• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

[בחו״ל] מתה לפרוש תוך כ-7 שנים, עם מניות גאמפ״א

• פותח הנושא פותח הנושא Hannah3
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Hannah3

משתמש רגיל
דירוג
256
הון צבור:
בת 42 עם 545,000 דולר בערך. 725,000 דולר אם סופרים חיסכון פנסיוני.

קצת רקע:
מגילאים 18-30 חייתי בישראל וצברתי, בערך, כלום. המשכורת הייתה דלה, בתחום שלא הייתה בו יותר מדי אופציה לצמיחה מקצועית. עברתי למדינה אחרת בגיל 30 והתחלתי, פחות או יותר, מאפס (היה לי דרכון זר).

מה אפשר לעשות עם תואר ישראלי במקצוע תלוי-שפה בחו״ל? התשובה הקצרה היא כמעט כלום. הייתי מוכנה לעבוד בכל עבודה, אבל היה קשה להתקבל. התחלתי לעבוד בשירות לקוחות ותמיכה טכנית בשכר מינימום. הייתה לי אנגלית מספיק טובה בשביל להתקבל, ומכיוון שזו מדינה עם המון מהגרים, ועבודה מסוייטת שאף אחד לא מסוגל לשרוד בה לטווח הארוך - סף הקבלה לא היה גבוה.

עבדתי קשה שנים והתקדמתי בתחום הטכני פעמיים בחברה שהתחלתי בה. עשיתי תעודות הכשרה (מה שמכנים אצלינו VENDOR CERTIFICATES) בזמני החופשי כדי להתקדם, לפעמים בשעות העבודה אם היה שקט במשרד. משם התקבלתי לחברת גאמפ״א. בלי תואר במדעי המחשב בכלל אגב. היה לא פשוט, איזה 3 חודשים של מיונים וניג׳וסים. אחרי כמה שנים בגאמפ״א יוקרתית נשחקתי, ועברתי למגזר הציבורי כדי להפחית את הסטרס.

משכורת שנתית:
131,600 דולר לשנה, שזה כ-8300 דולר בחודש אחרי מס. פלוס תוספות על כוננויות 24X7, תלוי כמה כוננויות יש. בד״כ זה עוד כ-2000 דולר בשנה. יש לי אפשרות לרדת ל-80% משרה (אני במגזר הציבורי ויש הסכם קיבוצי), אבל אני לא עושה את זה עדיין. בעיקר כי חוששת שאם יהיה לי חופש יום אחד בשבוע, העבודה תיערם ותחכה לי ביום שאחרי - ז״א אצטרך לעשות כמות עבודה של 5 ימים ב-4 ימים.

ברייקדאון:
  • 478,000 דולר במניות של חברת גאמפ״א שעבדתי בה. לא רכשתי אותן, קיבלתי אותן כחלק מהתגמול. המניות צמחו מאוד בשנה החולפת, אבל דיי מפחיד שרוב הביצים שלי בסל אחד. אני יושבת על הגדר אם למכור כדי לבזר את התיק - זה יהיה אירוע מס יקר.
  • כ-180,000 דולר בחסכון פנסיוני, שסגור עד גיל 60 (עוד 17.5 שנה).
  • כ-50,000 דולר בכמה תעודות סל של וואנגרד. כאלו שעוקבות אחרי מדדים. צמחו כ-10 אחוז השנה. כרגע למטה קצת. ממשיכה להפקיד לשם אוטומטית כל חודש.
  • כ-16,000 דולר בחסכון חיסכון בבנק שנותן ריבית (4.35%), שתנאי שיש איזושהי הפקדה חודשית של לפחות דולר אחד. זה ה״קרן 3-6 חודשים חיסכון חירום״ שדייב רמזי מדבר עליה.
  • כ-2000 דולר בביטקוין. יורד לאחרונה, אבל זה סכום קטן שלא אכפת לי לסכן.
חובות:
רק המשכנתא - 340,000 דולר. דירה קטנה, חדר שינה אחד, מטבח וסלון. 56 מ״ר. מרוצה מאוד מהרכישה. מיקום מעולה. כשהייתי שוכרת, בעל-הבית מכר פעם את הדירה והייתי צריכה להתפנות במפתיע, ולעבור בתקופה לא נוחה. ההון ששמתי בדירה בינתיים הוא 150,000 דולר. לא נופלת בכרטיסי אשראי. יש כרטיס אחד כזה, עד 6,000 דולר תקרה, אבל אני משלמת את היתרה כל שבוע-שבועיים ולא נותנת לזה להצטבר.

הלוואות סטודנטים סיימתי לשלם תוך כ-7 שנים מהגעתי לכאן.

הוצאות:
המשכנתא זה כ-2070 דולר בחודש, פחות מרבע מהמשכורת לפי הנוסחה של רמזי. אני משלמת 3000 דולר בחודש כרגע, הבנק מאפשר להוסיף עד 10,000 בשנה מעל תשלומי המינימום בלי קנס יציאה. יש הוצאות קבועות כמו מים, חשמל, ועד בית, ארנונה, אינטרנט וסלולרי. אין רכב. יש ביטוח בריאות פרטי של הביוקר, אני צריכה לעשות בירור כדי להפחית את זה - 250 דולר בחודש.

מזון כולל קפה עולה לי כ-20-30 דולר ליום בממוצע אני מניחה, לא כולל מסעדות בסופ״ש לפעמים. הזמנה קטנה מ-DOORDASH פעם-פעמיים בשבוע, בעיקר כי אני לא בשלנית גדולה ותקועה מול המחשב כל היום, עבודה וזה. מכינה סלטים, פסטות, בולונז, סנדוויצ׳ים, חביתות, פיצות ביתיות עם תוספות מעניינות, כאלה. לא אוהבת אורז לצערי, יודעת שזה זול. חשוב לי פירות וירקות טריים, קונה אותם בכמויות קטנות בכל פעם ולא במרוכז. לא זורקת אוכל כמעט! קנייה קטנה של רק מה שצריך ומה שמתכננת לאכול באמת. מוצר עם חיי מדף קצרים קונים רק כשיש תוכנית מיידית להשתמש. עדיין, יש איפה לקצץ פה.

פרישה תפחית את ההוצאות שלי על מזון דרמטית כנראה, יהיה יותר זמן ללמוד לבשל.
לא צורכת אלכוהול, שזה קצת מגביל חברתית לפעמים אבל חוסך. אפשר לצאת לפאבים ולהזמין קולה זירו.

חופשות אנחנו עושים אינטרסטייט בלבד. לא אוהבת טיסות ממושכות. בעבר הייתי טסה הרבה דרך העבודה, מתיש.

אין פה יותר מדי גאדג׳טים, המחשב והסלולרי שלי בני 3 שנים, יש טלוויזיה עם סטרימיו (חינם). המנוי אונליין היחיד זה הניו-יורק טיימז, מחדשת רק כשיש מבצע 20 דולר לשנה שלמה. לפעמים ספוטיפיי אם יש 50% חינם ל-3 חודשים בלבד. לבן הזוג יש מנוי משפחתי ליוטיוב אז הוא הוסיף אותי חינם.

שיעור החיסכון כ-25 אחוז, לתעודות הסל ולקרן החירום שלעיל. אני כנראה צריכה להעלות את המספר הזה יותר.
יש גם הטבת מס ממשלתית על הפקדות לחסכון הפנסיוני, אני שמה 100 דולר פעם בשבועיים.

מטרות:
פרישה לפני גיל 50, שזה עוד 7.5 שנים. לא אוהבת את העבודה, שהיא משעממת ובירוקרטית במקרה הטוב, או לחוצה ותובענית במקרה הרע. החלפתי מספיק מקומות עבודה כאן כדי לדעת שהמשכורת משתפרת והתנאים קצת יותר טובים, אבל שביעות הרצון לא ממש. אתגרים מעניינים אין כמעט. יש גם מלא ״נדלים ארסיים״ כאלה מהסוג שהסולידית מדברת עליהם (בכל פעם שיש לי מנהל מצויין, הוא בסוף עובר צוות או עוזב את החברה). מגזר ציבורי זה בערך ההיפך מגאמפ״א, האנשים שאתה עובד איתם הם... לא בדיוק הטובים בתחומם. מה גם שהתחום הטכני פה עובר בהדרגה לאאוטסורסינג זול בהודו. גם העובדים במשרד כמעט כולם מהגרים מהודו, ואני לא, אז מבחינה חברתית עבודה זה לא אטרקציה מבחינתי. זה כנראה ככה ברוב מדינות המערב בתחום הטק.

עבודה היא, ביי אנד לארג׳, בזבוז זמן עצום. מספק השעות שמוקדש לשטויות מיותרות שאינן תורמות לכלום הוא מגוחך. יש לי דברים יותר חשובים לעשות.

כדי לפרוש, אני כרגע צריכה להיות מסוגלת למשוך כ-45-50,000 דולר בשנה לרמת חיים דיי מינימלית, כולל תשלומי המשכנתא של כ-24,000 דולר בשנה. אני מעדיפה לסגור את הפינה של המשכנתא לפני שאפרוש. אין לי ילדים, ואין כנראה צורך לשמור על שיעור משיכה של 4% כדי שהכסף יחזיק לנצח, צריכה שהכסף יספיק רק עד יום מותי.

התכנון שלי זה להתחיל למכור חלק מהמניות גאמפ״א ולשלם חלק מהמשכנתא עם זה ב-2026, ועוד חלק ב-2027, כדי להקטין את נטל המס השנתי. המנייה חזקה כרגע, ואם היא תמשיך לגדול בקצב הזה, אולי אצליח לפרוש תוך פחות שנים. מדי פעם, המגזר הציבורי פה מציע תוכניות ״פרישה מרצון״ לעובדים במקום פיטורים, ולפעמים אפשר לעזוב עם חבילת פיצויים יפה - ייתכן שאצליח לקבל כזה בעתיד.

אתגרים:
חלק חשוב מהטרנספורציה היה, מבחינתי, לרדת מהאידואולוגיה של להצביע על אשמים - אין שום תועלת אישית בלקטר על זה שהמיליארדרים עושקים אותנו, שהמחירים תמיד עולים, שהדיור אינו בר-השגה ושהמערכת אחראית לפערים הכלכליים. ז״א, אפשר לעשות את זה אם ממש רוצים, אבל במקביל - צריך לתכנן כלכלית ולדאוג להכנסה, השקעות, הוצאות וכו׳.

אחד האתגרים זה לדעת מה לתעדף, ניתוב ההשקעות לתעודות הסל של וואנגרד או למשכנתא. יש פה הרבה משתנים: ריבית, מס, תשואה משוערת בשוק, כאלה.

יש בן זוג כבר שנה, אבל חיים בבתים נפרדים באותה השכונה. אין כוונה לאחד את הפיננסים שלנו או לגור ביחד.
בן הזוג אינו טוב בפיננסים, נסחף אחרי טרנדים אינטרנטיים. אין לו דירה בבעלותו (שוכר- גר עם הבן שלו מנישואים קודמים), עובד בעבודות מזדמנות ללא אופק תעסוקתי רציני. אין לו חסכונות פנסיוניים משמעותיים, ורוב הכסף שלו הולך לביטקוין ומניות מסוכנות לדעתי. גם אין על מה לדבר איתו על לשנות את זה, הוא צופה במשפיענים פיננסיים כריזמטיים ביוטיוב שמכניסים לו רעיונות על התעשרות לראש.

הוא בנאדם טוב ובן-זוג טוב, אבל לא מתאים להיות פרטנר למשק בית. הוא שוהה אצלי יומיים בשבוע וזה המצב האידיאלי, מעדיפה שיהיה לי זמן לעצמי ממילא.

נערך לאחרונה ב:
נשמע שyou have it figured out.
התוכנית נשמעת לעניין, אישית, הייתי פורש אחרי שיש לי מינימום בטוח של הכנסה:
דירה משולמת
פנסיה מינימלית שמספיקה לצרכי
את השאר הייתי מוציא בזהירות עד השלב שבו הפנסיה מתחילה.

נשמע שyou have it figured out.
התוכנית נשמעת לעניין, אישית, הייתי פורש אחרי שיש לי מינימום בטוח של הכנסה:
דירה משולמת
פנסיה מינימלית שמספיקה לצרכי
את השאר הייתי מוציא בזהירות עד השלב שבו הפנסיה מתחילה.
כן, דירה-משולמת זה האתגר הכי משמעותי כאן ת׳כלס. אני מקווה ש-7 שנים זה מספיק כדי לפרוע את כל המשכנתא הזאת (שהיא בערך 2.5x ההכנסה השנתית שלי). אבל אם יהיה מחר-מחרתיים עוד GFC אז אני אתבאס מאוד.

את נשמעת מאוד סולידית, ואני משער שתוכלי להסתדר גם עם משרה חלקית מאוד במידה ותצטרכי.

אני הייתי מוכר חלק מהמניות ופורע את המשכנתא היום. המניות שיש לך ששוות חצי מליון דולר, יכולות להיחתך בעשרות אחוזים תוך כמה חודשים, אפילו בלי קשר לGFC נוסף - כי ככה זה עם חברה בודדת.

את נשמעת מאוד סולידית, ואני משער שתוכלי להסתדר גם עם משרה חלקית מאוד במידה ותצטרכי.

אני הייתי מוכר חלק מהמניות ופורע את המשכנתא היום. המניות שיש לך ששוות חצי מליון דולר, יכולות להיחתך בעשרות אחוזים תוך כמה חודשים, אפילו בלי קשר לGFC נוסף - כי ככה זה עם חברה בודדת.
מסכים, אולי שווה להעריך את החלופות של תשלום מס גבוה עכשיו וסילוק המשכנתא למול להשאיר את המשכנתא עוד כמה שנים.

דבר ראשון תודה על זה שחלקת הסיפור שלך. את במצב טוב כלכלית, הגעת כמהגרת ואת מתפרנסת בכבוד ובהתאם לאורח חיים שבחרת לעצמך (שהוא מאוד סגפני).

מתמטיקה:
725K פחות 340K משכנתא (לפני הוצאות ריבית): 385K ומטה. נניח 350K. לפני מס רווח הון וכאלה.
בנוסף נניח שאת מכניסה כ130K לשנה, ויש לך הוצאות של 70K (אמרת שבפנסיה את מתכננת הוצאות של 50K אז הנחתי שלפני הפנסיה ההוצאות גדולות יותר), כלומר חיסכון של 60K לשנה.
אז ב8 שנים עד "לפרישה" תחסכי עוד 480K.
ביחד זה הון של כ800K פלוס בית ללא משכנתא.
זה לא רע, אבל אם את באמת תרדי ל0 הכנסות ותרצי פרישה מוחלטת בגיל 50 ועדיין למשוך 50K בשנה, איך זה יסתדר בדיוק עם המספרים?
איך תתמודדי אם תצטרכי טיפול רפואי יקר?
אולי השאלה היותר חשובה - את מדבר על פרישה בגיל מאוד מוקדם, 50. ואז מה? מה את מתכננת לפנסיה? להיות בסלון ולראות נטפליקס כל היום? זה בהחלט זול אבל האם את לא מתכננת לעשות משהו אחר גם ? (לטייל, להתנדב, לעשות פרויקט כלשהו וכו')?
בדרך כלל הדברים האלה הם בסוף מה שחשוב בחיים ויש להם משמעות לתא המשפחתי שלך.
אמרת ש"עבודה היא בזבוז זמן עצום" - מה תעשי עם כל הזמן שיתפנה לך אם וכאשר תפרשי?

תודה על השיתוף!
עשית התקדמות יפה מאוד לעומת התקופה שלפני שנות ה30, כל הכבוד!
כמו שציינת, רוב ההון שלך נמצא במניה אחת, וזה נראה כמו הסיכון הגדול כרגע שכדאי לשקול.

תודה על השיתוף. היכולת לעצור לרגע ולהחליט שהגיע הזמן לשינוי, לאזור את האומץ כדי לקחת את הצעד, לעבוד קשה ולשפר את המצב שלך דרמטית... באמת מעורר השראה. כל הכבוד לך! מחכה בקוצר רוח לעדכונים הבאים.

קצת מצער לשמוע שלא מצאת מקום אחד עם קצת עניין או סביבה נחמדה. אני עובד בפיתוח ואני סה"כ מאוד נהנה מהעבודה. אגב, חשבת לפעמים על לחזור חזרה לארץ ולעבוד כאן בפיתוח?

אם בן הזוג יקלע לצרות כלכליות הוא ובנו עלולים ליפול עליך

כן, זה לגמרי החשש. רוב התחזיות אופטימיות, זו מניה חזקה יחסית והייתה לה שנה טובה מאוד - אבל זה אכן הרבה מאוד ביצים בסל אחד. אני ממתינה עד 2026, כי אז מותר לי להתחיל לשלם תשלומי משכנתא מוגדלים בלי קנס פירעון מוקדם. אני אוכל למכור רק חלק מהמניות (ולהפחית את תשלום המס השנתי), ולשלם חלק מהמשכנתא. יש מצב שעד אז תהיה מפולת ואתחרט על ההמתנה. מקווה שלא.

תודה על השיתוף. היכולת לעצור לרגע ולהחליט שהגיע הזמן לשינוי, לאזור את האומץ כדי לקחת את הצעד, לעבוד קשה ולשפר את המצב שלך דרמטית... באמת מעורר השראה. כל הכבוד לך! מחכה בקוצר רוח לעדכונים הבאים.

קצת מצער לשמוע שלא מצאת מקום אחד עם קצת עניין או סביבה נחמדה. אני עובד בפיתוח ואני סה"כ מאוד נהנה מהעבודה. אגב, חשבת לפעמים על לחזור חזרה לארץ ולעבוד כאן בפיתוח?
זה משהו שאני שומעת הרבה ממפתחים, כל עוד הם בונים דברים חדשים - הם מוצאים סיפוק בתפקיד. תכנות זה קצת כמו לשחק בלגו מבחינתם. בלי להסגיר יותר מדי, אני לא בדיוק מתכנתת, וכתיבת קוד היא חלק קטן יחסית מהתפקיד שלי (בעיקר שינויי קונפיגורציה). אני תוהה לעתים אם אולי כדאי לנסות לעבור מסלול, אבל הציניקנית שבי סבורה זה יהיה more of the same. לא בטוח שזה שווה את המאמץ, אני ממילא קרובה לקו הסיום. מעדיפה לפרוש ולנגן בגיטרה כל יום, להתאמן על חוף הים, לעשות יוגה על הדשא בפארק השכונתי, לקרוא ספרים בספרייה הציבורית, ללמוד לדבר רוסית, כאלה.

האם התפקיד שלך לא כרוך בישיבות משעממות, התמודדות עם לקוחות תובעניים, פייג׳ר שמצפצף בזמן הכי לא נוח, תמרון מנהלים לא-טכניים, ניהול מרחוק של עובדים במדינות לואו-קוסט עם יכולת נמוכה, מילוי טפסים משעממים וקבלת אישורים לכל שינוי זעיר בקוד וכו׳? תוהה אם זה רק התרבות הארגונית אצלינו, או שזה ככה ברוב החברות.

לחזור לארץ כבר לא רלוונטי לי, החיים שלי כאן - הדירה, הבן-זוג. ארבעה דורות של המשפחה שלי חיו כאן לפני, אני מרגישה שאני חלק מהמקום הזה.

דבר ראשון תודה על זה שחלקת הסיפור שלך. את במצב טוב כלכלית, הגעת כמהגרת ואת מתפרנסת בכבוד ובהתאם לאורח חיים שבחרת לעצמך (שהוא מאוד סגפני).

מתמטיקה:
725K פחות 340K משכנתא (לפני הוצאות ריבית): 385K ומטה. נניח 350K. לפני מס רווח הון וכאלה.
בנוסף נניח שאת מכניסה כ130K לשנה, ויש לך הוצאות של 70K (אמרת שבפנסיה את מתכננת הוצאות של 50K אז הנחתי שלפני הפנסיה ההוצאות גדולות יותר), כלומר חיסכון של 60K לשנה.
אז ב8 שנים עד "לפרישה" תחסכי עוד 480K.
ביחד זה הון של כ800K פלוס בית ללא משכנתא.
זה לא רע, אבל אם את באמת תרדי ל0 הכנסות ותרצי פרישה מוחלטת בגיל 50 ועדיין למשוך 50K בשנה, איך זה יסתדר בדיוק עם המספרים?
איך תתמודדי אם תצטרכי טיפול רפואי יקר?
אולי השאלה היותר חשובה - את מדבר על פרישה בגיל מאוד מוקדם, 50. ואז מה? מה את מתכננת לפנסיה? להיות בסלון ולראות נטפליקס כל היום? זה בהחלט זול אבל האם את לא מתכננת לעשות משהו אחר גם ? (לטייל, להתנדב, לעשות פרויקט כלשהו וכו')?
בדרך כלל הדברים האלה הם בסוף מה שחשוב בחיים ויש להם משמעות לתא המשפחתי שלך.
אמרת ש"עבודה היא בזבוז זמן עצום" - מה תעשי עם כל הזמן שיתפנה לך אם וכאשר תפרשי?
לא תופשת את סגנון החיים שלי כסגפני, למרות שיחסית לשכנים שלי אני כנראה לא ממש לארג׳ית. אני הולכת איתם למסעדה והם יזמינו שני קוקטיילים כל אחד ב-24 דולר לכוס. אני כבר לא עושה את זה, יש לי מטרה ברורה בחיים.

- ״איך תתמודדי אם תצטרכי טיפול רפואי יקר?״
יש לנו כאן ביטוח בריאות ציבורי. עושים בנוסף ביטוח פרטי, אבל זה אופציונלי.

- "אבל אם את באמת תרדי ל0 הכנסות ותרצי פרישה מוחלטת בגיל 50 ועדיין למשוך 50K בשנה, איך זה יסתדר בדיוק עם המספרים?"
50 אלף בשנה זו עלות המחייה כולל תשלומי המשכנתא המינימליים, שהם כחצי מזה. לדעתי אפשר לגמרי לחיות מ-25-30 אלף בשנה כרגע. ייתכן שיוקר המחייה יעלה מאוד וזה אכן החשש.

- "מה את מתכננת לפנסיה? להיות בסלון ולראות נטפליקס כל היום?"
יש לי תוכניות ופרוייקטים אישיים ועניינים. הלוואי ואלו היו הצרות שלי, יותר מדי זמן פנוי. כשאני חושבת על זה, מעולם לא הייתה לי הפסקה ממושכת בעבודה. מרגע שסיימתי את הלימודים עבדתי, עברתי מתפקיד לתפקיד עם מקסימום 3 שבועות הפסקה באמצע. אולי אתבדה ואשתעמם תוך שנה, הכל יכול להיות, אבל לא נראה לי. אני סקרנית לשמוע אם יש פה אנשים שאמרו ״משעמם לי״ וחזרו לעבוד בסוף, לא מתוך צורך כספי.

נערך לאחרונה ב:
אם בן הזוג יקלע לצרות כלכליות הוא ובנו עלולים ליפול עליך
לא נראה לי שיש סיכון, אנחנו חיים בנפרד. לבן שלו יש גם אימא שגרה בשכנות. יש לנו גבולות ברורים והוא מבין את זה.

ואין כנראה צורך לשמור על שיעור משיכה של 4% כדי שהכסף יחזיק לנצח, צריכה שהכסף יספיק רק עד יום מותי
שימי לב שכלל ה4% לא מדבר על זה שהכסף יחזיק לנצח, אלא על זה שהוא לא יגמר במשך 30 שנה (לפי נתונים הסטוריים).
עוד הערה קטנה, ואולי זה משהו שאת מודעת אליו, אבל לא מדובר על שיעור משיכה של 4% מערך התיק בכל זמן נתון, אלא סכום קבוע שהוא 4% מהערך המקורי + התאמה לאינפלציה.

זה משהו שאני שומעת הרבה ממפתחים, כל עוד הם בונים דברים חדשים - הם מוצאים סיפוק בתפקיד. תכנות זה קצת כמו לשחק בלגו מבחינתם. בלי להסגיר יותר מדי, אני לא בדיוק מתכנתת, וכתיבת קוד היא חלק קטן יחסית מהתפקיד שלי (בעיקר שינויי קונפיגורציה). אני תוהה לעתים אם אולי כדאי לנסות לעבור מסלול, אבל הציניקנית שבי סבורה זה יהיה more of the same. לא בטוח שזה שווה את המאמץ, אני ממילא קרובה לקו הסיום. מעדיפה לפרוש ולנגן בגיטרה כל יום, להתאמן על חוף הים, לעשות יוגה על הדשא בפארק השכונתי, לקרוא ספרים בספרייה הציבורית, ללמוד לדבר רוסית, כאלה.

האם התפקיד שלך לא כרוך בישיבות משעממות, התמודדות עם לקוחות תובעניים, פייג׳ר שמצפצף בזמן הכי לא נוח, תמרון מנהלים לא-טכניים, ניהול מרחוק של עובדים במדינות לואו-קוסט עם יכולת נמוכה, מילוי טפסים משעממים וקבלת אישורים לכל שינוי זעיר בקוד וכו׳? תוהה אם זה רק התרבות הארגונית אצלינו, או שזה ככה ברוב החברות.

לחזור לארץ כבר לא רלוונטי לי, החיים שלי כאן - הדירה, הבן-זוג. ארבעה דורות של המשפחה שלי חיו כאן לפני, אני מרגישה שאני חלק מהמקום הזה.

האמת שזה ממש הפוך מכל מה שכתבת אצלי
אני לא כונן, המנהלים שלי הם טכניים בלבד, יש לי באמת מפתחים בהודו אבל הם סבבה, אני כותב המון קוד חדש ויש לי הרבה agency ו0 טופסיאדה שאני צריך למלא. לכל היותר חבר צוות צריך לאשר PR. זה לא שמה שאת מתארת לא קיים אבל נשמע לי שזה יותר נכון לתאגידים גדולים, שאני תמיד התרחקתי מהם כמו מאש בדיוק בגלל זה. אבל גם שם יש הרבה שונות. אני מכיר חברים בתוך אותה חברת ביג טק, חלקם מרוצים מאוד וחלקם מתארים דברים דומים לשלך.

בכל מקרה, את נשמעת כמו בנאדם מגניב ונראה שכך או כך את במסלול הנכון. המון בהצלחה =]

נערך לאחרונה ב:
עונה בתור מפתחת עם ניסיון במספר חברות בארץ (לא גמפא) כולל תפקידי ניהול והובלה - רק שני הראשונים זה משהו שהיה כלול בעבודה שלי (ישיבות משעממות ולקוחות) וגם זה בעיקר כשעברתי לתפקידי ניהול.
כל השאר - לא.
פייג׳ר - לא מאז הצבא.
ניהול עובדים מרחוק - כן, אבל תותחי על עם יכולות ממש גבוהות שבמדינות שלהם פשוט אין הייטק אז הם עובדים עבורנו.
שינוי בקוד- מוציאים pr ומישהו מהצוות עושה review.

חנה,

שאפו על השדרוג שעברת. אישית אינני חושב שהמספרים שלך מתחברים כרגע לפרישה בעוד 7.5 שנים, אלא אם כן אני מפספס דברים.

לטובתך - את מבינה שאת זקוקה לתוכנית ברורה. לחובתך - חלקים רחבים בסיפור שלך חסרים נתונים:

1. איזו תמיכה חברתית/כלכלית/רפואית יש במדינה הנ״ל - רשמת שיש ביטוח בריאות פרטי וקצת לגבי עלויות אבל האם את יודעת מה תהיינה העלויות כאשר תהיי בת 50? ביטוח רפואי נוטה לעלות בצורה חדה בשנים אלו ...

2. מה שווי הדירה הנוכחי? רשמת 150 הון עצמי ו-340 משכנתא אבל האם הדירה כיום שווה 400 או 700 או 500? גם אם זה ״הון״ על הנייר, סטטיסטית לאורך זמן זה עובד לטובתך. מה הריבית שאת משלמת על המשכנתא? לכמה שנים? האם משתנה או צמודה? כל אלו חלק מהסיכון הספציפי שלך וצריך לחשוב עליהם.

בחשבון פשוט בגיל 50 תוחלת החיים שלך אמורה להיות עוד כ-40 שנה, אבל רק את יודעת האם במשפחתך חיים לאורך זמן או לא. בהתאם הייתי הולך וקורא את הבלוג הארוך והמפורט של Early Retirement Now על איך לחשב אחוז משיכה בטוח.

בניגוד לכל מה שכתבו כאן האחרים, אני בעד מכירה איטית של מניות המעסיק לשעבר שברשותך לאורך מספר שנים - הן כדי למזער מס והן כדי לאפשר למניה בינתיים לעבוד - לאורך זמן מניות גאמפ״א נוטות לעלות. מצד שני אני חושב שאם נותרו לך עוד שנות עבודה לא מבוטלות שבמהלכן אין לך צורך לגעת בהון שיושב במניות הללו, תני להן לעבוד אפילו באמצעות החלפת המניות - רובן או כולן - באינדקס. למעשה העובדה שאת במקום עבודה נוח ומוגן הוא משמעותי כי הוא זה שמאפשר לך לשאת בסיכון של המניות ...

בהנחה שיש לך כיום הון עצמי נטו של 200,000 בדירה (150 שלך ו-50 שבח כולל אחרי מס), אזי יש לך סה״כ כרגע לפי מה שתיארת:

200 + כ-725, או כ-925,000 דולר. ב-7.5 שנים בוא ונניח שאת חוסכת כל שנה כ-30,000 (8300*12 פחות 70,000 שכוללים תשלום המשכנתא ה״רגילה״) או 2,500 לחודש ונניח שתשקיעי אותם באינדקס רחב ותקבלי 6% עליהם וגם על יתר החסכונות (למעט ההון בדירה). לאחר 7.5 שנים יהיו לך כ-1.3 מיליון דולר + ההון בדירה. בהנחה שהדירה תהיה שווה 600 בעוד 7.5 שנים ותישאר לך משכנתא של בערך 200 אחרי התשלומים הרגילים, יש לך שם עוד 400,000 בפוטנציה.

מ-1.3 מיליון סביר להניח שתוכלי למשוך משהו כמו 3.5% ברוטו לשנה, שהם כ-45.5 אלף דולר לשנה לפני מס. אם נניח שהמס הוא 20% זה ישאיר לך כ-36,000 דולר לשנה או 3,000 לחודש. אם את אומרת שאת צריכה יותר קרוב ל-50,000 לשנה או 4,000 לחודש זה לא יספיק, אלא אם כן תהמרי על כך שבזמן שאת עובדת מניות הגאמפא יגדלו פי 4 ואז הכל טוב ....

יתכן מאוד שבמקום 7.5 שנים 10 או 11 יספיקו, במיוחד תחת ההנחה שמניית הגאמפא תספיק אז להכפיל או לשלש את עצמה, אבל את צריכה להכין תוכנית יותר מסודרת ולבדוק דברים כמו עלויות ביטוח רפואי / טיפול במשפחה מבוגרת בישראל או בחו״ל וכו׳

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חנה,

שאפו על השדרוג שעברת. אישית אינני חושב שהמספרים שלך מתחברים כרגע לפרישה בעוד 7.5 שנים, אלא אם כן אני מפספס דברים.

לטובתך - את מבינה שאת זקוקה לתוכנית ברורה. לחובתך - חלקים רחבים בסיפור שלך חסרים נתונים:

1. איזו תמיכה חברתית/כלכלית/רפואית יש במדינה הנ״ל - רשמת שיש ביטוח בריאות פרטי וקצת לגבי עלויות אבל האם את יודעת מה תהיינה העלויות כאשר תהיי בת 50? ביטוח רפואי נוטה לעלות בצורה חדה בשנים אלו ...

2. מה שווי הדירה הנוכחי? רשמת 150 הון עצמי ו-340 משכנתא אבל האם הדירה כיום שווה 400 או 700 או 500? גם אם זה ״הון״ על הנייר, סטטיסטית לאורך זמן זה עובד לטובתך. מה הריבית שאת משלמת על המשכנתא? לכמה שנים? האם משתנה או צמודה? כל אלו חלק מהסיכון הספציפי שלך וצריך לחשוב עליהם.

בחשבון פשוט בגיל 50 תוחלת החיים שלך אמורה להיות עוד כ-40 שנה, אבל רק את יודעת האם במשפחתך חיים לאורך זמן או לא. בהתאם הייתי הולך וקורא את הבלוג הארוך והמפורט של Early Retirement Now על איך לחשב אחוז משיכה בטוח.

בניגוד לכל מה שכתבו כאן האחרים, אני בעד מכירה איטית של מניות המעסיק לשעבר שברשותך לאורך מספר שנים - הן כדי למזער מס והן כדי לאפשר למניה בינתיים לעבוד - לאורך זמן מניות גאמפ״א נוטות לעלות. מצד שני אני חושב שאם נותרו לך עוד שנות עבודה לא מבוטלות שבמהלכן אין לך צורך לגעת בהון שיושב במניות הללו, תני להן לעבוד אפילו באמצעות החלפת המניות - רובן או כולן - באינדקס. למעשה העובדה שאת במקום עבודה נוח ומוגן הוא משמעותי כי הוא זה שמאפשר לך לשאת בסיכון של המניות ...

בהנחה שיש לך כיום הון עצמי נטו של 200,000 בדירה (150 שלך ו-50 שבח כולל אחרי מס), אזי יש לך סה״כ כרגע לפי מה שתיארת:

200 + כ-725, או כ-925,000 דולר. ב-7.5 שנים בוא ונניח שאת חוסכת כל שנה כ-30,000 (8300*12 פחות 70,000 שכוללים תשלום המשכנתא ה״רגילה״) או 2,500 לחודש ונניח שתשקיעי אותם באינדקס רחב ותקבלי 6% עליהם וגם על יתר החסכונות (למעט ההון בדירה). לאחר 7.5 שנים יהיו לך כ-1.3 מיליון דולר + ההון בדירה. בהנחה שהדירה תהיה שווה 600 בעוד 7.5 שנים ותישאר לך משכנתא של בערך 200 אחרי התשלומים הרגילים, יש לך שם עוד 400,000 בפוטנציה.

מ-1.3 מיליון סביר להניח שתוכלי למשוך משהו כמו 3.5% ברוטו לשנה, שהם כ-45.5 אלף דולר לשנה לפני מס. אם נניח שהמס הוא 20% זה ישאיר לך כ-36,000 דולר לשנה או 3,000 לחודש. אם את אומרת שאת צריכה יותר קרוב ל-50,000 לשנה או 4,000 לחודש זה לא יספיק, אלא אם כן תהמרי על כך שבזמן שאת עובדת מניות הגאמפא יגדלו פי 4 ואז הכל טוב ....

יתכן מאוד שבמקום 7.5 שנים 10 או 11 יספיקו, במיוחד תחת ההנחה שמניית הגאמפא תספיק אז להכפיל או לשלש את עצמה, אבל את צריכה להכין תוכנית יותר מסודרת ולבדוק דברים כמו עלויות ביטוח רפואי / טיפול במשפחה מבוגרת בישראל או בחו״ל וכו׳
העלית נקודות טובות. יש מצב שאני אופטימית מדי, במיוחד כי המנייה עלתה בקצב מטאורי בשנה החולפת. כשכתבתי את הפוסט הזה היו לי 478,000 במניות, עכשיו בדקתי ויש בחשבון במורגן סטנלי כבר 515,000 דולר. אבל ברור שזה אכן עסק מסוכן, ואף אחד לא יודע כמה הן יהיו שוות בוודאות מחר-מחרתיים, גם לא וורן באפט. הן הכפילו את שוויין בשנה החולפת כמעט, מתארת לעצמי שזה לא מה שייקרה כל שנה.

הסיכון הכי משמעותי הוא שאפרוש, הכסף ייגמר בגיל 55+, ואז כבר קשה יותר למצוא עבודה חדשה. מה גם שהטכנולוגיות בקו״ח שלי יהפכו פחות רלוונטיות עם השנים.

אין לדעתי מצב שהמיסים יגיעו ל-20%, מהסיבות הבאות:

1. מדרגות המס כרגע אומרות שעל הכנסה של עד 18,000 דולר בשנה - יש פה 0% מס. כלום.

2. הכנסה מעל 18,000 בשנה ומתחת ל-45,000 בשנה - 16% מס, שזה 2160 דולר, אבל:

3. על רווחי הון יש הנחה חמישים אחוז למי שמחזיק במניות למעלה משנה אחת, זה כנראה כדי לעודד אנשים להשקיע לטווח ארוך ולא בדיי-טריידינג וחארטא. ז״א ירדנו ל-8% מס, שהם 1080 דולר מס בשנה. אבל:

4. כמו שיש מס על רווחי הון, יש קיזוז מס על הפסדי הון. מכרתי מניות בהפסד בעבר, בתקופת הקורונה, אז יש לי קיזוז מס משנים קודמות שמתגלגל מאז. אם יהיו לי רווחי הון ממכירת מניות הדרגתית, אז אוכל להשתמש בכסף הזה. אני חוזה שלפחות בכמה השנים הראשונות מרגע הפרישה, נטל המס שלי יהיה אפסי.

לגבי צרות רפואיות חו״ח: יש פה מערכת בריאות ציבורית. לבן הזוג שלי אין ביטוח בריאות פרטי בכלל, הוא הולך לרפואה ציבורית. ייתכן שלדברים לא-דחופים רשימת ההמתנה גבוהה בהשוואה למי שיש פרטי, לא יודעת. נקווה שלא אזכה לדעת. הדבר שהכי פוגע לי בבריאות כרגע זה עבודה. יושבים 8 שעות ביום ועדיין עייפים בסוף.

השווי של הדירה הוא כ-490,000 דולר כרגע. לא ספרתי אותה בחישוב כי היא לא משהו נזיל, ואין לי כוונה למכור אותה. יש לי 150,000 הון עצמי בה, ועוד 340,000 משכנתא. מקווה לסגור את הפינה של המשכנתא באמצעות המשכורת, ואולי מכירה חלקית של המניות, עד יום הפרישה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S הלוואה לקניית נכס בחו"ל נדל"ן 2
N אפשרויות מגורים בחו"ל לאחר פרישה אוף טופיק 85
ב מתנה כספית ממשפחה בחו"ל לטובת קניית דירה נדל"ן 10
מ דוח שנתי 1301 וקיזוז הפסד הון במניות המעסיק בחו"ל (ESPP) מיסים 13
Henchman34 צריך המלצה על רואה חשבון שיודע לעבוד עם ברוקרים בחו"ל מיסים 2
R מס על רווח ממניות בחו''ל והפסד בשער חליפין מיסים 13
S קיזוז הפסד ממכירת נדל"ן בחו"ל מיסים 0
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
א כרטיס ב-Wise לצורך קניות בחו"ל ? צרכנות פיננסית 4
ב חופשות בחו"ל 2025 מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 227
Barbarossa מיסוי פיקדון מתחדש בחו״ל מיסים 1
א קניות בחופשה בחו״ל צרכנות פיננסית 6
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
M מישהו עשה airbnb בחו"ל ויכול לשתף? נדל"ן 14
D ביטוח בריאות דרך קוקלטיב ופרוצדרות בחו"ל צרכנות פיננסית 7
W קיזוז הפסד הון בארץ מול רווח דיבידנד בחו"ל מיסים 25
א נדל"ן בחו"ל איפה לומדים נדל"ן 10
R הטבת יישוב ספר ושהיה בחו"ל מיסים 20
Lamur האם קיימת מקבילה ל״הר הכסף״ בחו״ל למציאת חשבונות רדומים? צרכנות פיננסית 2
צ איתור חברה בחו"ל אוף טופיק 4
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
H מיסוי תכנית חסכון+ ביטוח חיים בחו"ל לעולה "ישן" מיסים 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
S קבלת שכר מחברה בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 25
O האם יש מקבילה לקרן כספית בחו"ל? שוק ההון 2
S קיזוז רווחי הון ב-RSU מול הפסד הון בחו"ל מיסים 4
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 10
עידו ג חופשה בחו"ל - חופשה סולידית צרכנות פיננסית 30
K נדל"ן בחו"ל - קנייה דרך חברה בע"מ לעומת פרטי נדל"ן 17
YizhakF חשבון בנק בחו"ל נגיש וזול לקבלת כספים - ומס מחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
B כמה אמור לעלות הגשת דו"ח שנתי עבור הכנסות בחו"ל? מיסים 3
JBUZZ ניתוק תושבות עם מדינת ישראל - והיכולת לשמור כסף בחו״ל צרכנות פיננסית 11
4 הכרה בהוצאות אש"ל עבור כנס בחו"ל ללא קבלות מיסים 2
D נקודות תורפה אפשריות בהשקעה בנדל"ן בחו"ל נדל"ן 4
ל פתרון לתשלום בעת טיול בחו''ל צרכנות פיננסית 10
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
S עמלות ומיסים בחו״ל צרכנות פיננסית 0
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
E בית השקעות שנותן שירות לשוהים בחו׳׳ל? שוק ההון 2
K מרכיב שקלי בתיק דולרי בחו"ל שוק ההון 23
B קניית מחקה מדד\קרן S&P בארץ או בחו"ל הסוחרת ב GBP שוק ההון 2
tetanos עולה חדש פטור ממס על השקעות בחו"ל - גם על תעודות זרות נסחרות בארץ? מיסים 13
N רכישת מט"ח לקראת עסקת נדל"ן בחו"ל שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה