• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם שפת C++ עדיין רלוונטית?

• פותח הנושא פותח הנושא מתכנת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למה?
באנדרואיד למשל זה מאוד נפוץ - את הUI כותבים בJAVA ואת החישובים המסובכים כותבים בC++ דרך JNI
כל קריאה ל JNI צריך להחליף את ה Stack+registers של התוכנית. כל גישה לאובייקט מ C/C++ צריכה לעבור דרך handler כדי לטפל במקרה ש Java מזיזה את האובייקטים. לא ניתן/מורכב לבצע GC בזמן שקוד JNI רץ.

עבדתי כעשרים שנה באמבדד כמעט תמיד ב- C, פה ושם מודולים ב-C++ (אני מלפני C++11). כבר בשנים הראשונות שעבדתי דיברו על להכניס C++ אבל בתשעים אחוז מהמקומות זה לא ממש תפש או תפש בשוליים. כרגע אני מתעדכן בשינויים שהוכנסו בגרסאות המתקדמות והשפה מתחילה להתחבב עלי יותר. עדיין מתחילים יכולים להרוס קוד C++ בקלות רבה הרבה יותר מ- C.

קצת צורם לי שבגלל שתשובתי פוצלה מהשרשור המקורי, נראה כאילו פתחתי שרשור בשאלה "איזה שפת תכנות טובה יותר". דיונים כאלה נוטים ליפול למלכודת של "אני מכיר שימוש X, שפה Y טובה לשימוש הזה, ולכן שפה Y טובה יותר משפות אחרות."

כמובן, להיות "טוב" תלוי במטרה, ברווז הרבה יותר טוב מג'ירפה בהליכה אידיוטית וכרסום אצות, אבל גמל טוב יותר משבלול בלעשות פרצופים מצחיקים. כך גם בשפות תכנות (למעט אולי בכרסום אצות)

לשמחתי, חברי הפורום הזה הצליחו לתת הערות מעניינות ומחכימות. תודה!

נערך לאחרונה ב:
בדיוק.
יש עדיין ל C++ תועלת במקרים מסוימים, לעומת מקרים אחרים שהשימוש בה גובל במזוכיזם. תלוי בהקשר

שאלה פרקטית:
בהנחה שבסיום התואר (שני) אלך לתחום האלגוריתמיקה (לא בהכרח של למידה)
באילו שפות כדאי לעבוד?
ממה שאני מבין יש מעבר ממטלב לשימוש בפייתון, וכן כדאי לדעת לממש בc++ האם עדיף c במקום?

שאלה פרקטית:
בהנחה שבסיום התואר (שני) אלך לתחום האלגוריתמיקה (לא בהכרח של למידה)
באילו שפות כדאי לעבוד?
ממה שאני מבין יש מעבר ממטלב לשימוש בפייתון, וכן כדאי לדעת לממש בc++ האם עדיף c במקום?
זה לא במקום.

CPP היא סופר סט של C . אתה חייב לדעת C לבוריה בשביל CPP, ודאי בשביל לדבג.

באילו שפות כדאי לעבוד?
לא החלטה שלך. לא הייתי דוחה הצעה טובה מחברה כל עוד שפת התכנות סטנדרטית. אם השפה לא סטנדרטית (מישהו הזכיר את פייסבוק), זה כנראה שאלה מורכבת.

מבחינת ללמוד, ידע אמיתי בשפה הכוונה לעשות פרוייקטים גדולים בשיתוף עם עוד אנשים ולהכיר את הפינות האפלות של השפה. קשה ללמוד יותר משפה אחת בצורה טובה (עריכה: במהלך תואר שני).
מבחינת ה CV, כנראה כדאי ללמוד באופן שטחי את השפות שציינת כך שתוכל להוסיף אותם. אין סיבה שלא לכתוב C וגם C++.

נערך לאחרונה ב:
קשה ללמוד יותר משפה אחת בצורה טובה.
אם אתה עובד איתם בשוטף אפשר לשלוט מעולה בכמה שפות במקביל, גם בפינות שלהן.

נערך לאחרונה ב:
זה נורא תלוי מה רוצים לממש. JAVA היום רצה בהמון שרתי לינוקס. רוב הTRADE OFF כיום זה הפנייה לDB או פניות ברשת. לכן ברוב המקרים C++ לא תהווה יתרון. בהרבה פעמים כשכן רוצים שילוב של ביצועים טובים עם פיתוח מהיר אז כותבים מודולים ספציפיים בC או C++ שנארזים ע"י אפליקציות הכתובות בMANAGED CODE כגון JAVA או C#.

טוב שלא שאלת עם cobol/rpg עדין רלוונטיות
וזה עם טאטא שטוענת שהצליחה להקים מערכת בלי cobol.
ועם לי עוד יש כמה מקומות עבודה (חברות בנות 40+) כנראה שלכל שפה תמצא דרישה.
כנראה.
רק לכאורה.

עוסק בתחום קרוב לאנליזה סטטית, ולא רואה איך ניתן לתכנת מערכת עובדת עם ביצועים סבירים בשפה אחרת מ c++.
ולמי שרוצה לראות master piece כתוב ב c++, שיפתח את הקוד של llvm. למי שלא מכיר, זה קומפיילר, בעיקר ל c++, כתוב ב c++.

וגם הקומפיילרים של GCC וגם OPEN64
אז יוצא שכל הקומפיילרים החינמיים הרצינים (שעליהם בנוי רוב העולם) כתובים ב C\C++
כנ"ל לינוקס , אולי לא C++ אלא C, אבל בטוח שחלק מהספריות כתובות ב C++, כך שסביר שנגזרות לינוקס כמו אנדרואיד ו IOS מכילות גם הן הרבה C\C++ (לא האפליקציות, אלא המערכת עצמה).

C++ היא בעצם C עם שכבת תכנות מונחה עצמים, TEMPLATES , EXCEPTIONS, GC , וכל מה שעבר בסביבה ליד ביורן סטראוסטרופ בזמן שהגדיר את השפה (זאת היתה הבדיחה, בכל מקרה). המימוש המקורי נקרא CFRONT והיה בעצם ממיר מ C++ ל C .
כך שבעצם C היא חלק של C++ מהגדרתה.

C++ היא סופרמרקט עצום של אפשרויות שאתה יכול לבחור ממנו מה לעשות, האם לתלות את עצמך, או לכתוב קוד יפהפה.
מבחינתי האישית, אני מעדיף שהשפה תיתן לי את כל האפשרויות ולא תגביל אותי מראש, כך שתמיד אעדיף את C++ על פני שפות "בטוחות" יותר כמו JAVA . עם זאת, למען הגילוי הנאות, אני בא מעולם האמבדד הסיסטם וה RT כך שאני לא בטוח שיש לי אופציות אחרות ...

נערך לאחרונה ב:
C++ היא בעצם C עם שכבת תכנות מונחה עצמים, TEMPLATES , EXCEPTIONS, GC , וכל מה שעבר בסביבה ליד ביורן סטראוסטרופ בזמן שהגדיר את השפה
C++ היא סופרמרקט עצום של אפשרויות שאתה יכול לבחור ממנו מה לעשות, האם לתלות את עצמך, או לכתוב קוד יפהפה.
וזאת בדיוק הסיבה מדוע C++ אינה ראויה לשימוש.

באילו שפות כדאי לעבוד?
אני יכול להגיד לך, לדעתי, באופן כללי אילו שפות מפתח תוכנה צריך לדעת.

1. השפה הכי שימושית מאז שנות ה90 היא JavaScript.

2. בשביל להבין איך מחשב עובד צריך ללמוד C .

3. צריך שפת תכנות general purpose אחת. האפשרויות הטובות הן Java, C#, Python .

4. צריך שפת סקריפט bash, PowerShell או ובכן Python.

5. וצריך שפה פונקציונלית אחת F#, Scala, Closure . אם אתה אמיץ אז Haskell .

6. אה ו SQL .

1 ו 2 הם בגדר חובה. השאר בתכלס אופציונליים. אפשר להעביר קריירה שלמה בלי ללמוד שום דבר מעבר ל 1 ו2 . 6 זה בקטנה, אבל גם דיי חובה. פייתון סוגר לך פינה יפה, והוא הופך למאוד פופולרי בהרבה מאוד תחומים (בין השאר מדעיים/ מתמטיים). Java או C# זה דיי חובה לקורפורייט. האמת שג'אווה זה גם אוב לאנדרואיד, ו hadoop. א 5 זה יותר קטע למתקדמים.

ויש גם לא מעט התלהבות מ R לאחרונה...

צר עולמך כעולם מפתח אפליקציות
אני מפתח באק אנד, ולא עבדתי ברצינות עם JS עד השנה האחרונה.

אייתן בדעתי שזאת השפה הכי שימושית, ולכן גם הראשונה שצריך ללמוד.

בל בטוח שחלק מהספריות כתובות ב C++,
בקרנל של לינוקס אין כלום שכתוב בC++.
לינוס מתנגד לזה בתוקף (כבר קישרתי במעלה השרשור את הדעה שלו על C++).
כך שסביר שנגזרות לינוקס כמו אנדרואיד ו IOS מכילות גם הן הרבה C\C++ (לא האפליקציות, אלא המערכת עצמה).
באנדרואיד אכן יש המון C++ במערכת (ביחד עם הרבה JAVA). יש אפילו ממשק C++ לאפליקציות.
לגבי IOS, עד כמה שאני יודע היא בכלל לא מבוססת על לינוקס אלא על BSD (שכמובן כתובה גם בC). השכבות שמעל הקרנל הן קוד סגור של אפל (כמיטב המסורת האפלית) ככה שאלא אם אתה עובד באפל זה לא באמת משנה באיזה שפה הן כתובות.
מבחינתי האישית, אני מעדיף שהשפה תיתן לי את כל האפשרויות ולא תגביל אותי מראש, כך שתמיד אעדיף את C++ על פני שפות "בטוחות" יותר כמו JAVA .
אחת הבעיות של C++ היא שאפשר בקלות לייצר קוד גרוע שקשה לתחזק. מהנסיון שלי זאת בעיה הרבה יותר נפוצב בC++ מאשר בC.
עם זאת, למען הגילוי הנאות, אני בא מעולם האמבדד הסיסטם וה RT כך שאני לא בטוח שיש לי אופציות אחרות .
מה רע ב plain old C?

עם 2 אני מסכים. אבל 1?
אני עובד כמהנדס תוכנה כבר כמעט 20 שנה. לא זכור לי שיצא לי לגעת ב java script.
@חתול לילה
אל תבינו אותי לא נכון. JavaScript זה גוש של חרא.
יש לשפה שני יתרונות משמעותיים, שלדעתי הופכים אותה לחובה.

1. זה רץ על הכל. בעיקר בדפדפן, אבל גם בצד שרת, ובכל מקום אחר שתרצה או לא תרצה. כן, כולל כל דבר שתחשבו אליו, יש איזה פרוייקט בשביל להריץ JS שם. ואפשר לעשות עם JS פחות או יותר הכל. לא אומר שזה טוב. אבל אפשר. אם לדוגמה אתם רוצים לבנות קליינט שירוץ על מובייל, ווב, ודסקטופ, JS זה הכיוון הכי טוב. ולא חסר דוגמאות אחרות.

2. מה שמטה את כף המאזניים זה - WEB . אם אתם רוצים שמישהו יראה את מה שעשיתם, או יוכל להתממשק איתו, הוא צריך להיות ב WEB. שם העולם היום נמצא, שם גם חלק מאוד גדול מהפיתוח נמצא (משרות וכאלה).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה רץ על הכל. בעיקר בדפדפן, אבל גם בצד שרת, ובכל מקום אחר שתרצה או לא תרצה. כן, כולל כל דבר שתחשבו אליו, יש איזה פרוייקט בשביל להריץ JS שם. ואפשר לעשות עם JS פחות או יותר הכל. לא אומר שזה טוב. אבל אפשר. אם לדוגמה אתם רוצים לבנות קליינט שירוץ על מובייל, ווב, ודסקטופ, JS זה הכיוון הכי טוב. ולא חסר דוגמאות אחרות.
נראה לי שאתה מתבלבל בין java script ל C.
C רץ על הכל. JS צריך סביבה יעודית (בסופו של דבר זה סקריפט ולא משהו מקומפל) ומעבד חזק (יחסית).
לא כל דבר בנוי מ"צד שרת" ו "צד לקוח", ולא כל דבר מסוגל להריץ JS (ובטח שלא web browser)
2. מה שמטה את כף המאזניים זה - WEB . אם אתם רוצים שמישהו יראה את מה שעשיתם, או יוכל להתממשק איתו, הוא צריך להיות ב WEB. שם העולם היום נמצא, שם גם חלק מאוד גדול מהפיתוח נמצא (משרות וכאלה).
עולם המחשבים גדול בהרבה מעולם הWEB....

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D שפת הילידים אינדיאנים עזרה אוף טופיק 5
123W שפת תכנות לעתיד אוף טופיק 45
Myrath לימוד אנגלית לרמת שפת אם (אנגלית עסקית/משפטית) התפתחות אישית 28
C נסיעה לחו״ל כאשר דרכון חדש עדיין לא הגיע אליי אוף טופיק 6
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
F האם פרדיגמת ההשקעות שאנחנו מכירים עדיין רלוונטית בעידן ה-AI? אוף טופיק 7
N האם עדיין יש אפשרות לפתוח IRA בבתי השקעות או להעביר מבית השקעות אחד לשני? שוק ההון 8
T משכון דירה לטובת משכנתא שניה - האם עדיין קיים? נדל"ן 1
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
O האם עדיין הגיוני להחזיק אג״ח ממשלתי? שוק ההון 20
D פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ יש עדיין צ'אנס לאזרחות פורטוגלית? אוף טופיק 4
מ עכשיו שיש ניקוי במקור באינטראקטיב ישראל , האם עדיין יש עדיפות להיות באינטראקטיב האמריקאי לאזרח אמריקאי\ ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 28
ל למה עדיין אין כזו אפלקציה? עוזר כלכלי אישי יזמות והגדלת הכנסות 3
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
A מחנה דורה בנתניה, עדיין קיים? נדל"ן 0
Homer כתבה מלפני 10 שנים, עדיין רלבנטית? אוף טופיק 3
ע עדיין אג"ח להורדת סיכון רצף תשואות? שוק ההון 12
M קרן כספית עדיין נחשבת כנזילה העדיפה ביותר? שוק ההון 11
ה בהשקעת סכום גדול - עדיין עדיף בארץ? שוק ההון 25
O המעסיק עדיין לא מפריש לי פנסיה כי כבר חצי שנה אין לי קרן פנסיה פעילה האם לפי תיקון 190 אוכל להפקיד בעצמי או שצריך לחכות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1060
tomer111 אם נופלת פצצה גרעינית ויצאתי חיי הניירות ערך בברוקראז עדיין אצלי והכל בסדר? שוק ההון 353
ב מסלול פנסיה sp500 + מיועדות - יש עדיין ממונף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P באילו תחומים אנחנו עדיין נמצאים מאחור? פוסטים מאיכות נמוכה 9
L האם יש עדיין סיבה לבחור בסטארטאפ? התפתחות אישית 92
O האם עדיין אפשר לקבל 70% מימון על דירה חליפית נדל"ן 11
S יש סעיף בעבודה שלי לגבי קרן השתלמות והייתי אמור לקבל אותו (כנראה) אבל עדיין לא, מה לעשות? אוף טופיק 2
צ האם עדיין שווה להשקיע באשקלון? נדל"ן 48
tomer111 האם עדיין תקף שאגח הם לא correlated למניות שוק ההון 12
O חוק מס' 1 עדיין רלוונטי? שוק ההון 2
A לא מצליח להבין איך אין עדיין אינפלציה שוק ההון 22
T האם יש טעם עדיין להחזיק באג"ח שוק ההון 4
ת האם עדיין יש בעיות עם IRA? צרכנות פיננסית 10
R האם עדיין יש לי סיכוי עם מתמטיקה? התפתחות אישית 11
tpr שאלה בנוגע לתיק השקעות (עדיין לומד את התחום) שוק ההון 0
C אופציות לעובד בסטראטפ ללא תוכניות אופציות עדיין אוף טופיק 8
ת עדיין על הגדר יומני מסע אישיים 6
1337justme מכירה של קרן נאמנות ישראלית - פעולה עדיין לא בוצעה? שוק ההון 4
I הגשה מקוונת של טופס 1301 לשנת 2018 עדיין סגורה? צרכנות פיננסית 1
B עדיין חדש ומחפש תשובות לשאלות בסיס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
S כבר זמן מה אני חושב להיכנס לבורסה אבל עדיין מחפש דרך להוריד את הסיכון דרך פיזור טוב יותר שוק ההון 42
ח עדיין מחפש את עצמי אוף טופיק 22
amikal אם יותר זול לנהל תיק השקעות בבית השקעות למה אנשים עדיין מנהלים אותו בבנק? שוק ההון 72
מ יש עדיין אג"ח מיועדות בקרן פנסיה? צרכנות פיננסית 22
O למה השקל עדיין מתחזק שוק ההון 122
ח האם ניתן עדיין למצוא את הבלוג 'התמונה הגדולה'? שוק ההון 26
sogi אורדרנט פרו - עדיין קיים ? אוף טופיק 4
breezblock טראמפ מוביל - עדיין לא מוכרת. שוק ההון 59
כ אירלנד בראי הברקזיט- עדיין מקום להשקיע בו את חסכונותיכם? שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה