כתבת כמה פעמים "קשה לי מאוד להאמין". האם ניסית לבצע מחקר של טרנדים שהיו חמים ופופולאריים ב10 שנים האחרונות, ומה קרה עם המדדים/מניות שלהם?
את האמת שלו, אבל זה שווה בדיקה בשביל הסקרנות.
אילו טרנדים היו חמים בעשרו האחרון לדעתך? קופץ לי לראש קנאביס, טבעונות ורשתות חברתיות.
בכל מקרה, כתבתי שצפיתי השבוע בסרטון של מישהו שצירף מחקרים של טרנדים חמים לאורך ההיסטוריה והוא הגיע למסקנה שהם יוצרים בועה.
אני לא מצליח להבין מהפוסט שלך למה קשה לך להאמין שהתחומים האלה לא יספקו תשואה עודפת.
כי זה פשוט נשמע לי הגיוני שרוב הרכבים בעולם יהיו אוטונומיים, מה שאומר שהחברות שקשורות לתחום (גם אם לא כולם) יגדלו ביחס גדול צורה משמעותית משאר החברות. נגיד ויש היום X רכבים אוטונומיים ו1,000X מטוסים בעולם, אז אני מאמין שבעתיד (הלא כל כך רחוק) היחס הזה הולך להתהפך.
אם אין לך נתונים ספציפיים בנושא, לדעתי אתה מושפע מחדשות/כתבות באינטרנט/רעש רקע.
קודם כל אני מניח שאני מושפע בצורה מסוימת, אל גם קראתי נתונים והקדשתי מחשבה לנושא.
כמובן שכסף הוא כסף. אבל אם אתה מפחד להשקיע אותו במשהו, וגם מפחד לא להשקיע אותו באותו הדבר, אולי זה סימן שזה לא השקעה שמתאימה לך.
זה לא שאני מפחד, זה פשוט האופי שלי.
גם כאשר השקעתי לראשונה במדדים זה לקח לי לא מעט זמן ולא בגלל פחד אלא כי רציתי לדעת ב100% מה אני עושה ובגלל שרציתי לעשות את כל התהליך בדרך הכי טובה שיש (התמהיל הכי טוב, בית ההשקעות הכי טוב וכו'..).
יש לי נטייה לחשוב ולנתח את הדברים (בכל נושא בחיים) בצורה קצת מוגזמת. יש לזה יתרונות, אבל האמת שהייתי מעדיף לוותר על התכונה הזאת ולהיות מסוג האנשים שכאשר הם רוצים לקנות פלאפון הם פשוט הולכים לחנות הפלאפונים וקונים את הפלאפון הראשון שהמוכר מציע להם. זה בהחלט הופך את החיים שלהרבה יותר פשוטים.
5 אחוז לשגעון שלך (מה שאתה מאמין בו) ועם תנאי שאתה לא קונה מניה ביותר מ 0.5-1% מהתיק אז זה יהיה בסדר
חשתי על זה, אבל:
א. אני בקושי מצליח לבחור ETF אחד מבין כל הבודדים שיש, אז לבחור מנייה אחת (או כמה) רק יקשה עלי את החיים עוד יותר.
ב. כפי שכתבתי, אני לא יודע מה לעשות עם הקטע הפסיכולוגי של למכור מוקדם מדי/מאוחר מדי, רעיונות?
מה שאני חושב שב5% של עצמך אתה צריך לבחור הימור עם זנב גדול משמעותית לכיוון הרווח
יש לך טיפ איך לעשות את זה?
מה זה אומר ולמה זה רלוונטי? אתה צריך לשאול האם זה כבר מתומחר או לא?
פירטתי בתחילת ההודעה.
אם זה מתומחר או לא? בכנות אין לי מושג, אבל אני מניח שהחלום הוורוד שתיארתי בתחילת ההודעה לא ממש מתומחר כרגע.
גם להגדיל שיעור חשיפה כולל יכול לעשות אותו הדבר בפחות סיכון. אלא אם אתה כבר ב100%
אני על 100% (יש קצת מזומן שנכנס בכל חודש כחלק מהתוכנית, אז יותר נכון שבקרוב מאוד אני אהיה 100%).
קודה למחשבה בעקבות שיחה שהייתה לי היום עם אחד מהמשקיעים הפרטיים בסטארטאפ בו אני עובד: ערך החברה יכול במקסימום לרדת ב100% ואז תפסיד את כל כספך, לעומת זאת הוא יכול לעלות במאות אחוזים. מאד קשה להעריך איזה חברה תצליח ואיזה לא ולכן מילת המפתח היא פיזור ההשקעה בין מספר גדול של חברות.
זאת בדיוק המחשבה שלי, בכל מקרה ל10% מהתיק לא תהיה השפעה גדולה דרמטית על החיים שלי.