• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גזירות בתקציב 2025 - הדיון הפוליטי

מצב
הנושא נעול.
הפיכה משטרית
קפצת דרגה בשחיתות השילטונית
וכתוצאה מכך ירידה חדה של אמון המשקיעים בישראל
וכתוצאה מכך ירידה בהשקעות במשק הישראלי ועליה בריבית על האגח שישראל מגייסת בחו״ל.

המלחמה היא חלק מתהליך ההתדרדרות בעיקבות ההפיכה המשטרית והשחיתות הממשלתית.
הגרעון היה גבוה עוד לפני המלחמה ושר האוצר לא הכיר בזה כבעיה, לא אז וגם לא לפני שבועיים.
גם אחרי תחילת המלחמה הממשלה לא חשבה שהמלחמה אמורה לשנות משהו בסידרי העדיפויות שלה.
די כבר, לא צריך לזהם כל דיון עם זה.
יש לך דיון מקביל עם 12 עמודים שכבר מזוהם, בבקשה להשאיר את הדיון הזה בנושא התקציב.

די כבר, לא צריך לזהם כל דיון עם זה.
לא אני שאלתי את השאלה.
זאת התשובה. ואם תבדוק שירשורים ישנים תראה שההתדרדרות הזאת נחזתה כבר אחרי ההצהרה של לוין.

בדיוק הפוך.
ההטבה המעניינת היחידה זה הטבת המס בהפקדה.
הטבת מס רווחי הון די חסרת משמעות ולטווח ארוך תשלם יותר גמי ניהול מאשר המס שתחסוך.

בעצם הם עושים פה טובה לאנשים.

האמת שנזכרתי בדיון הזה היום ותהיתי אם זה יעלה, אכן יש מי שטוען שהטבת המס מתבטלת בגלל דמי הניהול הגבוהים של הקרן אז אולי בעצם זה לא משנה בכלל

לכל מי שדואג לקרן ההשתלמות ומיסוי על הרווחים אחרי 6 שנים במשיכה - ניתן לקחת הלוואה כנגד, במקום למשוך.
הלוואה צריך להחזיר - אז היא לא הכנסה.
אז במקום מס אתה משלם ריביות + דמי ניהול, צריך לראות שזה באמת משתלם

בדיוק הפוך.
ההטבה המעניינת היחידה זה הטבת המס בהפקדה.
הטבת מס רווחי הון די חסרת משמעות ולטווח ארוך תשלם יותר גמי ניהול מאשר המס שתחסוך.

בעצם הם עושים פה טובה לאנשים.
בעצם אתה אומר ווין ווין.
האוצר ירויח, והאזרח הפרטי ירויח.
בהנחה שאני מבין נכון, המפסידים הגדולים זה המסודיים - מנהלי קרנות ההשתלמות.
אפשר להמר שזה 'יטופל'?
(ונניח בצד את הקטע שהחוסך יבזבז את הכסף)

והאזרח הפרטי ירויח.
רק אם הוא יודע להשקיע באפקטיביות, שזה לא מובן מאליו. אני למשל לא ידעתי כלום עד גיל 35 והייתי שם בפקדון בבנק.
נראה שהמערכת מנסה לשמור את הציבור בור בנושאי כספים.

לגבי קרנות ההשתלמות, כולם כאן מניחים שהשקעה לטווח ארוך בתיק הממוסה אינה כוללת ארועי מס הוניים במהלך תקופת החסכון. לא בטוח עד כמה זה נכון לגבי העולם שמחוץ לפורום.

לגבי קרנות ההשתלמות, כולם כאן מניחים שהשקעה לטווח ארוך בתיק הממוסה אינה כוללת ארועי מס הוניים במהלך תקופת החסכון. לא בטוח עד כמה זה נכון לגבי העולם שמחוץ לפורום.
אתה טוען שיש אנשים שאשכרה משתמשים בחיסכון למטרה של צריכה כלשהי ולא רק לצורך הורשה בגיל 200?

אתה טוען שיש אנשים שאשכרה משתמשים בחיסכון למטרה של צריכה כלשהי ולא רק לצורך הורשה בגיל 200?
הטענה שלי חזקה יותר.
גם מבין אלו שמתכוונים להוריש בגיל 200, יש משקיעים שנסחפים באופוריה בשווקים, נלחצים מירידות, מתפתים לביטקוין וכו'.
אפילו בפורום אין, להערכתי, אף אחד שבאמת מחזיק סכום גדול באותם ניירות ערך במשך 30 שנה.

אז במקום מס אתה משלם ריביות + דמי ניהול, צריך לראות שזה באמת משתלם
כל עוד אני לא צריך את הכסף - לא אשלם מס בכל מקרה.
וכנראה שלא אקח הלוואה.

אני באופן כללי מעדיפה שיקחו ממי שיש לו המון מאשר מי שקיצוץ/מיסוי יגרמו לו לרדת מתחת לקו האדום של הוצאות קיום.
לעניות דעתי זו גישה שמתאימה יותר למדינות שבהן אין 14% מהאוכלוסיה שמחזיקים באידיאולוגיה שמקדשת אי עבודה והולדת כמות גדולה של ילדים.

כבר היום חילוני ליברל ואמיד שבוחן את מה שלישראל יש להציע לו ולילדיו לא בהכרח יוצא מרוצה מהעסקה (ממשלה שפועלת נגדו, 3 שנות שירות חובה ועשרות שנות מילואים בזמן שציבורים שלמים פטורים משירות וכו וכו).
לא בטוח שלהכביד את נטל המס על הציבור הזה בזמן שהכספים הקואליציוניים ממשיכים לזרום זה רעיון טוב.

לעניות דעתי זו גישה שמתאימה יותר למדינות שבהן אין 14% מהאוכלוסיה שמחזיקים באידיאולוגיה שמקדשת אי עבודה והולדת כמות גדולה של ילדים.
אני חושבת שאחוז הלא עובדים מתוך החרדים הוא פחות מגודלם באוכלוסיה. נדמה לי שתסכים איתי על זה.
אז נניח שמדובר על 10% פרזיטים (כמו שהיו קוראים לזה בקיבוץ) - אני די בטוחה שבכל מדינה יש היקף דומה פחות או יותר.
לא בטוח שלהכביד את נטל המס על הציבור הזה בזמן שהכספים הקואליציוניים ממשיכים לזרום זה רעיון טוב.
חילוני אמיד וליברל שמאמין בגלובליזציה ובטוח שכל העולם רק מחכה שיגיע אליו (ובכלל בטוח שמגיע לו באופן כללי) - אני לא יודעת אם יש סיטואציה מתאימה שבגללה יסכים שיכבידו עליו מיסים כלשהם. כל השנה האחרונה הפורום התמלא בתיכנוני הגירה, בריחה והסטת כסף מכאן.
גם אם מחר יעלה לשלטון לפיד/גנץ/בנט ויקצץ לחרדים, הסיכוי שאותו חילוני אמיד יסכים להכבדת נטל המס קלוש ביותר. לפעמים אני קוראת על להקת הדולפינים שנקראת "עשירי העולם" וצוחקת מהמעברים שלהם ממדינה למדינה לפי שינויי חוקי המס העכשוויים. חסרי שורשים, תימהונים שכל משמעות חייהם היא צבירת כסף ובילויים ללא סוף.

אז נניח שמדובר על 10% פרזיטים (כמו שהיו קוראים לזה בקיבוץ) - אני די בטוחה שבכל מדינה יש היקף דומה פחות או יותר.
לא חושבת שזה נכון.
כי הקבוצה הזו היא עניה מתוך אידיאולוגיה ובחירה, ולכן היא *בנוסף* ל- ״10% פרזיטים שיש בכל מדינה״.
בנוסף, הבעיה היא דמוגרפית עתידית. כלומר הפחד הוא בעיקר מהעתיד (שמן נסתם הוא לא ידוע ולכן יכול להיות מפחיד פי כמה).

@בת העמק ״חילוני אמיד וליברל״ משרת בצבא ומשלם מיסים הרבה יותר מהקבוצה ההופכית אליו. ניכר שאת מעדיפה פרזיט משתמט שיישאר פה גם אם תהיה פה דיקטטורה כי הוא לפחות ״ציוני״. המסרים של ערוץ 14 בהחלט הגיעו למיינסטרים.

בנוסף, הבעיה היא דמוגרפית עתידית. כלומר הפחד הוא בעיקר מהעתיד
גם אני חוששת מזה, אבל תמיד יש תנועת מטוטלת.
לתחושתי נכון להיום, יש שינוי גדול אצל החרדים גם בנושא העבודה והלימודים וגם בנושא הגיוס. התגובות של מנהיגיהם (ועושי דברם בממשלה) מעידות על כך.

אני חושבת שאחוז הלא עובדים מתוך החרדים הוא פחות מגודלם באוכלוסיה. נדמה לי שתסכים איתי על זה.
אז נניח שמדובר על 10% פרזיטים (כמו שהיו קוראים לזה בקיבוץ) -
את טועה. אחוז הגברים החרדים הלא עובדים הוא 50% אחוז הנשים החרדיות הלא עובדות 20%. ובכל מקרה גדול מחלקם באוכלוסיה.

אני די בטוחה שבכל מדינה יש היקף דומה פחות או יותר.
שוב טעות. תסתכלי על אחוז הלא עובדים חילונים בישראל.

חילוני אמיד וליברל שמאמין בגלובליזציה
משלם את רוב המיסים במדינה. עושה מילואים ויש סיכוי לא קטן שהוא עובד בהייטק או בעל מקצוע נדרש אחר.

באופן עקרוני סחב את המדינה על הכתפיים שלו ב 20 שנה אחרונות,

ובטוח שכל העולם רק מחכה שיגיע אליו (ובכלל בטוח שמגיע לו באופן כללי)
העולם אכן מחכה לו. אין מדינה בעולם שלא תשמח לקבל אותו. מכיוון שיש סיכוי מאוד גדול שהוא בוגר אוניברסיטה במגמה מעשית.

- אני לא יודעת אם יש סיטואציה מתאימה שבגללה יסכים שיכבידו עליו מיסים כלשהם.
למה שיסכים ? כשהוא רואה לאן הולכים כספי המיסים שלו ?

כל השנה האחרונה הפורום התמלא בתיכנוני הגירה, בריחה והסטת כסף מכאן.
יש גבול. ויש הקש ששובר את גב הגמל. זו הסיבה למשל שמשקיעים לא יקחו יותר מ 30% מחברת סטארט-אפ, צריך להשאיר ליזמים תקוה ורצון להמשיך.

גם אם מחר יעלה לשלטון לפיד/גנץ/בנט ויקצץ לחרדים, הסיכוי שאותו חילוני אמיד יסכים להכבדת נטל המס קלוש ביותר.
אכן. למדינה יש הרבה מה להוכיח לפני שהוא יסכים להשתתף שוב במשחק.

לפעמים אני קוראת על להקת הדולפינים שנקראת "עשירי העולם" וצוחקת מהמעברים שלהם ממדינה למדינה לפי שינויי חוקי המס העכשוויים. חסרי שורשים, תימהונים שכל משמעות חייהם היא צבירת כסף ובילויים ללא סוף.
וזה סתם שטויות והגיגים של מישהיא שלא מסוגלת להבין אנשים שונים ממנה.

@בת העמק ״חילוני אמיד וליברל״ משרת בצבא ומשלם מיסים הרבה יותר מהקבוצה ההופכית אליו. ניכר שאת מעדיפה פרזיט משתמט שיישאר פה גם אם תהיה פה דיקטטורה כי הוא לפחות ״ציוני״. המסרים של ערוץ 14 בהחלט הגיעו למיינסטרים.
לא הבנתי איך פירשת אותי ככה אבל ניחא.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אחוז הגברים החרדים הלא עובדים הוא 50% אחוז הנשים החרדיות הלא עובדות 20%. ובכל מקרה גדול מחלקם באוכלוסיה.
איך הגעת לחישוב הזה. אם הם מהווים 14% ואם הרוב זה ילדים (ויש גם זקנים) אז כמה אחוז מהאוכלוסיה הכללית אלה גברים ונשים חרדים בגיל העבודה שלא עובדים?
תסתכלי על אחוז הלא עובדים חילונים בישראל.
לאן להסתכל? הבאת לינק? מספיק שיש רק 2% חילונים-מסורתיים-דתיים שלא עובדים וזה משתווה מיספרית, לא כך?
משלם את רוב המיסים במדינה. עושה מילואים ויש סיכוי לא קטן שהוא עובד בהייטק.

באופן עקרוני סחב את המדינה על הכתפיים שלו ב 20 שנה אחרונות,
אם הוא עושה מילואים, משלם מיסים וגר כאן - הכל טוב. אני לא מדברת עליו.
*ותחסוך ממני את הביטוי "סוחב על כתפיו", כי אם זה בגלל גובה המשכורת שלו אז אפשר להגיד את זה גם על ח"כים, שרים (כולל חרדים)... ועובדי מקורות.
יש גבול. ויש הקש ששובר את גב הגמל. זו הסיבה למשל שמשקיעים לא יקחו יותר מ 30% מחברת סטארט-אפ, צריך להשאיר ליזמים תקוה ורצון להמשיך.
מסכימה, וחושבת שצריך להילחם על שינוי ההנהגה - לא ללכת.
למדינה יש הרבה מה להוכיח לפני שהוא יסכים להשתתף שוב במשחק.
מי זה "המדינה"?
שים לב שצורת הכתיבה שלך מעידה שאתה עושה טובה למישהו אחר (שהוא לא אתה) כשאתה עובד בהייטק, משלם מיסים ועושה מילואים.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י גזירות תקציב 2025 מיסים 381
D איך מתייחסים למשכנתא בתקציב המשפחתי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
O הקלת מיסוי לא צפויה בתקציב 2025 - השכר הממוצע במשק מיסים 2
unrealx דירה ראשונה בתקציב גדול נדל"ן 15
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
M רכישת דירה בתקציב נמוך נדל"ן 5
Kintsukuroi סעיף מוצרי קוסמטיקה לפנים בתקציב החודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
מ 1320 מקוון 2025 מיסים 4
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב חופשות בחו"ל 2025 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 227
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
S טופס 101 לשנת מס 2025 - ילד נכה מיסים 3
י פטור ממס על רווחי הון השתלמות 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D תיק ל 2025, מה חושבים? שוק ההון 15
Y תחזית 2025 פוסטים מאיכות נמוכה 2
ח כמה יעלה לנו תקציב 2025? צרכנות פיננסית 0
S מה קורה במיסים ל-2025 לפני אישור תקציב 2025 מיסים 6
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
ח הקפאת מדרגות מס הכנסה 2025 מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה