• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גזירות תקציב 2025

• פותח הנושא פותח הנושא ירח אפל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ירח אפל

משתמש בכיר
דירוג
4,836
כמו ש @האזרח הקטן ציין בדיון אחר, פורסמה באתר התזכירים, התכנית הכלכלית לשנת 2025.

הדבר הראשון שבלט לי לעין ואני חושב שהציבור לא יעמוד בו, זה מינימום ביטוח לאומי.
היום מי שלא עובד ולא עצמאי משלם 204₪ ביטוח לאומי.
עכשיו רוצים להעללות את זה ב־10%, כלומר 224₪.
אבל החלק הבעייתי, גם להחיל את המינימום על אלה שכן עובדים, מה שאומר שכל מי שעובד עד שכר של 6,400₪ ישלם אותו סכום של 224₪.
הדבר כמובן יפגע גם בכל משתכרי שכר המינימום.

מוזמנים לעבור ולציין פה, וגם באתר התזכירים, דברים שנראים לכם לא תקינים בתכנית.

מקווה שאת הדיון הזה לא יספימו, כמו שעשו לדיון קודם בנושאי התקציב.

פגיעות משמעותיות נוספות:
- פגיעה בניכוי בהפרשה לפנסיה.
- ביטול הפטור ממס רווח הון בקרן השתלמות ממועד ההנזלה.
- הקפאת מדדים לצורך מדרגות מס הכנסה, מס רכישה ופטור משכר דירה.

• עצוב
Reactions: Roi
את הפטור ממס על השכרת דירת מגורים, רוצים להקפיא באופן קבוע.
זה יקטין את ההתלבטות של הרבה משכירים אם להעלות את שכר הדירה מעבר לתקרת הפטור.

הם הולכים לעצור את הגידול במדרגה האחרונה של הפטור על קיצבאות מ- 52% ל- 67% שתוכננה ל-2025. ה"הגיון" שמצויין שם הוא שסף המס (כולל נקודות זיכוי) לחודש לגימלאי\ת אמור היה לעלות ל- 11765\12970 ש"ח (לא הכנסתי את קצבת ביטוח לאומי שהם מכניסים) שלטענתם מהווה הנחת מס רגרסיבית ל"עשירים". ממש לא נראה לי. מה דעתכם? האם סעיף זה ימומש או יזכה להתנגדות תקיפה של ההסתדרות? בכל מקרה נראה שלא יצליחו להעביר את חוק ההסדרים עד 1.1.25 ואז מה יקרה - האם החוק הקיים יהיה בתוקף והמדרגה תעלה זמנית עד שיעבירו את התקציב, או שיחוקקו איזה הוראת שעה שתעצור את זה?

נערך לאחרונה ב:
אבל החלק הבעייתי, גם להחיל את המינימום על אלה שכן עובדים, מה שאומר שכל מי שעובד עד שכר של 6,400₪ ישלם אותו סכום של 224₪.
לי זה נראה כמו תיקון עיוות היסטורי.
למה שמישהו שלא עובד ישלם יותר ממי שכן עובד?
אתה יודע כמה אנשים שלא עובדים הולכים סתם לעבוד כמה שעות בחודש כדי להיחשב "עובדים" ולשלם מס מינימלי לביטוח לאומי?
את הפטור ממס על השכרת דירת מגורים, רוצים להקפיא באופן קבוע.
עוד עיוות היסטורי.
חבל שלא מבטלים לחלוטין.

מה דעתכם? האם סעיף זה ימומש או יזכה להתנגדות תקיפה של ההסתדרות?
לא חושב שדווקא על זה ההסתדרות תהפוך שולחן. זה שימור של מצב קיים ולא הגדלה של מס שלא נגבה עד כה, וגם משפיע על מעט אנשים כיום.
בכל מקרה נרא השלא יצליחו להעביר את חוק ההסדרים עד 2025 ואז מה יקרה ב 1.1.25 - האם החוק הקיים יהיה בתוקף והמדרגה תעלה עד שיעבירו את התקציב, או שיחוקקו איזה הוראת שעה שתעצור את זה?
היו דיבורים על כך שבמידת הצורך יקדמו חלק מהחוקים בחקיקה נפרדת (כל מה שקשור להקפאת הצמודות) כדי להספיק לאשר אותם במועד. יתכן שגם את העניין הזה יקדמו בנפרד.

לא התעמקתי בכל סעיף וסעיף, אבל מה שצורם לי מאוד זה שני דברים:
1. ביטול ההצמדה למדד של מדרגות מס הכנסה, זה טירוף. ב3 שנים האלו האינפלציה יכולה להיות מטורפת זה יכול להסתכם ביותר מאלף שקלים פחות בנטו.
2. אם יקטינו את ההטבה על הפרשה לפנסיה, אני חושב שהרבה שכירים ידברו עם המעסיקים שלהם על הקטנת ההפרשה וקבלה בנטו(אולי זה דווקא דבר טוב), אחרת הם יראו מאות/אלפים פחות בשכר.

בסוף שוב העובדים ומי שתורם הוא זה שמשלם את המחיר, כמו תמיד.

את הפטור ממס על השכרת דירת מגורים, רוצים להקפיא באופן קבוע
בזה דווקא אני רואה היגיון (ולא מהיום).
אם יש הסכמה שיש "משבר דיור", קרי רוצים לאפשר ליותר משפחות חסרות דירה יכולת לקנות, זה צעד שכול להוביל להגברת ההיצע ולהורדת (או לכל הפחות הקפאת) מחירים.
כמובן צריך למצוא את איזון שלא לפגוע יוצא מדי במי שהשקיע. אולי למי שכבר קנה תהיה העלאה של המס במדרגות על פני מספר שנים.

מוזמנים לעבור ולציין פה..., דברים שנראים לכם לא תקינים בתכנית
מה פירוש "לא תקינים"?
כרגע יש מצב חירום במדינה. ועצם זה שאנחנו מוצאים סכומים כאלו מטורפים והמדינה ממשיכה פחות או יותר כרגיל מעיד על חוסן כלכלי בלתי רגיל. הגיוני שצריך למצוא מקורות תקציביים.
כדי להגיד על תקנה שהיא "לא תקינה" צריך להסביר למה היא פגיעה גדולה מדי (לדוגמא המינימום על הביטוח לאומי כמו שהבאת) או למה היא לא תביא לתוצאה הרצויה.

כמובן לא סותר את זה שאני חושב שאפשר לקצץ במקביל או במקום, ממקומות אחרים (ככה חושבים כנראה כולם, רק חולקים לגבי המקום לקיצוץ...)

2. אם יקטינו את ההטבה על הפרשה לפנסיה, אני חושב שהרבה שכירים ידברו עם המעסיקים שלהם על הקטנת ההפרשה וקבלה בנטו(אולי זה דווקא דבר טוב), אחרת הם יראו מאות/אלפים פחות בשכר.
נראה לי שזה חלק מהרעיון.
הגדלת הנטו גם תגדיל את הצריכה, שעליה כמובן יהיה מיסוי נוסף.

ובקשר לחסכון פנסיוני, כבר מובן אחרי לפחות עשור שנות ניסיון, שגם הפרשה על שכר של פי 2 מהשכר הממוצע, תביא את האזרח לרמת פנסיה סבירה.

בזה דווקא אני רואה היגיון (ולא מהיום).
אם יש הסכמה שיש "משבר דיור", קרי רוצים לאפשר ליותר משפחות חסרות דירה יכולת לקנות, זה צעד שכול להוביל להגברת ההיצע ולהורדת (או לכל הפחות הקפאת) מחירים.
כמובן צריך למצוא את איזון שלא לפגוע יוצא מדי במי שהשקיע. אולי למי שכבר קנה תהיה העלאה של המס במדרגות על פני מספר שנים.

מה פירוש "לא תקינים"?
כרגע יש מצב חירום במדינה. ועצם זה שאנחנו מוצאים סכומים כאלו מטורפים והמדינה ממשיכה פחות או יותר כרגיל מעיד על חוסן כלכלי בלתי רגיל. הגיוני שצריך למצוא מקורות תקציביים.
כדי להגיד על תקנה שהיא "לא תקינה" צריך להסביר למה היא פגיעה גדולה מדי (לדוגמא המינימום על הביטוח לאומי כמו שהבאת) או למה היא לא תביא לתוצאה הרצויה.

כמובן לא סותר את זה שאני חושב שאפשר לקצץ במקביל או במקום, ממקומות אחרים (ככה חושבים כנראה כולם, רק חולקים לגבי המקום לקיצוץ...)
מצב חירום, אז צריך לטפל בשורש הבעיה ולא לעשוק עוד ועוד את מי שעובד .

נראה לי שזה חלק מהרעיון.
הגדלת הנטו גם תגדיל את הצריכה, שעליה כמובן יהיה מיסוי נוסף.

ובקשר לחסכון פנסיוני, כבר מובן אחרי לפחות עשור שנות ניסיון, שגם הפרשה על שכר של פי 2 מהשכר הממוצע, תביא את האזרח לרמת פנסיה סבירה.
אז זה יצריך מהמעסיקים להתעסק בזה, כי עד עכשיו מעסיקים לא ששים לטפל בבעיה. מאמין שאם זה יעבור הרבה אנשים יבקשו מהמעסיק לעשות קיטומים.

אני רואה גזירה נוספת, שהיא בעצם השוואת תנאים.
עובדים ששייכים לפנסיה תקציבית, יעלו את ההפרשה שלהם מ־2% ל־7%.

היכן ניתן לראות את התקציב לפי שנים ולאן הוא מחולק?

אני רואה גזירה נוספת, שהיא בעצם השוואת תנאים.
עובדים ששייכים לפנסיה תקציבית, יעלו את ההפרשה שלהם מ־2% ל־7%.
לקרוא לזה השוואת תנאים זה קצת מוזר (המעסיק הרי לא יגדיל במקביל את ההפרשה שלו...).. בפועל זו בערך הקטנת השכר הנוכחי ב-5% מבלי לפגוע בשכר הקובע לפנסיה
הדרך הנכונה לבחון את השכר היא להסתכל על ה- Total Compensation, שבמקרה של עובדים עם פנסיה תקציבית מדובר בעלות השכר + עלות הפנסיה העתידית.

מישהו יודע מה קורה עם סגירת משרדים מיותרים, קיצוץ קצבאות בטלה או שהבושה אבדה לחלוטין?

כמו ש @האזרח הקטן ציין בדיון אחר, פורסמה באתר התזכירים, התכנית הכלכלית לשנת 2025.

הדבר כמובן יפגע גם בכל משתכרי שכר המינימום.

מוזמנים לעבור ולציין פה, וגם באתר התזכירים, דברים שנראים לכם לא תקינים בתכנית.

מקווה שאת הדיון הזה לא יספימו, כמו שעשו לדיון קודם בנושאי התקציב.
מעולה!

כסטודנט, דאגתי לעבוד לפחות שעה בכל חודש כדי להימנע מהתשלום הזה. היו אפילו חברות שתמורת סכום נמוך, היו מספקות תלוש עבור עבודה של שעה אחת (אם אני זוכר נכון זה היה משהו שאפשר היה לעשות מרחוק כמו תרגום מסמך), כך שהתשלום שהן מקבלות גבוה במעט מהתמורה שהן משלמות בתלוש.

זו פרצה שאני מופתע בכלל שקיימת עדיין וטוב שסוגרים אותה.

גם שאר הסעיפים מתבקשים והגיוניים בסך הכל. אני אישית הולך לשלם הרבה מאוד בגלל הקפאת עדכון מדרגות המס, אבל צריך לקחת את הכסף ממקור כלשהו, לא?

כמובן שהיה עדיף אילו היו ממתנים את הגזירות באמצעות הקטנת ההוצאה הציבורית, אבל נראה ששלמות הקואליציה הנוכחית ושימור תשלומי השחיתות חשובים יותר מטובת הציבור הרחב.

נערך לאחרונה ב:
לקרוא לזה השוואת תנאים זה קצת מוזר (המעסיק הרי לא יגדיל במקביל את ההפרשה שלו...).. בפועל זו בערך הקטנת השכר הנוכחי ב-5% מבלי לפגוע בשכר הקובע לפנסיה
הדרך הנכונה לבחון את השכר היא להסתכל על ה- Total Compensation, שבמקרה של עובדים עם פנסיה תקציבית מדובר בעלות השכר + עלות הפנסיה העתידית.
היום עובד מחוייב בתגמולי שכיר של 6% ויכול להגדיל ל־7%.
כאן זו השוואת תנאים של החלק הזה.

בקשר לחלק של המעסיק, הרי בכל מקרה מי שמשלם את הפנסיה התקציבית הוא המעסיק (קופת המדינה), אז אפשר לומר שקודם הוא הפריש את כל הסכום לפנסיה הזו פחות 2% מהשכר, אחרי החקיקה, אם תעבור, הוא מפריש את כל הסכום פחות 7% מהשכר.

היום עובד מחוייב בתגמולי שכיר של 6% ויכול להגדיל ל־7%.
כאן זו השוואת תנאים של החלק הזה.
זה חסר ערך לחלוטין, כי זו פונקציה של השכר הכולל...
בקשר לחלק של המעסיק, הרי בכל מקרה מי שמשלם את הפנסיה התקציבית הוא המעסיק (קופת המדינה), אז אפשר לומר שקודם הוא הפריש את כל הסכום לפנסיה הזו פחות 2% מהשכר, אחרי החקיקה, אם תעבור, הוא מפריש את כל הסכום פחות 7% מהשכר.
אפשר לומר הרבה דברים, אפקטיבית אבל זו הפחתה בתגמול הכולל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
חתול לילה גזירות בתקציב 2025 - הדיון הפוליטי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 367
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
M תקציב חופשה שנתית צרכנות פיננסית 24
ח כמה יעלה לנו תקציב 2025? צרכנות פיננסית 0
S מה קורה במיסים ל-2025 לפני אישור תקציב 2025 מיסים 6
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
F אפליקציה לניהול תקציב משפחתי צרכנות פיננסית 5
צ איך לנהל תקציב ביתי כשהמשכורת נכנסת פתאום מאוחר צרכנות פיננסית 23
S חלוקת תקציב בין נדלן ושוק ההון (מניות) נדל"ן 6
מ דירה ראשונה - הגדרת תקציב ותזרים חודשי. נדל"ן 1
yossik תוכנות, אפליקציות למעקב ואנליזה של שוק ההון, ניהול תקציב ועוד... אוף טופיק 13
ח אופטימזציה בקננית רכב והחלטה על תקציב צרכנות פיננסית 1
O יש כבר מערכות מעקב תקציב מבוססות בנקאות פתוחה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
I עזרה בזיהוי ספר על ניהול תקציב צרכנות פיננסית 0
מ אקסולידית - ניהול תקציב חודשי ושידרוגים נוספים צרכנות פיננסית 4
L שאלות בניהול תקציב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
אוסף תאים משתכפלים איך להשקיע בבורסה עם תקציב אפסי: שוק ההון 12
T אפליקציה לניהול תקציב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
M מעקב שוטף אחרי תקציב- טיפים? צרכנות פיננסית 1
O בניית תקציב בצורה ויזואלית עבור ילדים צרכנות פיננסית 5
E שיתוף תקציב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
M כלי לניהול תקציב וניהול שוטף צרכנות פיננסית 2
K תקציב אוכל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
1 איך ידעתם שמיקסמתם את היכולת לצמצם את תקציב המזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
oz1987 המלצה לאפליקציה לניהול תקציב אישי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
פ מחפש המלצה לשואב אבק שנותן תמורה טובה למחיר . תקציב 800-1200 צרכנות פיננסית 9
A בניית תקציב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
Jane Doe ניצול אופטימלי של תקציב רילוקיישן - איך הייתם מרהטים דירה מאפס? אוף טופיק 34
עמוס תקציב העצמות היבשות הוזכר בתועלת שולית אוף טופיק 1
גרהם חומר ברשת בקשר לשמירה על תקציב מאוזן, אנטי צרכנות וכד' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
wa11a תקציב המדינה אוף טופיק 10
whybe כלי(ם) לניהול תקציב התפתחות אישית 2
מיקי איך אני מנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
מ 1320 מקוון 2025 מיסים 4
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב חופשות בחו"ל 2025 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 227
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
S טופס 101 לשנת מס 2025 - ילד נכה מיסים 3
O הקלת מיסוי לא צפויה בתקציב 2025 - השכר הממוצע במשק מיסים 2
י פטור ממס על רווחי הון השתלמות 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D תיק ל 2025, מה חושבים? שוק ההון 15
Y תחזית 2025 פוסטים מאיכות נמוכה 2
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
ח הקפאת מדרגות מס הכנסה 2025 מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה