• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חשיבות המאזן האקטוארי בקרנות פנסיה "צעירות"

• פותח הנושא פותח הנושא Daniel118
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Daniel118

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם.

אני נמצא בתהליך שיפור תנאים בקרן הפנסיה. אחרי הרבה פינג פונג, ניודים והקפאת ניודים, הגעתי למצב שגם מיטב דש וגם הפניקס מציעים לי 1% מההפקדה ו-0.01% מהצבירה.
היום בשיחה עם הסוכן של מיטב כבר התכוננתי לבשר לו שאני נשאר בפניקס משיקולי פיזור (הקה"ש שלי נמצאת במיטב), אבל אז הוא שלף שפן אחרון מהכובע בדמות המאזן האקטוארי. הוא טוען שב-4-5 שנים האחרונות מיטב במאזן חיובי בעוד שהפניקס במאזן שלילי, מה שמיתרגם לעוד כסף בחשבון בסוף כל שנה. שלפתי כמובן על אוטומט שמה שהיה בעבר לא מרמז על מה שיהיה בעתיד - הוא הסכים, אבל הוסיף שעצם העובדה שמיטב היא קרן צעירה (מבחינת גילאים) וקטנה יותר, לרוב יוביל למאזן אקטוארי חיובי יותר (פחות תביעות בממוצע).
עם זה כבר לא ידעתי איך להתמודד, ובבושת פנים אמרתי שאחזיר לו תשובה אחרי שיעורי בית. בחיפושים עד כה מצאתי מידע סותר ולא ברור כל-כך. אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בראש - האם הטענה שלו נכונה וכמה זה מהותי?

תודה רבה :)

נראה לי חובת ההוכחה עליו.
הפרמיות בכל קרן נקבעת מתמהיל הגילאים, כלומר מהסיכוי לתביעות (נניח לרגע שהוא צודק וצעירים תובעים פחות).
כלומר, הסיכון שלך לאיזון אקטוארי לא נגזר מכמות התביעות, אלא מכמות התביעות העודפת מעבר למה שנחזה במודלים בתחילת השנה.
ואת זה אני חושב שאף אחד יודע לעשות...

אחלה דמי ניהול סחתיין. המאזן האקטוארי הוא שפן שמנסים אותו הרבה ולהבנתי המוגבלת הוא באמת לא משמעותי.
הרצון שלך לפזר בין הפניקס למיטב הוא גם לא משמעותי להבנתי, הגופים האלה בראייתי גדולים וחשובים מכדי שיפלו (בטח החלק הפנסיוני שבהם).

השיקול הכי משמעותי צריך להיות המסלול בו תהיה. אם אתה ברוח הסולידית, לפניקס יש מסלול מניות חו"ל, שם אתה רוצה להיות.

דיברתי עם סוכן הפנסיה שלי בדיוק על אותו דבר, זה הטיעון שהיית צריך להגיד - בגלל שהקרן צעירה, היא טרם התמודדה עם כמות גדולה של בקשות ולכן היא גם יותר מסוכנת מבחינת איזון אקטוארי.

קרן הפנסיה של מיטב דש מנהלת 11 מיליארד שקלים, לא בדיוק קרן פנסיה קטנה. הקרן התמזגה עם קרן הפנסיה של איילון ולכן גם לא נכון להתייחס אליה כ "קרן פנסיה צעירה"
מבחינת הענף, הפניקס היא קרן הפנסיה החמישית בגודלה ומיטב דש היא קרן הפנסיה השישית בגודלה. מבחינת איזון אקטוארי מיטב דש (בגלל הגיבנת של איילון) מושכת יותר לצד השמאלי (של הגרעון) ופחות לצד החיובי.
לגבי העתיד, כמובן שאי אפשר לדעת איזה מהקרנות תציג נתונים יותר טובים, אבל טיעון של כמות תביעות גדולה הוא לא רלוונטי מכיוון וכל תביעה מתייחסת למועד ההגשה שלה ולא לגבי העתיד.
מי שרוצה להבין יותר על איזון אקטוארי ולא מזדמן להרצאות שלי יכל לקרוא כאן https://pensuni.com/?p=5412

אחלה דמי ניהול סחתיין. המאזן האקטוארי הוא שפן שמנסים אותו הרבה ולהבנתי המוגבלת הוא באמת לא משמעותי.
הרצון שלך לפזר בין הפניקס למיטב הוא גם לא משמעותי להבנתי, הגופים האלה בראייתי גדולים וחשובים מכדי שיפלו (בטח החלק הפנסיוני שבהם).

השיקול הכי משמעותי צריך להיות המסלול בו תהיה. אם אתה ברוח הסולידית, לפניקס יש מסלול מניות חו"ל, שם אתה רוצה להיות.
אכן ביקשתי לעבור למסלול זה בפניקס :)

תודה רבה לכל המגיבים על התשובות המפורטות!

בעוד שהפניקס במאזן שלילי

הפניקס בשנים האחרונות לא ממש במאזן שלילי. שנה אחרונה אמנם היה שלילי אבל בסך הכל די מאוזן בשנים האחרונות ולדעתי אחת הטובות בנושא זה.

הפניקס מציעים לי 1% מההפקדה ו-0.01% מהצבירה.
אתה בטוח שזה 0.01% ולא 0.1%?
נשמע לי מאוד זול יחסית למה שאני מכיר שהפניקס מציעים. לא שמעתי עדיין על מישהו שקיבל אצלהם פחות מ0.05% מהצבירה.
אולי הגיע הזמן לעשות איתם עוד שיחת שימור :-)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ראובן7 יש חשיבות אמיתית לרצף ביטוחי באותה חברה? צרכנות פיננסית 0
H האם יש חשיבות לתזמון סגירת עוסק פטור והאם כדאי להשאיר עסק ללא הכנסות? מיסים 0
O חשיבות איזון/גירעון אקטוארי אל מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
L האם יש חשיבות לתחזק קברים? אוף טופיק 1
S מיסוי ריאלי לעומת מיסוי נומינלי - חשיבות אופק ההשקעה. שוק ההון 66
T חשיבות פרוייקטים של ג'וניורים התפתחות אישית 17
א רגע לפני קניית iphone ESE, יש חשיבות לאחריות יבואן רשמי? אוף טופיק 5
1337justme חשיבות הגשה בזמן של טפסי 161 ו161א מיסים 6
O חשיבות מספר החברות בקרן, ריכוזן, ושווין שוק ההון 1
ס ריבית דריבית revisited: על חשיבות דחית מס בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
S חשיבות גידור מט״ח לעובדים בתעשיות ייצוא (הייטק) שוק ההון 0
bobby חשיבות של בחירה נכונה בETF בחשבון פטור (פנסיה+קרה"ש) אם אפשר תמיד למכור ולקנות אחרת? צרכנות פיננסית 0
M חשיבות מיקום ביטוח החיים? צרכנות פיננסית 3
א האם יש חשיבות לסדר מכירה של מניות ? שוק ההון 1
O חשיבות פיזור גיאוגרפי בתוך התיק הפטור שוק ההון 3
ש חשיבות של מכירה ושינוי התיק שוק ההון 4
ב חשיבות מטבע הבסיס של קרן/תעודה שוק ההון 45
לירן קרן פנסיה - חשיבות דמי הניהול מול התשואה והאיזון האקטוארי צרכנות פיננסית 55
Koby Paris ETF אגח אירופה חשיבות גודל הנכסים שוק ההון 2
Izik חשיבות אגח בתיק השקעות? שוק ההון 10
doc29 חשיבות הפיזור - פריגו כדוגמא שוק ההון 4
mk1 איפה אפשר למצוא את המאזן אקטוארי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D עד כמה חשוב המאזן האקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
F עדכון הצעות פנסיה - כמה משמעותי האקטוארי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
T פנסיה משלימה מול קופת גמל - דאגה מהמאזן האקטוארי צרכנות פיננסית 11

נושאים דומים

Back
למעלה