• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גזירות בתקציב 2025 - הדיון הפוליטי

מצב
הנושא נעול.
איך הגעת לחישוב הזה. אם הם מהווים 14% ואם הרוב זה ילדים (ויש גם זקנים) אז כמה אחוז מהאוכלוסיה הכללית אלה גברים ונשים חרדים בגיל העבודה שלא עובדים?

לאן להסתכל? הבאת לינק? מספיק שיש רק 2% חילונים-מסורתיים-דתיים שלא עובדים וזה משתווה מיספרית, לא כך?

אם הוא עושה מילואים, משלם מיסים וגר כאן - הכל טוב. אני לא מדברת עליו.
*ותחסוך ממני את הביטוי "סוחב על כתפיו", כי אם זה בגלל גובה המשכורת שלו אז אפשר להגיד את זה גם על ח"כים, שרים (כולל חרדים)... ועובדי מקורות.

מסכימה, וחושבת שצריך להילחם על שינוי ההנהגה - לא ללכת.

מי זה "המדינה"?
שים לב שצורת הכתיבה שלך מעידה שאתה עושה טובה למישהו אחר (שהוא לא אתה) כשאתה עובד בהייטק, משלם מיסים ועושה מילואים.
ראשית אציין שבמדינות סקנדינביה אנשים "שמחים" לשלם מיסים כי הם מרגישים שזה הוגן ויפה. לא בלתי אפשרי.

שנית, לא הבנתי את השיטות חישוב אחוזים המוזרות ולא רלוונטית שאת מציעה.
שורה תחתונה, יש פלח לא זניח מהציבור שתורם משמעותית פחות מחלק אחר (סטטיסטית אם אתה רוצה לבחון השפעה של תכונה מסוימת, אתה מתנה בה. גודל אותה תכונה לא חשוב). כמו כן, זה לא מפריע להם והם דוגלים בזה. זה לא דבר טוב.

אני חושב שזה עז,
כולם פשוט יפדו מייד את הקופה בשנה השישית
והמדינה לא תקבל תוספת מס.
ומה יעשו עם הכסף? יקנו דברים? אז המדינה תרוויח מעמ. המדינה מחפשת דרך להשיג הרבה מיסים גם המחיר של פחות מיסים מאוחר יותר.

ומה יעשו עם הכסף? יקנו דברים? אז המדינה תרוויח מעמ. המדינה מחפשת דרך להשיג הרבה מיסים גם המחיר של פחות מיסים מאוחר יותר.
לתיק בחול.
לאחר מכן הגירה החוצה ואם צריך ניתוק תושבות.
יישארו כמה פראיירים אבל בסופו של תהליך תיהיה מוקף בבוחרי ממשלת ה64.

אני חושב שזה עז,
כולם פשוט יפדו מייד את הקופה בשנה השישית
והמדינה לא תקבל תוספת מס.

המוסדיים לא יכולים לאפשר זאת, אחרת כאמור בסוף 6 השנים פודה את הקופה, משלם אפס מס או אפילו 25% (עדיין קיבלתי דחיית מס של 6 שנים) ואז מעביר לחשבון בחו״ל - נניח בשואב או אינטראקטיב - וקונה שם עם עמלה אפסית וללא דמי ניהול סנופי או נאסד״ק ולא נוגע בהם יותר ... לפחות עד שלא יחליטו שגם רווחים בלתי ממומשים ברי מיסוי, אבל אם נגיע לשם כבר רבים וטובים כבר לא יהיו בארץ ובהצלחה לסמוטריץ לגבות מס על זה ממי שעזב, במיוחד כאשר באמנות מס לא מעטות ישראל לא יכולה למסות נכסים כאלו חד צדדית ולעיתים לאחר תקופה כלל לא.

קואליציה כלבבי? אם אעמוד בראשה?
1. ביטול הטבות למגזרים שיש ביכולתם לתרום ואינם תורמים.
2. מי שלא נושא בנטל, לא נושא בזכויות. אין זכות בחירה למי שלא מתגייס וכשיר לעשות זאת.

גם ערבים לא יהיה להם זכות הצבעה???
וגם כל הפצפיסתים שמאלנים??

מה אם כל הפנסיות המשומנות של כל האליטה פה? (בכירי צה'ל,שופטים....)
הייתי מציע מס' מדירה שלישית והלאה
וגם מס על אחד שמחזיק דירה בישראל ולא גר בה אלא בחו'ל

אני חושבת שאחוז הלא עובדים מתוך החרדים הוא פחות מגודלם באוכלוסיה. נדמה לי שתסכים איתי על זה.
אז נניח שמדובר על 10% פרזיטים (כמו שהיו קוראים לזה בקיבוץ) - אני די בטוחה שבכל מדינה יש היקף דומה פחות או יותר.

חילוני אמיד וליברל שמאמין בגלובליזציה ובטוח שכל העולם רק מחכה שיגיע אליו (ובכלל בטוח שמגיע לו באופן כללי) - אני לא יודעת אם יש סיטואציה מתאימה שבגללה יסכים שיכבידו עליו מיסים כלשהם. כל השנה האחרונה הפורום התמלא בתיכנוני הגירה, בריחה והסטת כסף מכאן.
גם אם מחר יעלה לשלטון לפיד/גנץ/בנט ויקצץ לחרדים, הסיכוי שאותו חילוני אמיד יסכים להכבדת נטל המס קלוש ביותר. לפעמים אני קוראת על להקת הדולפינים שנקראת "עשירי העולם" וצוחקת מהמעברים שלהם ממדינה למדינה לפי שינויי חוקי המס העכשוויים. חסרי שורשים, תימהונים שכל משמעות חייהם היא צבירת כסף ובילויים ללא סוף.

בלי לדבר שהערבים עובדים פחות מהחרדים ויש להם יותר הטבות מכולם
ובלי לדבר שלפיד וגנץ היו חותמים עוד היום הסכמים עם החרדים עם כל מה שבא להם,דפ ריק,וזאות רק כדי להזיז את נתניהו....

אפילו 25% (עדיין קיבלתי דחיית מס של 6 שנים)
אם אתה משקיע פאסיבי (כמו חלק גדול מהפורום), לא קיבלת שום דחיית מס אלא דוקא הקדמת מס.
אלא אם:
לפחות עד שלא יחליטו שגם רווחים בלתי ממומשים ברי מיסוי,
אבל אם נגיע לשם כבר רבים וטובים כבר לא יהיו בארץ ובהצלחה לסמוטריץ לגבות מס על זה ממי שעזב, במיוחד כאשר באמנות מס לא מעטות ישראל לא יכולה למסות נכסים כאלו חד צדדית ולעיתים לאחר תקופה כלל לא.
זה גם לא מדוייק.
יש מס יציאה שאתה צריך לשלם ברגע שאתה עובר לחו״ל. נכון שאפשר לקבל דחייה עד המכירה בפועל, אבל חבות המס עדיין קיימת ואני לא רואה סיבה שמדינות אחרות יחסמו את ישראל מלקחת כסף שהוא שלה באופן חוקי (לפחות כל עוד עדיין יש יחסים דיפלומטיים עם ישראל).

גם ערבים לא יהיה להם זכות הצבעה???
וגם כל הפצפיסתים שמאלנים??
חוץ מלחזור על שטויות חסרות בסיס ששמעת, אתה יודע גם לחפש מידע בעצמך?

לא חסרים "ערבים" שמתגייסים (דרוזים ובדואים באחוזים גבוהים. וגם "סתם ערבים" מתגייסים).
מעבר לזה, מהאוכלוסייה ההיא מי שלא מגוייס זה לרוב בגלל שהמדינה לא רוצה שהוא יתגייס (לא לכל בנאדם אתה רוצה לתת נשק), לעומת אנשים שבוחרים מרצונם שלא להתגייס.
אלו שני דברים שונים לגמרי.

בלי לדבר שהערבים עובדים פחות מהחרדים ויש להם יותר הטבות מכולם
אתה טוען ברצינות שערבים מופלים בארץ לטובה? בחינוך? בתרבות? בתשתיות? בשירותי דת? בשמירה על חייהם על ידי המשטרה? אשמח אם תפרט.
ובלי לדבר שלפיד וגנץ היו חותמים עוד היום הסכמים עם החרדים עם כל מה שבא להם,דפ ריק,וזאות רק כדי להזיז את נתניהו....
אכן, השיטה מעודדת סחטנות.
כשהיתה כאן ממשלה בלי מפלגות חרדיות היא ניסתה לערוך שינויים במתינות, אבל בגץ בלם אותה וחבל.

נערך לאחרונה ב:
לפי הטבלה בלינק שלך הוא צודק.
רוב החרדים והחרדיות עובדים במשרה חלקית בלבד, שלא לדבר על משרות פוליטיות ומפלגתיות במימון משלם המיסים.
התרומה של הערבים להכנסות מדינה גדולה מתרומת החרדים.

נערך לאחרונה ב:
חוץ מלחזור על שטויות חסרות בסיס ששמעת, אתה יודע גם לחפש מידע בעצמך?

לא חסרים "ערבים" שמתגייסים (דרוזים ובדואים באחוזים גבוהים. וגם "סתם ערבים" מתגייסים).
מעבר לזה, מהאוכלוסייה ההיא מי שלא מגוייס זה לרוב בגלל שהמדינה לא רוצה שהוא יתגייס (לא לכל בנאדם אתה רוצה לתת נשק), לעומת אנשים שבוחרים מרצונם שלא להתגייס.
אלו שני דברים שונים לגמרי.
וכמה מהמתגייסים הם מסה'כ המגזר הערבי?? לא נראה שתרזה לענות לתשובה
חוץ מזה,כל אלה שאתה לא רוצה לתת להם נשק,תכריח אותם לשירות אזרחי,ואם לא משרתים בזה תקצץ להם תקציבי לימודים,שלא יתקבלו למעונות,שלא יוכלו להצביע וכו......
רק מה,שיהודי השמאולני אובה ערבים ונותן להם הטבות בלי סוף ושונא את היהודי....

אני שואל אותך אותו דבר

שיעור התעסוקה בקרב גברים

201445.5
201551.2הורדת גיל הפטור משירות צבאי ל-22 באופן חד פעמי (ריקון הבריכה), קיצוץ בקצבאות
201651.7
201751.1
201850.2
201952.2
202053.1
202150.8משבר הקורונה בישראל
[th]
שנה​
[/th][th]
שיעור התעסוקה​
[/th][th]
ציון דרך​
[/th]​
  • לפי מחקר שבוצע מספר הגברים החרדים העובדים גבוה מהמדווח[24].

שיעור התעסוקה בקרב נשים

201470.8
201573.1קיצוץ בקצבאות
201672.8
201773.1
201876.1
201977.5
202078.7
202178.2משבר הקורונה בישראל
[th]
שנה​
[/th][th]
שיעור התעסוקה​
[/th][th]
ציון דרך​
[/th]​

אתה טוען ברצינות שערבים מופלים בארץ לטובה? בחינוך? בתרבות? בתשתיות? בשירותי דת? בשמירה על חייהם על ידי המשטרה? אשמח אם תפרט.

אכן, השיטה מעודדת סחטנות.
כשהיתה כאן ממשלה בלי מפלגות חרדיות היא ניסתה לערוך שינויים במתינות, אבל בגץ בלם אותה וחבל.

הם 20% מהמדינה, יש להם פטור משירות לאומי ושירות בצה”ל, מקבלים את כל הזכויות שכל אזרח יהודי מקבל + קרקעות כמעט חינם בנגב ובגליל + העדפה מתקנת באוניברסיטות ומקומות העבודה”.
להם נותנים בלי בעיה לערוך אירועים רשמיים בהפרדה מלאה/להפעיל בריכות בהפרדה
אפילו בתל אביב הנארה נותנים להם לערוך אירועים בפומבי בהפרדה......

וכמה מהמתגייסים הם מסה'כ המגזר הערבי?? לא נראה שתרזה לענות לתשובה
כי אתה שואל שאלה לא רלוונטית.
נשאל שאלה אחרת - לכמה מהערבים שלא מתגייסים היית רוצה לתת נשק?
ועדיין מתגייסים הרבה יותר ערבים מחרדים.
חוץ מזה,כל אלה שאתה לא רוצה לתת להם נשק,תכריח אותם לשירות אזרחי,ואם לא משרתים בזה תקצץ להם תקציבי לימודים,שלא יתקבלו למעונות,שלא יוכלו להצביע וכו.....
למה אתה חושב שהם לא עושים שירות אזרחי?
בטח שהרבה יותר מחרדים.
רק מה,שיהודי השמאולני אובה ערבים ונותן להם הטבות בלי סוף ושונא את היהודי....
כן, ברור. לערבים יש הטבות בלי סוף והם אף פעם לא מופלים לרעה בארץ.

לפעמים מדהים אותי עד כמה בנאדם יכול להיות בור.

כי אתה שואל שאלה לא רלוונטית.
נשאל שאלה אחרת - לכמה מהערבים שלא מתגייסים היית רוצה לתת נשק?
ועדיין מתגייסים הרבה יותר ערבים מחרדים.

למה אתה חושב שהם לא עושים שירות אזרחי?
בטח שהרבה יותר מחרדים.

כן, ברור. לערבים יש הטבות בלי סוף והם אף פעם לא מופלים לרעה בארץ.

לפעמים מדהים אותי עד כמה בנאדם יכול להיות בור.

אמרתי,אל תתן להם נשק,אבל תכריח אותם לעשות שירות אזרחי
פשוט לי שערביי מזרח ירושלים,אום אל פחם וכל המקומות שלהם הם לא עושים שירות אזרחי
אשתדל לחפש מידע מדוייק
אחרי כל זאות,אני טוען שמה שהחרדים משרתים את המדינה ע''י לימודם (ערך סובייקטיבי) וגם ע''י שהם המגזר הכי מתנדב עם כל האירגונים שלהם
''ידידים,יש לשרה,וכל אירגוני החסד
לא חושב שיש מקום ללכלך יומם ולילה עליהם

אחרי כל זאות,אני טוען שמה שהחרדים משרתים את המדינה ע''י לימודם (ערך סובייקטיבי) וגם ע''י שהם המגזר הכי מתנדב עם כל האירגונים שלהם
''ידידים,יש לשרה,וכל אירגוני החסד
בולשיט.
תרוצי ההתנדבות לא מחזיקים מים.
ולגבי לימוד - בוא ניתן פטור משירות גם לכל מי שקרא הארי פוטר.
לא חושב שיש מקום ללכלך יומם ולילה עליהם
אתה רק מוכיח שיש.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם אתה משקיע פאסיבי (כמו חלק גדול מהפורום), לא קיבלת שום דחיית מס אלא דוקא הקדמת מס.
אלא אם:

כדאי לקרוא לאט ... המכשיר עדיין יתן לך 6 שנים של דחיית מס אם תפקיד לקה״ש לעומת מיסוי בשוטף של שכרך. עדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה.

זה גם לא מדוייק.
יש מס יציאה שאתה צריך לשלם ברגע שאתה עובר לחו״ל. נכון שאפשר לקבל דחייה עד המכירה בפועל, אבל חבות המס עדיין קיימת ואני לא רואה סיבה שמדינות אחרות יחסמו את ישראל מלקחת כסף שהוא שלה באופן חוקי (לפחות כל עוד עדיין יש יחסים דיפלומטיים עם ישראל).

כאשר מדובר בכספים שיושבים במוסדיים ישראלים, בהחלט, אבל ברגע שהטבת המס תיעלם והכספים ישבו בחו״ל זה לא יקרה. ראשית, כפי שציינת ובצדק אנשים יניחו את הכסף בסנופי או בנאסד״ק ולא יזהו למכור וכל עוד אין מכירה אתה מקבל דחיית מס בדיוק כמו בפנסיות היום.

לגבי הכסף שהוא ״שלה באופן חוקי״ - זה בלבול ביצים. ראשית, תטרח לקרוא את אמנות המס של ישראל ואת מה חושבים אנשים בתחום המיסים לפני שאתה רושם שטויות. מס יציאה עומד בסתירה לאמנות מס בישראל חתומה עליהן ובישראל האמנות גוברות על הדין הפנימי (דהיינו פקודת מס הכנסה). זכות מיסוי על רווחי הון באמנות קיימת בדר״כ רק למדינת תושבות המס, ולכן אם מישהו עובר לחו״ל למדינה שהיא מדינת אמנה - בהצלחה למדינת ישראל למסות את החלק הזה ... היא לא תדע בכלל שהיה מימוש, וגם אם כן, אין לה זכות למסות והמדינה בה גר הישראלי לשעבר תתנגד למיסוי כי היא תצטרך להעניק זיכוי.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י גזירות תקציב 2025 מיסים 381
D איך מתייחסים למשכנתא בתקציב המשפחתי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
O הקלת מיסוי לא צפויה בתקציב 2025 - השכר הממוצע במשק מיסים 2
unrealx דירה ראשונה בתקציב גדול נדל"ן 15
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
M רכישת דירה בתקציב נמוך נדל"ן 5
Kintsukuroi סעיף מוצרי קוסמטיקה לפנים בתקציב החודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
מ 1320 מקוון 2025 מיסים 4
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב חופשות בחו"ל 2025 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 227
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
S טופס 101 לשנת מס 2025 - ילד נכה מיסים 3
י פטור ממס על רווחי הון השתלמות 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D תיק ל 2025, מה חושבים? שוק ההון 15
Y תחזית 2025 פוסטים מאיכות נמוכה 2
ח כמה יעלה לנו תקציב 2025? צרכנות פיננסית 0
S מה קורה במיסים ל-2025 לפני אישור תקציב 2025 מיסים 6
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
ח הקפאת מדרגות מס הכנסה 2025 מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה