• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך אצליח להגיע לפרישה מוקדמת?

• פותח הנושא פותח הנושא merketa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

merketa

משתמש רשום
דירוג
5
אני קוראת את הסולידית כבר למעלה משנה. הצלחתי לפני כן לקחת את עצמי בידיים ולצמצם הוצאות, אבל אפשר לומר שאני מיואשת.
אז ככה, אני מעל גיל 40, עובדת שמונה שנים בעמותה. באותו תפקיד בדיוק. ביקשתי ארבע שנים לעבור תפקיד והם טוענים שאין להם מה להציע.

הצלחתי לחסוך סכום מסוים. אבל עדיין לא אצליח לפרוש מוקדם.
מבחינת הוצאות: לפני כשלוש שנים הצלחתי להתאפס על עצמי (לא הייתי בזבזנית גם מקודם, כמובן).
חצי הכוס המלאה: אני לא בחובות. אין לי הלוואות.
אין לי רכב. אני גרה במרכז הארץ ומגיעה לעבודה ולכל מקום באוטובוסים, (חופשי חודשי המשולם על ידי העבודה). לפני כשנתיים החלטתי שאני לא קונה יותר ספרים (יש ספריה העירונית בחינם), צמצמתי הוצאות מזון בסופר (אני גם מחפשת מבצעים). בגדים אני אמנם קונה אבל בסוף עונה. יש לי כלבה ואין לי מנוי לוטרינר, אבל אני מצליחה לחסוך (למשל, חיסון כלבת מחסנת בעירייה, יותר זול מאשר אצל הוטרינר). נכון, יש דברים שאפשר לצמצם (חייבת להתנתק מהכבלים), אבל עדיין לא אצליח לצאת לפרישה מוקדמת.

לגבי העבודה: ניסיתי לחפש עבודה אחרת כדי שאוכל לעזוב את מקום העבודה הנוכחי, אבל לא הצלחתי למצוא. אמא שלי גם אומרת לי שכל עוד אין לי משהו אחר, לא אוכל לעזוב. חשבתי גם לצאת לעוד לימודים (יש לי תואר שני כבר) כדי שיהיה לי עניין בחיים. ואמא שלי אומרת לי ומה תעשי אחר כך. אני פשוט לא מסוגלת לסבול את מקום העבודה יותר. וגם רבתי עם מנהלת המחלקה לפני שנתיים, נחשו איך נראית ההערכה האישית שלי?

אני פשוט לא רואה איך אצליח לצאת לפרישה מוקדמת. המשכורת שלי ברוטו היא קצת מתחת למשכורת הממוצעת במשק. אז גם אם אני חוסכת כל חודש, זה סכום קטן, שלא יאפשר פרישה מוקדמת. וכמו שכתבתי עלויות תחבורה ודיור אצלי הן מינימליות. וגם אני קונה בסופר במבצעים והולכת מסופר לסופר כדי לחפש מבצעים. הבעיה העיקרית היא העבודה שנאי לא סובלת. עד לפני מספר שנים עבדתי שם בחלקיות משרה, ועליתי למשרה מלאה כדי להרוויח יותר כסף, אבל אני כבר לא מסוגלת יותר. מה עושים?

ברוכה הבאה לפורום!

אז נכון שאין בהכרח איזו תשובת קסם - והצבירה של החסכונות תלויה גם במתי מתחילים, אחוז החיסכון מהשכר, והזמן שנותר עד הפרישה.
אבל, גם המטרות יכולות להיות שונות.

יש אנשים שעבורם פרישה מוקדמת היא לא מטרה בפני עצמה ("להפסיק לעבוד"), אלא רק מספק תחושת ביטחון בחיים - כי יש כרית בטחון שמאפשרת חופש פעולה ושקט נפשי, וידיעה שכשיפרשו (גם אם זה רק בגיל הפנסיה) יהיה להם ממה לחיות. אפשר להמשיך לעסוק באותו עיסוק (אם זה מה שאוהבים), או לעבור אולי למשהו שמעניין יותר אבל לא בהכרח מכניס באותה מידה (בזכות אותה כרית בטחון).
מצד שני, יש באמת כאלה שהפסקת העבודה היא המטרה הקריטית עבורם - בעלת הבית תיארה בצבעוניות רבה את הסלידה שלה ממקום העבודה שלה ואת היחס שלה ללהיות שכירה באופן כללי. כדי להשיג זאת היא הייתה מוכנה לעשות שינוי מאוד קיצוני באופן החיים שלה ולחיות מתקציב שהוא פחות ממחצית מהשכר הממוצע במשק - ונראה שהיא מרוצה מהבחירה שלה, בעוד שאחרים רואים זאת כוויתורים כואבים מדי ("סגפנות").
ומצד שלישי, יש כאלו בפורום שמצדדים (ומצדדות) בגישה יזמית יותר - יש לא מעט שרשורים מעניינים בפורום עם הסיפורים האישיים - שהשקיעו מאמץ ומצאו דרכים ליצור הכנסה באופן עצמאי, בתחומים שונים ומשונים.

קטונתי מלהמליץ לאנשים מה כדאי להם לעשות, אבל יש כל מיני מסלולים אפשריים וזו בחירה אישית של כל אחד (ואחת) איך לגשת לזה, ומה המאמץ שדרוש כדי להשיג זאת.

אני מבין שאת מאוזנת אבל לא חוסכת ?
את צריכה לעבור על ההוצאות שלך ולראות איפה את יכולה לחסוך,
את צריכה לרשום לעצמך מה הן החוזקות שלך ולראות איך זה יכול להיות מתורגם לעבודה רווחית יותר.

את צריכה לרשום לעצמך מה החסכונות שלך כולל קופות גמל קרנות פנסיה ביטוחי מנהלים וקרנות השתלמות (אם יש) כדי לקבל את המאזן שלך.

אני מאמינה שיש גבול שבו אפשר באמת לחסוך באמת ומשם צריך גם לחשוב על הגדלת הכנסה ולא רק לחיות במחשבות על צמצום?
מה כדאי לך לעשות? תחשבי על מה את רוצה לעשות כשתפרשי, איך ייראה היום יום שלך? מה תעשי? הרי לא תשבי כל היום מול הטלוויזיה נכון? מה היית רוצה לעשות אם כסף לא היה שיקול? יופי, עכשיו שמצאת את זה, תמצאי דרך לעשות את זה מהצד, למצוא עבודה בתחום הזה, להקים אתר בנושא, כל דבר שהוא. הדרך לפרישה ועצמאות כלכלית צריכה להיות מהנה לא כואבת. אם תגיעי לעצמאות כלכלית על ידי זה ששנים סבלת לגמרי במקום שאת שונאת אז מה עשית בזה? תמצאי מה את אוהבת לעשות ותתקדמי משם, כדי שגם תיהני מהדרך ולא רק מהתוצאה.

אז לא נפרוש מוקדם...
אבל יהיה לנו F*K U MONEY לכמה חודשים, נהיה רגועים יותר.
לגבי הגדלת הכנסה (שביצעתי בתחילת השנה) - הסתבר לי שיש מי בעבודה שמקבל סכום כספי ששווה ל-100 ליטר דלק בחודש. במקום חופשי חודשי.
אולי גם אצלך תוכלי להגדיל ככה הכנסה.

אני הייתי מתרכזת בהגדלת הכנסה.
שמונה שנים במקום עבודה בלי קידום זה די והותר.
הייתי ממשיכה לחפש משהו אחר, או נוסף ואל תוותרי.. תחפשי כל הזמן, תעלי סטטוסים בפייסבוק (לא לשכוח לעשות בלוג לקולגות ולמנהלים קודם), תנסי לבקש מחברים שישווקו אותך, תעשי אקספרימנטים עם קורות החיים שלך.. אל תפחדי להגיש מועמדות למשרות שנראה שאת אנדר קווליפייד להן. מקסימום לא יחזרו.
בנוסף הייתי מחפשת עוד אפשרות להכנסה מהבית.
לא ברור מה המקצוע שלך בדיוק, אבל אולי את יכולה לתת פגישות ייעוץ, או לקחת פרוייקטים כפרילנס?
אני באופן אישי מתעניינת מאוד בהפיכת התחביב שלי לבלוג (אני פשוט עסוקה מידי כרגע), אבל בינתיים בודקת את הנושא, ומבינה שזה יכול להיות אחלה אפיק להכנסה צידית.

במשכורת שהיא קצת מתחת לממוצע דווקא אפשרויות המעבר למשהו אחר במשכורת דומה הן רבות וקלות יותר, רק בגלל העובדה שזה ממוצע. מה הכוונה שלי? בערך כל דבר שתעברי אילו, יוכל להשיג את אותו הכסף, רק שלא תשנאי אותו. יש בזה יתרון בהסתכלות המעוותת הזאת ;)
אני מניח שהתואר שני שלך הוא במשהו לא מועיל במיוחד אם זה המצב, איך שאני רואה את זה את צריכה להחליט החלטה שאת חייבית להחליף עבודה, כאילו פיטרו אותך - לא לעשות את זה בקטנה וברוגע אלא בכל הכוח, אני חושב שיש 3 אופציות זמינות:

1. לחפש עבודה אחרת באותו השכר, אפילו טיפה פחות, אבל שיהיה לך בה נחמד, שיהיה שינוי אווירה. מקצוע שבהייטק אני רואה שבחורות בלי יותר מדיי נסיון במשהו לוקחות ונהנות ממנו זה ניהול משרד, ממליץ לך לבדוק על זה. סתם עולה לי לראש - מתווכי דירות, מה הם כבר צריכים לדעת? עם תואר שני אני מניח שבעבודות כאלה יתעניינו בך.

2. למה שלא תנסי להתחיל עסק עצמאי כלשהוא שאפשר להתחיל בו תוך כדי עבודה כדי לראות שזה מתרומם? לא חסר מסדרות ארונות, מסדרות בתים, מעצבים, טיפול בתינוקות, קוסמטיקאיות, או אפילו דברים באינטרנט כמו מכירת שטויות שאת קונה בזול או מכינה לבד, הקמת אתר על תחביב שיהיה אפשר להוציא ממנו כסף...

3. ללמוד מקצוע חדש - אבל לאאא דרך תואר, עשית את זה כבר מספיק, אני חותר פה לתכנות. יש כל כך הרבה ביקוש, אם תלכי לקורס java נגיד ותראי שאת דווקא מסתדרת עם העולם הזה, השמיים הם רק הגבול - משכורת שהיא הממוצע במשק יתנו לך בתכנות בלי לחשוב בכלל כדי שתעבדי ותתנסי בעבודה, זה נחשב נמוך במיוחד בתחום.
או מקצועות אחרים שצריך בהייטק כמו מעצבים, מאפיינים, כותבי manuals, מכירות, השמה... שמה הכסף נמצא היום.

הבעיה העיקרית היא העבודה שאני לא סובלת.
ברגע שזיהית את הבעיה העיקרית את כבר בחצי הדרך לפתרון: האפשרות המיידית היא לשנות את הגישה לעבודה ולגרום באופן אקטיבי לכך שתסבלי פחות ותהני יותר. בטוח שאם תשקיעי בזה שעה של מחשבה ביום אז יבואו לך רעיונות. האפשרות השנייה היא לחפש עבודה אחרת אבל תזכרי שתמיד הדשא של השכן נראה יותר ירוק ומעבר עבודה לא מבטיח יותר עניין או יותר הנאה. הרבה פעמים מטפחים ציפיות גבוהות ממקום עבודה אחר אבל הן לא ממש מתגשמות וכגודל הציפיות כך גודל האכזבה. לכן שווה להשקיע בשיפור הקיים לפני שמרימים ידיים והולכים הלאה.

לדעתי עלייך להתמקד בשני כיוונים, הכיוון הראשון הוא לחשוב ולבדוק כיצד ניתן להגדיל הכנסות, הכיוון השני הוא להשקיע את את הסכום שחסכת בנוסף למימון, ליצור עליית ערך והכנסה פסיבית, תצטרכי להתאמץ יותר, לקחת סיכון. כמו שאת מבינה, בדרך בה את פועלת קשה להגיע ליעד.

לקדוח בלי לפרק את הקיר
זה באמת לא כזה אתגר.. התרומה שלי למהפכה הפמיניסטית היא לעודד נשים להתעסק עם כלי עבודה.
אם נשים מסוגלות להפעיל בלנדר סטיק, הן בוודאי מסוגלות להפעיל מקדחה.
ובמקרה הכי גרוע, שעושים נזק, קצת קלסימו, נייר שיוף, והקיר כמו חדש!

זה באמת לא כזה אתגר.. התרומה שלי למהפכה הפמיניסטית היא לעודד נשים להתעסק עם כלי עבודה.
Ron Swanson approves this massage.

• אהבתי
Reactions: Ran
מה זה קלסימו ? ואם אני מאותגר מבחינה שיפוצית אז יש לי בעיה מגדרית ? :-)

ואם אני מאותגר מבחינה שיפוצית אז יש לי בעיה מגדרית ?
אני לא שופטת.

קלסימו זה שפכטל, העיסה הזאת שמתקנים איתה חורים בקיר.
אני חושבת שאני הולכת לפתוח שרשור יעודי לעניין הזה...

הבטחת בלוג שלם
זה בעייה..
מצד אחד יש לי אפשרות לרבוץ בבית אחרי העבודה וההשכבות, לראות סדרה ולהירדם מול הטלווזיה, או לבלות במהלך השבת בחיק משפחתי, ומצד שני אני יכולה להקדיש את הערבים שלי לטובת הקמת בלוג ואת סופי השבוע לצילום ותיעוד פרוייקטים של עשה זאת בעצמך..
ואני לא יודעת במה לבחור.. :-)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M כמה פעמים סביר/לגיטימי להגיע לראות את הדירה לפני חתימה על חוזה נדל"ן 14
S עסקאות באשראי כדי להגיע למינימום חיוב / הטבות פרימיום צרכנות פיננסית 7
O האם הגיוני להגיע לתקרות ההפקדה לפני שעוסקים במסחר עצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
S ערבי חברה - חשוב להגיע? אוף טופיק 4
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
ה מישהו יודע איך אפשר להגיע לDB שמדלן עובדים איתו ? נדל"ן 6
M שאלה לגבי מה עוד ניתן לעשות על מנת להגיע לפרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 73
ח להגיע למעמד שכר גבוה בעולם הפיננסי התפתחות אישית 5
ר באלו מוצרים פיננסים אפשר להגיע לחוב שעולה על ההשקעה? שוק ההון 15
M משכנתא:האם הבנק יתן להגיע להחזר חודשי של 40% ואף יותר מההכנסה החודשית הפנויה? נדל"ן 19
L 'אתה צריך להכיר חמישה אנשים כדי להגיע לאדם שאתה רוצה' מי מזהה מה מקור המשפט? אוף טופיק 2
י ש לי אוסף של ביטוח מנהלים וקופות אחרות. אני רוצה להגיע למצב אופטימלי של ניהול אישי / IRA במדדים, אב צרכנות פיננסית 6
Body Solid בשנת 2037 גיל הפרישה עשוי להגיע ל-72 לגברים ו-70 לנשים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 63
C האם בישראל לא ניתן להגיע לחסכון בדמי ניהול ללא פעולות בשטח? שוק ההון 13
R האם ניתן להגיע לפרישה מוקדמת וגם ליהנות מהדרך? יומני מסע אישיים 62
F מה צריך ללמוד כדי להגיע לעצמאות פיננסית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
Y האם יש דרך מלאכותית כלשהי להגיע לחיוב מינימום באשראי צרכנות פיננסית 10
K איך כדאי להגיע ל- STRASBOURG ? אוף טופיק 11
CarpeDiem האם אנחנו מתחילים להגיע למצב שבו אג״ח ממשלתי עדיף על דירה? נדל"ן 6
H מחפשת את הדרך הנכונה להתחיל את החיים בשביל להגיע לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 49
הסולידית איך "להגיע" לנשים צעירות (16-20)? אוף טופיק 105
H יעוץ פנסיה לפרישה + קיבוע זכויות: עלויות ושאלות בסיסיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
S חישוב הסכום לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
T גמל להשקעה כנספח לפרישה שוק ההון 12
ש מקלטי מס לפרישה מוקדמת במדינות מערביות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
ד התארגנות לפרישה - מסמכים נדרשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ס בין דירה לפרישה- העו"ש מעלה אבק יומני מסע אישיים 12
L היתרון בקופת גמל לפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A פאנלים סולארים ורכב חשמלי כזרז לפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
S שאלת בירור לגבי תמהיל התיק בהגעה לפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
R חישוב הון נדרש לפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 26
א שינוי תיק 70-30 לפרישה שוק ההון 26
מ מדינה לפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
D שימוש בקרן לפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 54