• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שפת הילידים אינדיאנים עזרה

• פותח הנושא פותח הנושא TWOSIXNINE
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

TWOSIXNINE

משתמש בכיר
דירוג
820
מעוניין למצוא מקורות על שפת הילידים, אינדיאנים, של ארה״ב.
בעיקר מעוניין למצוא את האלפבית המקורי שלהם.

מחיפוש בגוגל וויקיפדיה עולים כל מיני הצעות ומידע אבל התרשמתי שהפטנטים שהם מציגים שם הם לא שפת המקור אלא סוג של פרשנות, ז״א אפ אני מחפש לכתוב מילה מסוימת האותיות הן סוג קידוד מודרני אנגלי/לטיני משהו כזה.

מישהו יכול להכווין אותי למקורות בנושא או יודע למי אני יכול לפנות כדי להשיג את האלפבית המקורי.

אני יודע שלילידים היו מספר ניבים ושפות שנבדלו על פי מיקום גיאוגרפי ותרבות אני בעיקר מתעניין בשפת ההופי Hopi.

לא זוכר ששמעתי אי פעם על שפה כתובה, הדבר היחיד שקרוב לזה הוא קיפו

מחיפוש בגוגל וויקיפדיה עולים כל מיני הצעות ומידע אבל התרשמתי שהפטנטים שהם מציגים שם הם לא שפת המקור אלא סוג של פרשנות, ז״א אפ אני מחפש לכתוב מילה מסוימת האותיות הן סוג קידוד מודרני אנגלי/לטיני משהו כזה.

מישהו יכול להכווין אותי למקורות בנושא או יודע למי אני יכול לפנות כדי להשיג את האלפבית המקורי.

אני יודע שלילידים היו מספר ניבים ושפות שנבדלו על פי מיקום גיאוגרפי ותרבות אני בעיקר מתעניין בשפת ההופי Hopi.
הייתי מנסה לשלוח מייל עם הבקשה לפרופ' שטרנהל היא בטוח תדע להפנות אותך למקורות אם ישנן.

בצפון אמריקה היו שפות מדוברות בלבד לכן אין שפת מקור כתובה.
מיסיונרים למיניהם ברחבי היבשת המציאו כתב או אימצו כתיב באותיות לטיניות.

בצפון אמריקה היו שפות מדוברות בלבד לכן אין שפת מקור כתובה.
מיסיונרים למיניהם ברחבי היבשת המציאו כתב או אימצו כתיב באותיות לטיניות.
ומה לגבי סימנים או סמלים ייחודיים?

ומה לגבי סימנים או סמלים ייחודיים?

ויקיפדיה תעזור לך מאד.
כאמור אין כתב מקורי אלא המצאות מערביות מהמאה ה 17-18-19.

הסימנים לכתיבת שפת אוג'יבווה למשל הומצאו ע"י כומר מתודיסטי בסביבות 1840.
ויש עוד המון שפות והרבה כמרים.

https://www.languagegeek.com/algon/ojibway/anb_syllabarium.html

נושאים דומים

Back
למעלה