• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

שאלה לנשים שכאן

• פותח הנושא פותח הנושא שרון
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שרון

משתמש רגיל
דירוג
758
אני אישה, בת 41, שבחרה לוותר על קריירה משגשגת (הרבה כסף) לטובת גידול הילדים. אני שמחה מאד מההחלטה הזו ואני קוצרת את הפירות.
ההחלטה היתה קשה, בעיקר בגלל החשש משעמום, ממה תגיד החברה מסביב, מחוסר רלוונטיות תעסוקתית בסוף "תקופת הדגירה" ועוד מיליון סיבות.
בכל זאת הלכתי על זה וכאמור, אני מאושרת.
מסביבי אני רואה עוד ועוד נשים, בעלות משפחות, לעיתים גדולות, שעובדות משרות מלאות ועוד איכשהו מצליחות לגדל את הילדים, אבל בסוף היום לא מצליחות למצוא זמן לעצמן.
שאלתי היא: מי מכן בחרה את גידול הילדים על הקריירה וה"מיצוי העצמי".
ואם יש כאן גברים שעשו את זה, אתם מוזמנים בהחלט להשתתף בדיון.

אני רק בתחילת הדרך. הכי קשה לי זאת הרגשת ה"צמצום" המסויימת- "אז מה את עושה?"
טוב- מטפלת בתינוקת, מבשלת, כביסה...
לא מאוד מרגש...
אבל המון חברות בגילי חולמות לעשות בדיוק את זה.
אני לא מרגישה שוויתרתי על "מיצוי העצמי", מכמה סיבות- בעיקר זה שלא הרגשתי שאני ממצה את עצמי בעבודה בכל מקרה.

ווואו, @שרון, ניראה לי שעלית על נושא סופר מעניין.
מחכה כבר בקוצר רוח לתגובות ולהזדמנות ללמוד מנסיונן של אחרות.

אני עכשיו בתחילת המסע, וצריכה לגבש החלטה בנוגע לכיוון הכללי, וזו הדילמה: קרירה או חיי משפחה.

אנשים מסביבי מסבירים לי שאפשר גם וגם וזה לא או או,
אבל אני סבורה כי במקום הראשון יכול להיות רק ערך אחד, וכל היתר יצטרכו להתיישר אחריו.

אז נשים באמצע הדרך שכבר חוו וראו מוזמנות לספר ולהעשיר את הכלים שלנו בקבלת החלטות, קדימה...

נושא מעניין. אני הרבה זמן בדעה שאין שום אפשרות לשלב בין גידול ילדים, קריירה, זוגיות, והעולם האישי שלי (בהנחה שאתה משתייך בצורה כזו או אחרת למעמד הבינוני-גבוה). אני חושב שמתוך 4 הרבדים האלו, חייבים לוותר על אחד. אחרת הכל קורס בסופו של דבר.
אני חושב שהבחירה במה לוותר היא כמעט בלתי אפשרית, ובכל מקרה יש השלכות לכל וויתור כזה.
אני קצת מדלג בין כמה נושאים אבל אני גם חושב שזו אחת הסיבות לאחוז הגירושים ההולך וגדל בעשור-שניים האחרונים, מנסים לשלב הכל וזה לא הולך.
אגב מעניין שעל ילדים כמעט ואין אדם במדינת ישראל שמוכן לוותר, מרצון :)

אין שום אפשרות לשלב בין גידול ילדים, קריירה, זוגיות, והעולם האישי שלי
כלומר... חייבים להשאר עם 3 בלבד?
תגדיר "גידול ילדים", "עולם אישי".
קריירה - לא אני ולא היא מכוונים לניהול, אז חוזרים הביתה ונמצאים עם הילדים אחר הצהריים.
זוגיות - זו עבודה בפני עצמה.
העולם האישי שלי פושט ולובש צורה באופן תדיר... לאחרונה חזרתי לקרוא ספרים של "מבוגרים" אחרי כ-6 שנים בהן הרפרטואר כלל יותר את דתיה בן דור.
לגבי "אין אדם במדינת ישראל שמוכן לוותר, מרצון" -
זה תלוי.
בין מי שבחר להביא ילדים ורואה בהם את ממשיכי דרכו, בין מי שמתגרש ולא רוצה לשלם מזונות/לגרום סבל לצד השני.
יש הרבה גורמים שבסוף הסמפטומים זהים.

לגבי פות"ש - כשהכרתי את בת זוגתי גרתי בצפון. למען הקמת משפחה וילדים עברתי למרכז.
זמן לעצמי אני מפנה או בעובדה שאני ישן פחות מכולם.
הדוגמה הכי "חיה" שהתינוק מתעורר ב-4:30 בבוקר ונרדם רק במנשא לשעתיים - זמן מעולה לקרוא ספר.

נ.ב.
שימי לב למשפחה הבאה ואיך האם מגדירה "לתת תשומת לב לילד"

כלומר... חייבים להשאר עם 3 בלבד?
אני כמובן מפשט מאוד את הרעיון, אבל בגדול כשאני מסתכל על זוגות חברים סביבי (אמצע שנות ה-30) אני לא רואה זוג אחד שמצליח לשלב את כל ארבעת האלמנטים הללו בצורה שהם היו רוצים. כמובן שארבעת האלמנטים הללו הם סתם הצורה המאוד מופשטת שלי להסתכל על העולם, וכל אחד יגדיר לעצמו דברים אחרים, זה היה רק להעביר את הרעיון.
שמח שזה עובד לך :)

@שרון אני לא בחרתי כמוך, אבל בנושא הכותרת שנתת לדיון: אנא ממך שני את הכותרת שלא תדיר גברים. יש כאן שרשור מקביל עם כותרת דומה אך הפוכה, שיצר הרבה כעס, לדעתי בצדק. בואי נהיה יותר טובות מזה.

לנו אין ילדים ואני עומדת נפעמת ומשתוממת מול זוגות שמצליחים לתפקד עם זוועטוטים בבית.
האיש היקר שלי נוסע הרבה מאוד לחו"ל במסגרת העבודה. התנאי שלי לפריה ולרביה היה שבכל פעם שהוא נוסע לחו"ל, הוא יקח איתו את הילד/ה לפחות כיוון אחד ;). בעקבות הצבת תנאי זה תוכניות הרביה הושעו לזמן לא ידוע.

לשרשור "המקביל" אני לא אכנס.
מבינה אותך. אבל לא יכולה להתאפק :-D חוץ מזה אני לוקחת בחשבון שגם אחרים קוראים. כמו שאמרו כבר לפני:
duty_calls.png

בכל פעם שהוא נוסע לחו"ל, הוא יקח איתו את הילד/ה לפחות כיוון אחד ;).
מכירה זוג (חיים בארה"ב), יש להם שלושה ילדים, הגבר נוסע הרבה (כנראה גם האישה אבל אני לא מכירה אותה, אני מכירה אותו). ואכן, בכל נסיעה כמעט הוא לוקח איתו ילד. הילדים זוכים להכיר בייביסיטריות בכל רחבי העולם (אבל גם מבלים הרבה עם אבא). לא הייתי ממליצה באופן כללי אבל.

@Jane Doe פעם אחת בת זוגתי לקחה את צמד הגדולים עם אחותה לבקר אחות לשבוע בספרד.
כשחזרה הביתה, קיבלתי הבטחה חגיגית שהיא לא מתכוונת לחזור על הצעד הזה.
(האחיות שלה סיפרו לי שבטיול הבא הילדים באים עם אבא או נשארים עם אבא).

נ.ב.
אני משוחרר ממילואים משנת 2003. חוץ מלהניק - אני קם בלילה.

אני עומדת נפעמת ומשתוממת מול זוגות שמצליחים לתפקד עם זוועטוטים בבית.
שוב... צריך לתת הגדרות ל"לתפקד עם זוועטוטים" - ולפעמים הם אכן "זוועטוטים".
אבל כמו ש-חיי המשפחה הם לא רצף אחיד של רגעי אושר... לומדים להתמודד ולהנות מהרגעים הטובים שמודגשים על ידי הרגעים הקשים.
אם זה לאכול במטבח רחוק מהילדים, לתת לילדים להרוג אחד את השני בחדר השני רק שנצליח לשתות כוס קפה חמה.
מישהי היום קראה לי בעבודה "פראייר".
יכול להיות שיכלה להיות לי "משרה נחשקת" יותר, מכניסה יותר, הייתי צריך לתת לאשה לעשות יותר בבית.
בסופו של יום... כל אחד בוחר לעצמו מה שמתאים.
לפעמים זה מרגיש שהילדים סידרו בינם לבין עצמם משמרות "לשמור את ההורים בנפרד, לא לתת להם לנשום, להביא עוד".
רק לפעמים, כלומר לפעמים הם נרדמים ויש לנו זמן לנשום, לחיות, להזכר שיש עוד מישהו שעוזר לנו להתמודד.
אז למה עושים את זה לעצמך?
ביולוגיה בסיסית.

נ.ב.
בת זוגתי נמצאת אצלכם ב-בנין אולמן.

אני לא מצליחה להביא את עצמי לשלב של לעשות את זה לעצמי חרף הביולוגיה הבסיסית.
זה יקרה. או שלא. אני אישית נגד להכריח את עצמך. זה לא בריא, לא לך, לא לבן זוגך, ולא לילדים שיהיו לכם. גם אני פעם חשבתי שלעולם לא ארצה ילדים, אבל בכל זאת החלתי לרצות יום אחד. אולי זה יקרה גם לך, אולי לא. בעיני זה בכל מקרה בסדר.

מישהי אחת שאני מכיר טוב מאוד עשתה את זה, ולא הסתכלה לאחור לעולם. היא סיפרה לי שכשהיתה צעירה באוניברסיטה היא עדיין פינטזה על קריירה שהיא דמיינה לעצמה בתור מהנדסת וכאשר נולד לה הילד הראשון היא הבינה שחיי הקריירה לא בשבילה והיא רוצה להיות רק עקרת בית.

לגבי לפחות, עקרונית אין לי בעיה בכלל להיות stay at home dad ושהאישה תלך לצוד את הפרנסה. אני רק בספק שזה הגורל שיזדמן לי כי כדי שזה יהיה כדאי כלכלית אשתי לעתיד תצטרך להיות אישה שמרוויחה הרבה מאוד. לא מתלהב מעולם העבודה בשכר בכלל, הייתי שמח לוותר עליו any day ולגדל את הילדים.

@שרון , אני חושבת שאת צריכה לשנות את כותרת השרשור כי א) כותרת צריכה לתת רמז לתוכן ב)היא ממדרת ג)גם לגברים יש מה להגיד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 2
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
L שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 93
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 19
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
D שאלה על מחירי הדיור שוק ההון 58
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
ר שאלה על קרן כספית שוק ההון 2
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
D.Tanz תשואה סנופי YTD - שאלה שוק ההון 4
E שאלה משפטית אוף טופיק 47
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14

נושאים דומים

Back
למעלה