• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הפגנות באמת מביאות לשינוי?

• פותח הנושא פותח הנושא Shaz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הדיון הזה נוהל בעמודים הקודמים ונראה לי שהתשובה לא השתנת והיא עדיין חיובית.
המפגינים משפיעים ישירות ובעקיפין על סקטורים שהמחאה שלהם מאד מפריעה לממשלה.
מאד ייתכן שלוין ורוטמן מוכנים להקריב את הביטחון, הכלכלה, הבריאות וכו' בשביל חוקי המהפיכה. אצל ביבי השיקולים שונים כנראה ובדיוק כפי שביטל את פיטורי גלנט בלחץ ההפגנות, כך יקרה גם עם חוקי המהפיכה. השאלה הגדולה היא אם הגבול אליו הוא מוכן להגיע הוא קביל. כרגע נראה שהוא מעדיף את שלמות הקואליציה, אבל ימים יגידו.
ביבי ביטל את פיטורי גלנט בגלל האיום של השבתה של המשק. לא בגלל ההפגנות. זה איום רציני.

לדעתי להפגנות עצמם אין כוח בהקשר הנוכחי , הם יכולות להוות תמיכה לגוף או אקט שיש לו כוח.

ביבי ביטל את פיטורי גלנט בגלל האיום של השבתה של המשק. לא בגלל ההפגנות. זה איום רציני.

לדעתי להפגנות עצמם אין כוח בהקשר הנוכחי , הם יכולות להוות תמיכה לגוף או אקט שיש לו כוח.
זה ויכוח קצת סמנטי כי אני מסכים איתך שרוב הקואליציה בזה למוחים ולערכיהם הליברלים. אבל, אם לולא הפגנות הענק ההסתדרות לא היתה מאיימת בהשבתה, הטייסים היו מתקשים יותר להתארגן להפסקת התנדבות וראשי המשק לא היו קוראים על כל במה שצריך הידברות, אז ההפגנות חשובות מאד ויש להן כוח רב להניע את התהליך שבלעדיהן לא היה קורה, או קורה בעצימות נמוכה בהרבה.

זה ויכוח קצת סמנטי כי אני מסכים איתך שרוב הקואליציה בזה למוחים ולערכיהם הליברלים. אבל, אם לולא הפגנות הענק ההסתדרות לא היתה מאיימת בהשבתה, הטייסים היו מתקשים יותר להתארגן להפסקת התנדבות וראשי המשק לא היו קוראים על כל במה שצריך הידברות, אז ההפגנות חשובות מאד ויש להן כוח רב להניע את התהליך שבלעדיהן לא היה קורה, או קורה בעצימות נמוכה בהרבה.
מיקי זוהר בעצמו אמר שאם יצאו מספיק אנשים לרחובות כך תדע הממשלה שעברו את הגבול.

משמעות: זאת ממשלה מטורללת שצריכה חצי מיליון אנשים שחוסמים את איילון בתור ברומטר שלטוני.

בתור התחלה לא הייתי בכלל מגיע לטקס כזה.
בתור התחלה הייתי מסביר לבן שלי את ההשלכות ומוודא שהוא לא יהיה חלק מטקס כזה.
אתה עושה שינוי מבני שלא מסתמך על מתנדבים
אי אפשר להכריח אנשים להיות קרביים, אלה אולי אם הם חלשים ונגררים.
גיוס מבחירה יש לנו כבר כיום במשטרה ולא ניראה שהפושעים מתרשמים מאיכות הכח.

נערך לאחרונה ב:
אי אפשר להכריח אנשים להיות קרביים, אלה אולי אם הם חלשים ונגררים.
גיוס מבחירה יש לנו כבר כיום במשטרה ולא ניראה שהפושעים מתרשמים מאיכות הכח.
אם רוצים צבא עממי לא יתכן שהופכים חצי מהעם לפראיירים ועוד קוראים להם נפולת של נמושות...

נראה שחוקי המהפיכה יוצאים לדרך
נראה שהמחאה מעט התעייפה.
אכן נראה שחוקי המהפיכה יוצאים לדרך, מהתרשמותי מהשטח לא נראה שהמחאה התעייפה, פעילה ממשיכים לארגן את המחאה ולהפגין ברחובות, יכול להיות שחלק מהאלו שהגיעו באביב כבר פחות מגיעים. רבים ממשיכים להגיע ולתרום במרץ.

אני האחרון שאגן על מכונת הרעל אבל חלק מהתגובות שאתה רואה הם בוטים איראנים שמטרתם להעמיק את הקיטוב ולגרום לכאוס (לא שהממשלה לא עושה את זה בלי קשר):
כמה מחברי הממשלה מגיבים יותר ארסי ומסכסך מבוטים איראנים, את הבוטים האיראניים אפשר להוציא לחלת בנתיים.

ן נראה שחוקי המהפיכה יוצאים לדרך, מהתרשמותי מהשטח לא נראה שהמחאה התעייפה, פעילה ממשיכים לארגן את המחאה ולהפגין ברחובות, יכול להיות שחלק מהאלו שהגיעו באביב כבר פחות מגיעים. רבים ממשיכים להגיע ולתרום במרץ.
בישראל מתרגלים להכל. התרגלנו לטילים פעם בשנה. לערוץ 14 ועכשיו התרגלנו לרוטמן עושה דיקטטורה בועדת חוקה ובחוקי סלאמי. אנחנו בדרך הנכונה לדיקטטורה שגם אליה נתרגל (אנשים יעלמו ונאמר.. אין מה לעשות ככה זה)

בישראל מתרגלים להכל. התרגלנו לטילים פעם בשנה. לערוץ 14 ועכשיו התרגלנו לרוטמן עושה דיקטטורה בועדת חוקה ובחוקי סלאמי. אנחנו בדרך הנכונה לדיקטטורה שגם אליה נתרגל (אנשים יעלמו ונאמר.. אין מה לעשות ככה זה)
סליחה, אבל זו תגובה ה-ז-ו-י-ה.

נניח שזו דיקטטורה. כבר הבנתי שאחד משני דברים; או שמה שלימדו אותי על דמוקרטיה בשיעורי אזרחות בתיכון לא נכון (ולימדו אותי לפי התוכנית של משרד החינוך, וחוץ מהשיעורים גם הייתי סקרן וקראתי את החומר של משרד החינוך), או שהשמאל לא באמת רוצה דמוקרטיה.

אבל להשוות טילים לערוץ תקשורת שלא תואם את ערכיך?
איך אומר גדי טאוב? השמאל בפסיכוזה.

נניח שזו דיקטטורה. כבר הבנתי שאחד משני דברים; או שמה שלימדו אותי על דמוקרטיה בשיעורי אזרחות בתיכון לא נכון (ולימדו אותי לפי התוכנית של משרד החינוך, וחוץ מהשיעורים גם הייתי סקרן וקראתי את החומר של משרד החינוך), או שהשמאל לא באמת רוצה דמוקרטיה.

בהחלט הציבור הליברלי צריך להתנתק מהשפעות משרד החינוך ולקבל זרם חינוכי לפי ערכיו כמו מיעוטים אחרים.
עם השלטון הנוכחי אין שום סיכוי שיכניסו לתוכנית הלימודים השוואה בין המאפיינים הדמוקרטיה של ישראל לאלו של שאר הדמוקרטיות בעולם.

זאת השיטה להקמת דיקטטורה, תמיד להגיב "שמאל" לכל דבר רצוי לציין את המילה שמאל כמה פעמים במשפט,
במקום להראות שהצעדים והמעשים של הממשלה אינם מובילים לדיקטטורה ושחיתות.

לדוגמא עורך דין שנעצר סתם ככה בכניסה לכנס מקצועי כי השוטרים זכרו שהוא הפגין בעבר.

ערוץ שמפיץ בדיוק ושקרים ומתכחש לעובדות ובגללו מפגינים מוכים ומקללים אותם בדרך.
לי זה מזכיר איזה עיתון פופולרי במדינה במרכז אירופה בעבר.

אנחנו בדרך הנכונה לדיקטטורה שגם אליה נתרגל (אנשים יעלמו ונאמר.. אין מה לעשות ככה זה)
אנחנו בדרך לדיקטטורה אבל יקרה מה שקרה בפולין, ארגנטינה טורקיה ועוד - המשכילים והצעירים יעזבו.
לישראל יש כיום שלוש אוניברסיטאות שמדורגות במאיה הראשונה מבין האוניברסיטאות בעולם.
לישראל יש כיום שני בתי חולים שמדורגים במאיה הראשונה מבין בתי החולים בעולם.
לישראל יש הייטק שכבר הספיק ליפול בגיוסי כספים ממקום חמישי בעולם למקום עשירי.
לישראל יש טכנולוגיות צבאיות שמחזקות את הצבא.
לאקדמאים, לרופאים, להייטקיסטים, ליזמים ולרוב האנשים התורמים, להרבה מהאנשים שעכשיו ברחובות, לאנשים האילו, שמאישים את תפקידי המפתח באקדמיה, ברפואה, בהייטק, ובקידום יוזמות מועילות, לאנשים האילו יש ביקוש גם בארצות אחרות. עכשיו הם נלחמים על המדינה. כשהם יתייאשו הם יהיו יותר פתוחים להזדמנויות לקחת את המשפחה ולעזוב. התפקידים שהם ממלאים יאוישו או על ידי מקורבים ופרוטקציונרים במקום אנשי מקצוע או, במקרה הטוב, על ידי האנשים הטובים ביותר שישארו- וכשיש פחות מועמדים טובים הרמה יורדת. יהיו מרצים אחרים - אבל האוניברסיטאות יהיו ברמה נמוכה. יהיו רופאים אחרים - אבל רמת הרפואה תרד. יהיו יוזמות הייטק - אבל ספק אם הקטר ימשוך, ויהיו פיתוחים צבאיים, אבל פחות משמעותיים.

נערך לאחרונה ב:

תודה על התגובה שלך היא רק מחזקת את טענותיי.

איך אומר גדי טאוב - הפאשיסט החבר של אורבן..
וערוץ 14 - להזכירך מה נאמר שם לא מזמן? אז בבקשה. בערוץ 14 אמרו שהשמאל עזר לנאצים ושהיו רכבות לאושויץ שרשום עליהם מפאי.

אז כן. ערוץ 14 הוא תעמולה פאשיסטית וגם אליה התרגלנו לצערי במקום להקיא אותה חזרה למיץ של הזבל ממנו הגיע.

וערוץ 14 - להזכירך מה נאמר שם לא מזמן? אז בבקשה. בערוץ 14 אמרו שהשמאל עזר לנאצים ושהיו רכבות לאושויץ שרשום עליהם מפאי.
מה זאת אומרת "ערוץ 14 אמרו"? ערוץ 14 ראיינו את הרב אמנון יצחק שאמר את זה. במקביל, בערוצים 12-13 מראיינים תכופות טרוריסטים או סתם אנשי שמאל שחוזרים על שקרים שונים. אתה מתנגד לחופש הביטוי?

אנחנו בדרך לדיקטטורה אבל יקרה מה שקרה בפולין, ארגנטינה טורקיה ועוד - המשכילים והצעירים יעזבו.
אין כל כך לאן לעזוב. מבחינת איכות חיים, ישראל מעולם לא הייתה בפער נמוך יותר מול מדינות המערב. אני זוכר את הסיפורים (הדי נכונים) על אמריקה כשאני התשחררתי מהצבא, על איך אפשר לחיות שם בקלות. כשאני מגיע לארצות הברית היום, אני נידהם מלראות איך המציאות הזאת השתנתה, ארצות הברית שונה ממה שהייתה לפני 2-3 עשורים, אנשים שם ממש נאבקים. אני אפילו לא מדבר על אירופה, יבשת שמתדרדרת משנה לשנה.

אין גם קשר בין ישראל למדינות שציינת, מדובר במדינות שחוות עשורים או אפילו מאה (ארגנטינה) של דעיכה כלכלית וחברתית.

מה זאת אומרת "ערוץ 14 אמרו"? ערוץ 14 ראיינו את הרב אמנון יצחק שאמר את זה. במקביל, בערוצים 12-13 מראיינים תכופות טרוריסטים או סתם אנשי שמאל שחוזרים על שקרים שונים. אתה מתנגד לחופש הביטוי?
ערוץ 14 או ריקלין בשום רגע לא התנצלו על ההתבאטות או טרחו לציין שהאימרות הללו לא משקפות את הדעות של ערוץ 14. אז כן. ערוץ 14 אמרו את זה.
להזכיר לך את כל ההתבטאויות ההומופוביות של ריקלין? וההשתלכויות ב״סמולנים״? ואינסוף פייק?
זה ערוץ *לא עיתונאי* שמשקף דעות ימניות קיצוניות גזעניות

אין גם קשר בין ישראל למדינות שציינת, מדובר במדינות שחוות עשורים או אפילו מאה (ארגנטינה) של דעיכה כלכלית וחברתית.
זה נכון ארגנטינה זאת דוגמא לא טובה.
הדוגמא הכן טובה זה אירן. לשם אנחנו הולכים.

ערוץ 14 או ריקלין בשום רגע לא התנצלו על ההתבאטות או טרחו לציין שהאימרות הללו לא משקפות את הדעות של ערוץ 14. אז כן. ערוץ 14 אמרו את זה.
להזכיר לך את כל ההתבטאויות ההומופוביות של ריקלין? וההשתלכויות ב״סמולנים״? ואינסוף פייק?
זה ערוץ *לא עיתונאי* שמשקף דעות ימניות קיצוניות גזעניות
ושכחת את הריקוד על הדם כשנהרגו החייל והחיילת בדרום, כשבערוץ 14 דיווחו על "טעם לפגם" ו"אג'נדות שמאל מטורפות" על כך שההרוגים שמרו יחד בעמדה.
פשוט ערוץ של טינופת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
השאלה אם האמירות האלו כלולות בחופש הביטוי כנראה תיבחן בקרוב בבית המשפט.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א כמה כסף באמת להשאיר בתיק ההשקעות כמזומן? שוק ההון 9
א עד כמה השקעות באמת ״תורמות״ לנו? שוק ההון 48
A האם באמת כדאי להשקיע במדדים? שוק ההון 15
א מה באמת הדמי ניהול שמוצעים ללקוח התמים שוק ההון 16
א כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 87
ת האם הקמפוס החדש של אוניברסיטת חיפה באמת כמו שמתארים אותו? "חדשני והייטקי" התפתחות אישית 14
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
I האם מחירי הדירות באמת בירידה מה 9.22? נדל"ן 572
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
M עד כמה יש באמת ביקוש ל- 2-3 חד' בשכונות שלא ידועות כמוקד שכירויות לצעירים? נדל"ן 3
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
C האם החלפה בין קרן פיזית לסינטתית שווה באמת מיליון שקל? שוק ההון 10
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
משה גל האם 'וואן זירו' נותנים באמת הלוואות ב-5% ריבית? צרכנות פיננסית 9
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
I איך הבנקים באמת עובדים? והאם הם באמת מרוויחים מהעלאת הריבית? שוק ההון 6
A האם יש באמת עליות של 7% בממוצע במדדי המניות: שוק ההון 49
A האם באמת השוק מתמחר את המניות שבו בצורה הנכונה? שוק ההון 3
arvin האם באמת כדאי להכניס כספים חדשים למניות (מדדים) גם עכשיו כשהכל סוער? שוק ההון 1843
Tsachi01 מסתבר שהעולם לא באמת נגדנו אוף טופיק 35
L רכב פרטי, האם זה באמת שווה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 73
A מזגנים עיליים לבית - האם באמת תדיראן הכי אמין? אוף טופיק 29
L באמת יש התאוששות כלכלית? לפעמים נדמה שלא פוסטים מאיכות נמוכה 8
מ האם באמת יותר ריווחי השקעה במדדים לטווח ארוך מאשר מניות דיבידנד? שוק ההון 30
T יש באמת הבדל בין החברות שמציעות חשבונות מסחר ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
י האם באמת יש 100% סיכון בשוק ההון? שוק ההון 6
א מעבר להייטק- מה באמת קורה שם התפתחות אישית 49
Y האם כדאי להשקיע בקרן ברירת מחדל ? האם באמת זולה ? צרכנות פיננסית 5
מ כמה מזומן באמת צריך בעובר ושב שוק ההון 14
Y האם זה באמת זמן טוב להכנס לשוק? שוק ההון 27
ג מה באמת המצב הכלכלי? כזה קשה? אוף טופיק 98
N הריבית על המינוף ב-IB באמת נמוכה או.. שוק ההון 2
א האם באמת אירועי העבר לא מנבאים את העתיד שוק ההון 16
MJJF איזון תיק (rebalancing) ומס רווח הון - באמת כדאי? שוק ההון 4
R האם באמת אפשר להשוות את משבר הקורונה למשברים קודמים? שוק ההון 41
שניפ האם דירה באמת לא יכולה להחליף פנסיה? שוק ההון 14
unrealx האם זמן אכלוס רחוק הוא באמת כלכלי? נדל"ן 3
S יש סיבה באמת לפחד מעליית ריבית? למשקיע טווח ארוך במדדים? שוק ההון 2
L האם באמת יש תקופת המתנה/אכשרה בשדרוג ממכבי כסף לזהב? צרכנות פיננסית 11
T פרקליטו של השטן (או של מנהל הקרן) - האם ביצועי עבר הם באמת לא רלוונטיים? שוק ההון 98
Myrath האם באמת לדעתכם סטרס מוביל לנזק בריאותי ממשי ארוך טווח? אוף טופיק 49
A כפל תואר מכונות מתמטיקה.. האם באמת כדאי? התפתחות אישית 5

נושאים דומים

Back
למעלה