• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גזירות בתקציב 2025 - הדיון הפוליטי

מצב
הנושא נעול.
ממה שפורסם בגלובס, בהגדלה מדברת רק על רכיבים המוניים ולא על הכנסה מיגיעה אישית.
לצערי זה מצבי כי אני מממש את התיק ומוציא אותו לחו"ל.
אגב, יש לך מושג מתי התקנה נכנסת לתוקף? כלומר האם היא תחול רטרואקטיבית על 2024 אם אושרה ב- 2024, או רק על מימושים ב- 2025?

לצערי זה מצבי כי אני מממש את התיק ומוציא אותו לחו"ל.
אגב, יש לך מושג מתי התקנה נכנסת לתוקף? כלומר האם היא תחול רטרואקטיבית על 2024 אם אושרה ב- 2024, או רק על מימושים ב- 2025?
אין לי מושג, אבל לרוב מדרגות המס ומס יסף נקבעות בתחילת שנה ולא משנים אותן בדיעבד. אני לא מכיר מקרים בהם קרה שינוי בדיעבד במהלך שנת המס.

עריכה: לפי הכתבה מדובר על הצעות לחוק ההסדרים 2025, כך שהתחולה שלהן תהיה רק משנה הבאה - אם יאושרו.

הקפאת נקודות זיכוי ומדרגות מס - הגדלה אפקטיבית של המיסוי על השכר
לא הבנתי איך זה יעבוד.
הגדלה והרחבה של מס יסף - מ- 3% ל- 5%
צמצום ההטבה בקרנות ההשתלמות - כנראה עז, אבל מדובר על מיסוי לאחר 6 שנים
הגיוני בעיני.
צמצום הטבת המס במשיכת קצבה פנסיונית - הגדלה אפקטיבית של מיסוי הפנסיות
לא הגון בעיני. אלא אם כן המס יהיה רק על פנסיונר שיש לו בית וחיסכון גבוה בצד.
צמצום הטבת המס על הפקדות לפנסיה
זה לא טוב למדינה.

מחר יש קואליציה כלבבך.
מאיפה הם יקחו את הכסף לדעתך?

זה הצד שמשתכר לא מעט כסף. אני תמיד מעדיפה שלאמידים יהיה קצת פחות מאשר לקחת מכולם באופן גורף (כמו מע"מ למשל).
אני חושבת שרוב העניים ישמחו להיות בצד הפראייר להגדרתך.

אז אתה מציע שרק המגזר הפרטי האמיד ישלם?
קואליציה כלבבי? אם אעמוד בראשה?
1. ביטול הטבות למגזרים שיש ביכולתם לתרום ואינם תורמים.
2. מי שלא נושא בנטל, לא נושא בזכויות. אין זכות בחירה למי שלא מתגייס וכשיר לעשות זאת.
3. ביטול קצבאות ילודה, זאת בחירה בלבד של אדם להביא ילדים ואין על המדינה לשאת בעלויות.

ועוד ועוד ועוד. וזה מבלי שחקרתי לעומק.

את תמיד מעדיפה שהאמידים יתנו כן? הבעיהל שמי שמשתכר גבוה כלל לא אומר שהוא אמיד. מי שבעל נכסים הוא האמיד ולא מי שממוסה 50 אחוז ואין לו עזרה מהמשפחה ולקנות נדלן במיקום נורמלי מחייב אותו לחסוך בקדחתנות ולהשתעבד למשכנתא אכזרית.

מקור: כלכליסט

קשה לדעת כמה גזירות הן עזים שיוצאו בהמשך, אבל המצב כרגע נראה לא טוב בכלל.

סעיפים לדוגמה:
הקפאת נקודות זיכוי ומדרגות מס - הגדלה אפקטיבית של המיסוי על השכר
צמצום ההטבה בקרנות ההשתלמות - כנראה עז, אבל מדובר על מיסוי לאחר 6 שנים
צמצום הטבת המס במשיכת קצבה פנסיונית - הגדלה אפקטיבית של מיסוי הפנסיות
צמצום הטבת המס על הפקדות לפנסיה

כמעט כל הסעיפים מכוונים לפגוע במעמד הביניים הגבוה.
כיצד עותרים לבג״ץ ? מחייבים אותי להפריש לפנסיה וגם ימסו אותי על זה? כיצד אפשר להוביל מהלך בו יהיה אפשר שכל כסף שממוסה יגיע אלייך ולא לפנסיה?

מחייבים אותי להפריש לפנסיה וגם ימסו אותי על זה
זה קורה כבר היום, הם פשוט רוצים להקטין את רמת הפטור על הקצבה מ6700 ל5200 לתקופה יותר ארוכה. ב2025 הפטור היה אמור לעלות ל6700

לא מצדיק וכו, רק זה משמעותית פחות דרמטי ממה שאתה חושב שקורה.

זה משונה שהמצב דורש הכבדת מיסוי?
זה משונה שההכבדה תופנה לעשירונים הגבוהים, שהם אלה שמשלמים מס?
אפשר כמובן לקצץ את כל המשרדים הלא חשובים, אבל נדמה לי שכולם ביחד לא ישנו הרבה את המצב - אנחנו פחות רוצים לקצץ חינוך, בריאות וביטחון, נכון?
את לא טועה, אבל זה גם עניין של מראית עין.
כשיש לא מעט משרדי ממשלה עם כפל סמכויות שנוצרו למטרה פוליטית, כשיש לא מעט כספים שמחולקים על בסיס קואליציוני, כשיש חוסר מקצועיות במגזר הציבורי (למשל מינוי מנהל לרשות שדות התעופה על בסיס קרבה לשר, לא על סמך ניסיון ניהולי בתחום התעופה), זה מקומם יותר.
אם היו לוקחים יותר ובמקביל מראים שהם מוציאים פחות לא היה פה מרמור.
אתן לך דוגמה מהעבודה שלי, המנכלית של החברה שאני עובד בה מדגישה שחיסכון בהוצאות הוא לא פחות חשוב לרווחיות של החברה לעומת הגדלת הכנסות. לכן, היא תמיד טסה באקונומי, למרות שמבחינת דרגה מגיע לה ביזנס. בכך בין השאר היא משדרת לכולם שחיסכון בכספי החברה הוא ערך שחשוב לה. לכן אף מנהל אחר לא מעיז לטוס ביזנס ולעשות קרחנה עם הכספים של החברה.

ציטוט מהכתבה:
צמצום הטבת המס על הפקדות לפנסיה – כיום המעסיק יכול להפריש מדי עד 2,351 שקל לפנסיה עבור העובד ללא שיהיה חיוב מס. כמו כן, ברכיב הפיצויים ניתן להפריש 3,458 שקל מדי חודש עבור כל עובד. סכומים אלו משקפים הפרשות של 7.5% ו-8.3% משכר שהוא פי 2.5 ו-3.3 מהשכר הממוצע. האוצר מציע לצמצם את הטבת המס על ההפקדה לפנסיה, כך שיהיה פטור ממס רק על הפקדה של 7.5% ממשכורת שהיא עד פעמיים השכר הממוצע. החלק שמעל זה, במשכורות גבוהות יותר, יחויב במס.

לא כל כך הבנתי את המשמעות של המיסוי? האם זה אומר שיהיה עדיף להפקיד לפי תקרה נמוכה יותר עד גובה הפטור ממס? או שעדיין כדאי להפקיד עד התקרה לקרן פנסיה כדי לנצל את ההטבה של אגח מיועדות

2,351 + 3,458 = 5,809 שח שהמעסיק יכול להפקיד לך כיום, בלי שיגולם בשכר למס.
- הרי אתה תראה אותו רק בפנסיה (ומעל X בקצבה משלמים) או אם תמשוך לפני הזמן תשלם מס.
עכשיו אם הבנתי נכון את הסעיף שציטטת - רוצים לאפשר הפקדה של עד 4,702 (7.5% * 2.5 השכר הממוצע במשק) וכל שקל מעל - תצטרך לשלם מס על "שווי שכר"

לדוגמה - ניתן להפקיד לקרן השתלמות עד X בלי לשלם במס והרף החודשי נמוך מ-10% מהשכר החודשי שלך.
יש מי שמבקש מהמעסיק לקבל את האקסטרא כתוספת לשכר, יש מי שמבקש לא להפקיד ולא מבקש שכר ויש מי שמבקש להפקיד ומשלם מס על האקסטרא המופקד.

לכל מי שדואג לקרן ההשתלמות ומיסוי על הרווחים אחרי 6 שנים במשיכה - ניתן לקחת הלוואה כנגד, במקום למשוך.
הלוואה צריך להחזיר - אז היא לא הכנסה.

ומה יקרה אם זה יתנכה משכרו?
עקב מחסור חמור בעובדי סיעוד כח המיקוח נימצא בידי העובד - לפחות בפריפריה. והקשיש הסיעודי לא יכול להתמקח - הוא לא יכול להשאר בלי עזרה. בהרבה מהמקרים מדובר ביחסים של שנים ובאדם סיעודי שלא מסוגל להסתדר עם שינויים.
העובד הזר, מבחינתו, חתם על חוזה בהנחות מסוימות. לא הגיוני ולא הוגן להרע את תנאי העבודה שלו באופן חד צדדי וללא סיבה, מבחינתו.

בנוסף יש גם סיבוך גדול לאילו שמשלמים בעצמם את המשכורת של העובד הזר במקום לשלם עמלה שמנה לחברות ההעסקה.

נערך לאחרונה ב:
לא הבנתי איך זה יעבוד.
כל שנה מעדכנים את המדרגות מס ככה שיהיו צמודים למדד כלשהו. שהשכר והמיסוי עליו יהיו צמודים לעליות המחירים וכו'.

אם לדוגמא משלמים 10% מס עד 8,000 שח
14% מ8,000 עד 14,000 ש"ח

אז אחרי השינוי כל שנה הם מעלים את זה בכמה שקלים
משלמים 10% מס עד 8100 ש"ח
14% מ8,100 עד 14,100
....
מה שיוצא שעל ה100 ש"ח בין 8,000 ל8,100 במשכורת שלך אתה משלם קצת פחות מס.

** המספרים מהווים דוגמא, הם לא המספרים הנוכחיים של מדרגות המס.

- הם רוצים לבטל את העלייה, ובכך להשאיר את אותם מדרגות המס במקביל לעליה במשכורות והמחירים.

ומה יקרה אם זה יתנכה משכרו?

בהינתן שחלק מהשכר, מה שקורה בדרך כלל, משולם על ידי המטופל.

1. השכר ירד והם לא בדיוק מבינים שזה לא אתה, או בוחרים לא להבין. זה דיי בודאות יפול על המעסיק.
2. מי יתעסק עם מס הכנסה ? כלומר בן אדם סיעודי בן 90 שעדיין כשיר אמור לפתוח תיק ? על שם המועסק ? על שמו ? לך תידע. זה משהוא חדש שלא נראה לי שיהיו מוכנים אליו גם במס הכנסה.

מקור: כלכליסט

קשה לדעת כמה גזירות הן עזים שיוצאו בהמשך, אבל המצב כרגע נראה לא טוב בכלל.

מעניין אם זה כולל למשל רווח של אנשים מאופציות של חברות סטארטאפ. זה נחשב רווח הון , לא ?

מעניין אם זה כולל למשל רווח של אנשים מאופציות של חברות סטארטאפ. זה נחשב רווח הון , לא ?
כבר לפי החוק הנוכחי מס יסף חל על כל הכנסה חייבת שהיא (שעוברת את תקרת מסמ יסף, קצת יותר מ721,000 ב2024) כולל רווח הון ממכירת אופציות

כבר לפי החוק הנוכחי מס יסף חל על כל הכנסה חייבת שהיא (שעוברת את תקרת מסמ יסף, קצת יותר מ721,000 ב2024) כולל רווח הון ממכירת אופציות
אם הבנתי נכון אזי, זה יעלה ל 5% במקרה כזה מכיוון שזה רווח הון ולכן ישלמו תוספת של 2% למס היסף

את לא טועה, אבל זה גם עניין של מראית עין.
מסכימה איתך.
ניקוי וצמצום משרדי הממשלה והשארת הדברים החשובים - הם תמיד ראויים לשבח. גם עלות שכר ח"כ ופקידי ממשל וציבור בכירים (כולל שופטים וחברי מטכ"ל) צריכים לעבור רוויזיה. אבל בהנחה שזה ישאר חלום באספמיה, צריך להביא כסף מאיפה שהוא.
את תמיד מעדיפה שהאמידים יתנו כן? הבעיה שמי שמשתכר גבוה כלל לא אומר שהוא אמיד.
אני באופן כללי מעדיפה שיקחו ממי שיש לו המון מאשר מי שקיצוץ/מיסוי יגרמו לו לרדת מתחת לקו האדום של הוצאות קיום.
מצד שני, אני זוכרת שכל מקבלי ההחלטות, מבצעיהן ושופטיהן שייכים למגזר האמיד מבחינת השתכרות ולכן הסיכוי שממש יפעלו נגד אמידים הוא קלוש ביותר.
ואגב, אמיד הוא גם מי שמשתכר הרבה ומוציא המון על חשקים ונשאר בלי גרוש לחסכון ולבית. זה שהוא טמבל כלכלי עוד לא הופך אותו למסכן.

אם הבנתי נכון אזי, זה יעלה ל 5% במקרה כזה מכיוון שזה רווח הון ולכן ישלמו תוספת של 2% למס היסף
כך נשמע, אבל כלכליסט זה לא לשון החוק. צריך לראות מה יגיע לרחבת הכנסת.

עקב מחסור חמור בעובדי סיעוד כח המיקוח נימצא בידי העובד - לפחות בפריפריה. והקשיש הסיעודי לא יכול להתמקח - הוא לא יכול להשאר בלי עזרה. בהרבה מהמקרים מדובר ביחסים של שנים ובאדם סיעודי שלא מסוגל להסתדר עם שינויים.
שומע.
העובד הזר, מבחינתו, חתם על חוזה בהנחות מסוימות. לא הגיוני ולא הוגן להרע את תנאי העבודה שלו באופן חד צדדי וללא סיבה, מבחינתו.
לא חושב.
לדבריך במקרה של הורדת זיכוי מס כללית, על כלל המעסיקים במשק לעלות את השכר בהתאמה?
בנוסף יש גם סיבוך גדול לאילו שמשלמים בעצמם את המשכורת של העובד הזר במקום לשלם עמלה שמנה לחברות ההעסקה.
המצב כיום שהנקודות זיכוי מספיקות לכל השכר שלו?
והמעסיק ישירות היום חוסך לעצמו את כל הטפסולוגיה, או שבכל מקרה נאלץ להתמודד איתה ופתיחת התיק תהיה יחסית שולית?
(למשל דיווח על עובד משק בית הוא קליל ממש, כמה לחיצות כפתור לרבעון, אבל שם רק ביטו"ל.)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לדבריך במקרה של הורדת זיכוי מס כללית, על כלל המעסיקים במשק לעלות את השכר בהתאמה?
שכר מושפע מהיצע וביקוש.
במגזרים בהם יש מחסור בעובדים השכר ברוטו יעלה.
המצב כיום שהנקודות זיכוי מספיקות לכל השכר שלו?
כן.
והמעסיק ישירות היום חוסך לעצמו את כל הטפסולוגיה, או שבכל מקרה נאלץ להתמודד איתה ופתיחת התיק תהיה יחסית שולית?
(למשל דיווח על עובד משק בית הוא קליל ממש, כמה לחיצות כפתור לרבעון, אבל שם רק ביטו"ל.)
כן. היום אין טופסולוגיה.
החברות מוציאות תלוש שכר אבל מעסיקים פרטיים לא. אני לפחות חיפשתי דרך להוציא תלוש ממעביד פרטי לעובד זר ולא מצאתי- כל מי שדיברתי איתו סרב להתעסק עם זה.
כן צריך להחתים את העובד שהוא קיבל את הכסף, לשלם ביטוח לאומי ולהשאיר כסף בצד לחגים, חופשות, הבראה, פנסיה ופיצויים.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י גזירות תקציב 2025 מיסים 381
D איך מתייחסים למשכנתא בתקציב המשפחתי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
O הקלת מיסוי לא צפויה בתקציב 2025 - השכר הממוצע במשק מיסים 2
unrealx דירה ראשונה בתקציב גדול נדל"ן 15
מ איפה כדאי לקנות דירה שנייה להשקעה בארץ בתקציב של 600 אלף שקלים נדל"ן 4
M רכישת דירה בתקציב נמוך נדל"ן 5
Kintsukuroi סעיף מוצרי קוסמטיקה לפנים בתקציב החודשי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
מ 1320 מקוון 2025 מיסים 4
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
י תקרת הפקדה לקרן השתלמות לעצמאי 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב חופשות בחו"ל 2025 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 227
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
S טופס 101 לשנת מס 2025 - ילד נכה מיסים 3
י פטור ממס על רווחי הון השתלמות 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D תיק ל 2025, מה חושבים? שוק ההון 15
Y תחזית 2025 פוסטים מאיכות נמוכה 2
ח כמה יעלה לנו תקציב 2025? צרכנות פיננסית 0
S מה קורה במיסים ל-2025 לפני אישור תקציב 2025 מיסים 6
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
ח הקפאת מדרגות מס הכנסה 2025 מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה