• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גזירות בתקציב 2025 - הדיון הפוליטי

מצב
הנושא נעול.
כדאי לקרוא לאט ... המכשיר עדיין יתן לך 6 שנים של דחיית מס אם תפקיד לקה״ש לעומת מיסוי בשוטף של שכרך. עדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה.
אם תפקיד את הכסף לחשבון ההשקעות שלך ותקנה שם VT שתמכור רק עוד 50 שנה אז יש לך דחיית מס של 50 שנה במקום 6.
כלומר קה"ש מקדים לך את ארוע המס מ50 שנה ל6 שנים.
כאשר מדובר בכספים שיושבים במוסדיים ישראלים, בהחלט, אבל ברגע שהטבת המס תיעלם והכספים ישבו בחו״ל זה לא יקרה.
שוב, לא נכון.
אין שום משמעות למיקום הכספים. כתושב ישראל אתה חייב מס למדינת ישראל על כל הכנסה שלך בעולם.
ראשית, כפי שציינת ובצדק אנשים יניחו את הכסף בסנופי או בנאסד״ק ולא יזהו למכור וכל עוד אין מכירה אתה מקבל דחיית מס בדיוק כמו בפנסיות היום.
ואו, כלכך הרבה דברים לא נכונים במשפט אחד שאני לא יודע מאיפה להתחיל.
א. בפנסיה אין שום דחיית מס.
ב. מס היציאה הוא עד רגע ניתוק התשובות. זאת הנקודה שבה קורה אירוע המס, בלי קשר לשאלה מתי אתה מוכר.
כרגע נותנים לך הטבה שאת הכסף עצמו תוכל לשלם מאוחר יותר (כשתמכור), אבל אין שום חובה שהמצב הזה ישאר. ובכל מקרה, גם אם קיבלת דחייה עדיין זה כסף שאתה חייב למדינת ישראל.
לגבי הכסף שהוא ״שלה באופן חוקי״ - זה בלבול ביצים. ראשית, תטרח לקרוא את אמנות המס של ישראל ואת מה חושבים אנשים בתחום המיסים לפני שאתה רושם שטויות.
שוב אתה חוזר על שטויות (אני אוהב אנשים שאומרים "זה בלבול ביצים" ומייד אח''כ מתחילים לבלבל בביצים).
אין שום קשר בין אמנת מס לבין מס יציאה.
זכות מיסוי על רווחי הון באמנות קיימת בדר״כ רק למדינת תושבות המס,
כל הכבוד, הצלחת לרשום משפט אחד נכון.
ולכן אם מישהו עובר לחו״ל למדינה שהיא מדינת אמנה - בהצלחה למדינת ישראל למסות את החלק הזה
נראה לי שלא הבנת מה זה מס יציאה.
אני מדבר על המס שאתה חייב לישראל על רווח ההון שקרה בתקופה שהיית תושב ישראל (אותה תקופה שבה אתה בעצמך אמרת שזכות המיסוי היא לישראל).
היא לא תדע בכלל שהיה מימוש
אם היא באמת חוששת מזה היא יכולה פשוט לגבות את המס ברגע ניתוק התושבות ולא לתת לך את ההטבה של דחיית התשלום.
והמדינה בה גר הישראלי לשעבר תתנגד למיסוי כי היא תצטרך להעניק זיכוי.
למה? זיכוי על מה בדיוק?
זה מס על כספים שהמדינה החדשה גם ככה לא יכולה לגבות עליהם מס.
כמו שאמרת בעצמך - המס הזה מגיע למדינת ישראל כי היא הייתה מדינת התושבות ברגע שנוצר הרווח הזה.

אולי לפני שנסגור תקציבים ונחנוק כלכלית ונריב ונכפיש ונסית ונכליל ונעדיף ערבים על פני חרדים
נסגור את מה שכולנו מסכימים שמיותר ונחסוך לקופת המדינה 800 מיליון שקל השנה
כאן 11 ?
אני לא יודע כמה עולה תקציב של החזקת משרד במקום אגף קטן במשרד אחר
אבל מאמין שסגירה של משרדי המסורת ההתיישבות התפוצות שיתופ אזורי וכו גם יהיה בקונצזוס של רוב הציבור
את חלקם אפשר לרוקן מסל המחזור וחלק יכולים לעובר למשרד אחר
ואחרי שנחסוך 5 מיליארד נחזור לריב על דברים שלא ייפתרו ב 100 שנים הבאות אם בגלל חוסר רצון של צד זה אם בגלל חוסר יכולת של הצד השני
אני חרדי אם זה רלוונטי

אולי לפני שנסגור תקציבים ונחנוק כלכלית ונריב ונכפיש ונסית ונכליל ונעדיף ערבים על פני חרדים
נסגור את מה שכולנו מסכימים שמיותר ונחסוך לקופת המדינה 800 מיליון שקל השנה
כאן 11 ?
אני לא יודע כמה עולה תקציב של החזקת משרד במקום אגף קטן במשרד אחר
אבל מאמין שסגירה של משרדי המסורת ההתיישבות התפוצות שיתופ אזורי וכו גם יהיה בקונצזוס של רוב הציבור
את חלקם אפשר לרוקן מסל המחזור וחלק יכולים לעובר למשרד אחר
ואחרי שנחסוך 5 מיליארד נחזור לריב על דברים שלא ייפתרו ב 100 שנים הבאות אם בגלל חוסר רצון של צד זה אם בגלל חוסר יכולת של הצד השני
אני חרדי אם זה רלוונטי
לא יודע למה אתה חושב ש"כולנו מסכימים שמיותר", אבל לי נראה שאתה פשוט מביע פה עמדה פוליטית בלי באמת קשר לדיון- די ברור שאין כאן מספיק "חיסכון" כדי שיהיה רלוונטי.

לא יודע למה אתה חושב ש"כולנו מסכימים שמיותר", אבל לי נראה שאתה פשוט מביע פה עמדה פוליטית בלי באמת קשר לדיון- די ברור שאין כאן מספיק "חיסכון" כדי שיהיה רלוונטי.
עד עכשיו היה פה מאד "נקי פוליטית"

ממה שפורסם בגלובס, בהגדלה מדברת רק על רכיבים הוניים ולא על הכנסה מיגיעה אישית.
מאד רלוונטי לגולשי וקוראי הבלוג הזה. לפי הבנתי, מספיק שתמכור דירה אחת בשנה ובום תשלם גם מס יסף בנוסף למס שבח.

מישהו פה יכול לחדד בערך את ההבדלים שיש עכשיו לבין שיא הקורונה
אני יודע שבשיא הקורונה המדינה הייתה בגרעון גבוה
ונראה לי שעכשיו היא עקפה את הגרעון הזה

אבל בסוף אז לא דיברו על גזירות דרמטיות כמו עכשיו

מה השתנה?
נטצרך להגדיל את התקציב הביטחוני כדי לכסות על הוצאות המלחמה, ציוד מחדש, רכישות וכו'.
זה לא ברמה של מלחמת יום כיפור, אבל הגירעון יצטרך להיות מכוסה ע"י מיסים גבוהים או קיצוצים נרחבים בשירותים הממשלתיים.

יש פגיעה בדירוג האשראי שיקח שנים לתקן, כמו גם פגיעה במוסדות הדמוקרטיים מה שמרתיע משקיעים.
זה יכול להגיע בנוסף להאטה גלובלית במשק, מה שיכניס את ישראל למיתון חריף מאוד.

בקיצור, צפה לעשור מורכב.

אפשר כמדומני לפרוס את מס השבח על פני מספר שנים, לא?
זה הרכיב שאי אפשר לפרוס, את הרווח עצמו ניתן לפרוס (מלבד מחישוב מס יסף). עוזר בעיקר לאנשים שיש להם נקודות זיכוי לא מנוצלות.

זה הרכיב שאי אפשר לפרוס, את הרווח עצמו ניתן לפרוס (מלבד מחישוב מס יסף). עוזר בעיקר לאנשים שיש להם נקודות זיכוי לא מנוצלות.
ויש גם מחיר מכירה מינימלי שרק מעליו יחול מס שבח.

הם 20% מהמדינה, יש להם פטור משירות לאומי ושירות בצה”ל, מקבלים את כל הזכויות שכל אזרח יהודי מקבל + קרקעות כמעט חינם בנגב ובגליל + העדפה מתקנת באוניברסיטות ומקומות העבודה”.
להם נותנים בלי בעיה לערוך אירועים רשמיים בהפרדה מלאה/להפעיל בריכות בהפרדה
אפילו בתל אביב הנארה נותנים להם לערוך אירועים בפומבי בהפרדה......
ממליץ לך לבקר בזמנך הפנוי בכפר הערבי הקרוב לביתך, ולעדכן אם תוכל לשרוד יום אחד בתנאים בהם רוב ערביי ישראל גרים.
רמז: עוני, צפיפות שמזכירה לי את הפבלות בברזיל, 0 תשתיות ,חינוך ברמה ירודה, אלימות חוגגת כולל ירי חי כמעט כל לילה.
בנוסף לכל, מהיכרות קרובה עם חברים ערבים, מחירי הנדל״ן ממש אבל ממש לא זולים, כפרים שלמים עם עתודת קרקע לבניה שלא השתנתה כבר 20 שנה, מחירים למטר לקרקע לבניה שלא מביישים קרקעות במרכז הארץ, אין לך במה לקנא בהם

עוני, צפיפות שמזכירה לי את הפבלות בברזיל, 0 תשתיות ,חינוך ברמה ירודה, אלימות חוגגת כולל ירי חי כמעט כל לילה.
פבלות? לא בכפרים שאני מכירה, גם בגליל העליון וגם באזור העמק.
יש כפרים שבהם האזור הוותיק (הקסבה) באמת צפוף ויש כפרים מאד עניים (כמו ג'אסר אל זרקא ואולי בדווים בדרום), אבל זה לא הכלל.
מצד שני באמת אין מדרכות, פארקים, גינות משחקים, ג'ימבורי ועצים במרחב הציבורי. קשור גם לבעיית תכניות המתאר שאין וגם אולי לתיעדופים אחרים שלהם.
לגבי האלימות, זה נורא! בכפרים ליד נצרת זה ממש יומיומי ואנחנו כבר לא מתקרבים לשם. בכפרי הנוצרים, הצ'רקסים והדרוזים זה ממש זניח.
אין לך במה לקנא בהם
מסכימה, בעיקר מבחינת חוסר הביטחון האישי של הרוב הנורמטיבי שם, והתחושה שאף אחד לא שומר עליהם.

בדיוק הפוך.
ההטבה המעניינת היחידה זה הטבת המס בהפקדה.
הטבת מס רווחי הון די חסרת משמעות ולטווח ארוך תשלם יותר גמי ניהול מאשר המס שתחסוך.

בעצם הם עושים פה טובה לאנשים.
אותי מעניין אם נתחיל לראות מגמה של עליית דמי הניהול במצב שהרבה יתחילו לפדות את הקופות שלהם.
הגופים המנהלים יצטרכו לחפות על אובדן ההכנסות באיזשהו אופן.

אותי מעניין אם נתחיל לראות מגמה של עליית דמי הניהול במצב שהרבה יתחילו לפדות את הקופות שלהם.
הגופים המנהלים יצטרכו לחפות על אובדן ההכנסות באיזשהו אופן.
מעניין אם יש נתונים רלוונטיים על המצב היום.
ההשערה שלי, ללא כל ביסוס אמפירי, היא שאלו שלא פודים את קהש בהזדמנות הראשונה, הם אלו שמשלמים פחות דמי ניהול באחוזים מהצבירה.

אתה מדבר על דירה יחידה. דיברו פה בכללי על שבח.
התכוונתי שיש מחיר מכירה מינימלי לדירה שרק מעליו יש מס יסף, לא התכוונתי לשבח עצמו (שתלוי בפטורים אחרים).

בגין דירה ששוויה במכירה עולה על 4.5 מיליון ₪ ישולם מס שבח נוסף (מס יסף)
https://www.kolzchut.org.il/he/חישוב_מס_שבח

אני חושב שזה עלה בחצי מילה בשרשור, אבל מעניין אותי יותר לשמוע:
כיום יש פטור מס עד סכום מסוים משכ"ד.
למה לא לבטל זאת למי שזה דירה שניה שלו (כלומר מי ששוכר ומשכיר, ניחא, אבל מי שזה תוספת הכנסה, למה)?
מה השיקולים בעד ונגד?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני חושב שזה עלה בחצי מילה בשרשור, אבל מעניין אותי יותר לשמוע:
כיום יש פטור מס עד סכום מסוים משכ"ד.
למה לא לבטל זאת למי שזה דירה שניה שלו (כלומר מי ששוכר ומשכיר, ניחא, אבל מי שזה תוספת הכנסה, למה)?
מה השיקולים בעד ונגד?
זה יעלה את מחירי השכירות

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י גזירות תקציב 2025 מיסים 381
D איך מתייחסים למשכנתא בתקציב המשפחתי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
O הקלת מיסוי לא צפויה בתקציב 2025 - השכר הממוצע במשק מיסים 2
unrealx דירה ראשונה בתקציב גדול נדל"ן 15
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
M רכישת דירה בתקציב נמוך נדל"ן 5
Kintsukuroi סעיף מוצרי קוסמטיקה לפנים בתקציב החודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
מ 1320 מקוון 2025 מיסים 4
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב חופשות בחו"ל 2025 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 227
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
S טופס 101 לשנת מס 2025 - ילד נכה מיסים 3
י פטור ממס על רווחי הון השתלמות 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D תיק ל 2025, מה חושבים? שוק ההון 15
Y תחזית 2025 פוסטים מאיכות נמוכה 2
ח כמה יעלה לנו תקציב 2025? צרכנות פיננסית 0
S מה קורה במיסים ל-2025 לפני אישור תקציב 2025 מיסים 6
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
ח הקפאת מדרגות מס הכנסה 2025 מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה