• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אמא יקרה לי - השקעה בגיל 80

דביר חיות

משתמש רשום
דירוג
6
אמי מתקרבת ל-80.
עדיין עובדת כעצמאית ודווקא השנים האחרונות מאוד האירו לה פנים מבחינה כלכלית. מחזיקה בתיק השקעות של כחמישה מליון ש"ח ובמספר דירות באחת מערי השרון. חושבת לסגור את העסק בטווח של שנה - שנתיים.
רובו המוחלט של הכסף מוחזק כעת בקרנות כספיות ובאג"ח שקלי קונצרני בדירוג גבוה ומח"מ קצר-בינוני.
מצד אחד - בגיל 80, לא הייתי רוצה שתצא להרפתקאות ונראה לי נכון להמשיך להשקיע באופן סופר סולידי.
מצד שני - בסופו של יום, הכסף מיועד לעבור (אחרי 120) לאחי ואלי. היא תמשיך לחיות בכבוד ותוכל להרשות לעצמה בערך כל מה שתרצה, גם עם חלק מהסכום הנ"ל, כך שלכאורה לפחות לחלק מהסכום יש טווח השקעה ארוך יותר.
מצד שלישי, הכסף הזה הוא תוצר של עבודה קשה שלה לאורך שנים. גם אם היא לא צריכה אותו באמת, הרי שלראות את ערכו פוחת בשיעור ניכר (גם אם בטווח הארוך התשואה תתרסן לממוצע הרב שנתי), לא יעשה לה טוב. לשון המעטה. לכן, חושש מהשפעת התנודתיות האפשרית. בטח במציאות העכשווית.
אשמח לשמוע תובנות, לפני שמחליט מה לעשות.

מיליונים שקלים והרבה דירות אך ורק יעוץ אישי ואך ורק עם מישהו שנאמן ללקוח ב100% כלומר שלא מרוויח מאומה מהפניית השקעה למקום כזה או אחר.
החיסרון של זה: שירות יקר יחסית כי לא מרוויחים משום מקום אחר (וזה מאד מפתה כי הרווח הרבה יותר גדול).

מניסיון משפחתי, אל תיגע, זה כסף של אמא, שיישאר סולידי, על כל צרה שלא תבוא (חלילה סיעודית, עובדת זרה, או כל חס וחלילה), במאה ועשרים כשיעבור אליך ואל אחיך תעשו מה שאתם רוצים. הכי חשוב זה שלוות הנפש שלה עכשיו, ושיהיו לה עוד שנים יפות ומאושרות איתכם. זה הכל.

מצד שלישי, הכסף הזה הוא תוצר של עבודה קשה שלה לאורך שנים. גם אם היא לא צריכה אותו באמת, הרי שלראות את ערכו פוחת בשיעור ניכר (גם אם בטווח הארוך התשואה תתרסן לממוצע הרב שנתי), לא יעשה לה טוב. לשון המעטה.
קריטי לדעתי, וטוב לראות אנשים שמודעים לכך.
אנשים מבוגרים, עוברים לפעמים דיי מהר ממצב של תפקוד של ממש, למצב של תלות רבה בילדים. לכן, הייתי מאוד נזהר שלא לדחוק באמא כדי לא להגיע למצב שבו אמא מרגישה שהילדים דאגו לטובתם האישית, (אני מדבר על תחושות, כלומר, אפילו אם הילדים הכי דואגים לאמא, עדיין אם ההחלטה התקבלה על ידי הילדים, האמא עשויה להרגיש לפעמים תחושות רעות. כמובן, תלוי באופי היחסים והקשר).
הגישה שלי היא שילדים לא צריכים להיות מעורבים באופן אישי כי בסופו של דבר תמיד יש את הידיעה של הירושה ברקע. מה שילדים יכולים לעשות עבור ההורים הוא, לעזור להם בבחירת אנשי מקצוע מהימנים, כדי למנוע כניסת נוכלים לתמונה. לעזור להם ביישום הרצונות שלהם, ולהגיד תודה על מה שהם נותנים.
הייתי מעודד אותה קודם כל לשבת ולהחליט מה היא רוצה לעשות עם הכסף ואיך חשוב לה לחיות את השנים הקרובות. מול עצמה, חֲבֵרָה, או יעוץ.

רובו המוחלט של הכסף מוחזק כעת בקרנות כספיות ובאג"ח שקלי קונצרני בדירוג גבוה ומח"מ קצר-בינוני.

להמשיך להשקיע באופן סופר סולידי
כרגע זה יותר שימור מאינפלציה אבל בהגדרה היבשה זה השקעות
מצד אחד - בגיל 80, לא הייתי רוצה שתצא להרפתקאות וכו
אחרי כל מה שכתבת לא רואה איפה אמא בעצמה בכל הסיפור

היא צלולה ומודעת לגמרי. כמו שכתבתי - עדיין עובדת. לגבי הכסף - סומכת עלי ועל אחי בעיניים עצומות.
הצבת הגבולות כאן, היא שלי לעצמי.
אני חושב שאמרו לך פה דברים מאד נכונים.
ואל תשכח את כל ההוצאות הנלוות כמו מיסים וכו

אשמח לשמוע תובנות, לפני שמחליט מה לעשות
להציע לה להיפגש עם יועץ ההשקעות בבנק אם היא לא רוצה לשלם למתכנן פיננסי ושהוא יתן לכם, בהנחה שגם תשתתף בפגישה, המלצות.
שזה לא יבוא ממך כי אתה צד בעיניין.

להציע לה להיפגש עם יועץ ההשקעות בבנק אם היא לא רוצה לשלם למתכנן פיננסי ושהוא יתן לכם, בהנחה שגם תשתתף בפגישה, המלצות.
שזה לא יבוא ממך כי אתה צד בעיניין.
הבעיה עם יועץ השקעות בבנק היא שהיועץ מייעץ לבנק, לא לך.

אני לא בטוח שהדבר העיקרי שעומד בעיני היועץ הוא לייצר עמלות לבנק אבל מזמן לא הייתי אצל יועץ כזה ויש מצב שאני טועה.
ברור שכן. אני יודע מידיד קרוב שרצה להיכנס כיועץ באחד מהבנקים הגדולים בארץ. הם אמרו לו בפירוש שאם הוא לא מתכוון לשווק אין לו מה לחפש אצלם (כמובן במילים מכובסות וחוקיות, אבל זה היה המסר).

אני לא בטוח שהדבר העיקרי שעומד בעיני היועץ הוא לייצר עמלות לבנק אבל מזמן לא הייתי אצל יועץ כזה ויש מצב שאני טועה.
בלי קשר למה שעומד בעיני היועץ, אני מבטיח לך ב100% שהמשתתף הממוצע פה בפורום יודע יותר מיועץ כזה בכל הקשור לבניית תיק.

הבעיה עם יועץ השקעות בבנק היא שהיועץ מייעץ לבנק, לא לך.
מייעץ לך איך אפשר לעזור לבנק.
אנחנו הרי רוצים להפיץ טוב בעולם, לא?
באמת שזו אחת העצות הגרועות שאפשר לתת.
רואים שכבר הרבה זמן לא היית אצל יועץ בנקאי, יש להם באמתחת דברים טובים יותר.

רואים שכבר הרבה זמן לא היית אצל יועץ בנקאי, יש להם באמתחת דברים טובים יותר.
דווקא היועץ מתקשר אלי מדי פעם. הוא כנראה מחוייב כי אני תמיד דוחה את ההמלצות שלו בנימוס.
אבל למה כוונתך ב"דברים טובים יותר"?

אבל למה כוונתך ב"דברים טובים יותר"?
המרת שקל לדולר, ואז אחרי חודש הפוך להמיר חזרה, כי איזה אנליסט אמר שהדולר הולך לרדת.
להשקיע כסף של טווח ארוך בפקדונות קרמבולה - כי הם 'מתחדשים' לבד, אז זה מתאים לטווח ארוך. (אל דאגה, 3 % שנתי...)
אני לא פגשתי יועץ כבר הרבה זמן, פשוט בדיוק שבוע שעבר שמעתי את הפנינים האלו מאמא שלי.
(הקטע גם שלא הצלחתי לשכנע אותה להפסיק להאמין לו, כי למה אני חושב שאני יודע יותר טוב מיועץ רשמי.)

אני דוקא מאוד מרוצה מיועץ ההשקעות בבנק של אמא שלי (מתקרבת ל-80).
אין לי מושג מה בדיוק הוא מייעץ לה, ומה זה עושה לירושה שלי, וגם לא כל כך מעניין אותי.
אבל היא שקטה שהכסף שלה בידיים טובות, ואני שקט שלא משנה מה ישתבש, זה לא סיבה למריבות.

זו אכן הסיבה שאתה מרוצה
צחוק צחוק, אבל בסופו של דבר לפעמים עדיף לא לדעת. במיוחד בנושאים של כסף מול אנשים מבוגרים כשיש ירושה בתמונה, יש הרבה מאוד רגישויות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
stamEhad יציאה לפנסיה (אמא) - מה כן ומה לא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
S העברת קופ"ג וקה"ש ל-IRA עבור אמא + תכנון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D אשמח לטיפים, איך אפשר למנוע קניית דירה ע'י אמא שלי, ושהחלופה תהיה שכירות לכמה שנים... נדל"ן 78
M שוקל להשקיע חלק משמעותי מהכסף של אמא שלי בחשיפה ל100% מניות שוק ההון 26
GeraltOfHaifa איך אני מציל את אמא שלי מעצמה? צרכנות פיננסית 30
G תיקון 190 ע"ש אמא מיסים 3
Tsachi01 התייעצות: אמא מוציאה מאות שקלים בחודש על Candy Crush אוף טופיק 28
bobby אמא בת 65 - איך משקיעים? שוק ההון 13
S הפנסיה של אמא אווזה - איפה היא? צרכנות פיננסית 5
adamshalev עזרה עם פדיון כספי תגמולים של אמא שלי צרכנות פיננסית 13
milx שאלה על נ"יע מחו"ל בתיק של אמא שלא בטוח מה הם שוק ההון 13
ע פרישה מוקדמת - אמא במשרה מלאה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 36
Y אמא'לה מתחילים שוק ההון 21
hommie רכישת דירה על שם אמא נדל"ן 14
א דירה יחידה יקרה או 2 זולות? נדל"ן 0
Williamsburg ביטול שטר 200 שקלים - לדעתי לא יקרה. מה אומרים? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 279
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
F מה אחוז הריבית שבו משכנתא היא יקרה מדי וצריך לצמצם אותה? נדל"ן 8
S אם אירלנד היא מקלט מס, ויום אחד המצב יתוקן, מה יקרה לקרנות המומלצות בבלוג? פוסטים מאיכות נמוכה 6
סול מה יקרה אם השקל ימחק? שוק ההון 26
A מה יקרה אם מחירי הדירות יקרסו? שוק ההון 44
M מה יקרה לקרן כספית כשהריבית תתחיל לרדת? שוק ההון 21
ד דירה ראשונה זולה או יקרה נדל"ן 5
F מבחינת ניהול השקעות - האם כדאי לקנות דירה להשקעה כמה שיותר יקרה? נדל"ן 47
J לקנות דירה שניה, או למכור את הראשונה ולקנות דירה יקרה? נדל"ן 9
Plato איך יודעים אם משכנתא היא "יקרה"? נדל"ן 3
E מחפש שרשור על כדאיות רכישת דירה יקרה בתקופת הפנסיה נדל"ן 0
M החלום שלי לצאת לעצמאות כלכלית מתי זה יקרה?? יומני מסע אישיים 17
N כמה זמן יקח לקרן זרה זולה להיות משלמת יותר ממקומית יקרה יותר? שוק ההון 3
Liron2035 טוב זה כבר מסקרן: שגיאת חישוב, השוק עלה. הבורסה נסגרה ונמצאה השגיאה..מה יקרה ביום שני? שוק ההון 22
Liron2035 מה לדעתכם יקרה לריבית בארץ? יש עוד לאן לרדת? שוק ההון 6
נולי השכרת דירה יקרה נדל"ן 28
קפה שחור מה יקרה למדד המחירים בחודשים הקרובים? אוף טופיק 34
נ מה יקרה עכשו לכל הצרכנים שלוו כסף? איך זה ישפיע עלינו? אוף טופיק 79
J אם המשבר של שנת 2008 יקרה עכשיו, מה יקרה לקופות גמל להשקעה? שוק ההון 0
naftali10 השקעה פסיבית יקרה יותר מאקטיבית שוק ההון 8
M כפר סבא עיר יקרה מה הקאץ'? נדל"ן 2
ב דיון תיאורטי: מה יקרה כשהבורסה לא תהיה רלוונטית יותר? שוק ההון 29
ג דיון תיאורטי: מה יקרה לשקל במקרה של משבר נדל"ן? שוק ההון 4
ב מה יקרה לבורסה כשדור הבייבי-בום יפרוש לפנסיה? אוף טופיק 24
מ כשהקופה הפסיבית יקרה יותר צרכנות פיננסית 13
G מה יקרה כתוצאה מהעלאת הריבית בארה"ב על שוק המניות והאג"ח ארה"ב? שוק ההון 26