• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מפגשי העצמה לנשים, מאותגרות כלכלית

• פותח הנושא פותח הנושא chen15
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

chen15

משתמש רגיל
דירוג
1,118
שלום, שמי חן
אני עוקבת כבר הרבה זמן אחרי הבלוג והפורום.
בעקבות הבעת הנכונות של @סנופי להתנדב בעזרה לנשים מאותגרות כלכלית, נרשמתי לפורום ופניתי אליה בפרטי.
בפנייתי תארתי את הרקע המוחלש חברתית ממנו אני מגיע, ואת הרצון שלי לקבל סיוע מחשבתי בפיתוח כישורי הכלכליים.

סנופי נענתה לקריאה, והיא מציעה שאארגן קבוצת נשים לצורך כך.
מזמינה נשים שרואות את עצמן מאותגרות כלכלית, גרושות, חד הוריות וכו' להיענות להזדמנות.

ככלל, המטרה שלנו היא לארגן קבוצת חשיבה משותפת, שתפגש בתדירות של אחת לשלושה שבועות-חודש.

מציעה לנשים שמרגישות מתאימות לפנות אלי בפרטי,
וקוראת גם למשתתפים וותיקים בפורום לספר על ההזדמנות לנשים הזקוקות לסיוע כאמור.

כל הכבוד ל @סנופי על הנכונות, ותודה גדולה ל @הסולידית שהיתה בית למפגש המדהים הזה!

נערך לאחרונה ב:
ברוכה הבאה לפורום!

ברוכה הבאה,

איכשהו פורחות להן המון יוזמות חיוביות בערוגה הסולידית. שאפו דורין - את צריכה להיות גאה בעצמך!

בעקבות הבעת הנכונות של @סנופי להתנדב בעזרה לנשים מאותגרות כלכלית, נרשמתי לפורום ופניתי אליה בפרטי.
בפנייתי תארתי את הרקע המוחלש חברתית ממנו אני מגיע, ואת הרצון שלי לקבל סיוע מחשבתי בפיתוח כישורי הכלכליים.
...
מזמינה נשים שרואות את עצמן מאותגרות כלכלית, גרושות, חד הוריות וכו' להיענות להזדמנות.

באופן אישי לדעתי חלק מהבסיס לדרך הנכונה היא לאמץ כינויים כמו "מאותגרות כלכלית" שמביעים לקיחת אחריות ולדחות ביטויים מסוג "רקע מוחלש" שמטילים את האחריות על מישהו אחר.
לקיחת אחריות על הבעיה מובילה לאחריות על הפתרון, לעומת הטלת אחריות לבעיה על מישהו אחר מטילה עליו גם את האחריות לפתרון, מה שאומר שזה לא יקרה.

המון בהצלחה!

חזקו ואמצו!

@סולידי סליחה שאני מתקטנן, אבל אני לא מבין מה כל כך צורם לך הביטוי "רקע מוחלש", ומדוע החלטת שמי שמאמץ את הביטוי הוא פאסיבי.
זה בסדר גמור לדרוש -גם- ממי שעושה לך עוול לקחת אחריות.
במדינת ישראל יש מספיק מגזרים שמופלים לרעה, והם בהחלט רשאיים להצביע על מי שמחליש אותם.

אני לא מבין מה כל כך צורם לך הביטוי "רקע מוחלש"
אני לגמרי עם @סולידי.
הביטוי "רקע מוחלש" כולל בתוכו את ההאשמה שיש גורמים ממסדיים המחלישים אוכלוסיות מסוימות. אז שתף אותנו בבקשה מיהם אותם גורמים ממסדיים הנושאים באחריות לפשע הממוסד ובאלו אמצעים הם מחלישים אוכלוסיות אחרות על לא עוול בכפן.

נ.ב.
אני יתומה מעיירת פיתוח, בת למשפחה מרובת ילדים.

כי גברים לא יכולים להיות במצוקה כלכלית?!
בפעם האחרונה שהסתובבתי, ראיתי אולי 0.5% נשים הומלסיות לעומת גברים.

אבל תודה לך על הת'רד הזה. אולי אשקול עכשיו להקים איזה עמותה לעזרה עבור גברים אשכנזים סטרייטים ולהקפיץ את עצמי על כנפי הסערה הציבורית שזה יגרום לכנסת.

ברוכה הבאה ובהצלחה ליוזמה
@AlexNOSAM אתה מוזמן להקים את העמותה הזאת. 40000 ש"ח לחודש (+הטבות) כחבר כנסת בטלן יעשו לך רק טוב;)

אז שתף אותנו בבקשה
מיהם הגורמים?
בגדול, ההגמוניה. שמורכבת מגברים סטרייטים ולבנים.
האם הם מחלישים בכוונה, כנראה שלא.
אבל בגלל שהם אלה שנמצאים בעמדות הכוח, זה סה"כ טבעי להם לקדם את הדומים להם.

אם את מרגישה שהעובדה שבאת מעיירת פיתוח, לא האריכה את דרכך להצלחה כלכלית, אשרייך. אני יכול רק לקנא במשקפיים הורודות שלך.
אם היית נולדת בלונדינית למשפחה מבוססת מהרצליה, ועם אותה האישיות והחריצות, היית היום כמה וכמה דרגות מעל.
אני יכול לומר שאני רואה סביבי המון אנשים בינוניים במעמד הביינים, שפשוט נולדו לתוכו, ואילו אני הייתי צריך לקרוע את הישבן החכם שלי כל החיים כדי להגיע לאותו המקום (בואי נגיד שגם אני לא נולדתי ברעננה), לנשים אפילו עוד יותר קשה. נשים ערביות, אפילו עוד יותר. אתיופים.. נו.. להמשיך?
אז מה יעשה האיש הבינוני מעיירת הפיתוח? לא כולם תותחים כמוני ומצליחים לצאת משם..
ימשיך לקנא באיש הבינוני שזכה לירושה נדיבה מסבתא, ויכל להרשות לעצמו ללכת ללמוד קולנוע בספיר, כי הוא כל כך מתחבר לנגב ולאומנות והוא כאילו בקטע כזה של הגשמה עצמית, ועכשיו הוא עובד כעורך באחד הערוצים, בשביל משכורת קרובה לממוצע.
ובינתיים הוא ימשיך לעבוד בכי"ל כעובד קבלן, ויפריש להורים חלק מהמשכורת כדי לעזור להם עם עלויות המחייה שלהם, על רקע המצב הבריאותי הבינוני שלהם, כשהם צריכים כל פעם לנסוע לסורוקה במונית.
אבל אף אחד לא החליש אותו. מה פתאום.
הרי הכל הכל הכל בידיים שלו. לא ככה?

להבין שיש אוכלוסיות מוחלשות במדינה, לא אומר שכל מי שהצליח אשם במשהו. זה פשוט להבין שיש כאלה שקל להם יותר.. ושאם מישהו לא ממוקם מספיק גבוה במעמד הסוציואקונומי, או מבחינת השכלה, זה לא בגלל שהוא פחות חרוץ, או פחות חכם.. זה פשוט כי הוא מגיע ממקום הרבה יותר נמוך, שלאף אחד ממקום גבוה אין אינטרס לקדם.

המירוץ לתחתית
אני חושבת ששניכם צודקים.
@breezblock צודק שאפשר לעשות יותר למען השוויון, בעיקר בתחום החינוך וההשכלה (זה אכן מתבצע ממה שאני קוראת.)
מצד האוכלוסיה ה"מאותגרת כלכלית" נקודת המבט של @Jane Doe נכונה - לא להאשים את הממסד אלא לקחת אחריות ולצאת מהמקום הזה.
ה @סולידית התייחסה לכך בתגובות לפוסט הנ"ל

לא להאשים את הממסד אלא לקחת אחריות ולצאת מהמקום הזה
בתיכון שלמדתי בו היתה קבוצה של תלמידות בנות עדות המזרח שטענו באופן קבוע לקיפוח.
שאלתי אותן מי מקפח אותן? המנהל הספרדי? המחנכת הספרדיה? הרוב המכריע של מורות בית הספר שהיו ספרדיות? הרוב המוחלט של תלמידות בית הספר שהיו ספרדיות?
הן ענו שהמחנכת אשכנזיה. כשהסבתי את תשומת ליבן לכך שהיא הבת של הרב הראשי הספרדי הן אמרו שהיא משוכנזת.
אז לא, אני לא מתחברת לטענות על אוכלוסיות מוחלשות. כל התלמידות הספרדיות בכיתה עם ראש על הכתפיים המשיכו הלאה להשכלה גבוהה. והבינוניות ומטה ממשיכות לטעון לקיפוח.

@Jane Doe המקרה שאת מציגה הוא אבסורד ולא על זה אני מדבר.
צריך להבדיל בין בכיינות לבין ביקורת.
אם אני אומר שיש קיפוח ואפליה, זה לא אומר שאני בהכרח פוטר את עצמי באותה הנשימה מאחריות למצבי.
לא כל מי שמצביע על קיפוח הוא בכיין.

@Jane Doe
צריך להבדיל בין בכיינות לבין ביקורת.
גם שעון מקולקל מדייק פעמים ביום.
זה שמכל הבכיינות לפעמים יוצאת ביקורת נכונה, לא אומר שהגישה נכונה.
מי שמתבכיין כנראה ימשיך להתבכיין - אף אחד לא יעזור לו כי אין מי שיעזור. ומי שלוקח אחריות מתקדם. והבחירה היא לגמרי אישית באיזה גישה לנקוט.

אם אני אומר שיש קיפוח ואפליה, זה לא אומר שאני בהכרח פוטר את עצמי באותה הנשימה מאחריות למצבי.
למען האמת, רוב האנשים שדיברתי איתם דווקא כן פטרו את עצמם מאחריות כי 'דפקו אותם', אז יש משהו במה שג'יין אומרת.

למען האמת, רוב האנשים שדיברתי איתם דווקא כן פטרו את עצמם מאחריות כי 'דפקו אותם', אז יש משהו במה שג'יין אומרת.
תראה, התייחסתי לזה כבר פעם פה בפורום. אני כעיקרון גם מגיע - כמו ג'יין - מבוא נומר "נקודת פתיחה חלשה". נולדתי למשפחה חלשה עם כמעט בלי אפשרויות, מצב כלכלי שרוב הישראלים בקושי יכולים לדמיין (בעיקר בילדות, מאז חל שיפור כלכלי מסויים אבל אני זוכר את זה טוב מאוד).
ובגלל שאני SWM - straight white male, דווקא היה לי אפילו יותר קשה. אף אחד לא העלה על דעתו אפילו להתנדב עבורי כי אני לא הייתי "מזרחי מוחלש ומקופח", לא דמיינו אפילו לצאת לקראתי עם תוכניות התנדבותיות בגלל שאני גבר אז נשים כמו מי שפתחה את הת'רד מאמינות ש-"הפטריארכיה" דואגת לי ואני לא גיי כך שאנשים לא יצעדו בשבילי בפסטיבלים עם לבוש פרובוקטיבי כדי לקדם לכאורה את זכויותי.
ממש מה שנקרא "להיות שקוף אמיתי".
אולי ניחנתי באישיות לוחמנית במיוחד שמסרבת להיכנע למציאות, אבל לא העליתי אפילו על דעתי לרגע לוותר על עצמי ופשוט לשבת בשילוב ידיים ולא לעשות כלום לגבי זה.

רעיון נהדר!
המלווה המקסימה שלי מפעמונים הייתה גם גרושה, ולדעתי זה מאד עזר לנו למצוא שפה משותפת ולהתקדם יפה בתהליך הליווי. גם יותר קל לקבל על הראש על אי-עמידה ביעדים ממישהי שבאה מרקע דומה, כי כבר אי אפשר להגיד לה "אבל לך קל לדבר, מה את מבינה בכלל?" :-)))

את כולם דופקים, כולם מקופחים.
אפילו הגבר הלבן האשכנזי, אם תשאל אותו (או תקשיב לשיחה שלו עם הפסיכולוג) יספר שבגלל שההורים שלו רק רצו איתו מ-חוג לחוג, הוא מרגיש שפספס את הילדות, לא היו לו חברים/חברות....
אחיו הקטן יספר לך שהוא "נדפק" כי ההורים רק רצו עם הגדול (אם בכלל יש קטן, כי הרי צריך לתת את כל האנרגיה ל"יהלום/נסיך קטן")

אבל, הנקודה הפשוטה היא שיש בלבול. בין גזענות ללאומנות לעובדה שקל לי לעבוד עם מי שנראה דומה לי (זה דרך אגב, ביולוגית, כי קל לי לקרוא יותר את שפת הגוף/פנים שלו)
אני אתן לך כדוגמה את אביה של בת זוגתי.
הוא סיפר לי בעבר שבזמנו ישב עם חבר שלו בביתו לשיחה/קפה ואמא שלו (של אבא של בת זוגתי, נסו לעקוב) עברה וציינה שהיא מעדיפה שהילד שלה יתחתן עם פולניה. כמוהו. (חלק מנושאי השיחה שהועלו באותה שיחה)
אז החבר שאל אותה בפנים משתוממות "פולניה? גברת X את גזענית?" (אנחנו מדברים על לפני 45 שנה).
אז היא הסתכלה עליו וענתה "לך תשאל את אמא שלך, עם מי היא מעדיפה שתתחתן."
שבוע לאחר מכן, שוב ישבו שני הילדים (בני 20+) לשתות קפה וסבתא של בת זוגתי עוברת ושואלת "נו, מה אמא שלך אמרה?"
"גברת X, גם אמא שלי מעדיפה שאתחתן עם פולניה".
עכשיו לפני ששוב קופצים עם דגל ה"גזענות"...
א. מעדיפה. לא מחליטה ולא מטילה וטו על אחרות, אבל מעדיפה (אהה... אז היא מסלילה את הבן שלה)
ב. הסיבה היא שהיא רוצה שתהיה להן שפה משותפת - שתיהן כנראה ידעו לדבר קצת אידיש, יכירו את אותן בדיחות, את אותן מנהגים וכו'.

ואני?
אני מעורבב כל כך טוב (4 דורות אחורה, כל דור עזב את הוריו במדינה אחורה ונדד) שכרגע ה-ילדים הם 50% פולנים ו50% כל היתר (רוסי, סיני, צרפתי, קרואטי, מצרי, יווני, תורקי).
שימו לב, שכיום רוב הבדיקות הגנטיות לפני ילודה זה לאשכנזים, אם כי אצל הספרדים עוד לא מספיק מפותח, לא מדברים על זה, או כי לאשכנזים היה מאגר מצומצם יותר ופחות ערבוב עם האוכלוסיה המקומית בעבר.

אז היא חושבת שהיא מקופחת, היא לוקחת אחריות, היא לא לוקחת אחריות.... שקט.
@סנופי הציעה עזרה. @chen15 לקחה/קפצה על המציאה, יקימו קבוצה.
מי ייתן וכולן ירוויחו.
זו שנתנה עזרה תראה תוצאות מפירות עמלה.
אלו שילמדו יתקדמו ובעוד חודש/שנה/עשור יהיו במצב טוב יותר.

אני דווקא מאוד מסכימה עם הביקורת שעלתה פה לגביי המינוח רקע מוחלש, או נשים מוחלשות. @chen15 עוברת תהליך דרככם ודרכי, ברמת הסמנטיקה וברמות נוספות. לקיחת אחראיות כלכלית מלאה כאן ועכשיו, הכרחית והיא הבסיס לתהליך.
אנא היו עדינים, לומדים פה. תודה ל @c881.
עם זאת חשוב שדברים יאמרו, על מנת שהתהליכים יקרו.

אני רוצה לציין שלהרים את הכפפה ולפתוח קבוצה כזו מעלה לא מעט שאלות:
1- מי הן נשים מאותגרות כלכלית? לגבי אישה עם 7 ילדים בחדר עם רטיבות בדרום ת"א אין שאלה, מה לגביי
איזור הדימדומים?
2- שירות חינמי, עד מתי, והאם הוא "חינוכי" לאורך זמן, כלומר התפיסה שהזמן שלך כאישה = כסף, דוגמה
אישית.
אלו שאלות עדינות, אשמח אם סיעור מוחות יהיה רגיש מהרגיל.
מעריכה מאוד את חן, על האסרטיביות שלה, ועל הנכונות שלה להתפתח ולעזור לנשים נוספות.

נערך לאחרונה ב:
1- מי הן נשים מאותגרות כלכלית? לגבי אישה עם 7 ילדים בחדר עם רטיבות בדרום ת"א אין שאלה, מה לגביי
איזור הדימדומים?
אני בעד גישה ליברלית. אם מישהי מרגישה שהיא צריכה עזרה, אני בעד לספק אותה. אני בטוח שתוכלי למצוא מתנדבות (לא הבנתי אם זה פתוח גם למתנדבים - נראה לי שלא). ואם מישהי מבקשת עזרה אבל לא ממש צריכה אותה, ככל הנראה פגישה אחת או שתים יספיקו.

2- שירות חינמי, עד מתי, והאם הוא "חינוכי" לאורך זמן, כלומר התפיסה שהזמן שלך כאישה = כסף, דוגמה
אישית.
אני בעד התנדבות מלאה. אולי גבית כסף רק להוצאות (מקום, שתיה חמה/קרה, ...)

תראי...
ב"פעמונים" המפגשים נערכים בדרך כלל בבית המשפחה (99% מהמקרים), מראה על נכונות המשפחה.
יש כנסים/סדנאות לקבוצה של X משפחות, כי אין מספיק מתנדבים באזור מסויים, בתנאי שהמשפחות מוכנות להפתח ולמעשה לומר לזרים נוספים - אני לא מסתדר לבד.

בעבר, שאלו הרבה מתנדבים "למה לא גובים דמי רצינות? 100 שח. תחזירו בסוף"
אבל אז יש תחושה ש"אתה עובד אצלהם" וכיום, אם המשפחה לא מראה רצינות - חותכים.
מה גם מדובר באנשים שמשלמים לחדר כושר 400 שח לחודש ולא מגיעים, אז מה זה 100 שח דמי רצינות?
אני תורם מזמני, כבר אמרתי כמה אני מרגיש ששעה שלי שווה.

בגדול, אני מסכימה עם החשיבות של ההגדרות, ולא רואה בהן רכיב סמנטי בלבד.
התייחסתי לעצמי כאל בחורה בעלת 'רקע מוחלש חברתית' בעיקר לאור חלק מהדברים שציין @breezblock .
כשאת בת 24 וכבר משתתפת בהחזר הלוואות של ההורים ומסייעת להם בשוטף, הראש עובד אחרת. וזו עובדה.
בכל אופן, את עצמי הגדרתי 'מאותגרת כלכלית' בגלל החלק של לקיחת אחריות.
אם לא הייתי רוצה לקחת אחריות על עצמי ועתידי, בלי קשר למקום בו גדלתי, לא הייתי פונה ל @סנופי וגם לא עוקבת אחרי הבלוג והפורום בעקביות.
יש עוד סיבה שראיתי לנכון לציין את הרקע ממנו אני מגיע:
חיפשתי מישהי שתהיה נכונה להתחיל ללמד אותי, בקצב שלי, מהתחלה.
אני לא מפחדת מעבודה קשה, אבל לא רוצה שידברו לי 'מעל הראש' בנוגע לרעיונות שאני נחשפת אליהם לראשונה.
גם אם מדובר במושגים ש'בחורה בגילי אמורה להבין על מה מדברים'.
כש @סנופי הציעה להתנדב, מצאתי בין השורות גם את החמלה הדרושה כדי ללמד גם את מי שמכיר מעט מאוד.
ואני מעריכה ומודה לה מאוד על כך.
בגדול, אני לא מצפה שאף אחד 'מלמעלה' יעשה את העבודה בשבילי. אני כן נחושה להיעזר בכלים העומדים לרשותי כדי להתפתח.
אני חושבת שהפניתי לעזרה בהקשר זה יכולה להיות מנוף משמעותי בהתפתחות הפיננסית שלי.

Back
למעלה