלו.

עצה נוספת:
תקשיב למילים החדות של @חתול לילה, פה מפיק פנינים בפורום.
עלתה פה לפני כמה חודשים שאלה דומה.
אני רוצה לחזק את ההצעות שעלו פה לפני למצוא משהו שאתה תאהב לעשות.
יש לך עכשיו לא מעט זמן בגיל הזה לחפש את המשהו הזה. תנצל את הזמן הזה, ובעיקר תנסה להתעלם מרעשי הרקע של אחרים. לאנשים שונים יש קצב שונה.

במישור הפרקטי: לא הייתי מסתנוור משום מקצוע או תחום לימוד רק בגלל שהם יכולים להיות אמצעי כלכלי טוב. רפואה או הייטק הם לא סתם מקצועות די רווחיים: לימודים תובעניים יחסית ועבודה תובענית לא פחות (גם הייטק אבל בייחוד רפואה). אם אתה לא אוהב אותם ושם רק בשביל הכסף - קשה להתמיד בהם את ה10-15-20 שנה מינימום הנדרשות בשביל עצמאות כלכלית.
אני רק מנסה להגיד שתוודא שמה שאתה בוחר זה משהו שתהנה לקום בשבילו בבוקר.
אבל בסוף אתה חוזר על אותה עבודה במשך 15 שנים.גם אם התלהבת ממנה בהתחלה, בסוף יוצא לך המיץ ממנה ואתה נשחק (ככה זה נראה לי לפחות).בכל מקרה,אני לא מכיר מבוגר אחד שנהנה מהעבודה שלו .

אבל אני כן מסכים נגיד על התאמת אופי העבודה לאופי הבן אדם:
בן אדם ביישן לא צריך לעבוד בתור סוכן מכירות.
בן אדם של שטח ופיזיות לא צריך לשבת במשרד 8 שעות.

1. תתחתן עם מיליונרית. זה פיתרון מחוץ לקופסה שיאפשר לך רווחה כלכלית בלי להתחייב למקצוע או לקריירה.
או לחילופין
2. תישאר אצל ההורים. הם יכסו את ההוצאות שלך, אתה רק צריך להיות ילד טוב ולעזור בבית וכנראה שהם ישמחו שאתה נישאר איתם. זה סוג אחר של עצמאות כלכלית - מלון 5 כוכבים שבו אין לך שום אחריות או מחויבות (לפחות ב20 שנה הקרובות עד שהם יזדקנו).

ובנימה רצינית קצת יותר, מההודעות שלך נשמע שאתה לא יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים, קח את הזמן ותיסגר על עצמך. לא יקרה שום דבר אם תחכה שנה או שנתיים עד שתחליט מה אתה רוצה מהחיים. כרגע אתה מגדיר על דרך השלילה "לא רוצה לעבוד, לא רוצה להתחייב להרבה שנים, לא מתעניין באף תחום". יש לך עוד 98 שנה עד גיל 120, זה הרבה זמן להחליט מה אתה כן רוצה לעשות.

נערך לאחרונה ב:
יש הרבה אי ודאות בחיים
דבר אחד ודאי: דברים משתנים
למשל ה"מטרה העיקרית בחיים"
הייתי מגדיל פיזור :)

בכל מקרה,אני לא מכיר מבוגר אחד שנהנה מהעבודה שלו .
אני מכירה לא מעט כאלה, ואני מבוגרת, אבל אם זאת ההכרות שלך אז מובן למה אתה חושש מעולם העבודה.
חלק אוהבים את התחום שהם עוסקים ומתפתחים בו.
חלק מוצאים ערך בכל עבודה שהם עובדים בה עד שממצים אותה וממשיכים הלאה.
מה שיכול להיות מבאס זה מקום עבודה לא נעים, אבל תמיד אפשר לעבור.
אתה בגיל שאפילו המוח שלך עוד לא סיים להתבגר, אז אל תמהר להצהיר הצהרות (אם כי זה חלק אינטגרלי מהגיל שלך :) ).
עוד לא הכרת את העולם, עוד לא חווית מחוייבות עמוקה של פרנסת משפחה, לא ברור כמה אתה מכיר את עצמך ויודע מה תעשה 60 שנה ללא יציאה לעבודה.

הבנת לא נכון.
פחות או יותר כל הפילוסופים מאריסטו ועד ימינו לא היו מסכימים איתך, וגם לא ממש הסכימו בינם לבין עצמם.

וכסף זה לא הכל בחיים, כמו שיגידו לך כאלה שהפסידו את כל כספם.

עצות הן בחינם לכן הן לא שוות כלום, ובכל זאת הייתי מייעץ לך לחשוב קצת על החיים כמסע ואיזה מסע היית מאחל לעצמך, ומשם לגזור החלטות לימודים קריירה ועצמאות כלכלית, ולא להיפך. ובכלל תזכור שהרבה דברים קריטיים בחיים קורים בצורה אקראית לגמרי ואין לך שליטה עליהם, מה שקרוי לעיתים "תוכניות לחוד ומציאות לחוד".

הייתי רוצה להתעסק רגע יותר בלמה של הדברים ולבדוק אם אתה מרוצה מהנחות היסוד שלך.
למה המטרה העליונה שלך בחיים היא להגיע לעצמאות כלכלית?
מה זה עצמאות כלכלית?
למה אתה חושב שאפשר להיות ממש טוב גם במשהו שלא מעניין אותך?
מה לדעתך עם החלופה של לעבוד במשהו שאתה אוהב ומלחתחילה להיות במין "עצמאות כלכלית" גם כשזה לא בא לידי ביטוי במספרים בבנק (בית ההשקעות)?

אגב אם למרות הכל אתה עדיין בחשיבה של זו מטרתך העליונה הייתי מציע לשקול לנסות לעבוד באמריקה, אם רוצים כסף אמריקה זה המקום.

שני דברים שונים. מן הסתם לא כל מי שיצא לפנסיה הוא עצמאי (תיקים ברשויות).
לא? אז מה עושים הפנסיונרים?

אני וודאי לא מדבר על אלו שפרשו בגיל זקנה ונתמכים ע"י ביטוח לאומי (אני לא מאמין שמישהו שתלוי בקצבה ממשלתית לפרנסתו יכול להיקרא "עצמאי כלכלית").
ואני וודאי לא מדבר על חיילים משוחררים שהכסף הכי גדול שהם ראו בחייהם זה מענק השחררור שלהם ולכן הם מספיק נאיבים לחשוב שכסף זה דבר יציב ובר-סמכא (אלו עוד יתבגרו, יחוו קצת משברים בחיים שלהם ויבינו שהם חייבים לפתח איזשהו כישרון ולמנף אותו לעסק אם הם לא רוצים עבודה "מסורתית")

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
C האם הלך על הפנסיה שלי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
F קניית מניות של ishares - סליקה נדחתה - לאן הלך הכסף? שוק ההון 18
unrealx מישהו יכול להסביר מה הלך לי פה? שוק ההון 3
S סתם מחשבה שעלתה לי וקשה לי למצוא את הקאץ' הכלכלי אוף טופיק 8
Y מחשבה חצי פילוסופית שוק ההון 12
ד כיווני מחשבה ישנים-חדשים שוק ההון 31
O תיק ההשקעות גדל ואיתו מחשבה על שינוי שוק ההון 11
O מחשבה לעתיד לגבי חיסכון לדירה נדל"ן 31
א מחשבה על "קומבינה" בנטילת הלוואה להשקעה שוק ההון 14
ד מחשבה על משכנתאות נדל"ן 3
א מחשבה לגבי קרן השתלמות שוק ההון 19
sharon התחשבות בהוצאות זקנה בגיל השלישי במשיכה מתיק ההשקעות (סיעוד, מחלה קשה, תרופות לא בסל) שוק ההון 90
T אחת ולתמיד - האם הייטקיסטים נפלטים בגיל מסוים? התפתחות אישית 68
P הסבה ליועץ פנסיוני בגיל 32 התפתחות אישית 16
F פרישה רגילה מהשירות הציבורי בגיל 67 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
S אבחון אוטיזם בגיל בוגר (23) יומני מסע אישיים 2
F לימודי רפואה בגיל מאוחר - האם רעיון טוב? התפתחות אישית 32
J מקדם לקצבה ״אמיתי״ מביטוח מנהלים מניב בגיל 60 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
F התפתחות אישית בגיל מאוחר- חרטה, פספוס רכבת, ומה שבינהם התפתחות אישית 29
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
yoyo תכנון פרישה בגיל 60 לפי הסטטוס הפיננסי שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
ilan dror האם להעביר את קרן הפנסיה במלואה מ"מקיפה" ל"משלימה" בגיל 27 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S מכל מלמדיי השכלתי- מתחיל את המסע בגיל 21 יומני מסע אישיים 9
F משכנתא בגיל 70? נדל"ן 6
ד אמא יקרה לי - השקעה בגיל 80 שוק ההון 46
T "בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך" התפתחות אישית 1
D מדעי המחשב/הנדסת חשמל/תוכנה בגיל 30 התפתחות אישית 6
ה תוכנית סולידית לפרישה בגיל 40 יומני מסע אישיים 30
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
ס גובה אחוז הפרמיה השנתית המשולמת עבור כיסוי ביטוחי בקרן פנסיה כתלות בגיל המבוטח. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J קיבוע זכויות בגיל 60? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J משיכת כספי פיצויים בגיל 60 והשלכות מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C גמל להשקעה - משיכה בגיל 60 כקיצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2
N זוג נשוי בגיל 28 מחפש את ההתכנות הכלכלית שלו יומני מסע אישיים 6
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
A עצמאות בגיל הזהב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
E פנסיה מובטחת בגיל פרישה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 59
D לימוד הנדסת חשמל בגיל 32 התפתחות אישית 9
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ מעבר למסלול מניות בקרן פנסיה בגיל 47 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
N הסבה מקצועית בגיל 50 פוסטים מאיכות נמוכה 46
N קופת גמל להשקעה מחקה מדד בגיל 30 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
E קניית נדל״ן בגיל מבוגר - איך נזהרים? נדל"ן 72
S משכנתא בגיל 60 נדל"ן 3
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
T מסלול פנסיה כתלות בגיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה