• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הוספת מדדים ספקולטיבים לתיק ההשקעות

• פותח הנושא פותח הנושא Santi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
וזה בסיכוי חצי חצי?
בסטארטאפים בשלב סיד זה יותר לכיוון של 5% הצלחה, אבל יש משקיעים עם אחוזי הצלחה גביהם בהרבה.
אבל בדיון מדובר על חברות בשלב הרבה יותר מאוחר - אבל שוב המפתח זה פיזור.

אבל בדיון מדובר על חברות בשלב הרבה יותר מאוחר - אבל שוב המפתח זה פיזור.

זאת אומרת שאתה מאמין שהחברות האלה יתנו בממוצע תשואה גבוהה מתשואת השוק.

יש שתי אפשרויות (חלוקה גסה):
1. או שהחברות האלה בלתי תלויות. במקרה כזה פיזור עליהן באמת מקטין את הסיכון. ואז יש לך אסטרטגיה שמכה את השוק באותה רמת סיכון - ברכות, שברת את השערת השוק היעיל וסתרת עוד כמה מאות מחקרים.
2. או שהחברות האלה תלויות, אז באמת ניתן להכות את השוק עבור תוספת סיכון. זה אפשרי, אבל אפשר גם סתם להחזיק תעודה ממונפת בשביל זה.

למה עשרות ולא אלפים?

2. או שהחברות האלה תלויות, אז באמת ניתן להכות את השוק עבור תוספת סיכון. זה אפשרי, אבל אפשר גם סתם להחזיק תעודה ממונפת בשביל זה.

הפוסט המקורי הוא על השקעה במדדים ספקולטיביים ולכן מדובר על חברות תלויות. ההנחה שלי שכל מדד כזה מכיל בתוכו כמה עשרות חברות ולא אלפים. לדעתי, אם אתה מאמין שתחום מסויים יתן עודף תשואה מתחומים אחרים, עדיף להשקיע במספר גדול של חברות (ישירות או דרך מדד כלשהו) כדי לפזר השקעה.

אם אתה מאמין שתחום מסויים יתן עודף תשואה מתחומים אחרים, עדיף להשקיע במספר גדול של חברות (ישירות או דרך מדד כלשהו) כדי לפזר השקעה.

בזה אין ספק.

אבל הניסיון ההיסטורי מלמד שטובי המומחים לא מצליחים לחזות את הסקטור החם הבא.

בזה אין ספק.

אבל הניסיון ההיסטורי מלמד שטובי המומחים לא מצליחים לחזות את הסקטור החם הבא.
מסכים איתך לגמרי לגבי המשקיע ההדיוט או אפילו המתוחכם.
אבל אם מדברים באופן כללי, לא ניתן לשלול שאנשים עם הכרות מעמיקה של השוק וכלי ניתוח חזקים יחזו טוב ממני לאן הולך השוק בו הם בקיאים. כדי להרוויח כסף לא צריך להיות נביא עם מאה אחוז הצלחה, מספיק להיות יותר טוב מאחרים. נדמה לי שפעם קראתי שזה היה אחד העיסוקים של אהוד ברק לאחר שפרש מהפוליטיקה.

• אהבתי
Reactions: ITS
ההנחה שלי שכל מדד כזה מכיל בתוכו כמה עשרות חברות ולא אלפים. לדעתי, אם אתה מאמין שתחום מסויים יתן עודף תשואה מתחומים אחרים, עדיף להשקיע במספר גדול של חברות (ישירות או דרך מדד כלשהו) כדי לפזר השקעה.
אני מניח שהכלכלה האנושית בכללותה תמשיך להתפתח, לכן כדי לפזר את ההשקעה אני משקיע באלפי חברות שונות.
אני לא מנסה להמצוא איזה תחום עדיף על אחרים, ולאמונה שלי או שלך בתחום כזה או אחר אין כל השפעה על ביצועי החברות בתחום זה.
אתה עושה את ההפך מלפזר.

הפוסט המקורי הוא על השקעה במדדים ספקולטיביים ולכן מדובר על חברות תלויות. ההנחה שלי שכל מדד כזה מכיל בתוכו כמה עשרות חברות ולא אלפים. לדעתי, אם אתה מאמין שתחום מסויים יתן עודף תשואה מתחומים אחרים, עדיף להשקיע במספר גדול של חברות (ישירות או דרך מדד כלשהו) כדי לפזר השקעה.

אם אתה חושב שתחום הוא תחום "עתידי", הימור 1:
  1. למה אתה חושב שהוא תחום שייצר עבורך כמשקיע רווחים? האם יש איזשהו מודל כלכלי מוכח?
  2. בשנות ה 2000, נניח וצדקת וראית איך האינטרנט ישנה את העולם. האם בהשקעה בקרנות או בפיזור של השוק היה מציל אותך מקריסה של ההשקעה?
    https://www.cnbc.com/2014/07/31/recollections-of-a-high-flying-90s-tech-fund-manager.html
  3. נניח והיית מזהה את התעופה, כתחום מטורף שישנה את העולם(ובאמת שינה), האם השקעה בכלל חברות התעופה היה נותן לך תשואה עודפת?(או אפילו איזשהי תשואה)
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_airline_bankruptcies_in_the_United_States
  4. אם יש השקעה שהכי לא כדאי להיות בה, זו ההשקעה במניה או בתחום שמוכרז "כחם" וב"כבטוח"
  5. אם תקנה במקום רק מניות של "המכונית המעופפת של יוסי בע"מ" , את 10 חברות "המכוניות המעופפות"...אם לשוק ימאס מזה שהם חדשות ולא מצליחות(בהנחה והם לא כולם מצליחות), ערך ההשקעה שלך עדיין ירד ל 0.
  6. תפרידו בן "זיהוי של תחום חדש שישנה את העולם ומאמינים בו" לבין "זו גם השקעה טובה בעת הנוכחית(או בכלל)"
כל פעם בשוק שוורי, עושים את אותו הדבר, מפמפים תחומים חדשים(שיש מצב טוב שבאמת ישנו את העולם) בכתבות , באינטרנט וכו, מנצלים את זה שמשקיעים יודעים להסתכל בעיקר על מה שקרה בכמה חודשים האחרונים(FOMO , השכן הדביל שלי עשה מלא כסף), ולמכור לאנשים חברות לא מוכחות במחירי שיא. זה קורה כל שוק שוורי, וזה ימשיך לקרות...זה בני אדם. משועממים, רואים לטווח קצר, רוצים להמר ומחפשים ריגושים ומאמינים שהם יותר חכמים ממה שהם.(האם אתה הראשון שמזהה את "התחום"? או שיש כבר עשר חברות שונות שמציאות ETFים, קרנות וכו שמוכרים לך...האם אתה הגאון במשחק הזה? או מי שמוכר לך?)

אתם רוצים להביס את השוק? יש דרכים, למרות הקשקשת של "אי אפשר להביס את השוק"...לאנשים יש יכולות וידע בתחומים שלהם לדעת דברים לפני שאחרים ומשקיעים מוסדיים יודעים או מגיבים...הדרך שהיא בטוח לא (לאורך זמן...אלא אם כן אתם קונים וחושבים שתספיקו לצאת ולמכור לפריירים הבאים לפני הנפילה...שכנראה תהיה מהירה) זה להשקיע בחברות ובתחומים שוול סטריט ואחרים מפמפים ומנפיקים.

נערך לאחרונה ב:
כתבת כמה פעמים "קשה לי מאוד להאמין". האם ניסית לבצע מחקר של טרנדים שהיו חמים ופופולאריים ב10 שנים האחרונות, ומה קרה עם המדדים/מניות שלהם?
את האמת שלו, אבל זה שווה בדיקה בשביל הסקרנות.
אילו טרנדים היו חמים בעשרו האחרון לדעתך? קופץ לי לראש קנאביס, טבעונות ורשתות חברתיות.
בכל מקרה, כתבתי שצפיתי השבוע בסרטון של מישהו שצירף מחקרים של טרנדים חמים לאורך ההיסטוריה והוא הגיע למסקנה שהם יוצרים בועה.
אני לא מצליח להבין מהפוסט שלך למה קשה לך להאמין שהתחומים האלה לא יספקו תשואה עודפת.
כי זה פשוט נשמע לי הגיוני שרוב הרכבים בעולם יהיו אוטונומיים, מה שאומר שהחברות שקשורות לתחום (גם אם לא כולם) יגדלו ביחס גדול צורה משמעותית משאר החברות. נגיד ויש היום X רכבים אוטונומיים ו1,000X מטוסים בעולם, אז אני מאמין שבעתיד (הלא כל כך רחוק) היחס הזה הולך להתהפך.
אם אין לך נתונים ספציפיים בנושא, לדעתי אתה מושפע מחדשות/כתבות באינטרנט/רעש רקע.
קודם כל אני מניח שאני מושפע בצורה מסוימת, אל גם קראתי נתונים והקדשתי מחשבה לנושא.
כמובן שכסף הוא כסף. אבל אם אתה מפחד להשקיע אותו במשהו, וגם מפחד לא להשקיע אותו באותו הדבר, אולי זה סימן שזה לא השקעה שמתאימה לך.
זה לא שאני מפחד, זה פשוט האופי שלי.
גם כאשר השקעתי לראשונה במדדים זה לקח לי לא מעט זמן ולא בגלל פחד אלא כי רציתי לדעת ב100% מה אני עושה ובגלל שרציתי לעשות את כל התהליך בדרך הכי טובה שיש (התמהיל הכי טוב, בית ההשקעות הכי טוב וכו'..).
יש לי נטייה לחשוב ולנתח את הדברים (בכל נושא בחיים) בצורה קצת מוגזמת. יש לזה יתרונות, אבל האמת שהייתי מעדיף לוותר על התכונה הזאת ולהיות מסוג האנשים שכאשר הם רוצים לקנות פלאפון הם פשוט הולכים לחנות הפלאפונים וקונים את הפלאפון הראשון שהמוכר מציע להם. זה בהחלט הופך את החיים שלהרבה יותר פשוטים.

5 אחוז לשגעון שלך (מה שאתה מאמין בו) ועם תנאי שאתה לא קונה מניה ביותר מ 0.5-1% מהתיק אז זה יהיה בסדר
חשתי על זה, אבל:
א. אני בקושי מצליח לבחור ETF אחד מבין כל הבודדים שיש, אז לבחור מנייה אחת (או כמה) רק יקשה עלי את החיים עוד יותר.
ב. כפי שכתבתי, אני לא יודע מה לעשות עם הקטע הפסיכולוגי של למכור מוקדם מדי/מאוחר מדי, רעיונות?
מה שאני חושב שב5% של עצמך אתה צריך לבחור הימור עם זנב גדול משמעותית לכיוון הרווח
יש לך טיפ איך לעשות את זה?

מה זה אומר ולמה זה רלוונטי? אתה צריך לשאול האם זה כבר מתומחר או לא?
פירטתי בתחילת ההודעה.
אם זה מתומחר או לא? בכנות אין לי מושג, אבל אני מניח שהחלום הוורוד שתיארתי בתחילת ההודעה לא ממש מתומחר כרגע.
גם להגדיל שיעור חשיפה כולל יכול לעשות אותו הדבר בפחות סיכון. אלא אם אתה כבר ב100%
אני על 100% (יש קצת מזומן שנכנס בכל חודש כחלק מהתוכנית, אז יותר נכון שבקרוב מאוד אני אהיה 100%).

קודה למחשבה בעקבות שיחה שהייתה לי היום עם אחד מהמשקיעים הפרטיים בסטארטאפ בו אני עובד: ערך החברה יכול במקסימום לרדת ב100% ואז תפסיד את כל כספך, לעומת זאת הוא יכול לעלות במאות אחוזים. מאד קשה להעריך איזה חברה תצליח ואיזה לא ולכן מילת המפתח היא פיזור ההשקעה בין מספר גדול של חברות.
זאת בדיוק המחשבה שלי, בכל מקרה ל10% מהתיק לא תהיה השפעה גדולה דרמטית על החיים שלי.

בשנות ה 2000, נניח וצדקת וראית איך האינטרנט ישנה את העולם. האם בהשקעה בקרנות או בפיזור של השוק היה מציל אותך מקריסה של ההשקעה?
אז הייתי אומר שהוא צדק ושהוא עשה השקעה טובה, אתה חושב שמי שהשקיע את כל הכסף שלו בשיא הבועה, אבל לא מכר מתחרט על זה(בהנחה והוא לא מת מהתקף לב)?
זאת בדיוק הנקודה שלי, שיכול מאוד להיות שתהיה(או שכבר יש) בועה שתתפוצץ, אבל אם אתה משקיע בETF לטווח ארוך ולא מתכוון למכור, אז אתה עדיין תוכל להכות את המדד (אם התחום באמת יתפוס ויהיה רווחי).
אופציה אחרת היא לחכות שהבועה תתפוצץ ואז להיכנס.

אז הייתי אומר שהוא צדק ושהוא עשה השקעה טובה, אתה חושב שמי שהשקיע את כל הכסף שלו בשיא הבועה, אבל לא מכר מתחרט על זה(בהנחה והוא לא מת מהתקף לב)?
זאת בדיוק הנקודה שלי, שיכול מאוד להיות שתהיה(או שכבר יש) בועה שתתפוצץ, אבל אם אתה משקיע בETF לטווח ארוך ולא מתכוון למכור, אז אתה עדיין תוכל להכות את המדד (אם התחום באמת יתפוס ויהיה רווחי).
אופציה אחרת היא לחכות שהבועה תתפוצץ ואז להיכנס.
ואם כבר נכנסנו אנחנו כבר לא בשיא.. אישית אני כבר שם אז אני יודע שאני כבר לא נכנסתי לראשונה בשיא הבועה

אני מניח שהכלכלה האנושית בכללותה תמשיך להתפתח, לכן כדי לפזר את ההשקעה אני משקיע באלפי חברות שונות.
אני לא מנסה להמצוא איזה תחום עדיף על אחרים, ולאמונה שלי או שלך בתחום כזה או אחר אין כל השפעה על ביצועי החברות בתחום זה.
אתה עושה את ההפך מלפזר.

אם אתה חושב שתחום הוא תחום "עתידי", הימור 1:
  1. למה אתה חושב שהוא תחום שייצר עבורך כמשקיע רווחים? האם יש איזשהו מודל כלכלי מוכח?
  2. בשנות ה 2000, נניח וצדקת וראית איך האינטרנט ישנה את העולם. האם בהשקעה בקרנות או בפיזור של השוק היה מציל אותך מקריסה של ההשקעה?
    https://www.cnbc.com/2014/07/31/recollections-of-a-high-flying-90s-tech-fund-manager.html
  3. נניח והיית מזהה את התעופה, כתחום מטורף שישנה את העולם(ובאמת שינה), האם השקעה בכלל חברות התעופה היה נותן לך תשואה עודפת?(או אפילו איזשהי תשואה)
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_airline_bankruptcies_in_the_United_States
  4. אם יש השקעה שהכי לא כדאי להיות בה, זו ההשקעה במניה או בתחום שמוכרז "כחם" וב"כבטוח"
  5. אם תקנה במקום רק מניות של "המכונית המעופפת של יוסי בע"מ" , את 10 חברות "המכוניות המעופפות"...אם לשוק ימאס מזה שהם חדשות ולא מצליחות(בהנחה והם לא כולם מצליחות), ערך ההשקעה שלך עדיין ירד ל 0.
  6. תפרידו בן "זיהוי של תחום חדש שישנה את העולם ומאמינים בו" לבין "זו גם השקעה טובה בעת הנוכחית(או בכלל)"
כל פעם בשוק שוורי, עושים את אותו הדבר, מפמפים תחומים חדשים(שיש מצב טוב שבאמת ישנו את העולם) בכתבות , באינטרנט וכו, מנצלים את זה שמשקיעים יודעים להסתכל בעיקר על מה שקרה בכמה חודשים האחרונים(FOMO , השכן הדביל שלי עשה מלא כסף), ולמכור לאנשים חברות לא מוכחות במחירי שיא. זה קורה כל שוק שוורי, וזה ימשיך לקרות...זה בני אדם. משועממים, רואים לטווח קצר, רוצים להמר ומחפשים ריגושים ומאמינים שהם יותר חכמים ממה שהם.(האם אתה הראשון שמזהה את "התחום"? או שיש כבר עשר חברות שונות שמציאות ETFים, קרנות וכו שמוכרים לך...האם אתה הגאון במשחק הזה? או מי שמוכר לך?)

אתם רוצים להביס את השוק? יש דרכים, למרות הקשקשת של "אי אפשר להביס את השוק"...לאנשים יש יכולות וידע בתחומים שלהם לדעת דברים לפני שאחרים ומשקיעים מוסדיים יודעים או מגיבים...הדרך שהיא בטוח לא (לאורך זמן...אלא אם כן אתם קונים וחושבים שתספיקו לצאת ולמכור לפריירים הבאים לפני הנפילה...שכנראה תהיה מהירה) זה להשקיע בחברות ובתחומים שוול סטריט ואחרים מפמפים ומנפיקים.

למען הסר ספק, מלבק אופציות בסטארטאפים בהם אני עובד, ההשקעה הכי ספקולטיבית שלי בנסדק100 וגם היא רק 10% מהתיק. האם לדעתכם אין השקעות שנותנות יותר מתשואת המדדים?
המשקיע עליו דברתי, הוא רופא אמריקאי שמשקיע בחברות מכשור רפואי בהם הוא מאמין ואת חלקם הוא אפילו ייסד בעצמו. לא יודע כמה כסף הוא עשה במהלך השנים, אבל לפי החברות שבהם אני יודע שהוא השקיע, אני מעריך שלא מעט.

למען הסר ספק, מלבק אופציות בסטארטאפים בהם אני עובד, ההשקעה הכי ספקולטיבית שלי בנסדק100 וגם היא רק 10% מהתיק. האם לדעתכם אין השקעות שנותנות יותר מתשואת המדדים?
המשקיע עליו דברתי, הוא רופא אמריקאי שמשקיע בחברות מכשור רפואי בהם הוא מאמין ואת חלקם הוא אפילו ייסד בעצמו. לא יודע כמה כסף הוא עשה במהלך השנים, אבל לפי החברות שבהם אני יודע שהוא השקיע, אני מעריך שלא מעט.
זו בדיוק השיטה בעיני. אם אתה מחפש לעשות תשואה עודפת, זה ממש לא דרך הפמפום התורן. זה דרך להשקיע בדברים שאתה מאד מבין בהם.

אתה חשוף דרך עבודתך, דרך היום יום שלך לחברות שאתה מכיר...אתה יודע כנראה להגיד האם הם חברות טובות(מתחרות של החברה שבה אתה עובד, או החברה שבה אתה עובד וכו וכו), אתה תדע להבין מה הם מוכרות , מה האתגרים שלהם , האם הם צומחות מאד או לא...כי אתה מכיר את התחום.
אם זה המצב, תסתכל על החברות האלו שנסחרות , תשלב את הידע שלך עם הנתונים הציבוריים(הכנסות נכסים וכו) ותראה אם אתה מגיע למסקנה שאומרת שעל בסיס הידע המעמיק שלך מהתחום "השוק"(אנליסט שלא עובד כמוך בתחום כל יום) מפספס כאן משהו.
אם התחום שלך הוא "לא סקסי"(מכוניות מעופפות אוטנומיות עם AI ורובוטים) בכלל טוב....אתה לא רוצה להיות בARK התורן של העשור.

אתה לא צריך(וכנראה אין לך את היכולת) למצוא הרבה חברות כאלו...אבל אחת או שתיים כאלו בעשור יעשו לך את ההון.

אבל אני מניח שהחלום הוורוד שתיארתי בתחילת ההודעה לא ממש מתומחר כרגע.
כנראה מכיוון שזה חלום ורוד רק שלך, ושאר השוק חושב/מנתח/יודע אחרת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כדי שאוכל לפרוש מוקדם יותר.
לגיטימי כאידאל, אבל אני בספק אם אתה עצמך מסוגל לכמת את זה במונחים מספריים של זמן ומה החשיבות של זה.
לא רק זאת, אתה גם לוקח על עצמך סיכון שעשוי להתממש בדמות תשואת חסר וזמן ארוך יותר עד לפרישה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
ק הוספת עמוד ממדי"ם, מי מחליט, הוועד או שזה תמ"א? נדל"ן 16
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
א הוספת מניות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
I הוספת תחום עיסוק ברשות המיסים מיסים 0
D הוספת בעלים נוסף לחשבון ב IB צרכנות פיננסית 7
מ איזון התיק שלי עקב הוספת ערך של - 50% שוק ההון 4
א הוספת מדד ת"א 90 לחלק המנייתי ? שוק ההון 25
מ הוספת מרפסת שמש נדל"ן 1
א הוספת כסף לקופת גמל וקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
J בדיקת היתכנות הוספת מרפסת בדירה לפני קניה נדל"ן 10
חושב בגדול הוספת יחידה מניבה לדירה נדל"ן 27
E הוספת קרן לתיק למטרת פיזור שוק ההון 5
E הוספת החלק האג"חי לתיק שוק ההון 8
S הוספת מניות דיבדנד לתיק קיים שוק ההון 14
A השקעה בקרנות עוקבות מדדים מנוטרלות מט"ח לאזרחים אמריקאיים שוק ההון 6
R מדדים חדשים בבורסה שוק ההון 8
O קייס לגיוון בין מדדים שוק ההון 7
P הודעות עדכון הרכב מדדים בישראל - איפה מוצאים? שוק ההון 0
E חשיפה לשווקים זרים וישראל דרך מדדים בבורסה בארהב שוק ההון 2
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
פ קרן עוקבת מדדים מחלקת נקובה בשקלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב השוואות קרנות מחקות מדדים שוק ההון 3
נ באיזה מדדים ניתן לפזר שוק ההון 28
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
נ מדדים בישראל שוק ההון 1
L חיפוש מדדים בבורסות האירופה והשקעה ביורו שוק ההון 2
O ניתוח מדדים שוק ההון 0
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
ת סימול של מדדים שוק ההון 1
Shamran88 ביזור קניית מדדים על פני זמן שוק ההון 2
L בקשה להמלצה לאתר/אפליקציה להשוואת מדדים שוק ההון 4
ד השקעת מדדים במקביל למשכנתא נדל"ן 5
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Dim ת.סל ממונפות פי 5 על מדדים? שוק ההון 13
Tay מסלול פנסיה עוקב מדדים באלטשולר שחם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B ערך קרנות ישראליות מחקות מדדים בינלאומיים בזמן המלחמה שוק ההון 5
Gari קרנות סל על מדדים סקטורים\מדדים דפנסיביים בשלב המשיכה כדי למזער נעילת הפסדים בשוק דובי שוק ההון 36
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ אחוז מינוף מומלץ - נדלן או מדדים נדל"ן 17
O דיבידנדים מול מדדים בהקשר של יציאה לחופש כלכלי - איך כדאי להתנהל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 140
א מדדים שוק ההון 5
N קופת גמל להשקעה או תיק מחקה מדדים באקסלנס? פוסטים מאיכות נמוכה 4
G האם יש איזושהי עדיפות ל3 מדדים מחקים במקום המדד העולמי? שוק ההון 3
N אתר לחיפוש קרנות נאמנות להשקעה מחקות מדדים שוק ההון 3
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
N מישהו מכיר מסלול במיטב הנקרא "מיטב גמל עוקב מדדים גמיש" פוסטים מאיכות נמוכה 3
ס השקעות ערך , מדדים , שאלה אחת קצרה . שוק ההון 17
מ קניית מדדים ביורו שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה