• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך "להגיע" לנשים צעירות (16-20)?

לא הבנתי איך להתמקד בחצי..שלושתרבע.. הכוס הריקה אמור לעודד לקרוא

מחזקת את דבריה של @ברלינית. נערות מקבלות הרבה פחות עידוד להיות עצמאיות, מכל הבחינות. מגיל צעיר מוטמעת בהן ההנחה שיום יבוא וימצא הגבר שידאג להן, ושהרבה יותר חשוב להן להשקיע את המאמצים בלמצוא אותו מאשר בלהיות עצמאיות - ולכן שופינג וטיפוח מראה (ופיתוח מאפניינים אישיותיים והתנהגותיים מסויימים מאוד) על חשבון פיתוח אישי והתבססות כלכלית ומקצועית. זה מוטמע כל כך עמוק ומבכל כך הרבה כיוונים שאפילו נערות חכמות מוצלחות ושאפתניות נופלות בזה במידה מסויימת. זה מקור כל הרע ובזה צריך לטפל. יש היום הרבה יותר מודעות לזה, כך שהקרקע בשלה ויש עם מי לדבר, רק צריך לדבר ולהציג את המצב והאלטרנטיבות - כלומר להסביר להן בדיוק את מה ש- @ברלינית אמרה.
והדבר הכי גרוע לעשות זה ״לכוון את זה למה שמעניין אותן״ כמו שאמרו פה כמה - כלומר לדייטים ושופינג וטיפוח כי הרי ידוע וברור שזה כל מה שמעניין נשים צעירות ונשים בכלל. תודה רבה, היה לנו מספיק מההסללה המזלזלת והמעליבה הזאת. המטרה היא בדיוק להשתחרר מההתניות האלו, לא להנציח אותן.

מה רע בערוצים ביוטיוב, בלוגים ותוכן מקור מעניין שסובבים דייטינג, שופינג וטיפוח? אני מבלה הרבה מזמני ב"שטויות גבריות מודרניות" כגון משחקי מחשב, צפייה בערוצי Youtube שעוסקים בגיימינג, פורומים, קורא ומתעדכן בחדשות שקשורות למשחקים האהובים עלי וכו'. אם הייתי נותן לזה, גם הגיימינג היה "מכלה" אותי לחלוטין. אם מישהו אוהב שופינג וטיפוח (או גיימינג) ובמקביל יודע למצות את עצמו מבחינה מקצועית - מה רע?

@Koby Paris
לצערי אני ממש לא מסכימה עם מה שכתבת.
בכלל, דומה שאתם מאמינים שנשים בגילאים אלה הן דיי צרות אופקין, ו'בנות עשרה' סטריאוטיפיות, במחילה, עד בחילה.

אני בחורה צעירה, וגם אם איני טיפיקלית לגילי כלל, אוכל לחלוק קצת מהיכרותי את סביבתי.

ראשית, מרבית חברותיי אינן בעלות כל סכום כסף לחסכון, והן אכן מעדיפות 'להשקיע' את כספן בנתיבים אחרים. לאחרות, רבות וטובות - כסף אינו עניין מרכזי, בפרט בשנים אלה. הן אומנם יעבדו פה ושם, יתלוננו על משכורת נמוכה, יחסכו וכו' - אבל במרבית המקרים, הכסף עצמו פחות מהותי. אני מודה שחסרה כאן מחשבת עומק, לרוב מחינוך לקוי והשפעה חברתית שלילית (חינוך לקוי כללי של בני עשרה, בנושאים פיננסיים, והשפעה חברתית בכל הנוגע לתדמית עיסוקן של נשים) - אך מוקד העניין במקום אחר, וסוגיית ההשקעה אינה עולה כלל על סדר היום. כן, לעיתים עקב התמודדויות אישיות (פסיכולוגיות, יחסים, תזונה וכדומה) אך לא פעם עקב חזון אחר (תרומה, התנדבות, שירות צבאי, לימודים).
אך יתרה מזאת, מדובר בבעיה עמוקה יותר - עולם ההשקעות בכללותו נתפס כתחום מקצועי, שדורש הבנה רבה או למצער לימודים. ומשיקולי עניין, לא רבות פונות אליו. אני מאמינה שזו בעיה כלל- חברתית; השקעות נחשבות, בפרט עבור מעמד סוציו אקונומי בינוני-נמוך, ל'עסק של עשירים', ודאי לא דרך חיים או אפשרות למנף מצב כלכלי נתון. זה הגורם המרכזי, לדעתי, שצעירים בכלל פחות פונים לסולידית (פרט לקבוצת ברנשים חסכנים ומתכננים לרחוק), וכן קבוצות סוציואקונומיות מסוימות - פחד, שנובע מחוסר חשיפה נאותה, או חשיפה בכלל.
שנית, לצערי קיימת בעיה של חוסר חשיפה, בקבוצה הנ"ל בפרט. והן דווקא נגישות למדי. יש לי כמה רעיונות, @הסולידית , אם את מעוניינת לשמוע ואולי אף לשתף פעולה בנושא. זה אולי ידרוש יותר חשיפה, או לפחות שינוי נימה, אבל אפשרי בהחלט. אני מאמינה שרבות מחברותיי וממכרותיי היו מאמצות עקרונות חיים סולידיים אילו היו מקבלות מידע רחב יותר בנושא.
שלישית, זוהי תקופה שמרבית הבחורות כבחורים מקדישים לבגרויות, צבא ונסיעה לחו"ל. אומנם אני חוזרת על דבריי, אך יש להבין שמדובר בתקופה מאוד 'מכוונת מטרה', שמצירה אופקים של רבים (לעיתים הצרת האופקים היא בעלת השפעה הפוכה, בדר"כ למען האמת, אך הרוב ממשיכים במסלול הרגיל). כסף, אם יש אם אין, משמש בתפקידן הפרימיטיבי לסחר חליפין, ונתפס כ'יצור מת' בבניית החיים.

באשר לתכנים ולגישה, אינני מאמינה כלל שדיבור על אופנה/תזונה/... יסייע או יהיה נכון.
מה דרוש הוא יותר פוסטים כמו הפוסט האחרון של 90 השאלות, בשפה 'קלה לעיכול', וכן הפצה.
אל תזלזלו בממד האנושי של קבוצת הגיל הנ"ל. תופתעו לדעת מה רבים האנשים בגיל זה שסולדים מתרבות ההמון, או לפחות מנהלים דיוני עומק, מפתחים עצמם בנושאים מרתקים וחיים מתוך תכנון. יש רבים שאינם כך אומנם, כמו בכל קבוצת גיל ובפרט כשהמדובר הוא ב'מבוגרים טריים', חסרי ניסיון - ועוד בעידן המבוסס על גירויים מיידיים. אך ישנם פנים אחרים - שהופכים בלוגים כמו הסולידית בפרט, שמבטיחים חיי רווחה לא פחות מאשר תרבות ההיי-טק הנוכחית (גם אם דורשים שאיפות אחרות) - לבעלי פוטנציאל גבוה בקרב צעירים. ודווקא לאלה הסולדים מפולחן העבודה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Body Solid בשנת 2037 גיל הפרישה עשוי להגיע ל-72 לגברים ו-70 לנשים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 63
M כמה פעמים סביר/לגיטימי להגיע לראות את הדירה לפני חתימה על חוזה נדל"ן 14
S עסקאות באשראי כדי להגיע למינימום חיוב / הטבות פרימיום צרכנות פיננסית 7
O האם הגיוני להגיע לתקרות ההפקדה לפני שעוסקים במסחר עצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
S ערבי חברה - חשוב להגיע? אוף טופיק 4
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
ה מישהו יודע איך אפשר להגיע לDB שמדלן עובדים איתו ? נדל"ן 6
M שאלה לגבי מה עוד ניתן לעשות על מנת להגיע לפרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 73
ח להגיע למעמד שכר גבוה בעולם הפיננסי התפתחות אישית 5
ר באלו מוצרים פיננסים אפשר להגיע לחוב שעולה על ההשקעה? שוק ההון 15
M משכנתא:האם הבנק יתן להגיע להחזר חודשי של 40% ואף יותר מההכנסה החודשית הפנויה? נדל"ן 19
L 'אתה צריך להכיר חמישה אנשים כדי להגיע לאדם שאתה רוצה' מי מזהה מה מקור המשפט? אוף טופיק 2
י ש לי אוסף של ביטוח מנהלים וקופות אחרות. אני רוצה להגיע למצב אופטימלי של ניהול אישי / IRA במדדים, אב צרכנות פיננסית 6
C האם בישראל לא ניתן להגיע לחסכון בדמי ניהול ללא פעולות בשטח? שוק ההון 13
R האם ניתן להגיע לפרישה מוקדמת וגם ליהנות מהדרך? יומני מסע אישיים 62
F מה צריך ללמוד כדי להגיע לעצמאות פיננסית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
Y האם יש דרך מלאכותית כלשהי להגיע לחיוב מינימום באשראי צרכנות פיננסית 10
K איך כדאי להגיע ל- STRASBOURG ? אוף טופיק 11
CarpeDiem האם אנחנו מתחילים להגיע למצב שבו אג״ח ממשלתי עדיף על דירה? נדל"ן 6
M איך אצליח להגיע לפרישה מוקדמת? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 35
H מחפשת את הדרך הנכונה להתחיל את החיים בשביל להגיע לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 49
L קורס מנעולנות, האם יש לנשים מקום? בעקבות פרסומות בפייסבוק אוף טופיק 15
Y קורסים לנשים בנושא השקעות התפתחות אישית 50
c881 למתכנתות/ כותבות קוד... כן, הפניה היא לנשים בלבד. אוף טופיק 33
שרון שאלה לנשים שכאן התפתחות אישית 113
chen15 מפגשי העצמה לנשים, מאותגרות כלכלית התפתחות אישית 48
D חשיבות המאזן האקטוארי בקרנות פנסיה "צעירות" צרכנות פיננסית 8

נושאים דומים

Back
למעלה