• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך "להגיע" לנשים צעירות (16-20)?

הסולידית

מנהל
מייסדת
דירוג
6,172
לפי פייסבוק, הפילוח הדמוגרפי של קוראי הסולידית הוא די חד משמעי - 2/3 גברים, ומתוכם רוב מובהק לבני 24-35.
סטטיסטית, הפלח הדמוגרפי הקטן ביותר הוא נשים צעירות בגילאי תיכון וצבא.
אני לא בטוחה למה זה כך, אבל זה הרבה מעבר לטעות סטטיסטית. יש כאן מגמה ברורה.
השאלה היא אם הרתיעה נובעת מהנושאים שהבלוג עוסק בהם? או שאולי זה סגנון הכתיבה המסוים שלי? או שפשוט זו הנטייה ליפול למוסכמות צרכניסטיות (ע"ע שופינג) דווקא בגילאים אלה?
זה תחום שמאוד הייתי רוצה לשפר.
אשמח לשמוע רעיונות!

כשלעצמי אני מניח שהאופציה השלישית היא המשפיעה ביותר - והגם שהיא נכונה באופן כללי בגילאים הללו, על נשים מופעל לחץ חברתי אפילו גדול יותר להתרחק מכל נושא הסולידיות.

אם זה חשוב לך את יכולה לנסות 'להנגיש' להם את החומרים באמצעות רשומות בלוג שיותר מאפיינות על עולם העניין שלהן, למשל:
"איך לצאת לדייט מבלי לרוקן את הכיס"
"מלתחה סולידית אך שובבה"
"איך להסתדר בלי כסף מאבא ואמא"
וכדומה.

מה הגודל היחסי של גברים באותה קבוצת הגילאים?
לטעמי - אני חושב שבגיל הזה התנהלות אחראית וחסכנית באה (או לא) כחינוך מהבית ומהסביבה הקרובה.
זה עדיין לפני הגיל שבו בד״כ יש קריירה משמעותית (למרות שלעיתים יש עבודות כאלו ואחרות) ואחריות פיננסית למשפחה - אז נשמע לי פחות קוסם המסר של בריחה מהמסלול הקרייריסטי ומ״מרוץ העכברים״, וגם הרעיון של לתת להון לעבוד עבורך פחות רלוונטי כשההון העצמי עוד נמוך. הייתי חושב שבגילאיים הללו אופן הגישה לכסף ועבודה מבוסס בעיקר על מודלי ההתנהגות הקרובים לאורך מסלול החיים עד אותה נקודה (משפחה, קבוצת ייחוס קרובה אחרת, וכו׳) - יכול להיות משהו כמו ״כי ככה כולם עושים״, או אולי ההיפך - ״אני בחיים לא רוצה לחיות כמו ...״.

מה הגודל היחסי של גברים באותה קבוצת הגילאים?
נשים בנות 13-24: 2.13% מכלל אוהדי הפייסבוק.
גברים בני 13-24: 7.2% מכלל אוהדי הפייסבוק.

יש לי תיאוריה והיא כוללת בתוכה הרבה triggering וחוסר בפוליטיקלי קורקטנס:
אני חושב שהסיבה היא ביולוגית. אני ממש לא חושב שהרבה השתנה ב-3 גלי הפמיניזם שהיו ב-100 שנה האחרונות לעומת מאות אלפי שנים של אבולוציה אנושית.
המשחק פעם היה הרבה יותר ברור - גברים הם אלה שמשיגים את המשאבים ונשים מחפשות את הגבר הכי מוצלח שהן יכולות להשיג בסביבה.
לכן - בקבוצת הגיל הזאת - כששני המינים חושבים בעיקר עם האיברים... הגיוני לחשוב שיותר בחורים יחשבו על תכנון כלכלי ארוך טווח מאשר נשים. בעוד מה שיותר סביר שנשים בגיל הזה יתעסקו בו הוא איך שהן נראות - שיא תקופת הפוריות, ה-זמן שהטבע הגדיר להיראות היפר-יפה כדי לתפוס בן זוג נחשק שיכול לספק הרבה משאבים...

ומעבר לזה, יש את מה שכתבתי לך גם באופן פרטי על נשות הפורום בגילאים האלה שלי יצא להכיר.

נערך לאחרונה ב:
אני חושבת שפרישה מוקדמת ואפיקי השקעה של כספים פחות מעניין את מי שעדיין לא נכנסו לשוק העבודה ואין להן חסכונות לנהל.

אני חושבת שעל נערות מופעל כל כך הרבה לחץ להתנהלות צרכניסטית ושטחית, שכמעט בלתי אפשרי להתנגד לו.
בנוסף, סגנון הכתיבה שלך מאוד לא נגיש, ואפילו על גבול האלים.
מי שהוא כבר צרכניסט (גם על הכינוי הזה אני לא מתה, הוא מאוד מקטין, כמו קרניסט), חוטף כזו מקלחת קרה ממך שזה די מוציא את החשק.

הייתי מציעה לך, במקום לשאול פה, לשאול דווקא בקבוצות פייסבוק נשיות (פחות או יותר)..
יש את שיח "פמיניסטי".
אני רואה שם המון נערות, שמנתבות את הזעם הפמיניסטי שלהם לכיוון הזכות להתלבש חשוף ופחות לכיוון המלחמה בהדרה מתחומים כלכליים, אולי תהיינה שם תשובות מעניינות.
נער האוצר שאל פעם למה נשים לא מגיעות, וקיבל תשובות מעניינות.

חוצמזה שמעתי שילדים מסתובבים היום רק בסנאפצ'אט.

ראיתי את מה שכתבת בסלונה ולדעתי זה מתאים בול מבחינת נוסח רעיון ונגישות לנשים צעירות.
השאלה גם איזו דרך יש לנשים צעירות להגיע, הרי הרבה ממי שפה הגיעו או במקרה, דרך פורום כלכליים או חיפוש מידע על השקעות. או הכתבה שפורסמה שאלה גם ככה אנשים מבוגרים לרב.
ניסיתי פעם לפרסם בשיח פמיניסטי אבל לא היתה היענות אולי את תוכלי לנסח טוב יותר.
אני חושבת שהרעיון שכדאי להדגיש הוא שכדאי להסתמך על עצמךְ.

נערך לאחרונה ב:
@הסולידית חייב לציין שהנקודה שהעלית היא חידה גם בעיניי. למי לא קוסם הרעיון של עצמאות כלכלית? או חופש...
@Yevgeny יש לי אחות שצעירה ממני בהרבה שנים וכיום היא בשנות ה-20 המוקדמות. כאמור, שנינו גדלנו באותו בית וקיבלנו (פלוס מינוס) את אותו חינוך. ניסיתי לעניין אותה בבלוג מתוך מחשבה שאני הייתי מאוד שמח להחשף לתכנים האלה בגיל צעיר מזה שנחשפתי. עד היום היא לא גילתה היענות גדולה לאף אחד מהרעיונות.
אני סקרן מאוד לקרוא את התובנות שיעלו מהשרשור הזה...

נשמע שיש באופן כללי 2/3 גברים, וגם בטווח הגילאים הצעיר יש (בטווח השגיאה) כ2/3 גברים.

כלומר ישנן 'בעיות' שהן אולי בלתי תלויות:
1. לפנות לצעירים.
2. לפנות לנשים.

בעבר ראינו שאם מפלחים את קוראי הבלג (וגם את mmm) רואים שיש הרבה יותר קוראים מהמקצועות הריאליים (מופנמות? נטייה כמותית? משכורת ממוצעת גבוה? אי-ודאות רבה במקום העבודה? גורמים רבים משחקים פה). מאחר שיש הרבה יותר גברים במקצועות הללו מאשר נשים (מישהו יודע מה היחס?), מאחר שבחירת המקצועות הללו מתבצעת איפשהו אחרי צבא, ומאחר ובתואר ראשון במקצועות הללו אין זמן לכלום אזי נשמע לי סביר שרוב הקוראים יהיו גברים בגיל 24-35.

האמירות הבאות נאמרות על ממוצע, נא לא להציק לי עם דוגמאות פרטיות.

1. פרישה מוקדמת זה נחמד, אבל מה לזה ולמי שעובד או עובדת במשרה ממשלתית בטוחה?
2. פרישה מוקדמת זה נחמד, אבל מה לזה ולמובטלים צעירים (אני משער שרובם אינם במקצועות ריאלים)?
3. פרישה מוקדמת זה נחמד, אבל רוב מי שמרוויח שכר מינימום לא יתעניין בכך.

השאלה איך לטפל בבעיה, ולא בסימפטום. איך לגרום ליותר נשים לבחור מקצועות ריאליים (לעניות דעתי אנחנו מפסידים הרבה מדעניות מצויינות).

למה שמישהו בגיל 16 יתעניין בפורום כזה בכלל?
יש לו בגרויות על הראש, אלכוהול\סמים\מסיבות, צבא, חבר\ה מחכה לו וכו'...
אין לו שקל על התחת והוא בקושי התחיל לעבוד ככה שהסיכוי לדבר איתו על פרישה מוקדמת ודברים בסגנון לפני שהוא אפילו התחיל לעבוד - נראה לי די תלוש מהמציאות.
לא יודע, נראה לי שעד אחרי שירות חובה אין כל כך קווי עניין משותפים בין הפורום הזה לחיים ממוצעים של אנשים.

@mudale222 צר לי שזה מה שאתה חושב על האנשים הצעירים שחיים במדינה הזאת, אבל זה ממש לא נכון.
מה שאתה מתאר זה את המטבע שעושה את הרעש בתוך הצנצנת. יצא לי להכיר הרבה שהם ממש לא היו ככה - כן, גם לא בגילאים האלה.
אני גם מכיר מישהו שכשהוא היה בן 16 יש לו יותר כסף - שהוא חסך מעבודה, ההורים שלו ממש לא אמידים - ממה שלי יש כיום. הוא אמור להיות בן 24 בערך היום, אני מעריך על סמך קצב הגדלת ההון שלו כשעדיין שמרנו על קשר שהוא יושב כיום על סכום שנע בין 200K-300K.

ושוב - בלי ירושה, "עזרה" מההורים, לוטו, טוטו וכד'...

צר לי שזה מה שאתה חושב על האנשים הצעירים שחיים במדינה הזאת, אבל זה ממש לא נכון.
צ'מע, לא חושב שהוא ניסה להקניט או להקטין, אני מסכים שבגיל 16-20 מעטים האנשים שהתכנים בבלוג הם בראש מעייניהם, ככה זה גם לדעתי.
ותכלס אם אתה רוצה ללכת יותר רחוק - זה גם לא מעניין את רוב המבוגרים.

הבת שלי(22) מודעת לאתר הזה, וגם לכך שאני חברה בפורום. השיח הזה לא מעניין אותה. היא חסכנית טבעית, יודעת להתנהל יפה מאד מבחינה כלכלית ואת העודפים שלה אני משקיעה והיא רק מסתכלת לראות מה קורה עם זה. הבן שלי(25) מהקוראים הראשונים של האתר וגם חבר בפייסבוק אבל אני לא בטוחה שהוא טורח לקרוא את כל הפוסטים. הוא גם יודע להתנהל כלכלית ואת העודפים שלו אני מנהלת.
בלי קשר לגילאים, רוב האנשים שאני מדברת איתם על השקעות פשוט משתעממים או בטוחים שאני כבר יכולה לייעץ להם. וזה כולל גברים ונשים באותה מידה.
הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי משתעממת בשרשורים בפורום בגלל עודף רזולוציה וגרפומאניה אז על אחת כמה וכמה אנשים שרק מציצים לכאן חוטפים כאב ראש.

אם היחס הזה מתקיים בעל הגילאים אז זה לא כנראה משהוא שאת יכולה לשנות , זה אולי הטיה מגדרית

יש גם פילוח לפי כניסות לבלוג, ולא רק פייסבוק? או אולי כניסות לבלוג דרך הפייסבוק? אולי חלק מהתשובה מסתתר במה שכבר היום מביא את אותם 10% צעירים.

מישהו אמר פעם את המשפט (לא זוכר מי ואיפה) - בשנות העשרים חושבים על איך להשיג אהבה/סקס, רק בשנות ה-30 - חושבים על כסף. אני יכול להגיד בגדול שמהיכרותי עם אנשים לאורך השנים -זו הכללה די נכונה. אצל נשים, בייחוד צעירות, ההטייה להתרחקות מנושאים כלכליים עוד יותר בולטת.
לכן- נראה לי שמי שכתב להנגיש את הבלוג דרך נושאים שרלוונטיים לגיל הזה צודק.

@mudale222 צר לי שזה מה שאתה חושב על האנשים הצעירים שחיים במדינה הזאת, אבל זה ממש לא נכון.
מה שאתה מתאר זה את המטבע שעושה את הרעש בתוך הצנצנת. יצא לי להכיר הרבה שהם ממש לא היו ככה - כן, גם לא בגילאים האלה.
אני גם מכיר מישהו שכשהוא היה בן 16 יש לו יותר כסף - שהוא חסך מעבודה, ההורים שלו ממש לא אמידים - ממה שלי יש כיום. הוא אמור להיות בן 24 בערך היום, אני מעריך על סמך קצב הגדלת ההון שלו כשעדיין שמרנו על קשר שהוא יושב כיום על סכום שנע בין 200K-300K.

ושוב - בלי ירושה, "עזרה" מההורים, לוטו, טוטו וכד'...
אני מסכים לגמרי עם @mudale222 ואני חושב שהאנשים שאתה הכרת הם דומים לך ולכן יש לך סטטיסטיקה מוטה.
וזה ממש לא אמור להיות מצער, זה דבר טבעי ונכון- זה גיל של לבחון גבולות, להתנסות ולחוות, וכמו שכתבתי, פחות של להתחיל לתכנן באופן מושכל את אפיקי ההשקעה.

אם לא רק מתבגרות אלא גם מתבגרים בכלל, אפשר להדגיש את היתרון העצום שבגיל כמה שיותר צעיר באפקט ריבית דריבית.
אני תוהה עד כמה פיתוח חשיבה לטווח רחוק היא נגזרת של אחראיות וגיל וכמה דפוס חשיבה מולד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Body Solid בשנת 2037 גיל הפרישה עשוי להגיע ל-72 לגברים ו-70 לנשים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 63
M כמה פעמים סביר/לגיטימי להגיע לראות את הדירה לפני חתימה על חוזה נדל"ן 14
S עסקאות באשראי כדי להגיע למינימום חיוב / הטבות פרימיום צרכנות פיננסית 7
O האם הגיוני להגיע לתקרות ההפקדה לפני שעוסקים במסחר עצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
S ערבי חברה - חשוב להגיע? אוף טופיק 4
F לדעתכם הביטקוין יוכל להגיע לסכומי עתק בעתיד ? אוף טופיק 1
ה מישהו יודע איך אפשר להגיע לDB שמדלן עובדים איתו ? נדל"ן 6
M שאלה לגבי מה עוד ניתן לעשות על מנת להגיע לפרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 73
ח להגיע למעמד שכר גבוה בעולם הפיננסי התפתחות אישית 5
ר באלו מוצרים פיננסים אפשר להגיע לחוב שעולה על ההשקעה? שוק ההון 15
M משכנתא:האם הבנק יתן להגיע להחזר חודשי של 40% ואף יותר מההכנסה החודשית הפנויה? נדל"ן 19
L 'אתה צריך להכיר חמישה אנשים כדי להגיע לאדם שאתה רוצה' מי מזהה מה מקור המשפט? אוף טופיק 2
י ש לי אוסף של ביטוח מנהלים וקופות אחרות. אני רוצה להגיע למצב אופטימלי של ניהול אישי / IRA במדדים, אב צרכנות פיננסית 6
C האם בישראל לא ניתן להגיע לחסכון בדמי ניהול ללא פעולות בשטח? שוק ההון 13
R האם ניתן להגיע לפרישה מוקדמת וגם ליהנות מהדרך? יומני מסע אישיים 62
F מה צריך ללמוד כדי להגיע לעצמאות פיננסית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
Y האם יש דרך מלאכותית כלשהי להגיע לחיוב מינימום באשראי צרכנות פיננסית 10
K איך כדאי להגיע ל- STRASBOURG ? אוף טופיק 11
CarpeDiem האם אנחנו מתחילים להגיע למצב שבו אג״ח ממשלתי עדיף על דירה? נדל"ן 6
M איך אצליח להגיע לפרישה מוקדמת? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 35
H מחפשת את הדרך הנכונה להתחיל את החיים בשביל להגיע לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 49
L קורס מנעולנות, האם יש לנשים מקום? בעקבות פרסומות בפייסבוק אוף טופיק 15
Y קורסים לנשים בנושא השקעות התפתחות אישית 50
c881 למתכנתות/ כותבות קוד... כן, הפניה היא לנשים בלבד. אוף טופיק 33
שרון שאלה לנשים שכאן התפתחות אישית 113
chen15 מפגשי העצמה לנשים, מאותגרות כלכלית התפתחות אישית 48
D חשיבות המאזן האקטוארי בקרנות פנסיה "צעירות" צרכנות פיננסית 8

נושאים דומים

Back
למעלה