• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

האם ניתן להגיע לפרישה מוקדמת וגם ליהנות מהדרך?

Redroze

משתמש רגיל
הצטרף ב
10/3/18
הודעות
608
דירוג
608
שלום לכולם,

אני קורא באתר הסולידית כבר מעל לשנה. עברתי על כל הבלוג והפורום. לפני מספר חודשים התחלתי להגיב במעט נושאים שאני חושב שאני מבין בהם.

אנחנו זוג+2 (הגדול בקרוב בן 4 והקטן בן חודשיים), גרים במרכז, בתחילת שנות ה-30 שלנו, עובדים במשרות מלאות עם ביקוש קשיח אך תגמול סביר, איפשהו באמצע בין שכר הייטק לשכר הממוצע במשק. לצערנו השכר במקצועות שלנו זוחל יחסית לאט כלפי מעלה.

קצת אחרי שנחשפתי לבלוג התחלתי לנהל מעקב בעזרת האקסולידית. משמע העברתי הנחיות להפסיק להשתמש במזומן ולעבור לאשראי בכדי להקל את התיעוד.

מבחינת ניהול חשבון יש לנו הטבה של כרטיסי אשראי בנקאיים ללא עלות, חשבון ללא עמלות בכלל ומדי פעם גם הלוואות קטנות בריבית נמוכה מאוד. בנוסף, מכיוון שיש לנו ילדים קטנים יש לנו כרטיס אשראי חוץ בנקאי אחד שמשרת אותנו למטרת הטבות בלבד במבצעים נקודתיים עבור מצרכי חובה לילדים (חיטולים, מוצצים, בקבוקים וכו'). לעולם לא היינו במינוס. מהיום הראשון ההתנהלות הייתה תמיד רכישות בתשלום אחד ופרט למקרים בודדים, לא רוכשים מוצר במידה ואין את הסכום בעובר ושב. התגובה הכי חריפה שקבלנו הייתה ברכישת המטבח לבית הקודם שלנו, שלמנו סכום של 5 ספרות בתשלום אחד. הלסת של הפקידה שלקחה את התשלום כמעט פגעה ברצפה כששמעה את התשובה למשפט "אז לכמה תשלומים לחלק לכם?".

האם אנחנו סולידים? כן ולא.

כן, כי מהיום שאנחנו ביחד יש לנו חשבון משותף. גם כשהכנסנו חצי מההכנסה שלנו היום, גם כעשינו רכישות משמעותיות (רכב ודירה), גם כשהמשפחה התרחבה (ועדיין מתרחבת), עדיין חסכנו בממוצע בין רבע לשליש מהשכר. בצענו ואנחנו עדיין מבצעים פעולות אקטיביות כדי להשקיע את החסכונות ולהגדיל אותם, גם לפני שנחשפתי לסולידית.

לא, כי אנחנו נהנים מהרבה הוצאות לא סולידיות כגון טיסות לחו"ל, מסעדות, רכבים (לא משתמשים בתחב"צ בכלל) ופרישה מוקדמת מוגדרת אצלנו כתור Nice to have ולא Must.


דיור:

גרים בבית בבעלותנו עם מימון של כ-50% משווי הבית. זה לא הבית הראשון שרכשנו אבל הבית הוא בית החלומות שלנו. כמובן שהוא לא מושלם ותמיד שואפים ליותר, אבל הכוונה היא שהבית יכול לשרת אותנו עד יומנו האחרון, משהו שלא יכלתי להגיד לדוגמא על הבית הקודם שלנו למרות שהוא היה קרוב מאוד לענות על ההגדרה הזו בזמן שרכשנו אותו (למרות שהגדרנו אותו תמיד כתור "תחנה" עד 10 שנים).


פנסיה וקרנות השתלמות:

לשנינו יש פנסייה עם תנאים טובים מאוד בגלל מקומות העבודה. במידה ושנינו נמשיך לחסוך עד גיל הפנסיה והשכר שלנו לא יעלה (הנחה דיי פסימית) יהיו לנו בקרנות פנסיה 4-5 מש"ח שזה אומר בערך 12.5-15 אלף ₪ בחודש לפי מקדם 300 (מניח עלייה באורך החיים כי אנחנו רחוקים 3 עשורים מהפנסיה). אבל אני לא בונה על הפנסייה, אני מתעלם ממנה, מבחינתי היא לא קיימת. אני מפריש את המקסימום המותר אבל מסתכל עליה כתור כרית בטחון. למה? כי אני לא מאמין במודל של ערבות הדדית, בדיוק כמו שאני לא מאמין בהשלמת הכנסה עבור מי שאינו חולה/מוגבל/מתחת לגיל 50 (אבל זה נושא לדיון אחר).

לשנינו יש גם קרנות השתלמות מהעבודה. את הקרנות הנוכחיות התחלנו פחות או יותר ביחד לפני שלוש שנים בערך. עשינו במשכנתא "מסלול פיתוי" לבנק, כלומר מסלול אחד ייפתח למימוש ברגע שהקרנות ייפתחו. המטרה של המהלך הזה היא להוריד את הריבית של שאר המסלולים. עדיין לא ידוע אם בפועל נממש את פתיחת הקרנות וסגירה חלקית של המשכנתא, כי צריך לבדוק מה תהיה השינוי בריבית במעמד הפתיחה, אולי יישתלם לקחת הלוואה ע"ח הקרן וכו'. אשתי כבר סיימה מחזור של קרן אחת לפני הקרן הנוכחית ומימשנו אותה במסגרת הרכישה של הבית הקודם. החלטנו שאת הקרנות הבאות אנחנו שומרים עבור הילדים.

תחבורה:

כיום יש לנו 2 רכבים, רכב אחד במסגרת העבודה (מסובסד במסגרת התפקיד) ורכב נוסף בבעלותנו. בעבר הסתדרנו עם רכב אחד כאשר גרנו קרוב למקום העבודה הקודם של אשתי. היום אנחנו גרים קרוב מאוד למקום העבודה שלי (7 דקות באוטו, 15-20 דקות באופניים, 45 דקות עד שעה ברגל) אבל מכיוון שהתפקיד שלי דורש ניידות, נכפה עליי לקחת רכב. חצי הכוס המלאה שלפחות העלות של הרכב הזה היא שליש בהשוואה לאחזקה של רכב זהה באופן פרטי. בתחילת הדרך ניסיתי להגיע להסדר עם מקום העבודה על תשלום הוצאות רכב ואז להסתדר עם אשתי על רכב בודד. אבל מכיוון שמדובר בגוף גדול לא מוכנים להיכנס לרזולוציה הזו עם עובד בודד (וכנראה שהם חוששים שהרבה יגיעו אחריי וזה יעסיק אותם יותר מדיי לפתוח את הנושא מול כ"כ הרבה אנשים עם צרכים שונים).

ברכב הפרטי אנחנו משתדלים לרכוש רק רכבים משומשים ו/או רכבים שמתגלגלים במשפחה במטרה לסחוט את הלימון עד הסוף. לרוב הנסועה של הרכב הזה עומדת כל שנה על 4-8 אלף ק"מ ולכן ההוצאה הזו לא "כבדה עלינו".


מטרה ודרך פעולה:

להגיע למצב שלאחד מאתנו יתאפשר לצאת לפנסיה באזור גיל 50. כלומר הכנסה פאסיבית של כ-10 אלף ₪ בחודש.

אז מה מצבנו כרגע? מושקעים בנדל"ן בחו"ל, יש לנו הכנסה פאסיבית של כ-5000 ₪ עם מינוף של כ-3500 ₪ לעוד כ-4 שנים.

נחשפתי להשקעה הזו בנדל"ן דרך המשפחה. לאחר כמעט עשור של עיסקאות מוצלחות החלטנו לפני כ-3 שנים להיכנס לתחום. היה לנו סכום של 6 ספרות בעובר ושב. שקלנו האם לסגור חלק מהמשכנתא או להשקיע. לבסוף רכשנו נכס בחו"ל ב-40% מימון (המימון נלקח בארץ). במשך כ-3 שנים ההכנסות מהשכירות כיסו את התיקונים והתחזוקה של הבית. בנוסף, כמובן שילמו גם את הוצאות המימון. בתום 3 השנים אשתי רצתה להינות סוף סוף מפירות ההשקעה שלנו ולהשתמש בתזרים למטרות צרכניות. אני רציתי לקחת שוב פעם מימון בשווי כל התזרים בכדי לרכוש עוד נכסים. לאחר משא ומתן הוחלט לקחת מימון של כשני שליש מהתזרים הצפוי ושליש להכניס לחשבון.

ומה התוכניות לעתיד עם ההשקעה הזו? אני חושב שבתום ההלוואה הקרובה נמשיך עם הפתרון הזה כי הוא פתרון שטוב לכולם. חלופה נוספת שיכולה לצוץ היא שיפתחו אופציות להשקעה בארץ כתוצאה מירושות (אני לא מתיימר להבין בשוק הנדל"ן) ואז אאלץ לממש חלק/כל הנכסים בחו"ל. השקעה בארץ אומנם דורשת הון גבוה יותר ונותנת תשואה קטנה פי 3 בהשוואה לתשואה בחו"ל אבל מצד שני, אתה הרבה יותר רגוע שכל פעם שתוקף אותך התקף געגועים. אתה יכול פשוט להיכנס לאוטו, להגיע לנכס שלך ולראות שהוא עדיין עומד במקום (ברור לי שזה עניין פסיכולוגי נטו).

אז מה עם הבורסה? אני רוצה לחזור אליה.

הבורסה לא זרה לנו, בעבר נכנסנו פעמיים עם סכומים של כמה עשרות אלפי שקלים לתקופות קצרות של כמה חודשים עד שנה. ההשקעה הייתה במספר חד ספרתי של מניות ספציפיות, לא באמת ידענו מה אנחנו עושים, הסתמכנו על המלצות של אבא שלי שהוא משקיע בבורסה בערך 30 שנה. ב-2 המקרים יצאנו עם רווח מרשים מאוד בהתחשב במשך ההשקעה. את הפורפורציות להצלחת ההשקעה שעשינו הבנתי רק לאחר שנחשפתי לאתר הסולידית.

אבל בניגוד לעבר שנכנסנו ללא שום ידע והסתמכתי על הנחייה חיצונית, הפעם אני רוצה להיכנס באופן סולידי. כרגע התזרים החודשי לא מאפשר לנו אבל סיכמנו בנינו שבסוף כל שנה נבצע בדיקה של הסכום שהצטבר בחשבון ונחליט כמה ממנו ילך להשקעה בבורסה וכמה נשקיע בנו (חופשה, רכישת ציוד לבית, שדרוג הרכב וכו'). כאשר זה יקרה אני דיי בטוח שזה יהיה במסלול של 100% מניות מפוזר על כל העולם.

אז מה בתכלס? אני מאוד אוהב את הפורום הזה ספיציפית. והכי אני אוהב שאנשים חוזרים ומתעדכנים למען הדורות הבאים. מטרת השרשור הזה להתעדכן כמדי חצי שנה, לבדוק שינויים ומגמות בתחום ההוצאות וההכנסות, לאמוד את מצבנו ביחס ליעדים.
תרגישו חופשי לבקר, להעיר, לשאול ולחזק.
 
נערך לאחרונה ב:
חציון ראשון 2017:

רקע:

התחלתי את המעקב בתחילת החציון השני של 2017. מאוד הופתעתי לגלות שבחציון זה (חציון ראשון) לא השתמשנו בכספומט בכלל. כלומר, למרות שעדיין לא התחלנו להיכנס למצב "תיעוד כל צעד" הקרקע כבר הייתה מוכנה. אירוע מכונן שקרה בחציון זה, נכנסו לבית החדש ולכן סעיפי ההוצאות מנופחים הרבה מעבר לסטנדרט (אתם תראו ירידה הדרגתית בשנה הקרובה).

אז כיצד התמודדנו עם אירוע מכונן כזה? כמובן שידענו שיהיו הרבה הוצאות אז הטקטיקה הייתה: תקציב מיוחד ששוכב לו בעובר ושב, כל ספק מקבל תשלום במזומן במידה ויש הנחת מזומן, אם אין הנחת מזומן מחלקים לכמה שיותר תשלומים. אתם בטח שואלים את עצמכם מה יצא לנו מהטקטיקה הזו? ידענו שתמיד צצים דברים שלא צפינו מראש ולכן נחרוג מהתקציב, וזה מה שקרה באמת בפועל (חרגנו ב-20-25% מהתקציב). בנוסף, אנחנו יודעים שכמעט כל חודש אנחנו מסיימים במאזן חיובי, כפי שהיה בכל חודש ב-10 שנים האחרונות. לכן אם נדחה את התשלומים יש סיכוי שלא נכנס בסופו של דבר למינוס. למזלנו זה גם מה שקרה, נקודת המפנה הייתה באמצע החציון הבא שבו נגמר התקציב אבל באורך פלא גם הסתיימו חלק מהתשלומים ולכן הצלחנו לא להיכנס למינוס.

הכנסות:

כוללות משכורת שלי, משכורת של אשתי, בט"ל, מענק מילואים והכנסות משכירות.

תמיד החציון הראשון יהיה גבוה מהחציון השני בגלל שברבעון הראשון של כל שנה אני מקבל בעבודה בונוס שנתי.

הוצאות:

על פניו נראה שאנחנו לא במצב טוב כי ההוצאות גדולות מההכנסות. ספציפית תשימו לב לסעיף הריהוט ששם הוכנסו כל ההוצאות של הדירה.
הוצאות כביש 6 ניתן להתעלם מכיוון שאני מקבל החזר מהעבודה (לעולם לא נסעתי בו לשימוש פרטי).

סה"כ הכנסות 23740.0


משכנתא / דמי שכירות 4554.0
ארנונה (חודשית) 674.3
ועד בית 0.0
ביטוח רפואי (כולל קופ"ח) 201.0
הוצאות תחבורה ציבורית 0.0
שמרטפים למיניהם (גני ילדים, צהרנים ועוד) 3217.0
ביטוח דירה 0.0
החזרי הלוואות 2169.0
הוצאה חיונית חוזרת אחרת 0.0
מצרכי מזון 285.0
תרופות, בדיקות וטיפולים רפואיים 123.9
מוצרי היגיינה (סופר פארם) 142.3
חשבון חשמל 51.6
חשבון גז 0.0
חשבון מים וביוב 51.4
חשבון טלפון עיקרי 37.1
עמלות שירות ובירוקרטיה 7.0
משיכת כספים (כספומט) 0.0
מצרכי יסוד לבית (למשל: נייר טואלט, נורות) 0.0
תיקונים דחופים בבית (לא שיפוצים) 349.1
דו"חות וקנסות 0.0
ייעוץ מקצועי חיוני (רו"ח, עו"ד, פסיכולוג...) 0.0
הוצאות חיוניות על ילדים ותינוקות 0.0
אחר (בלת"ם, מקרה חירום) 0.0
סה"כ הוצאות חיוניות 11862.5

ביטוח רכב (חודשי) 109.3
טסט לרכב (חודשי) 0.0
ביטוח דירה 562.0
טלוויזיה - כבלים / לווין 0.0
תשתית אינטרנט 27.8
ספק אינטרנט 0.0
סלולארי 0.0
חוגים לילדים 0.0
כביש 6 154.2
שכר בעלי מקצוע (עוזרת, גנן) 0.0
מנוי חדר כושר 0.0
מנוי לעיתון / מגזין 0.0
דמי חבר אחרים 8.8
תרומות 0.0
מותרות קבועה אחרת 0.0
דלק לרכב 322.3
טיפולים לרכב 280.3
אוכל בחוץ (כולל מסעדות, בתי קפה, משלוחים) 41.2
חניה 8.8
מקס סטוק 19.1
פאבים ומועדוני לילה 0.0
תרבות וספורט 366.7
חופשות בארץ 31.7
חופשות בחו"ל 0.0
ביגוד, תכשיטים וקוסמטיקה 93.6
רהיטים, כלי בית וגן 13927.1
שיפוץ ועיצוב הבית 242.4
גאדג'טים ואלקטרוניקה 641.7
מתנות 0.0
הוצאות טיפול בחיית מחמד 144.5
השכרת רכב 0.0
ספרים ומוזיקה 0.0
צעצועים לילדים 0.0
מותרות משתנה אחרת 0.0
סה"כ מותרויות 16981.5.
 
נערך לאחרונה ב:
חציון שני 2017:

רקע:

באמצע חציון זה התחלתי את המעקב.

הכנסות:

כוללות משכורת שלי, משכורת של אשתי, בט"ל והכנסות משכירות.

למרות שצפיתי שיהיה פער גדול בין חציון ראשון לשני, עקב בונוס שנתי שמתקבל ברבעון הראשון, ניתן לראות שהפער זניח. הסיבה לעליה בהכנסות בחציון השני נובעת מהשכירות שקבלנו על נכסים שבבעלותנו, עברנו 2 רבעונים בסוף 2017 עם תיקונים מינימלים בדירה ולכן קבלנו את המקסימום שניתן לקבל מהנכסים.

הוצאות:

פירוט מופיע למטה. בחציון זה חזרנו להיות חיוביים (ההכנסות גדולות מההוצאות). שימו לב לסעיף הריהוט ששם הוכנסו כל ההוצאות של הדירה, הוא לבדו מהווה כמעט את כל הפער בין החציונים בסעיף סה"כ הוצאות מותרויות.

אם נרד לפרטים אז ניתן לראות ספציפית בהוצאות חיוניות שביטוח הדירה ירד. זה קצת "אשליה אופטית" כי הביטוח היה מורכב מתשלום ראשון גבוה מאוד (עלות הקמה, שמאות וכו') ולאחר מכן תשלומים קבועים. סעיפים של הוצאות אחזקת רכב, ביגוד וחופשות בארץ גם סובלים מטעות בצורת רישום, בחציון הראשון רשמתי את ההוצאה בחודש אחד במקום לפרוש אותה לשנה. במקרה של הרכב בדיעבד זו הייתה החלטה טובה כי החלפתי את הרכב לפני שהספקתי להנות מכל השנה הזו (ספויילר לחציון הבא), זה נראה קצת לא הגיוני להמשיך לציין את העלות של הטיפול של רכב שכבר לא נמצא בבעלותי.

תרבות וספורט מציין בעצם הוצאות על מנוי לבריכה שפתוחה רק באביב ובקיץ (תוקן בדוחות הבאים לסעיף נפרד). הפער נוצר עקב מדיניות תשלומים משונה של המקום. סעיף חוגים עלה בעקבות רישום באמצע החציון של הילד הגדול לחוג אחד. סעיף חופשות בחו"ל עלה עקב ביקור משפחתי בחו"ל.

לעומת זאת, ניתן לראות שההוצאות החיוניות עלו. הסיבה העיקרית היא שהחציון הראשון מורכב חציו ממגורים בדירה ישנה וחציו ממגורים בבית החדש. לעומת החציון השני שמורכב אך ורק ממגורים בבית החדש.

אם נרד לפרטים אז ניתן לראות שהוצאות המשכנתא והארנונה גדלו. בנוסף הוצאות המזון, שאין לי מושג כיצד להסביר את הפער, והביטוחים עלו. הביטוחים עלו בגלל שינוי שעשינו בסוגי הביטוחים, קבלנו הנחה על קופת החולים בגלל העבודה של אשתי אבל הוספנו ביטוח סיעודי לשנינו. בנוסף, בגלל שהמשכנתא גדלה בעקבות החלפת הבית אז גם העלות של ביטוח החיים גדלה.


סה"כ הכנסות 23719.2

משכנתא / דמי שכירות 5692.5
ארנונה (חודשית) 897.4
ועד בית 0.0
ביטוח רפואי (כולל קופ"ח) 673.7
הוצאות תחבורה ציבורית 0.0
שמרטפים למיניהם (גני ילדים, צהרנים ועוד) 3241.3
ביטוח דירה 14.8
החזרי הלוואות 2169.0
הוצאה חיונית חוזרת אחרת 0.0
מצרכי מזון 834.2
תרופות, בדיקות וטיפולים רפואיים 27.1
מוצרי היגיינה (סופר פארם) 29.9
חשבון חשמל 161.9
חשבון גז 0.0
חשבון מים וביוב 96.4
חשבון טלפון עיקרי 62.7
עמלות שירות ובירוקרטיה 2.5
משיכת כספים (כספומט) 0.0
מצרכי יסוד לבית (למשל: נייר טואלט, נורות) 0.0
תיקונים דחופים בבית (לא שיפוצים) 8.7
דו"חות וקנסות 0.0
ייעוץ מקצועי חיוני (רו"ח, עו"ד, פסיכולוג...) 46.7
הוצאות חיוניות על ילדים ותינוקות 0.0
אחר (בלת"ם, מקרה חירום) 41.7
סה"כ הוצאות חיוניות 14000.3


פירוט ממוצע
ביטוח רכב (חודשי) 109.0
טסט לרכב (חודשי) 165.9
ביטוח דירה 199.8
טלוויזיה - כבלים / לווין 0.0
תשתית אינטרנט 78.9
ספק אינטרנט 0.0
סלולארי 0.0
חוגים לילדים 108.3
כביש 6 105.3
שכר בעלי מקצוע (עוזרת, גנן) 0.0
מנוי חדר כושר 0.0
מנוי לעיתון / מגזין 0.0
דמי חבר אחרים 11.6
תרומות 0.0
מותרות קבועה אחרת 0.0
דלק לרכב 268.0
טיפולים לרכב 87.0
אוכל בחוץ (כולל מסעדות, בתי קפה, משלוחים) 112.1
חניה 22.4
מקס סטוק 131.5
פאבים ומועדוני לילה 0.0
תרבות וספורט 50.0
חופשות בארץ 0.0
חופשות בחו"ל 893.7
ביגוד, תכשיטים וקוסמטיקה 43.7
רהיטים, כלי בית וגן 3338.0
שיפוץ ועיצוב הבית 155.0
גאדג'טים ואלקטרוניקה 728.9
מתנות 0.0
הוצאות טיפול בחיית מחמד 113.7
השכרת רכב 0.0
ספרים ומוזיקה 0.0
צעצועים לילדים 0.0
מותרות משתנה אחרת 0.0
סה"כ מותרויות 6722.8

סיכום שנת 2017:

למרות שזו הייתה שנה לא פשוטה מבחינת הוצאות כניסה לבית, בשורה התחתונה הצלחנו לסיים את השנה עם כמעט 11 אלף ₪ בעובר ושב. זה אומר קצת פחות מאלף ₪ בחודש. שזה רחוק מה-3-5 אלף ₪ שאני מעריך שנחסוך במצבנו הנוכחי.
 
חציון ראשון 2018:

רקע:

אשתי ילדה לקראת סוף החציון אבל את ההשלכות של זה נרגיש בעיקר בחציון הבא. עדיין מתלבט כיצד להתייחס לדמי הלידה, הסכום התקבל אבל לא ידוע מתי היא תחזור לעבודה. כמובן שאירוע משמח כזה לא בא בהפתעה ואנחנו ערוכים עם סכום מכובד בעובר ושב שאמור להספיק ללפחות שנה ללא עבודה (טפלנו בזה באופן דומה למה שעשינו בכניסה לדירה, פירוט בפוסט הקודם).

הכנסות:

כוללות משכורת שלי, משכורת של אשתי ובט"ל.

תמיד החציון הראשון יהיה גבוה מהחציון השני בגלל שברבעון הראשון של כל שנה אני מקבל בעבודה בונוס שנתי. אבל השנה הפער גדול יותר כי בתחילת השנה פתחתי את החוזה והייתה עלייה משמעותית בשכר. חדי העין ישימו לב שחסר סעיף אחד בהכנסות. החדשות הרעות הגיעו מהנכסים שלנו, אחרי שנה של מספרים מדהימים הגיעה ביקורת של העירייה והיה צורך לבצע שיפוץ נרחב שעלה לנו בכל דמי השכירות של החציון הזה.

הוצאות:

פירוט מופיע למטה. למרות הטעם המר של הפספוס עם ההשקעות עדיין סיימנו חציון מדהים עם פער ממוצע של כמעט 10 אלף ₪ בין ההוצאות להכנסות (כמעט שליש מההכנסות). זה מעודד כי שמנו לעצמינו מטרה, להגיע בעובר ושב לסכום מסוים עבור הלידה בשביל תקופה שבה אשתי תתרכז בגידול הילד, והגענו לסכום הזה.

אם נרד לפרטים אז ניתן לראות ספציפית בהוצאות חיוניות שהוצאות המשכנתא, ארנונה, חשמל ומים התייצבו. איפה נפלנו? בדיקות ועניינים שקשורים בהריון העלה משמעותית את סעיף התרופות/בדיקות. בנוסף, רכשנו עבור הילד החדש כסאות חדשים ל-2 הרכבים ולכן סעיף של הוצאות חיוניות על ילדים גדל. החזרי הלוואות עלו מעט בעקבות החלטה לרכוש נכס נוסף במימון של כמעט 100% משווי הנכס (אבל אם לוקחים בחשבון את כל הנכסים המימון עומד על 35%). מה שעזר לנו טיפה להצתמצם בתחום של הוצאות חיוניות היא העובדה שהבן הגדול עבר מגן פרטי לגן עירייה. השורה תחתונה היא שהייתה עליה יחסית לחציון הקודם בתחום ההוצאות החיוניות.

כעת נעבור להוצאות על מותרות, בתחילת החציון בצענו רוטציה של רכבים במשפחה. מכרתי את הרכב שלי במהירות מדהימה ובמחיר מצוין, ואימצתי רכב של בן משפחה אחר שחפץ ברכב חדש. ההחלפה מבחינתי הייתה "שקופה" כי מדובר ברכבים משנתון זהה עם ק"מ זהה. לכן הוצאות הרכב ירדו בחציון זה (ביטוח וטסט). בנוסף, מכיוון שמדובר ברכב חסכוני יותר (היברידי) אז גם ניתן להבחין בשיפור בצריכת דלק. הוצאות הטיפול ברכב עלו כי שבועיים לפני שמכרתי את הרכב הקודם נקרע לי צמיג, מכיוון שכל הרביעייה הייתה באותו מצב הוחלט להחליף את כל ארבעת הצמיגים.

ברגע שהתחלתי בחציון הקודם לבצע את המעקב גיליתי שכבר כמעט שנה חברת כרטיס האשראי החיצוני גובה דמי מנוי. כלומר פספסנו את המועד שבו צריך להתקשר ולאיים שאנחנו רוצים לבטל את הכרטיס בכדי לקבל שוב פעם פטור לשנה מעמלות. לכן סעיף דמי מנוי הלך והצטמצם לאורך החציונים וכרגע התייצב על אפס עגול.

סעיף האוכל בחוץ עלה ותחושת הבטן שלי היא שהוא יעלה גם בחציון הבא. נובע מהעובדה שאשתי בחופשת לידה וכתוצאה מכך מסתובבת יותר בחוץ, בעיקר במפגשים עם העולם החיצון. ניתן גם לראות שסעיף הריהוט סוף סוף חזר לממדים הראויים לו, כלומר בשעה טובה ומוצלחת סיימנו לשלם את כל התשלומים על הכניסה לבית (כלומר בכל החציון הזה לא היה חיוב בגין ריהוט).

לסיכום, למרות שעלינו קצת בהוצאות החיוניות חתכנו בגדול במותרות ולכן בשורה התחתונה חתכנו בהוצאות כ-3500 ₪ בממוצע בחודש.

סה"כ הכנסות 27815.4

משכנתא / דמי שכירות 5692.5
ארנונה (חודשית) 914.6
ועד בית 0.0
ביטוח רפואי (כולל קופ"ח) 610.8
הוצאות תחבורה ציבורית 0.0
שמרטפים למיניהם (גני ילדים, צהרנים ועוד) 2300.0
ביטוח דירה 0.0
החזרי הלוואות 2325.1
הוצאה חיונית חוזרת אחרת 0.0
מצרכי מזון 675.9
תרופות, בדיקות וטיפולים רפואיים 1250.7
מוצרי היגיינה (סופר פארם) 10.7
חשבון חשמל 185.8
חשבון גז 0.0
חשבון מים וביוב 84.0
חשבון טלפון עיקרי 39.1
עמלות שירות ובירוקרטיה 0.0
משיכת כספים (כספומט) 0.0
מצרכי יסוד לבית (למשל: נייר טואלט, נורות) 0.0
תיקונים דחופים בבית (לא שיפוצים) 0.0
דו"חות וקנסות 1.7
ייעוץ מקצועי חיוני (רו"ח, עו"ד, פסיכולוג...) 104.0
הוצאות חיוניות על ילדים ותינוקות 531.3
אחר (בלת"ם, מקרה חירום) 33.3
סה"כ הוצאות חיוניות 14759.4

ביטוח רכב (חודשי) 36.7
טסט לרכב (חודשי) 55.3
ביטוח דירה 0.0
טלוויזיה - כבלים / לווין 0.0
תשתית אינטרנט 76.7
ספק אינטרנט 0.0
סלולארי 0.0
חוגים לילדים 108.3
כביש 6 51.0
שכר בעלי מקצוע (עוזרת, גנן) 0.0
מנוי חדר כושר 0.0
מנוי לעיתון / מגזין 253.9
דמי חבר אחרים 0.0
תרומות 0.0
מותרות קבועה אחרת 0.0
דלק לרכב 199.6
טיפולים לרכב 414.5
אוכל בחוץ (כולל מסעדות, בתי קפה, משלוחים) 234.4
חניה 15.6
מקס סטוק 25.0
פאבים ומועדוני לילה 0.0
תרבות וספורט 0.0
חופשות בארץ 35.8
חופשות בחו"ל 0.0
ביגוד, תכשיטים וקוסמטיקה 115.3
רהיטים, כלי בית וגן 3.0
שיפוץ ועיצוב הבית 15.5
גאדג'טים ואלקטרוניקה 386.9
מתנות 18.4
הוצאות טיפול בחיית מחמד 118.9
השכרת רכב 0.0
ספרים ומוזיקה 0.0
צעצועים לילדים 124.2
מותרות משתנה אחרת 0.0
סה"כ מותרויות 2288.9.
 
נערך לאחרונה ב:
תשמע, נראה שאתם כבר שנה וחצי בלי נייר טואלט בבית. זה מצריך טיפול דחוף. ;)

לגבי כל השאר, יישר כח. תקציב המזון שלכם שלכאורה "עלה" עדיין נראה נמוך למדי, ואני חייב לומר שלא ברור לי איך התמודדת עם תקציב חודשי של פחות מ-300 ש"ח לשלוש נפשות ב-2017.
 
צודק, נושא ראוי להבהרה.
קודם כל שאפו שקראת את כל החפירות שלי.
לגבי נייר טואלט, באמת כבר לא קנינו כמעט שנתיים כי גילינו במעבר דירה שיש לנו סטוקים, כי פשוט קנינו חבילה כל פעם שהיה מבצע טוב (ולבסוף מסתבר שכמעט כל חודש יש מבצע טוב).
בכל אופן אני צריך להוריד את הסעיף הזה כי אני לא עושה הפרדה בקניות בין המוצרים. זאת אומרת שבסעיף הוצאות מזון יש גם חומרי ניקיון, נייר טואלט וכו'.
לגבי מזון, ההוצאות לא מדויקות כי לרוב הם לא כוללים בשר/דגים כי אנחנו מקבלים עזרה מחמותי (בישול זה קצת פטיש שלה אז לא נעים לסרב).
בחציון הראשון ירדנו דרסטית כי התחלנו בתהליך של חיסול המזווה כדי להקל על מעבר הדירה.
 
בכל אופן אני צריך להוריד את הסעיף הזה כי אני לא עושה הפרדה בקניות בין המוצרים. זאת אומרת שבסעיף הוצאות מזון יש גם חומרי ניקיון, נייר טואלט וכו'.
תוכל לשקול לעשות מה שאני עושה, ולהפריד את סעיף ה"מזון" מסעיף "מוצרים לבית". זה מספיק חלוקה עבורי.
בהחלט יש קטגוריות שאינן בשימוש, שלא חייבים לשמר.
לגבי מזון, ההוצאות לא מדויקות כי לרוב הם לא כוללים בשר/דגים כי אנחנו מקבלים עזרה מחמותי
יש בפורום דיון נפרד על קבלת עזרה מההורים.. אני דווקא בעד :) תהנו מהאוכל. רק צריך לקחת בחשבון שאם ההסתמכות הזו תסתיים מתישהו, צפויה עלייה בתקציב ההתנהלות שכרגע לא באה לידי ביטוי בהוצאות השוטפות.
 
כן ולא.
הנכס הראשון נרכש ב-40% מימון ואנחנו מחזיקים בו כבר מעל ל-3 שנים.
לאחרונה סיימנו את תשלומי ההלוואה על הנכס הראשון (מוקדם מהצפוי). החלטנו לרכוש נכס נוסף במימון מלא של שווי הנכס החדש אבל אם סוכמים את 2 הנכסים המימון הוא כ-30% מהשווי שלהם.
בכלליות קשה לי "לדבר" באחוזי מימון (אני פעם ראשונה מחשב אותם בשביל הפוסט הזה). אני מסתכל על תזרים צפוי בלבד ולפי זה גוזר את גובה ההחזר, כמובן שאני עושה את זה עם לקיחת מקדמי ביטחון.
מקווה שזה ענה על השאלה שלך.
 
מקווה שזה ענה על השאלה שלך.
בכל מקרה נשמע על סכומים קטנים בשקלים ומימון קצר כך שאם תזרימית זה מסתדר, אפשר להיות גם 100% מימון.
פשוט הפתיע אותי שנכס של 666 אלף מכניס 60 אלף בשנה.
 
@Fitch אתה בהחלט בכיוון מבחינת אחוזים, מספרית לצערי לא (אלא אם כן כתבת בטעות נכס והתכוונת לנכסים). לא הבנתי כיצד עשית את הקישור בין התזרים לערך הדירה מבלי שציינתי מה התשואה?
בכל אופן 60 אלף זו ההכנסה כיום על 2 נכסים. היחס שווי בין הנכסים הוא בערך שליש ושני שליש, כאשר המכס הראשון (הותיק) הוא בעל ערך הגבוה יותר.
 
נערך לאחרונה ב:
אז הנחתי שמדובר על 9-12% בערך.

ההנחה שלך קרובה למציאות. כרגע התשואה הממוצעת של השכירות עומדת על 8% בממוצע. הייתה לנו שנה קשה, שבה הפסדנו לא מעט חודשי שכירות בגלל שיפוץ שנכפה עלינו כתוצאה ביקורת של העיריה, שהורידה אותנו מתחת לרף התשואה הדו ספרתי שהתרגלנו אליו עד השנה האחרונה.
מבחינת עליית ערך קבלנו שנה שעברה הצעה לרכישת הבית ברווח של כ-20% אך סירבנו להצעה.
רווח של כמעט 20% בשנה(הכנסה משכירות + עליית ערך הנכס), גם אם נמתן קצת את עליית הערך ונתפשר על 15% בשנה, הוא פשוט מדהים מבחינתי.
 
אתה יכול לפרט לגבי ההשקעה בנדל"ן בחו"ל? אתם עושים אותה עצמאית או דרך חברה? איך התחלתם עם זה?
 
אתה יכול לפרט לגבי ההשקעה בנדל"ן בחו"ל? אתם עושים אותה עצמאית או דרך חברה? איך התחלתם עם זה?

בהחלט, ההשקעה היא דרך LLC שפתחנו במשפחה עבור נושא זה. לכן עלויות הבירוקרטיה מתחלקות ע"ג הרבה נכסים. הסיבה העיקרית לשימוש ב- LLC היא ביטוח. לאחרונה עקב פסיקה חדשה נוסף גם יתרון המיסוי.
כפי שרשמתי הגעתי לזה אחרי שראיתי מספר אנשים במשפחה שמצליחים לבצע עיסקאות לטווח של כמה שנים אשר כוללות גם מכירה של נכסים.
הנכסים מוצעים לנו ע"י מתווכים. חברות אחזקה בהתחלה הלכו עם המלצת המתווך אבל לאורך הדרך החלפנו כמה חברות.
המשפחה נכנסה להשקעה מיד אחרי המשבר ב-2008. בהתחלה רכשו דירות מכונס נכסים במחירי רצפה. עם הזמן השוק עלה אז עברו לדירות רגילות אשר מוצעות בשוק החופשי.
כפי שאתה רואה במשפחה עוסקים בזה כעשר שנים, אני הצטרפתי לחגיגה רק לפני כ-3 שנים מכיוון שהייתי מאוד חשדן.
 
חציון שני 2018:

רקע:
כפי שציינתי בעדכון הקודם, אשתי ילדה בסוף החציון הקודם וכל החציון הנוכחי לא עבדה. היו לי דילמות כיצד להתייחס לדמי הלידה, לבסוף פרסתי אותם על פני כל החציון.

הכנסות:
כוללות משכורת שלי, דמי לידה של אשתי, בט"ל, מענק מילואים והכנסות משכירות.
ניתן לראות שההכנסות ספגו מכה קשה בגלל שכל החציון משכורת אחת נחתכה ב-50%. אבל בואו נסתכל על חצי הכוס המלאה, מענקי בט"ל עלו.
מצד שני ההכנסות שלנו משכירות חזרו למסלול חיובי, עדיין לא נותנות תפוקה מקסימאלית אבל נקווה שהמגמה תמשיך להיות חיובית.

הוצאות:
פירוט מופיע למטה. זה היה צפוי שכל החודשים האלה יסתיימו באדום (מינוס). לא תרמה לכך העובדה שהמשכנו לשדרג דברים בבית (לראיה סעיף ריהוט ושיפוץ). למרות שיחסית לחציון הקודם הצתמצמנו בכ-500 ₪.
בחציון הזה בנק ישראל עדכון את ריבית הפריים ולכן סעיפי המשכנתא וההלאות שלנו התייקרו בסכום זעום.
הארנונה באופן מפתיע ירדה. אל תדאגו, זה לא בגלל שהבית התכווץ או שהעירייה החליטה להיות נדיבה ולהוריד את תשלומי הארנונה. זה קשור להחלטה מדינית של מתן הנחה זעומה למשרתי מילואים.
מצרכי המזון, חשמל ומים עלו, כנראה שעוד פה אחד להאכיל עושה את שלו.
אבל בשורה התחתונה ירדו בהוצאות החיוניות, בעיקר בגלל שבחציון הקודם היו לנו הוצאות שקשורות להריון.

בהוצאות על מותרויות יש קצת אנומליות. ביטוח, טיפולים וטסט לרכב ירדו כי עבר אלינו רכב של משהו אחר במשפחה ולכן ההוצאות האלה כאילו נחסכו מאתנו. לעומת זאת, החסכון בסעיף הדלק נובע בעיקר בגלל שאשתי בחופשת לידה ולכן לא נוסעת הרבה.
חוגים במגמת ירידה כי השנה הבן הגדול לא מעוניין ללכת לחוגים (מאמין שכבר בחציון הבא ירד לאפס). שכר בעלי מקצוע מתחיל לעלות כי אשתי התחילה לעשות אאוטסורסינג לציפורניים שלה. בנוסף גיליתי שהיא משלמת על טיפולי הפדיקור/מניקור במזומן ולכן למען הסדר בתיעוד הצגתי בפניה את מגוון האפליקציות הרבות שקיימות בשוק להעברת כספים ללא עלות.
אוכל בחוץ כצפוי עלה. אלו ההשלכות של זה שאשתי בחופשת לידה, למרות שהעלייה נמוכה משמעותית ממה שצפיתי. סעיף חופשות בחו"ל הפעם באשמתי, בצעתי מסע רכש במסגרת נסיעה מהעבודה לחו"ל.

לסיכום, חיתוך חד וכואב (אך צפוי) בהכנסות, ירידה קלה בהוצאות אבל לא חציון שיכול לייצג משהו.

סה"כ הכנסות 19158.9

משכנתא / דמי שכירות 5698.4
ארנונה (חודשית) 857.0
ועד בית 0.0
ביטוח רפואי (כולל קופ"ח) 595.8
הוצאות תחבורה ציבורית 0.0
שמרטפים למיניהם (גני ילדים, צהרנים ועוד) 2300.0
ביטוח דירה 0.0
החזרי הלוואות 2328.2
הוצאה חיונית חוזרת אחרת 0.0
מצרכי מזון 859.9
תרופות, בדיקות וטיפולים רפואיים 0.0
מוצרי היגיינה (סופר פארם) 0.0
חשבון חשמל 226.4
חשבון גז 0.0
חשבון מים וביוב 180.4
חשבון טלפון עיקרי 51.9
עמלות שירות ובירוקרטיה 55.0
משיכת כספים (כספומט) 0.0
מצרכי יסוד לבית (למשל: נייר טואלט, נורות) 0.0
תיקונים דחופים בבית (לא שיפוצים) 0.0
דו"חות וקנסות 0.0
ייעוץ מקצועי חיוני (רו"ח, עו"ד, פסיכולוג...) 0.0
הוצאות חיוניות על ילדים ותינוקות 3.7
אחר (בלת"ם, מקרה חירום) 250.0
סה"כ הוצאות חיוניות 13406.7

ביטוח רכב (חודשי) 0.0
טסט לרכב (חודשי) 0.0
ביטוח דירה 30.0
טלוויזיה - כבלים / לווין 0.0
תשתית אינטרנט 74.9
ספק אינטרנט 0.0
סלולארי 0.0
חוגים לילדים 21.7
כביש 6 30.6
שכר בעלי מקצוע (עוזרת, גנן) 120.0
מנוי חדר כושר 0.0
מנוי לבריכה 130.1
דמי חבר אחרים 5.0
תרומות 0.0
מותרות קבועה אחרת 0.0
דלק לרכב 91.1
טיפולים לרכב 166.7
אוכל בחוץ (כולל מסעדות, בתי קפה, משלוחים) 301.3
חניה 23.9
מקס סטוק 89.4
פאבים ומועדוני לילה 0.0
תרבות וספורט 0.0
חופשות בארץ 5.8
חופשות בחו"ל 263.3
ביגוד, תכשיטים וקוסמטיקה 92.5
רהיטים, כלי בית וגן 724.7
שיפוץ ועיצוב הבית 653.0
גאדג'טים ואלקטרוניקה 47.0
מתנות 0.0
הוצאות טיפול בחיית מחמד 90.6
השכרת רכב 0.0
ספרים ומוזיקה 9.2
צעצועים לילדים 80.0
מותרות משתנה אחרת 0.0
סה"כ מותרויות 2987.8

סיכום שנת 2018:
האמת? הפתיעה אותי לטובה, אני מסתכל על המספרים וקשה לי להאמין שזה המציאות.
למרות הלידה בסוף החציון הראשון, הצלחנו לחסוך בממוצע כל חודש 7.5 אלף ₪. שזה הרבה מעל להערכות שלי, 3-5 אלף ₪.
מה יהיה שנה הבאה? אני עדיין לא מתקן למעלה את ההערכות שלי כי אשתי עוד לא חזרה לעבודה, וכשהיא תעשה את זה הגן של הילד הקטן יאתגר את יעד החיסכון שלנו. אבל אני מאחל לעצמי להיות מופתע שוב גם בשנה הבאה.
 
נערך לאחרונה ב:
תודה רבה על המשך התיעוד המפורט. כמה נקודות למחשבה (שבסוף כמובן לא משפיע על כלום)
לבסוף פרסתי אותם על פני כל החציון
בשביל שהתוצאה החודשית של הוצאות פחות הכנסות יהיה יותר טוב?

בצעתי מסע רכש במסגרת נסיעה מהעבודה לחו"ל
התקטננות אבל בכל זאת, זה שרכשת משהו בחו"ל לא אומר שזה הוצאה על חופשה בחו"ל.
 
תודה רבה על המשך התיעוד המפורט. כמה נקודות למחשבה (שבסוף כמובן לא משפיע על כלום)

בשביל שהתוצאה החודשית של הוצאות פחות הכנסות יהיה יותר טוב?


התקטננות אבל בכל זאת, זה שרכשת משהו בחו"ל לא אומר שזה הוצאה על חופשה בחו"ל.

שאלות ראויות דורשות תשובות ראויות:
1. לא, אתה מקדים את זמנך. היום אני כבר יודע (ובפוסט הבא עוד חצי שנה אעדכן) שבתחילת החציון הבא אשתי תחזור לעבוד בחלקיות משרה.

2. חשבתי הרבה היכן לתעד את הסעיף הזה. עקרונית אתה צודק אבל רציתי לצבוע את ההוצאה הזו ספציפית.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M שאלה לגבי מה עוד ניתן לעשות על מנת להגיע לפרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 73
C האם בישראל לא ניתן להגיע לחסכון בדמי ניהול ללא פעולות בשטח? שוק ההון 13
R היכן ניתן למצוא פסקי דין? מיסים 0
C מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I איך ניתן למצוא דירה שיש לה ביקוש לשכירות? נדל"ן 5
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
מ האם ניתן לוותר על riseup? צרכנות פיננסית 6
ס האם ניתן לנייד תיק מבנק לבית השקעות בלי קנייה ומכירה? כמו ניוד בין בנקים? שוק ההון 4
ד שוברי שופרסל לא עובדים - איך ניתן לטפל אוף טופיק 10
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
D האם ניתן להשאיר RSU ב-ESOP לאחר עזיבת מקום עבודה? שוק ההון 2
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? שוק ההון 1
D האם ניתן להעביר תיק ניע לאינטרקטיב ולמכור בשכבות? מיסים 0
י כיצד ניתן לממש כספים בקרן פנסיה לא פעילה עם מיסוי גבוהה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F האם ניתן לחזור מ-IRA לבית השקעות "רגיל"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S האם ניתן להוסיף נתונים לדו"ח לאחר קבלת שומה ? מיסים 16
Z האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון? מיסים 14
M משכנתא - האם ניתן להמיר ריבית ק״צ לקל״צ ללא קנס? נדל"ן 3
O קרן השתלמות IRA במגדל - לא ניתן להפקיד הפקדות חדשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 57
R החזר הלוואה | סיוע בהבנה של ההלוואה והאם ניתן לשפר אותה שוק ההון 4
M האם ניתן למשוך תגמולים מקרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
ס עד כמה ניתן להבין התנהגויות של פורקס? שוק ההון 0
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
A האם ניתן לקנות קרנות נאמנות של וואנגראד דרך ברוקר ישראלי? שוק ההון 4
כ קריפטו - האם ניתן לבצע פריסה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
A ממתי לא ניתן לחזור מעסקת נדל"ן? נדל"ן 45
B האם ניתן להפסיק להגיש דוחות מס שנתיים במצב זה? מיסים 22
א האקסיומה של לא ניתן להכות את השוק - תופסת גם לאגח? פוסטים מאיכות נמוכה 7
4 האם ניתן לקזז הפסד שבח ממכירת דירה מול רווח כלשהו? נדל"ן 4
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
נ איפה ניתן לקנות פסטת קטניות בזול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
א קופגלה ע"ש ילדים - האם ניתן להעביר לחשבון ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
S האם ניתן להמיר ב IBKR ישירות שקלים לפרנק שוויצרי ? צרכנות פיננסית 10
A האם ניתן לאחד קרנות השתלמות? שוק ההון 5
S איך ניתן לשלם עם כסף בWISE עבור טיסה עם RYANAIR? צרכנות פיננסית 0
M קרן כספית דולרית - איפה ניתן לראות את התשואה? שוק ההון 0
T איך ניתן לבצע העברה בנקאית לKRAKEN ללא ניכוי מס? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
R לא ניתן להגיש דו"ח מס על שנת 2022 מיסים 2
T איך ניתן להשקיע במוצר שקול קרן כספית דולרית ולהנות ממיסוי ריאלי? שוק ההון 8
W האם ניתן לקזז תשלומים לקורסים בשוק ההון מהמס שצריך לשלם אוף טופיק 2
לארוצה לא ניתן לבצע העברה צרכנות פיננסית 9
Michel האם ניתן לבקש מעו"ד להשקיע כספים שבנאמנות? נדל"ן 3
D כיצד ניתן לפדות קרן השתלמות אחרי 3 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T הרגלי גלישה - מה ניתן לעשות? התפתחות אישית 10

נושאים דומים

Back
למעלה