אם תפקיד את הכסף לחשבון ההשקעות שלך ותקנה שם VT שתמכור רק עוד 50 שנה אז יש לך דחיית מס של 50 שנה במקום 6.כדאי לקרוא לאט ... המכשיר עדיין יתן לך 6 שנים של דחיית מס אם תפקיד לקה״ש לעומת מיסוי בשוטף של שכרך. עדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה.
כלומר קה"ש מקדים לך את ארוע המס מ50 שנה ל6 שנים.
שוב, לא נכון.כאשר מדובר בכספים שיושבים במוסדיים ישראלים, בהחלט, אבל ברגע שהטבת המס תיעלם והכספים ישבו בחו״ל זה לא יקרה.
אין שום משמעות למיקום הכספים. כתושב ישראל אתה חייב מס למדינת ישראל על כל הכנסה שלך בעולם.
ואו, כלכך הרבה דברים לא נכונים במשפט אחד שאני לא יודע מאיפה להתחיל.ראשית, כפי שציינת ובצדק אנשים יניחו את הכסף בסנופי או בנאסד״ק ולא יזהו למכור וכל עוד אין מכירה אתה מקבל דחיית מס בדיוק כמו בפנסיות היום.
א. בפנסיה אין שום דחיית מס.
ב. מס היציאה הוא עד רגע ניתוק התשובות. זאת הנקודה שבה קורה אירוע המס, בלי קשר לשאלה מתי אתה מוכר.
כרגע נותנים לך הטבה שאת הכסף עצמו תוכל לשלם מאוחר יותר (כשתמכור), אבל אין שום חובה שהמצב הזה ישאר. ובכל מקרה, גם אם קיבלת דחייה עדיין זה כסף שאתה חייב למדינת ישראל.
שוב אתה חוזר על שטויות (אני אוהב אנשים שאומרים "זה בלבול ביצים" ומייד אח''כ מתחילים לבלבל בביצים).לגבי הכסף שהוא ״שלה באופן חוקי״ - זה בלבול ביצים. ראשית, תטרח לקרוא את אמנות המס של ישראל ואת מה חושבים אנשים בתחום המיסים לפני שאתה רושם שטויות.
אין שום קשר בין אמנת מס לבין מס יציאה.
כל הכבוד, הצלחת לרשום משפט אחד נכון.זכות מיסוי על רווחי הון באמנות קיימת בדר״כ רק למדינת תושבות המס,
נראה לי שלא הבנת מה זה מס יציאה.ולכן אם מישהו עובר לחו״ל למדינה שהיא מדינת אמנה - בהצלחה למדינת ישראל למסות את החלק הזה
אני מדבר על המס שאתה חייב לישראל על רווח ההון שקרה בתקופה שהיית תושב ישראל (אותה תקופה שבה אתה בעצמך אמרת שזכות המיסוי היא לישראל).
אם היא באמת חוששת מזה היא יכולה פשוט לגבות את המס ברגע ניתוק התושבות ולא לתת לך את ההטבה של דחיית התשלום.היא לא תדע בכלל שהיה מימוש
למה? זיכוי על מה בדיוק?והמדינה בה גר הישראלי לשעבר תתנגד למיסוי כי היא תצטרך להעניק זיכוי.
זה מס על כספים שהמדינה החדשה גם ככה לא יכולה לגבות עליהם מס.
כמו שאמרת בעצמך - המס הזה מגיע למדינת ישראל כי היא הייתה מדינת התושבות ברגע שנוצר הרווח הזה.