אתה מודע לזה שהמיתוס על ערבות הדדית ואיכפתיות הוא בדיוק זה, מיתוס?
אתה מדבר אליי?
בדיוק השבוע חזרתי משהות ממושכת עם ישראלים, נקרא לזה חופשת מולדת.
כשיוצאים החוצה מהאינטרנט ומהשנאה, רואים כמה עזרה הדדית, תחושת קרבה ושותפות גורל, יש בין
כל מגזרי העם הזה. לא תראה דבר כזה בגרמניה ובקנדה. בארה"ב, אני בספק.
מדבר על עזרה ללא בקשה, סיוע, דיבור חופשי וחברי בין אנשים שלא מכירים מלבד ששניהם יהודים-ישראלים ונפגשו לפני רגע. וזה ממש לא בגלל שלאנשים אין אינטרסים שונים. יש.
יש כל כך הרבה חיתוכים בארץ שמפלגים אותה לשניים
בוודאי, אנחנו עם פלורליסטי, תמיד היינו (עם פיקים קצרים של אלימות, לרוב מקבלים אחד את השני למרות עיקום אף). שני יהודים, שלוש דעות.
זו הגדולה שלנו, פלורליזם אמיתי, לא מזוייף כמו של הPC, ולא כמו אלים כמו במזרח, שכל קבוצה צריכה להתחבא מפני השלטת.
ותחושת הביחד היא רק כשיש אוייב משותף במצב חירום.
לא נכון. תחושת הביחד היא גם ביומיום, אלא שיש מי שמרוויחים המון מלנסות לפלג בינינו. שוב, גם להתעצבן אחד על השני מותר, אם בסוף אין אלימות ואוכלים ביחד.
מה יש לקנדי עם קנדי? ברור שאין אלימות, אין עצבים ואין אמוציות. למה לי להתעצבן ולהתרגש מאדם זר? איזה אתוס משותף יש לי איתו, מלבד נרטיב רזה של חיה ותן לחיות?
שלא תבין לא נכון, לפעמים זה נימוס נוח. אבל זה לא בהכרח עומד בעת משבר, ורואים בבירור את הסדקים בזה כיום. בסוף, זו זהות אד-הוקית נוחה. זה לא יהודים, זה לאום שרירותי.
יש בקנדה לא פחות איכפתיות ועזרה הדדית, יש כאן הרבה גופי עזרה, הרבה מתנדבים לכל מיני מטרות.
יכול להיות שאני לא מכיר, וכל קנדי מרגיש אח ביחס לקנדי אחר, כי יש להם פספורט דומה, שזה מספיק, ללא צורך במוצא משותף, סיפור משותף, דת-תרבות משותפת. אני בספק.
יכול להיות שלא צריך להרגיש אח כדי לעזור מכל הלב אחד לשני, ועוזרים מאוד אחד לשני, למרות שאין קשר הדדי קרוב. אני בספק.
למדתי בריאלי החל מכיתה ז, אחי למד שם 6 שנים אחרי ואני יכול לומר לך שהיתה התדרדרות, אלימות, מקרה שהיה מפורסם בשנות ה90 של ילד שהפשיטו אותו בהפסקה בבית בירם.
זה שיש הדרדרות זה ברור לי, וזה בכל העולם המערבי. זה שמקרה כזה היה מפורסם בשנות ה90, זה כבר אומר המון (אדם נשך כלב).
אני לא אומר שהמצב מושלם, אבל כמו שכבר אמרתי:
א. לא אקבל בית ספר שלא מטפל באלימות.
ב. לא אקבל בית ספר לרובוטים שמזמין משטרה לתיכוניסט על מילים.
אני לא מצפה פה לחברת פלמ"ח, שכל אחד שותה מאותו מסטינג, זה מגוחך במדינה של 10 מיליון. אני כן מצפה לחברה חברית וחמה, ולא רובוטית. בנימוס ובתרבות, יש מה להשתפר.