• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם להעביר את קרן הפנסיה במלואה מ"מקיפה" ל"משלימה" בגיל 27

• פותח הנושא פותח הנושא ilan dror
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ilan dror

משתמש רשום
דירוג
0
קראתי שניתן (ורצוי לצעירים שבנינו) להעביר את קרן הפנסיה במלואה מ"מקיפה" ל"משלימה". אמנם מאבדים את הבטחת התשואה (30% בכל 5% תשואה שנתית אם הבנתי נכון), אבל - ניתן לקבל חשיפה של 100% לשוק ההון. השאלה רלוונטית לבתי בת ה 27, ואני מתלבט מה להמליץ לה לגבי העברת כלל הקרן מ"מקיפה" ל"משלימה", כי אני לא מודע לסיכונים/חסרונות בביצוע המעבר הזה. מה דעתכם ?

בתוחלת מדובר בחיסרון עכשיו, אך ביתרון לאחר גיל פרישה (אלא אם יבטלו את הבטחת התשואה). אם מניידים לפני פרישה, כפופים לתקרת ההפקדה לפנסיה שלא תכלול חלק גדול מהרווחים שיצטברו.
יש גם הבדלים ביטוחיים שאיני בקיא בהם.

פנסיה זה מוצר שמורכב מכמה דברים והוא כולל גם ביטוח ולכן השוואה על בסיס פרמטר אחד היא לא מקצועית.
תשלח אותה לברר מה ההשלכות מבחינת ביטוח, עלויות, דמי ניהול וכו'.

כמו כן, אתה גם לא מחוייב במקיפה להיות במסלול המובטח תשואה. אתה יכול לבחור מסלול גם שהוא 100% מנייתי, לרוב יש גם עןקב סנופי 100%. במקיפה יש לך את האפשרות להשתמש בהבטחת תשואה, אבל לא חובה.

מה ההשלכות מבחינת ביטוח, עלויות, דמי ניהול וכו'
במשלימה יש אותם ביטוחים (אני חושב שלא כברירת מחדל אבל אפשר לבקש אותם), דמי ניהול כמו במקיפה, ובונוס - לפחות בשנים האחרונות האיזון האקטוארי במשלימה חיובי יותר בממוצע מאשר במקיפה.

אתה גם לא מחוייב במקיפה להיות במסלול המובטח תשואה. אתה יכול לבחור מסלול גם שהוא 100% מנייתי
נכון לכרגע לדעתי אי אפשר לוותר על הבטחת תשואה בפנסיה מקיפה. יהיה אולי איזה שינוי בחוק כך שחוסכים צעירים יקבלו פחות הבטחת תשואה ומבוגרים יקבלו יותר.

נכון לכרגע לדעתי אי אפשר לוותר על הבטחת תשואה בפנסיה מקיפה. יהיה אולי איזה שינוי בחוק כך שחוסכים צעירים יקבלו פחות הבטחת תשואה ומבוגרים יקבלו יותר.
וואלה צודק. למדתי משהו חדש.

כמו כן, לא טענתי מי מהם יותר טובה או אי אפשר להוסיף ביטוחים למשלימה, אמרתי שצריך להשוות בעוד פרמטרים, כולל ביטוח ודמי ניהול.

איזון אקטוארי - מניח שזה תלוי קופה. מאד אופתע אם כל המשלימות ללא יוצא מן הכלל באיזון חיובי והמקיפות שלילי. אני מניח שזה די רנדום ובסוף נבנה להיות סביב 0, כי ככה סטטסטיקה עובדת ולזה מכיילים את זה. 0 מוחלט אף פעם אין כמו שאם תטיל 10 פעמים מטבע לא תקבל 5 פלי ו5 עץ, אבל מזה להסיק שמטבע 1 יותר טוב מאחר, הייתי נזהר...
בגדול אני מסרב להאמין שלך יש יותר ידע מהאקטוארים שמנסים לאזן את הפרמיות ביטוח לרווח 0 ואתה תדע לנצל את זה או שיש מגמה

נערך לאחרונה ב:
צריך להשוות בעוד פרמטרים, כולל ביטוח ודמי ניהול.
אני כמעט בטוח שהמשלימה זהה בכל הפרמטרים למקיפה, פרט לעניינים הבאים:
1. כחוסך אתה לא זכאי להבטחת תשואה (יש שיראו בזה יתרון).
2. כפורש אתה לא זכאי להבטחת תשואה (לא בטוח לגבי זה). אתה כן יכול לנייד כספים שנצברו במשלימה למקיפה ואז לפרוש, אבל עד תקרה מסויימת.
3. כפורש אתה תקבל מקדם טוב יותר במקיפה. אתה כן יכול לנייד כספים שנצברו במשלימה למקיפה ואז לפרוש, אבל עד תקרה מסויימת.

מאד אופתע אם כל המשלימות ללא יוצא מן הכלל באיזון חיובי והמקיפות שלילי
לא בטוח לאיזו שנה הטבלה הזו מתייחסת אבל אפשר לראות בה הבדל מובהק.
אני חושב שב-5 השנים האחרונות ההבדלים די משמעותיים לטובת המשלימה.
אבל באמת קשה לדעת האם זה מקרי או שיש פה הגיון מסויים. ברמת העקרון יכול להיות שהחוסכים במשלימה שייכים לאוכלוסיה מבוססת יותר שמגישה פחות תביעות ביטוחיות (מאמין שרוב החסכון למשלימה הוא מגלישה של תקרת ההפקדה במקיפה לבעלי משכורות גבוהות). או שלטווח הארוך זה בכל מקרה משחק סכום 0 כמו שאתה אומר.

לבדוק גם דמ"נ , לפעמים הטבה ברמה אישית וגם מפעלית הייתה רק למקיפה ללא התייחסות למשלימה.
ונוצר פער לא מבוטל.
יש שלפעמים טועים ומטעים שדמ"נ יהיו במשלימה כמו במקיפה, זה נכון רק אם הגלישה היא מעבר לתקרה במקיפה באופן אוט'.
לא בפתיחה של משלימה באופן ייזום מתחת לתקרה.

שאלה אחרת
מה לגבי המיסוי הרי מקיפה זה עד לתקרה הפטורה ממס ומשלימה= השמים הם הגבול
אז מי שמנייד ממקיפה למשלימה לא מפסיד במשיכה את הפטור ממס על הרווח???

@נדב ראיתי בבלוג שלך מאמר על סוגים של ביטוחים בפנסיות המשלימות .
נשמח לדברי חוכמה על "סכנות" שאנו פשוטי העם לא מודעים אליהן.

@נדב ראיתי בבלוג שלך מאמר על סוגים של ביטוחים בפנסיות המשלימות .
נשמח לדברי חוכמה על "סכנות" שאנו פשוטי העם לא מודעים אליהן.
מסלולי הביטוח בקרן הפנסיה המשלימה (במרבית הקרנות) זהים למסלולים שקיימים בקרן הפנסיה המקיפה, העלות שלהם קצת יותר גבוהה (זניח)
הסכנה היחידה היא בפרישה - שבעוד שרווחים שנצברו בקרן הפנסיה המקיפה יומרו לקצבה עם זכאות להבטחת תשואה. בקרן הפנסיה המשלימה בשל התקרה יתכן שחלק מהרווחים לא יוכלו לחזור חזרה לקרן המקיפה

הסכנה היחידה היא בפרישה - שבעוד שרווחים שנצברו בקרן הפנסיה המקיפה יומרו לקצבה עם זכאות להבטחת תשואה. בקרן הפנסיה המשלימה בשל התקרה יתכן שחלק מהרווחים לא יוכלו לחזור חזרה לקרן המקיפה
תודה.
ככול שהגיל עולה אז המסלול יהיה פחות מנייתי ויותר סולידי.
אז נראה שסטטיסטית המשלימה דווקא יותר משתלמת בתנאי שהכלכלה העולמית תשאף לצמוח.
עשיתי הדמייה של 30 שנה וזה מגיע להבדל של כמיליון שקלים.

אז נראה שסטטיסטית המשלימה דווקא יותר משתלמת בתנאי שהכלכלה העולמית תשאף לצמוח.
המשלימה משתלמת רק במידה שבוחרים מסלול מנייתי
בכל יתר המסלולים היה יתרון לקרן המקיפה.
צריך להבין שהקרנות המשלימות מנסות "לחקות" קרן מקיפה. ובמקום הבטחת תשואה שקיימת במקיפה הם מכניסים כל מיני אגרות חוב שלא משיגות את הבטחת התשואה. אם המסלולים היו בנויים אחרת אולי היה יתרון גם במסלולים "כללים" למשלימה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
איש יקר האם משתלם להעביר את הכספים של קרן הפנסיה לקופת גמל? (ולהחזיק בשניהם) צרכנות פיננסית 4
ס לאן להעביר את קרן הפנסיה והביטוח הפנסיוני צרכנות פיננסית 1
M האם כדאי לי להעביר את הנכסים שלי IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
R האם משתלם להעביר את קופות הגמל להשקעה לעוקב מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J האם יש דרך להעביר את כספי ה rsu לקרנות מחקות מדד ללא אירוע מס? שוק ההון 10
לאץ' האם כדאי להעביר את החסכונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M האם כדאי להעביר את כל הפעילות הפיננסית למקום אחד? צרכנות פיננסית 30
ה רוצה להעביר את הקרן השתלמות, קופת הגמל, והפנסיה מאלטשולר, למקום אחר למסלול עוקב מדד s&p. בסלייס יש מסלול כזה עם דמי ניהול 0.3 אבל הבנתי שלא ככ מומלץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א אני מחפש הסבר ברור איך להעביר מלאומי לאקסלנס את התיק השקעות שלי פוסטים מאיכות נמוכה 1
T קופת גמל להשקעה - האם כדאי להעביר את הסכום שהצטבר לברוקר? איך? שוק ההון 4
N איך לצאת מיידית מפוזיצית קריפטו, בצורה שלא תפגע ביכולת העתידית להעביר את הכסף לבנק ישראלי? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 28
ק להעביר את התיק ממקסם לברוקר ישראלי/בנק ישראלי שוק ההון 5
מ האם להעביר את אבא שלי לתיקון 190 שוק ההון 4
ד האם להעביר את תיק ההשקעות מהבנק במידה ואני חוסך לדירה ב3 שנים הקרובות ? שוק ההון 1
Y שוקל להעביר את הכספים מקרן הפנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 51
מ אז להעביר את הקרן המחקה שלי לקרן סל? בעקבות הרפורמה שוק ההון 0
ל איך להעביר את החגים בצורה (סוג של) סולידית ולשמור על השפיות? אוף טופיק 18
N באיזה ימים ושעות אפשר להעביר הוראה לקנית קרן כספית דולרית? שוק ההון 1
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
L מתלבט האם להעביר קרן השתלמות ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N האם עדיין יש אפשרות לפתוח IRA בבתי השקעות או להעביר מבית השקעות אחד לשני? שוק ההון 8
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נ הבנק לא מאפשר להעביר קרנות מחקות לקרוב משפחה צרכנות פיננסית 23
R האם אפשרי להעביר ניירות ערך ישראלים לאינטראקטיב? שוק ההון 7
M חשבון בנק ישראלי שמאפשר להעביר שקלים ל-Wise צרכנות פיננסית 21
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
מ ביטוח מנהלים מקדם 198 - האם להעביר לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T אפשרי להעביר ניירות ערך מאדם לאדם? שוק ההון 4
י האם מקובל להעביר הערכת שמאי לקונה פוטנציאלי? נדל"ן 10
C ב2021 ביקשתי להעביר אך זה לא קרה בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
A לאיזה בורסה להעביר קרן ACWI ישראלית שוק ההון 1
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? שוק ההון 1
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? מיסים 0
Excelmik העברת תיק השקעות, למכור או להעביר? שוק ההון 4
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
B כסף בקופ"ג שמיועד לדירה בעוד שנה. לאיזה מסלול להעביר? צרכנות פיננסית 1
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ש מיטב דש לא מאפשרים להעביר ני״ע אמריקאי ל-IB. מה עושים? שוק ההון 11
sharon האם כדאי להעביר כספים במקרה שלי למרות מס רווחי ההון? שוק ההון 15
א קופגלה ע"ש ילדים - האם ניתן להעביר לחשבון ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
adirkol להעביר לארץ 200,000 דולר, עמלות ומיסוי שוק ההון 5
grimble grumble אפשרות להעביר עסקאות תשלומים בין כרטיסים? צרכנות פיננסית 4
מ איך להעביר כסף לשוואב מבנק בארץ? צרכנות פיננסית 0
S הצעה להעביר תיק לבנק הבינלאומי פוסטים מאיכות נמוכה 17
ז הזדהות מול בית ההשקעות על מנת להעביר ני"ע ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
נ האם לפני השימוש בכסף כדי להעביר בהדרגה לנכסים סולידיים כדי להשאר רגוע שוק ההון 5
X מהי הדרך הזולה ביותר להעביר להמיר יורו ולהעבירם לבנק בישראל? צרכנות פיננסית 1
B איך להעביר מניות מבנק ל-IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
ש מה הדרך הכי טובה וזולה להעביר סכום כסף לחו'ל שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה