• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בעיות חברתיות אצל ילד בן 10

• פותח הנושא פותח הנושא bartsimpsons
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
קראתי בעיון את כל מה שכתבתם ושניכם צודקים
מצד אחד חסר בארץ נימוס בסיסי בכביש
ויש פה ממשלת זדון שמפלגת את העם ויוצרת מחנות
אבל יש משהו בסיסי ב"ישראליות" שישר עוזרים
אם תתקע בכביש בקנדה תוך כמה זמן עובר אורח יעצור לעזור?
אני נתקעתי באירופה עם תקלה ברכב במשך 4 שעות שהמתנתי לגרר
אוטו אחד האט שאל אם הכל בסדר? עניתי שלא והוא המשיך לנסוע
(ואני נראה אירופאי מקומי)
מצד שני היה לי פנצר ברכב והמשאבה בתחנת הדלק לא עבדה פחות מדקה 2 אנשים עצרו לעזור
אגב שניהם היו ערבים
יש פה ארגונים שלמים של עזרה בהתנדבות בכל נושא
אין חוק שהופך אדם לטוב רק חינוך מבית
יש פה בעיה שהחברה הפכה להיות יותר אלימה ויותר גזענית
אני באמת מאמין שאחרי שממשלת הזדון תלך מפה אפשר לשקם את המצב
לייצר נורמות התנהגות תקינות של יושרה וערכים
אולי אני תמים אבל זה מה שאני מאמין ומקווה שיקרה במהרה
כי שהמנהיגים מתנהגים חרא זה מקרין על האזרחים
כשצועקים ומקללים בכנסת אז גם בכביש זה קורה
חד משמעית, אנחנו חמים, מגעילים, נדחפים, נכנסים למרחב הפרטי, אגרסיביים. עד פה - תכונות מגעילות.
הצד השני של המטבע של התכונות האלה - אנשים שיעזרו לך, יתערבו לשלומך, ולא ייבשו אותך בקור אירופאי.

שכל אחד יחליט מה הוא מעדיף - תרבות לוחמנית, קשה, אבל מלוכדת וחמה, משפחה, או נימוס מזוייף, חברה של רובוטים שלא מתעניינים ולא מתערבים.
ובתוך כל זה - יש מרחב תמרון רחב. בבית ספר שלי לא הייתה אלימות כמעט. לא היה מצב שאומרים "לא נורא אם הרביצו לילד שלך".
מי שפטאליסט, ובוחר להגיד "זה המצב, החברה שלנו חולה ואין מה לעשות" - הוא האשם היחיד במצבו, הוא אפילו לא מנסה.

גם הקטע של הסטארטאפ ניישן זה מיתוס שמאד אוהבים בישראל. אז הגניוס הישראלי לא מבוקש יותר מגניווסים אחרים. נכון שאחוז ההיטק בישראל גבוה יחסית לגודל האוכלוסיה, אבל זה נובע הרבה מהעליה הרוסית ומהעובדה שזאת הדרך העיקרית למוביליות כלכלית בארץ. כאן אתה יכול להיות מורה או אחות ולשבת על מעל 100 אלף דולר בשנה, אז יש הרבה פחות נהירה להייטק.
לא יעזרו כל התירוצים. אנחנו עם קשה עורף ונודניק, בדיוק אותן תכונות מגעילות שתיארתם פה, גורמות לנו לא להכנס למשבצות, להיות בעלי חשיבה מרדנית מבוקשת.
טיפשים לא חסר בשום מקום, העניין הוא אך ורק משחק של אחוזים, וברור שהחוויה היהודית של להיות מיעוט נרדף, במלחמה תמידית, משנה הרבה מאוד במיינד היהודי.
נימוס זה לא להיות רובוט. לחכות בתור לקופה בסופר בלי לעשות בלאגן ולהתחיל לצעוק למה לא פותחים עוד קופות זה לא אטימות, לתת זכות קדימה בכביש מתוך נימוס זה כדי להיות נחמד לאחרים ולא כי אתה רובוט מאולף (כשאתה נוסע כאן ומאותת כדי לעבור נתיב אז לרוב הנהג שנוסע בנתיב השני טיפה מאחוריך מאט כדי לתת לך לעבור, אם פתאום יש עבודות בכביש ונגמר לך הנתיב ואתה עוצר אז יימצא זה שבבנתיב ליד שיחליט מיוזמתו לעצור ולתת לך לעבור).
החיים הרבה יותר נעימים ככה ולא בגלל שכולם כאן רובוטים ולא בגלל שאנשים כאן לא אחים אלא כי קנדה מבוססת על מתיישבים בריטיים ומרבית המהגרים אליה מסגלים לעצמם את אורח החיים הזה במרחב הציבורי.
שוב, יש יתרונות רבים בנימוס, אבל כשזה מגיע ללהזמין משטרה לתיכוניסט, או להזמין משטרה למי שזועק מהלב שלו בתור, שם כיהודי איבדת אותי. בחום, במוסר, בהגיון.
זו גם תהיה המפלה של קנדה - מספיקה מסה קריטית של מהגרים שלא משחקים לפי החוקים האנגלוסקסיים, והמערכת כולה תיפול. והרי הם לא מבינים שהמערכת שלהם ייחודית.
אגב הילדים שלי לא חושבים על לחזור ואנחנו גם ממש לא מעודדים אותם לחזור לישראל ככה שאין שום בעיה עם זה שהם לא יתאימו לארץ. מבחינתנו זה כישלון אם הם ירצו לחזור כי אנחנו אישית לא רואים עתיד למדינה.
אם כך זה בסדר גמור ואף מבורך. אני רוצה שילדיי יהיו יהודים, אני רוצה להמשיך להשתייך לסיפור, ואני לא חשוב במונחים של דור אחד (אני) ובמונחים של נוחות בלבד.
והם רואים בעצמם קנדים גם הבן שלנו שבא בגיל 11 לכאן, ישראל מבחינתם זה שהוא סיפור מהעבר הרחוק
עצוב בעיניי מאוד, ואני לא חושב שאתה כישראלי לשעבר, ברצונך להטמע, עושה שירות טוב למי שחי בארץ, וצריך להתמודד בכלים של הארץ, כשאתה מייעץ פשוט לעזוב. לא פתרון.
ההגדרה הזאת שכל הישראלים הם אחים שלי מוטעית בעיניי. משהו חשוב זה שבן אדם יהיה בן אדם טוב, הדת שלו חסרת משמעות לחלוטין
שום קשר לדת, עובדתית הם המשפחה הרחוקה שלך. דווקא המנטליות של, למשל, יהודי תימני ובלרוסי, שונה מאוד. רק הקשר המשפחתי והתרבות הנלווית לו יכולים לגשר.
איפה תמצא קשר כזה בקנדה? כי הם החליטו לפני 200 שנה שהם נלחמים על החופש, על המייפל ועל הזכות לדבר בצרפתית ואנגלית, וקיבלו אנשים מכל הבא ליד? זה רופף.
מבחינת הישראלים כולם אויב משותף מחוץ לישראל, מי שלא יהודי הוא אויב בפוטנציה אלא אם כן הוא אוהב ישראל כמו שאוהבים להגדיר אותם.
אז אני יכול להגיד לך בלב שלם שאני לא אוהב את ישראל של היום. אם פעם הרגשתי איזושהי גאווה להגיד שאני מישראל, היום זה מביך אותי, אני רואה מה הולך בארץ בחדשות, אני רואה את הממשלה, את האנשים, שיגעון הגדלות של העם הנבחר, את הסיפורים שאנשים בישראל מספרים לעצמם, את ההגדרה של כל מי שמתנגד למה שישראל עושה כאנטישמי, אני מרגיש שישראל איבדה את הדרך ואת אמות המוסר והתדרדרה להיות עוד מדינה מזרח תיכונית, כי אין מה לעשות, ברוב המקרים כשאתה גר בשכונה גרועה אתה הופך להיות אחד מהחברה.
ישראל והיהדות היו ועודן אור לגויים באיך להתנהל בעולם מורכב, בצורה ראויה להערכה. לא במקום שהוא כמו שווייץ, זה לא חוכמה להיות נאור כשאין בעיות.
התבהמות? יש, בהחלט. עד שנמצא את האיזון שיאפשר לנו גם לחיות, וגם לשגשג במרחב. אנחנו לא במערב, ואנחנו לא המזרח. אנחנו הגשר.

בשורה תחתונה כל נושא האתוס, והביחד נועד לשרת מטרה אחת, לגרום לאנשים לעשות משהו לא רציונלי, להתגייס לצבא ולסכן את החיים שלהם למען המדינה.. אפילו עכשיו כשאנשים רואים כמה לא איכפת לצמשלה מהחטופים עדיין הם רצים בשמחה לצבא, כבר אמרנו לא רציונלי?
קנדה היא אכן מדינה שמושכת אנשים שמחפשים חיים נוחים וטובים, וככזאת היא לא צריכה את סיפורי הטוב למות בעד ארצנו או הביחד נגד כל העולם. אני יכול לומר לך שמאז שטראמפ עלה לשלטון יש כאן גל פטריוטיות חזק ותיעוב לארהב. אתה צריך סיפור טוב כשאין לך משהו אחר למכור.

מה אתה מצפה, ללכת ללוע הארי ולא להנגס טיפה? ההפגנות הן דבר חשוב, אבל מי שמחפש בלאגן, מוצא
לא הלכתי לחפש שום בלגן, הלכתי להפגין עם דגל ישראל בצורה חוקית לחלוטין וניסו פאקינג לדרוס אותי.
אגב, היה לי גם מקרה עם מדריך בחדר כושר באותה תקופה שניהל דיון עם חבר על "האם צריך לדעתו לירות במפגינים בקפלן ברגליים או במרכז מאסה" וכשהערתי לו שאני לא מעוניין כלקוח שלהם לשמוע את זה הוא התחיל לצעוק עלי שאני סמולני מתנשא וכו.
עכשיו, יש פה שתי היפותזות מתחרות:
1. אני טיפוס בעייתי, מעין עבריין צעצוע כזה שמסתובב ומחפש בלאגנים.
2. לא כולם בישראל באמת אחים ויש הרבה איבה וקיטוב בין הצדדים השונים בעם.

שכל אחד יחליט איזו היפותזה יותר סבירה בעיניו.
זה שוב עניין הלהיות עשוי מסוכר.
יש אנשים שפורחים בסביבה אלימה ומתלהמת וזה מחשל אותם ויש אנשים שלא.
אני וילדיי לא.
זה שתקרא לנו בכל מיני שמות וכינויים לא ישנה את זה.
מודע לכמה מינורי המקרה הזה, בסך הכל של הדברים? קראו לך מנדלסון?
חוויתי גזענות בעוד כמה מקרים בחיי, אני לא עושה מזה סיפור ואני חי את חיי, אני גם ממש לא טענתי שזה חזות הכל.
יש בהחלט דברים טובים בחברה הישראלית אבל יש גם המון קיטוב שצריך להכיר בו ולהתמודד איתו.

לא יעזרו כל התירוצים. אנחנו עם קשה עורף ונודניק, בדיוק אותן תכונות מגעילות שתיארתם פה, גורמות לנו לא להכנס למשבצות, להיות בעלי חשיבה מרדנית מבוקשת.
טיפשים לא חסר בשום מקום, העניין הוא אך ורק משחק של אחוזים, וברור שהחוויה היהודית של להיות מיעוט נרדף, במלחמה תמידית, משנה הרבה מאוד במיינד היהודי.

שוב, יש יתרונות רבים בנימוס, אבל כשזה מגיע ללהזמין משטרה לתיכוניסט, או להזמין משטרה למי שזועק מהלב שלו בתור, שם כיהודי איבדת אותי. בחום, במוסר, בהגיון.
זו גם תהיה המפלה של קנדה - מספיקה מסה קריטית של מהגרים שלא משחקים לפי החוקים האנגלוסקסיים, והמערכת כולה תיפול. והרי הם לא מבינים שהמערכת שלהם ייחודית.

אם כך זה בסדר גמור ואף מבורך. אני רוצה שילדיי יהיו יהודים, אני רוצה להמשיך להשתייך לסיפור, ואני לא חשוב במונחים של דור אחד (אני) ובמונחים של נוחות בלבד.

עצוב בעיניי מאוד, ואני לא חושב שאתה כישראלי לשעבר, ברצונך להטמע, עושה שירות טוב למי שחי בארץ, וצריך להתמודד בכלים של הארץ, כשאתה מייעץ פשוט לעזוב. לא פתרון.

שום קשר לדת, עובדתית הם המשפחה הרחוקה שלך. דווקא המנטליות של, למשל, יהודי תימני ובלרוסי, שונה מאוד. רק הקשר המשפחתי והתרבות הנלווית לו יכולים לגשר.
איפה תמצא קשר כזה בקנדה? כי הם החליטו לפני 200 שנה שהם נלחמים על החופש, על המייפל ועל הזכות לדבר בצרפתית ואנגלית, וקיבלו אנשים מכל הבא ליד? זה רופף.

ישראל והיהדות היו ועודן אור לגויים באיך להתנהל בעולם מורכב, בצורה ראויה להערכה. לא במקום שהוא כמו שווייץ, זה לא חוכמה להיות נאור כשאין בעיות.
התבהמות? יש, בהחלט. עד שנמצא את האיזון שיאפשר לנו גם לחיות, וגם לשגשג במרחב. אנחנו לא במערב, ואנחנו לא המזרח. אנחנו הגשר.
האור לגויים זה עוד סיפור שבישראל אוהבים לחזור עליו, בערך כמו המנטרה על הצבא הכי מוסרי בעולם.
לא ישראל ולא היהדות מהווים אור לגויים, ובטח שאין הרבה הערכה לישראל. לא יודע למה אתה בטוח שבעולם מעריצים את ישראל. את מרבית האנשים ישראל לא מעניינת וזה איזה קוריוז זניח במחלקת חדשות החוץ. כשאתה בישראל אתה בטוח שכל מהדורות החדשות בעולם נפתחות בעידכונים על מה קורה בישראל. לרוב זה לא מעניין אף אחד וזוכה לאיזכור קצר כשקורה משהו חריג. אף אחד לא מסתכל בהערצה על ישראל או כמודל לחיקוי.
לגבי המשפחתיות, בחייך. אני יהודי, אתה יהודי אז אנחנו אחים? אתה רואה את השינאה שהולכת בארץ? דתיים חילונים, אשכנזים מזרחים, ימנים שמאלנים, עשירים עניים, אבל אחים אנחנו. כולם שונאים את כולם.

בשורה תחתונה כל נושא האתוס, והביחד נועד לשרת מטרה אחת, לגרום לאנשים לעשות משהו לא רציונלי, להתגייס לצבא ולסכן את החיים שלהם למען המדינה.. אפילו עכשיו כשאנשים רואים כמה לא איכפת לצמשלה מהחטופים עדיין הם רצים בשמחה לצבא, כבר אמרנו לא רציונלי?
אין יותר רציונלי מלהגן על המשפחה שלך. בלעדיהם, כולנו היינו נשחטים.
מלבד זאת, ברור שצריך לתמרץ אנשים לעשות עבודה קשה, וברור שלצעיר יהיה יותר כוח ואמביציה לעשות עבודה קשה ומתגמלת, מאדם זקן, שבע ועייף.
אני לא אוהב את המיליטריזם הישראלי, אבל צריך להודות שאין הרבה ברירות אחרות, או ערכים - או וואסח צבאי לעודד גיוס. או גם וגם.

קנדה היא אכן מדינה שמושכת אנשים שמחפשים חיים נוחים וטובים, וככזאת היא לא צריכה את סיפורי הטוב למות בעד ארצנו או הביחד נגד כל העולם.
מקום נוח להעביר בו את החיים ללא שום סיפור מסגרת, לאנשים שלא משתייכים לשום סיפור גדול יותר. וגם המקום הנוח הזה, לא יכול לשרוד לאורך זמן עם נרטיב רופף שכזה.

אני יכול לומר לך שמאז שטראמפ עלה לשלטון יש כאן גל פטריוטיות חזק ותיעוב לארהב. אתה צריך סיפור טוב כשאין לך משהו אחר למכור.
נהדר לשמוע כמה הלאומיות הקנדית רופפת, שהיא במעלה אחת מעל הלאומיות הפלסטינית - צריך דמון חיצוני כדי לזכור שאני חלק ממשהו.
שוב, יש אנשים שזה מתאים להם, כמו שהגדרת. לי זה משעמם ובעיקר ריק.

לא הלכתי לחפש שום בלגן, הלכתי להפגין עם דגל ישראל בצורה חוקית לחלוטין וניסו פאקינג לדרוס אותי.
אגב, היה לי גם מקרה עם מדריך בחדר כושר באותה תקופה שניהל דיון עם חבר על "האם צריך לדעתו לירות במפגינים בקפלן ברגליים או במרכז מאסה" וכשהערתי לו שאני לא מעוניין כלקוח שלהם לשמוע את זה הוא התחיל לצעוק עלי שאני סמולני מתנשא וכו.

שכל אחד יחליט איזו היפותזה יותר סבירה בעיניו.

אני וילדיי לא.
זה שתקרא לנו בכל מיני שמות וכינויים לא ישנה את זה.

חוויתי גזענות בעוד כמה מקרים בחיי, אני לא עושה מזה סיפור ואני חי את חיי, אני גם ממש לא טענתי שזה חזות הכל.
יש בהחלט דברים טובים בחברה הישראלית אבל יש גם המון קיטוב שצריך להכיר בו ולהתמודד איתו.
בוא נגיד ככה, אימה המרוקאית של אישתי אמרה לה עלי שאני רוסי מסריח.
טעות בשתי העובדות, אני יליד לטביה, ואני מתקלח כמעט כל יום ומשתמש בדאודורנט.

תגיש תלונה, מה זה הדבר הזה? הסתה לכל דבר.
3. אכן יש הרבה איבה וקיטוב, כמו בין אחים בהרבה משפחות. מאיפה המחשבה השגויה שבין אחים אין מחלוקות? ממתי פלורליזם בריא (שלפעמים גולש לאלים, מודה), חדש בעם?
בקנדה, אין הרבה צורך לכל זה, כי הקשר גם ככה רופף בין אחד לשני, רק רוצים לחיות טוב, והשאר, לא מעניין.
אני וילדיי לא.
אני רק ציינתי עובדה, שגם אתה דיברת עליה: חברה מחשלת יוצרת אנשים מסויימים. למשל, מבוקשים בעבודה. חברה נוחה יוצרת אנשים אחרים.
גם על הפריחה של אנשים מסויימים במקומות מסויימים דיברתי:
יתכן מאוד שאתם בקצה "הספקטרום האשכנזי", נקרא לזה. וכן, לחיות בארץ בו זמנית מחשל אותך, ומבהם אותך. אז ברור שזה לא מתאים לכל אחד (גם לא ליהודי ארה"ב, לפעמים).

בהחלט. מתוך מקום של חוזקה והכרת הקשר בינינו, לא ממקום של לזרוק את התינוק עם המים. יש סיבה ומהות למדינה - ולא, זה לא רק דת. זה אתניות-לאום-דת-תרבות.

אין יותר רציונלי מלהגן על המשפחה שלך. בלעדיהם, כולנו היינו נשחטים.
מלבד זאת, ברור שצריך לתמרץ אנשים לעשות עבודה קשה, וברור שלצעיר יהיה יותר כוח ואמביציה לעשות עבודה קשה ומתגמלת, מאדם זקן, שבע ועייף.
אני לא אוהב את המיליטריזם הישראלי, אבל צריך להודות שאין הרבה ברירות אחרות, או ערכים - או וואסח צבאי לעודד גיוס. או גם וגם.

מקום נוח להעביר בו את החיים ללא שום סיפור מסגרת, לאנשים שלא משתייכים לשום סיפור גדול יותר. וגם המקום הנוח הזה, לא יכול לשרוד לאורך זמן עם נרטיב רופף שכזה.

נהדר לשמוע כמה הלאומיות הקנדית רופפת, שהיא במעלה אחת מעל הלאומיות הפלסטינית - צריך דמון חיצוני כדי לזכור שאני חלק ממשהו.
שוב, יש אנשים שזה מתאים להם, כמו שהגדרת. לי זה משעמם ובעיקר ריק.
לא הבנתי. אתה טוען שבישראל יש אהבת אחים בלי דמון חיצוני?
לאיזה סיפור גדול בדיוק אתה מרגיש שאתה משתייך? החלום הציוני? בית המקדש השלישי? המתנה למשיח?
במדינות נורמליות אנשים פשוט חיים את החיים שלהם. הם לא מנסים לשלוט על עם אחר (אני יודע. פלסטינים זה לא עם, אבל עדיין יש לך כן איזה 3 מליון איש שאתה שולט בהם במשהו שדומה לאפרטהייד בדרופ אפריקה) מונעים על ידי אמונה דתית פנאטית שישות דמיונית הבטיחה להם חתיכת קרקע שלא שווה כלום, ומוכנים להקריב חיי אדם בלי סוף משהו הצדדים למען המטרה הזאת.
ולפני שאתה אומר לי, אבל הם טרוריסטים ורוצחים אזרחים אז אני אזכיר לך את המחתרות היהודיות בתקופת המנדט שגם הגיעו לרצח אזרחים בריטיים כדי לנסות להיפטר השלטון הזר.
מה יותר הגיוני מלתת להם מדינה משלהם ולסגור את הגבול איתם בדיוק כמו שעשו עם לבנון או סוריה או ירדן? כמה חיי אדם היו נחסכים? אבל לא. כי אתה חלק מסיפור גדול יותר.
כשתדע מה הסיפור הגדול שאתה חלק ממנו אז בבקשה ספר לי, כי אני עד היום לא מבין מה הסיפור.

האור לגויים זה עוד סיפור שבישראל אוהבים לחזור עליו, בערך כמו המנטרה על הצבא הכי מוסרי בעולם.
לא ישראל ולא היהדות מהווים אור לגויים, ובטח שאין הרבה הערכה לישראל.
בוודאי שיש הערכה רבה ליהודים ולישראל בקרב קבוצות שונות בעולם.
בוא נאמר, אלה לא קבוצות שמחלקות את העולם למדוכאים-מדכאים, אלא קבוצות שמעריכות מי שמתמודד עם בעיה קשה (הרצון לרצוח אותנו) בכלים מוסריים.

את מרבית האנשים ישראל לא מעניינת וזה איזה קוריוז זניח במחלקת חדשות החוץ.
בוודאי, מאיפה שמעת מדבריי אחרת? אנחנו בסוף מדינה קטנה בקצה העולם. אמנם עם יחס תקשורתי לא פרופורציונלי, אבל עדיין קטנים.
מי שכן מקשיב ושומע לתקשורת, כמובן שהרוב שלו די אדיש למה שקורה פה. עוד מריבה במזרח התיכון.
אבל יש מיעוט ילדותי ומתלהם שחושב שאוטומטית הצד המדוכא צודק. ויש מיעוט חכם שמסתכל סביבו ומבין איך אנחנו פותרים בעיות מורכבות בעולם מורכב, בכלים מערביים-מוסריים.

לגבי המשפחתיות, בחייך. אני יהודי, אתה יהודי אז אנחנו אחים? אתה רואה את השינאה שהולכת בארץ? דתיים חילונים, אשכנזים מזרחים, ימנים שמאלנים, עשירים עניים, אבל אחים אנחנו. כולם שונאים את כולם.
עובדתית רובנו ממוצא משותף, משפחה. שוב, מאיפה האקסיומה שאחים לא יכולים לשנוא? קל לא לשנוא כשאין אמוציות. אני יותר אח של יהודי מקנדה, מאשר קנדי לקנדי.

אם ככה, עצרת פה לתחנת ביניים קצרה. אין בזה פסול, מותר לכל אחד להגר שוב ושוב, מותר להגר בגלל כסף, אבל יש מי שהיהדות חשובה לו, והשורשיות הזו גורמת לו להיות כאן.

אני ממש מצטערת לשמוע זה בטח קשה לך. הילדים שלי קטנים אבל המחשבה שמישהו יציק להם אני כבר רוצה לבכות מתסכול. שיציקו לי.
אכן. אני כבר לא ילד, ועברתי כבר כמה דברים בחיים, כולל דברים קשים, ואני יכול להגיד שאין כמעט שני לכאב של הורה כשהילד שלו חוזר עצוב מבית ספר בגלל קשיים חברתיים.

תודה גם על הטיפים! טיפים מעולים.

לא הבנתי. אתה טוען שבישראל יש אהבת אחים בלי דמון חיצוני?
לאיזה סיפור גדול בדיוק אתה מרגיש שאתה משתייך? החלום הציוני? בית המקדש השלישי? המתנה למשיח?
התרבות היהודית וההיסטוריה המשותפת כמובן. אני מבין שלא כולם בחברה מכירים את המקור שלהם ואת הפולקלור שלהם, וזה באמת גורם להרבה בעיות בהשתלבות שלהם.
תמיד חשבתי שעליה של גוים במסגרת חוק השבות - היא הגיונית, כי אי אפשר לחלק משפחות לשתיים, אבל יוצרת המון בעיות.
אתה דן אנשים בלי קשר לסיפור ולאתוס, להגיע לפה, רק כי חלק מהמשפחה שלהם עברו. ברור שזה לא יכול להחזיק מים לאורך זמן, ורבים מהם מרגישים תלושים כל החיים.
יש כאלה שבכוח מנסים להשתייך, דרך הצבא למשל, וכל הכבוד להם, אבל גם זה עלול להיות מאולץ. אז למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

מובן שגרסת המכנה המשותף הנמוך ביותר היא "כולם שונאים אותנו, בואו נאכל סופגניה בגולני", אבל התרבות היהודית קצת יותר גדולה ורחבה מזה.
במדינות נורמליות אנשים פשוט חיים את החיים שלהם.
מנקודת ההסתכלות שלי, חייהם ריקים יותר, אחרת כבר הייתי מוצא איך לעבור. זה גם העניין שמוטב לאדם שיהיה לו משהו גדול ממנו, וגם הספציפי של העם שלי - השיוך היהודי.
אין רע באדם שגר בקרואטיה ומשתייך לקהילה מסויימת, אבל אני עדיין חושב שהסיפור שלו ריק יותר משלי. והרי היום גם השיוך לקהילה הולך ונעלם. מה נשאר? לעשות כסף וילדים?
הם לא מנסים לשלוט על עם אחר (אני יודע. פלסטינים זה לא עם, אבל עדיין יש לך כן איזה 3 מליון איש שאתה שולט בהם במשהו שדומה לאפרטהייד בדרופ אפריקה) מונעים על ידי אמונה דתית פנאטית שישות דמיונית הבטיחה להם חתיכת קרקע שלא שווה כלום, ומוכנים להקריב חיי אדם בלי סוף משהו הצדדים למען המטרה הזאת.
אף אחד לא שולט על עם אחר מרצון, יש פה בסך הכל עם שרוצה לחיות בשלווה על אדמתו הריבונית, שנגנבה ממנו על ידי אבות הנשלטים.
ובמקום להשמיד או לגרש, הוא נותן לאותם כובשים מהעבר להמשיך לחיות פה, ואפילו להקים אוטונומיות, ששוב ושוב נגמרות בטרור על ידי (חלק) מאותם כובשים.
שוב, זהו המכנה המשותף הנמוך ביותר, אני מבין למה אתה רואה רק את האלימות, זה כי אתה לא מכיר את העומק. וברור למה תרצה לחיות במקום בו כביכול תהיה כאחד האדם.
ולפני שאתה אומר לי, אבל הם טרוריסטים ורוצחים אזרחים אז אני אזכיר לך את המחתרות היהודיות בתקופת המנדט שגם הגיעו לרצח אזרחים בריטיים כדי לנסות להיפטר השלטון הזר.
רוב המחתרות, רוב הזמן, פעלו נגד מטרות צבאיות כובשות. לגיטימי. הרג אזרחים אינו לגיטימי משום צד.
מה יותר הגיוני מלתת להם מדינה משלהם ולסגור את הגבול איתם בדיוק כמו שעשו עם לבנון או סוריה או ירדן? כמה חיי אדם היו נחסכים? אבל לא.
אתה מתכוון, בדיוק מה שעשו בעזה? זה עבד מאוד מוצלח.
כשתדע מה הסיפור הגדול שאתה חלק ממנו אז בבקשה ספר לי, כי אני עד היום לא מבין מה הסיפור.
לשבת בארץ אבותיי בתור יהודי, לקיים את מנהגיה, ולהגות הגות שנותנת בשורה לעולם - איך להתנהל בעולם מורכב מתוך צדק, לא רק אהבה מזוייפת (נצרות), או אלימות (אסלאם).

בוא נגיד ככה, אימה המרוקאית של אישתי אמרה לה עלי שאני רוסי מסריח.
הרבה אם לא מרבית דוברי רוסית בישראל לא נולד ברוסיה וחלק שני יותר מטאפורה ביקורתי על אישיות של חלק מדוברי השפה מאשר הרגלי רחצה שלהם

בקשר לדיון שמתנהל על ישראל-קנדה, השנקל שלי הוא שהמצב קצת יותר מורכב ממה שאתם מתארים.

לא יודע אם יש דבר כזה "חברה בישראל". יש אזורים טובים יותר ויש אזורים טובים פחות, כמו בכל מקום אחר בעולם. יש לי אפילו coworkers שגרים בזכרון, ומאוד מרוצים מהבית ספר שם, ומנגד אני מכיר אנשים שעשו רילוקיישן לקנדה/ארה"ב ומאוד סבלו, ככה שלא צריך לקחת חוויות אינדיווידואליות ולגזור מהן מסקנות גלובליות.

גם אני גר בישוב טוב עם בית ספר טוב, ואפילו כיתה טובה. הבן שלי חלילה, לא סובל מאלימות פיסית. הוא כן לא יודע מידי פעם לפענח סיטואציות חברתיות, להתעמת כשצריך או למצוא תגובות טובות לילדים בזמן אמת, וילדים בגילאים האלה תופסים את זה כחולשה ולפעמים מציקים לו. זה בטח לא מצב שאני מרוצה ממנו, ואנחנו עובדים קשה ונעבוד עוד קשה כדי לשפר אותו, אבל אני לא חושב שההתנהגות כזאת לילדים בגיל הזה זה משהו שייחודי לישראל.

מרגש מאוד לראות את הקהילה והתגובות כאן.

המחשבות שלי (מהצד של הילד, לא של ההורה)

לתקוף את זה מכמה זויות שונות (בהתאם למצב של הילד והבעיות שלדעתכם הובילו אותו למצב הזה):

ברמת חיזוק הילד: טיפול רגשי כלשהו, אומנות לחימה, חוג ספורט, יותר זמן איתכם/פעילות מעצימה כזו או אחרת.. כל הדברים שהמליצו כאן
ברמת הסביבה: שינוי בית ספר וסביבה (אם המצב באמת משמעותי/חמור והוא היה רוצה בזה).

אם הילד רק מתחזק אישית אבל עדיין בסביבה שמורידה אותו ומכירה את העבר שלו, יהיה לו קשה יותר לצאת מהמקום הזה.
מנגד, אם לא יקבל איזושהי עזרה ותמיכה לפתור או לחזק את חלק מהסיבות שבגללן נקלע לקשיים החברתיים, אין מניעה מזה שיתקשה גם בסביבה אחרת.
בגלל זה שילוב של השניים הוא הכי טוב והכי אפקטיבי, אם מצליחים. כמובן תלוי בילד ובאם הוא באמת רוצה לעבור.

אומנם זה אוף טופיק, אבל ריבית דריבית עובדת מאוד חזק כאן, זה טוב שתפסתם את זה מוקדם, וטוב שתעזרו לו כמה שתצליחו, כמה שיותר מוקדם
אהבתי את הריבית דריבית :)
חשבתי גם ליתר בטחון, להחזיק סל רחב של ילדים (בשביל ה-diversification) אבל לא בטוח שאשתי תסכים ;)

אתה מכליל מההיכרות שלך סטריאוטיפ של קבוצה אחת בחברה הישראלית, על כל הקבוצות בישראל.
וכן, אתה צופה יותר מדי בחדשות ורואה רק את הרע מוזרק לך לווריד.

אומר זאת בישירות - אתה משתייך לחברה מסויימת, שהיא כנראה נטולת ערכים, ולא מחונכת אליהם. אז איך אתה מצפה שיהיו לקבוצה הזאת ערכים? מאיפה יגיעו?
ערכים מלאכותיים, שלא נשענים על שום דבר מהותי - הם לא הפתרון. זה בסך הכל מה שהיה דור שניים אחורה, בחברה הקלוקלת שאתה משתייך אליה.
שוב בליל של שטויות. אני לא רואה חדשות. אני רואה אנשים הולכים, נוהגים, נוסעים בתחב״צ. כמות הזבל האנושי שיש בישראל היא הכי גבוהה שראיתי בעולם המפותח. זה לא ״ערסים צעירים״, זה רוב האוכלוסייה במדינה.
אתה מסתכל כדוגמא על יוצאי ברית המועצות שנמצאים בארץ בקושי דור? זה לא ממש תרבות ישראלית.
אוכלוסיות יהודיות באוקראינה? מה הקשר?

שוב בליל של שטויות. אני לא רואה חדשות. אני רואה אנשים הולכים, נוהגים, נוסעים בתחב״צ. כמות הזבל האנושי שיש בישראל היא הכי גבוהה שראיתי בעולם המפותח. זה לא ״ערסים צעירים״, זה רוב האוכלוסייה במדינה.
אתה מסתכל כדוגמא על יוצאי ברית המועצות שנמצאים בארץ בקושי דור? זה לא ממש תרבות ישראלית.
אוכלוסיות יהודיות באוקראינה? מה הקשר?
יש זבל אנושי, לא חושב שזה רוב האוכלוסיה. אני כן חושב שכמות האוכלוסיה האיכותית בישראל היא הכי גבוהה שאני ראיתי בעולם המפותח.

אגב, נאמר פה מקודם שישראל היא לא סטארטאפ ניישן - אז מהניסיון שלי של מעל 20 שנה בעבודה בחברות ההייטק האמריקאיות הגדולות בעולם, המהנדסים הישראלים הם כן הכי טובים בעולם.

יש זבל אנושי, לא חושב שזה רוב האוכלוסיה. אני כן חושב שכמות האוכלוסיה האיכותית בישראל היא הכי גבוהה שאני ראיתי בעולם המפותח.

אגב, נאמר פה מקודם שישראל היא לא סטארטאפ ניישן - אז מהניסיון שלי של מעל 20 שנה בעבודה בחברות ההייטק האמריקאיות הגדולות בעולם, המהנדסים הישראלים הם כן הכי טובים בעולם.
ההייטק הוא רק בערך 10% מהציבור *העובד*

בוודאי שיש הערכה רבה ליהודים ולישראל בקרב קבוצות שונות בעולם.
בוא נאמר, אלה לא קבוצות שמחלקות את העולם למדוכאים-מדכאים, אלא קבוצות שמעריכות מי שמתמודד עם בעיה קשה (הרצון לרצוח אותנו) בכלים מוסריים.

בוודאי, מאיפה שמעת מדבריי אחרת? אנחנו בסוף מדינה קטנה בקצה העולם. אמנם עם יחס תקשורתי לא פרופורציונלי, אבל עדיין קטנים.
מי שכן מקשיב ושומע לתקשורת, כמובן שהרוב שלו די אדיש למה שקורה פה. עוד מריבה במזרח התיכון.
אבל יש מיעוט ילדותי ומתלהם שחושב שאוטומטית הצד המדוכא צודק. ויש מיעוט חכם שמסתכל סביבו ומבין איך אנחנו פותרים בעיות מורכבות בעולם מורכב, בכלים מערביים-מוסריים.

עובדתית רובנו ממוצא משותף, משפחה. שוב, מאיפה האקסיומה שאחים לא יכולים לשנוא? קל לא לשנוא כשאין אמוציות. אני יותר אח של יהודי מקנדה, מאשר קנדי לקנדי.

אם ככה, עצרת פה לתחנת ביניים קצרה. אין בזה פסול, מותר לכל אחד להגר שוב ושוב, מותר להגר בגלל כסף, אבל יש מי שהיהדות חשובה לו, והשורשיות הזו גורמת לו להיות כאן.
אתה יודע? אתה מנסה לכתוב באופן כאילו מכיל אבל בין השורות יוצא לך הגזען הדתי\מסורתי.
עצרתי לתחנה קצרה בארץ כדי להגר בגלל הכסף. כי זה מה שה"רוסים" שיהדותם מוטלת בספק עושים. באים בשביל סל קליטה, מנצלים את המדינה וממשיכים הלאה.
אז בוא נראה, עליתי לארץ ב1972, והיגרתי ב2010..אם זה קצר אז אני כנראה אחד מילדי מתושלח (אחלה ספר של רוברט היינליין). בדרך שירתתי 6 שנים בצבא (עתודאי חנון), השתחחרתי כסרן, ועשיתי מילואים עוד בערך 10 שנים.
עבדתי בארץ בחברת הייטק גדולה עם משכורת מצויינת ואופציות יפות שויתרתי עליהן במעבר, ועברנו בלי שציפתה לי כאן עבודה או משהו אחר, פשוט עברנו עם החסכונות שלנו. בית בלי צשכנתא בזכרון, מכוניות, החיים הכלכליים היו ורודים. אתה יודע מה לא היה ורוד? הסיפור הגדול שהייתי חלק ממנו, הילדים שלי שחטפו מכות בבית ספר בלי סיבה, וגלעד שליט. גלעד שליט היה הטריגר של אישתי. כבר אז ראינו כמה איכפת למדינה מלטוף שנמק כמה שנים, והחלטנו שהילדים שלנו לא יגיעו למצב הזה.
אז לפני שאתה מאשים אותי בהיותי רוסי מסריח שבא לכמה שנים לנצל את המדינה כדי לקבל סל קליטה ולהמשיך הלאה לסיר הבשר כי גם ככה אני ספק יהודי, אל תשכח, אחים אנחנו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני רוצה להמשיך להשתייך לסיפור, ואני לא חשוב במונחים של דור אחד (אני) ובמונחים של נוחות בלבד
כל הכבוד לך.ברצינות. תוכל להרחיב לגבי הרצון? הוא מבוסס על משהו אחר או שהוא brute fact וזהו?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A בעיות בקרנות הפנסיה: פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א אקסלנס טרייד- בעיות בהוראה מחזורית שוק ההון 0
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 5
G בעיות בדירה שעברתי אליה (שכירות) אוף טופיק 7
A שמעתי שיש בעיות בקופות הגמל של סלייס שוק ההון 2
M תביעה קטנה נגד הוט על בעיות אינטרנט צרכנות פיננסית 6
Y בעיות פוטנציאליות בהעברות בנקאיות בשל חשש של הבנק מהלבנת הון שוק ההון 7
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1
O משיכת כספי פנסיה לפני גיל 67 לבעלי בעיות בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F בעיות אצל IBI - זוג נשוי (עם אמריקאית) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
Roi בעיות בכניסה ל IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
P אלטרנטיבה כשיש בעיות בטופס מפ"ל? מיסים 8
Z האם בחירת שקל כמטבע בסיס בIBKR יוצר בעיות בדוחו"ת למס אחר כך? פוסטים מאיכות נמוכה 0
yossik בעיות באקספון/WE4G צרכנות פיננסית 2
M בעיות באקסל עם נתונים מהבורסה הישראלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D הבנק עושה בעיות להכניס שקלים ממכירת קריפטו דרך פלטפורמה ישראלית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 147
I האם יש בעיות בגלישה מחו"ל בחלק ממערכות המסחר?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
M בעיות עם ניהול בהלמן - מישהו מכיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Dinoman בעיות בunrelialized p&l באינטרקטיב שוק ההון 2
ת האם עדיין יש בעיות עם IRA? צרכנות פיננסית 10
G בעיות בהצגת נתוני מדד / מניה בחיפוש בגוגל אוף טופיק 18
P בעיות עם הבנק שוק ההון 22
G אקסלנס - בעיות בשירות לקוחות צרכנות פיננסית 17
c881 בעיות מעניינות במעבר קרן השתלמות אוף טופיק 13
שמוליק קיפוד בעיות בהפקדות הפנסיונית צרכנות פיננסית 10
yossik בעיות גלישה עם טלפוניה VOIP מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
א בעיות באתר של מיטב דש צרכנות פיננסית 6
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
S אג"ח חברתיות (Social Impact Bonds) פוסטים מאיכות נמוכה 3
ל הלוואות חברתיות פוסטים מאיכות נמוכה 2
I החזר מס על הלוואות חברתיות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M השקעות חברתיות שוק ההון 15
מ שיתוף מרידה בגלוי בנורמות חברתיות אוף טופיק 46
מ תיק השקעות חדש עם פלח של הלוואות חברתיות שוק ההון 31
א הלוואות חברתיות - BTB - 2017 שוק ההון 1
Q יש למישהו נסיון עם הלוואות חברתיות ? שוק ההון 1
U דיווח על פעילות אצל ברוקר זר מיסים 33
חובב_פנסיה2022 ביטוח רכב חדש אצל היבואנית צרכנות פיננסית 8
C פסק דין: הדירה נמכרה ואז התגלה סרטן אצל השוכרת נדל"ן 124
T RSU וסעיף 102- תאריך ההנקה לעומת תאריך קבלה אצל הנאמן מיסים 3
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
F מכירת מטבעות שכרגע אצל אלטשולר שחם הוריזון קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S ESPP RSU ומזומן אצל ברוקר אמריקאי שוק ההון 7
T דיבידנד אצל ברוקר זר שוק ההון 2
U פתיחת חשבון אצל הברוקר שוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
A מס על ריבית על פיקדון דולרי אצל ברוקר בארה"ב מיסים 3
N הגשת דו''ח ראשון על דיווידנדים אצל ברוקר זר לאזרח ארה''ב תושב ישראל מיסים 6
F התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר שוק ההון 5
T מגורים לבד או אצל ההורים התפתחות אישית 62
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה