• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר

אני לא מעוניין בייצוג, אני מעוניין בהרשאה. יש במערכת של מס הכנסה אופציה של "הרשאה לפעולות דיגיטליות". למשל אם אני עוסק מורשה אני יכול לתת למי שאני רוצה את ההרשאה לבצע במס הכנסה את הפעולה "דיווח מעסיק על סיום העסקת עובד". אז למה אני לא יכול לתת למישהו אחר (נניח אחד מהילדים שלי) את ההרשאה להפיק עבורי שוברים? או להדפיס עבורי אישורים? זה ממש מתבקש.
ראיתי את זה - וייתכן שזה הפתרון.

כמה הצעות

1. תרים טלפון לרואה חשבון - תשאל אם יש דרך לעשות את זה בצורה כזו.
2. תתקשר למס הכנסה - יש להם שירות לקוחות די טוב - שיכול לענות לך על שאלות כלליות כאלה.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

כשהייתי אפוטרופוס אני הייתי חותם על הדוח השנתי של החסוי ורואה החשבון היה משדר אותו, אבל לו היתה עדיין אופציה להגשה פיזית של הדוח אני לא הייתי זקוק לרואה החשבון.
חובת דיווח מקוון תלויה, בין היתר, בגובה ההכנסות.

אני לא בטוח שכאפטרופוס היית חייב לעשות את זה דרך רואה חשבון.

אפוטרופוס חותם בשם החסוי כי החסוי נעדר כשרות משפטית על פי חוק.

יכול להיות שטכנית היית יכול לפנות לרשות המסים - 1. לקבל פטור מהגשת דוח מקוון 2. למצוא פתרון טכני שלא תצטרך להגיש באמצעות רואה חשבון.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס

חובת דיווח מקוון תלויה, בין היתר, בגובה ההכנסות.

אני לא בטוח שכאפטרופוס היית חייב לעשות את זה דרך רואה חשבון.

אפוטרופוס חותם בשם החסוי כי החסוי נעדר כשרות משפטית על פי חוק.

יכול להיות שטכנית היית יכול לפנות לרשות המסים - 1. לקבל פטור מהגשת דוח מקוון 2. למצוא פתרון טכני שלא תצטרך להגיש באמצעות רואה חשבון.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס
במקרה הנ"ל הזה הייתי חייב את הרו"ח אז לא כל כך בדקתי אם יש עוד אופציות. אבל הבאתי את המקרה הזה כשהייתי אפוטרופוס כמענה לאמירה שלך שרק מייצג מגיש דוחות עבור מישהו אחר - המייצג אף פעם לא מגיש דוחות עבור הלקוחות. המייצג רק עורך את הדוחות ומשדר אותם אבל לעולם לא חותם עליהם בשמו של הלקוח (דוחות ביקורת זה כמובן משהו אחר). במקרה של אותו תושב חוץ שאני מיופה כוחו בסופו של דבר אני זה שיצטרך לחתום על הדוחות, עם מייצג או בלי מייצג. לכן פתחתי את השירשור בנסיון להבין איך אני עושה את זה עם המערכת החדשה, אבל אני מבין שאין לאף אחד תשובה. פניתי גם לרו"ח, גם לו אין מושג, הוא מנסה לברר וכשאדע אשתף פה בלי נדר.

במקרה הנ"ל הזה הייתי חייב את הרו"ח אז לא כל כך בדקתי אם יש עוד אופציות. אבל הבאתי את המקרה הזה כשהייתי אפוטרופוס כמענה לאמירה שלך שרק מייצג מגיש דוחות עבור מישהו אחר - המייצג אף פעם לא מגיש דוחות עבור הלקוחות. המייצג רק עורך את הדוחות ומשדר אותם אבל לעולם לא חותם עליהם בשמו של הלקוח (דוחות ביקורת זה כמובן משהו אחר). במקרה של אותו תושב חוץ שאני מיופה כוחו בסופו של דבר אני זה שיצטרך לחתום על הדוחות, עם מייצג או בלי מייצג. לכן פתחתי את השירשור בנסיון להבין איך אני עושה את זה עם המערכת החדשה, אבל אני מבין שאין לאף אחד תשובה. פניתי גם לרו"ח, גם לו אין מושג, הוא מנסה לברר וכשאדע אשתף פה בלי נדר.
אני חושב שהמייצג מגיש את הדוח עבור הלקוח למרות שהלקוח חותם עליו. לדעתי זה חלק מהמשמעות של המושג מייצג.

אשמח על עידכון שלך לגבי השאלה - האם ניתן לדווח על הכנסות שכ"ד באמצעות יפוי כח.

לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.

עידכון - בשעה טובה ומוצלחת (?) הצלחתי לשלם את עשרת אחוזי המס עבור תושב החוץ שייפני את כוחו. איך עושים את זה:

1. ניגשים פיזית לפקיד השומה. כבר אי אפשר להדפיס שוברים לבד, ורואה חשבון שפניתי אליו לא הצליח גם הוא למרות שהוא הצליח להרשם כמייצג של תושב החוץ. לפי פקיד השומה מיופה הכח חייב להגיע בעצמו אליהם, הם לא יכולים (מוכנים?) להגדיר את מיופה הכח כמורשה בפורטל השרות העצמי. איך יודעים לאיזה פקיד שומה להגיע? אף אחד לא ידע להסביר לי, הגעתי לפקיד שומה בעיר א', שלחו אותי לפקיד שומה בעיר ב' כי "התיק מנוהל אצלם".

2. מביאים לפקיד השומה מודפס פיזית את ייפוי הכח, צילום דרכון של מייפה הכח, תעודת זהות של מיופה הכח, טופס 3302 ממולא וחתום, וכל חוזי השכירות הרלוונטיים, וניגשים איתם למחלקת שרו"ת שסורקת את המסמכים.

3. משם ניגשים עם המסמכים למחלקת גביה שגם היא סורקת את המסמכים (אכן אכן) ומפיקה את השובר.

4. עם השובר ניגשים פיזית לדואר בלבד ומשלמים את החשבון. שילמתי בצ'ק כדי שהחוויה תהיה מושלמת.

זה צעד רציני לאחור ברמת השרות של מס הכנסה, לא להאמין שאנחנו ב- 2026 ועדיין חיים בתוך מערכון של אפרים קישון.

עידכון - בשעה טובה ומוצלחת (?) הצלחתי לשלם את עשרת אחוזי המס עבור תושב החוץ שייפני את כוחו. איך עושים את זה:

1. ניגשים פיזית לפקיד השומה. כבר אי אפשר להדפיס שוברים לבד, ורואה חשבון שפניתי אליו לא הצליח גם הוא למרות שהוא הצליח להרשם כמייצג של תושב החוץ. לפי פקיד השומה מיופה הכח חייב להגיע בעצמו אליהם, הם לא יכולים (מוכנים?) להגדיר את מיופה הכח כמורשה בפורטל השרות העצמי. איך יודעים לאיזה פקיד שומה להגיע? אף אחד לא ידע להסביר לי, הגעתי לפקיד שומה בעיר א', שלחו אותי לפקיד שומה בעיר ב' כי "התיק מנוהל אצלם".

2. מביאים לפקיד השומה מודפס פיזית את ייפוי הכח, צילום דרכון של מייפה הכח, תעודת זהות של מיופה הכח, טופס 3302 ממולא וחתום, וכל חוזי השכירות הרלוונטיים, וניגשים איתם למחלקת שרו"ת שסורקת את המסמכים.

3. משם ניגשים עם המסמכים למחלקת גביה שגם היא סורקת את המסמכים (אכן אכן) ומפיקה את השובר.

4. עם השובר ניגשים פיזית לדואר בלבד ומשלמים את החשבון. שילמתי בצ'ק כדי שהחוויה תהיה מושלמת.

זה צעד רציני לאחור ברמת השרות של מס הכנסה, לא להאמין שאנחנו ב- 2026 ועדיין חיים בתוך מערכון של אפרים קישון.
מייצג יכול לדווח ולהדפיס שובר במקרה כזה. תושב חוץ שבשנים עברו עזרתי לו עם הדיווח העמצאי, לא יכול היה השנה לעשות את זה בעצמו כיון שכמו שכתבת לא ניתן לפתוח אזור אישי לתושב חוץ ללא תעודת זהות. פנינו לרואה חשבון והוא הצליח לדווח ולהדפיס שובר לאחר שנרשם כמייצג.
בנוסף, ניתן לשלם שוברים באתר גם ללא אזור אישי (אני לא יודע האם צריך שחשבון הבנק או כרטיס האשראי יהיה על שם בעל התיק. במקרה עליו דיברתי יש לתושב החוץ חשבון בנק ישראלי אז הוא יכל לשלם את השובר באתר כשפשוט מכניסים את מספר התיק ומספר השובר לאחר שבוחרים באפשרות "תשלום שובר" בלינק)
זה הלינק לתשלום שוברים ללא הזדהות-
https://secapp.taxes.gov.il/gmftashmh/main/entrance

מייצג יכול לדווח ולהדפיס שובר במקרה כזה. תושב חוץ שבשנים עברו עזרתי לו עם הדיווח העמצאי, לא יכול היה השנה לעשות את זה בעצמו כיון שכמו שכתבת לא ניתן לפתוח אזור אישי לתושב חוץ ללא תעודת זהות.
השאלה אם הוא פנה למייצג ישירות או על ידי מיופה כח. הבעיה במס הכנסה היא היכן שיש מיופה כח. אולי אם מייפה כוחי היה ממלא את בקשת הייצוג ישירות זה היה עובר, לא ניסיתי.

פנינו לרואה חשבון והוא הצליח לדווח ולהדפיס שובר לאחר שנרשם כמייצג.
בסוג תיק 95?

בנוסף, ניתן לשלם שוברים באתר גם ללא אזור אישי
לא בסוג תיק 95... :'( זה כתוב מפורשות בלינק שנתת

השאלה אם הוא פנה למייצג ישירות או על ידי מיופה כח. הבעיה במס הכנסה היא היכן שיש מיופה כח. אולי אם מייפה כוחי היה ממלא את בקשת הייצוג ישירות זה היה עובר, לא ניסיתי.
ישירות
בסוג תיק 95?
אני כמעט בטוח. הדבר היחיד שהוא אי פעם דיווח זה ה 10% כל שנה. הוא מעולם לא דיווח משהו אחר, אז נראה לי שזה 95 לפי מה שכתבו כאן.
לא בסוג תיק 95... :'( זה כתוב מפורשות בלינק שנתת
בלינק בוחרים "תשלום שובר" (לא "תשלום מס על הכנסות משכ"ד למגורים בישראל"). אז צריך קודם לדווח ולהנפיק שובר (כמו שאתה עשית או על כמו שאני עשיתי על ידי מייצג) ואחר כך אפשר לשלם את השובר באתר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בלינק בוחרים "תשלום שובר" (לא "תשלום מס על הכנסות משכ"ד למגורים בישראל"). אז צריך קודם לדווח ולהנפיק שובר (כמו שאתה עשית או על כמו שאני עשיתי על ידי מייצג) ואחר כך אפשר לשלם את השובר באתר.
בשביל להנפיק את השובר על ידי מיופה כח חייבים להגיע פיזית לפקיד השומה.

השובר שפקיד השומה מנפיק למיופה הכח הוא בפורמט הישן, ללא קוד השובר בפורמט שמוציאים באינטרנט (10 ספרות). אין על השובר קוד שובר שאפשר להזין בשרות האינטרנטי. כתוב עליו באותיות מודגשות "לתשלום בבנק הדואר בלבד" והברקוד שעליו הוא רק בפורמט של קורא צ'קים.

ייתכן שבאמת אפשר לחבר ישירות בין המייצג לתושב החוץ ללא מיופה הכח, אני חושב שלא אנסה את זה כי מדובר בהכנסות שלא מצדיקות את זה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Echelon האם מס הכנסה לא אמור להתחשב בריבית והצמדה על תשלום מקדמות? מיסים 10
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
N איך מתבצע תשלום מס הכנסה בפועל? מיסים 5
F תשלום מקדמות מס הכנסה עם כרטיס אשראי אמריקאי מיסים 13
B תשלום מס הכנסה על הפרשות לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O תשלום מס הכנסה שוק ההון 1
T תשלום מס הכנסה כשאיני גר בארץ אוף טופיק 12
S משהו לא מסתדר לי עם תשלום מס הכנסה צרכנות פיננסית 3
Squirrel תשלום מס הכנסה (!) בעת הפקדה רגילה ל-IB? צרכנות פיננסית 2
F תשלום חוב מס הכנסה שוק ההון 3
D.Aristocrats תשלום שומת מס הכנסה באינטרנט אוף טופיק 5
M אישור מס הכנסה על תשלום מזונות - יש כזו חיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
D תשלום מס למובטל שסוחר בברוקר זר מיסים 3
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
A מס על תשלום בעקבות איחור במסירת דירה מיסים 9
א תשלום מס רווח הון על השקעה בסטארטאפ מיסים 2
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
ב מכירה בארה"ב - איך יבוצע תשלום מס רווחי הון מיסים 4
A תשלום מס בלי דו"ח שוק ההון 3
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
י תשלום מס רווחי הון לממשלת ארה"ב או ישראל כתלות בברוקר מיסים 4
H תשלום מס בשל משיכת כספי פנסיה מיסים 2
T תשלום מס יסף באיחור - איך לגשת? מיסים 1
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 2
O תשלום מס שבח ומס קניה כשקיימת דירה מירושה מיסים 1
L שווי דיבידנדים בחשבון ברוקר זר לצורך תשלום מס יסף מיסים 3
ר תשלום מס מיסים 5
I אי תשלום מס יסף מיסים 14
ק דמי ניהול יקרים כנגד תשלום מס על רווחי הון - קרנות ישראליות אל מול זרות שוק ההון 2
O תשלום מס שבח נדל"ן 1
ס תשלום מס על ריבית מפיקדון בבנק זר מיסים 1
M עדיפות לדמי ניהול או דחיית תשלום מס ? שוק ההון 13
vaccinium תשלום מס בישראל של תושב ישראל אשר גר ועובד בארה״ב מיסים 15
ד תשלום מס על RSU כשעושים ניתוק תושבות מיסים 1
Royi אופטימיזציה של תשלום מס בתא משפחתי עם פער גדול ברמות שכר מיסים 6
מ החזר מס על תשלום מס על דבידנד מיסים 3
פיטר גריפין מכירת דולרים ברווח ומשיכה - תשלום מס? מיסים 1
M תשלום מס על משיכת כספי פיצויים מקרן פנסיה מיסים 1
K מיסוי נומינלי על קרן זרה - האם יתכן תשלום מס בהפסד שנובע משער המטבע? שוק ההון 7
M אי תשלום מס רווחי הון IB מיסים 13
D תשלום מס על אירוע מס יחיד מיסים 4
א העברת ניירות ערך מתיק ממוסה לתיק לא ממוסה כדי לדחות תשלום מס רווחי הון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
I תיאום מס לשכיר - זיכוי עבור תשלום לריסק פרטי ומטריה ביטוחית צרכנות פיננסית 7
ס תיאום מס סולידי (עם מומחי מס וללא תשלום) מיסים 14
I זיכוי מס בגין תשלום לביטוח חיים\אובדן כושר עבודה לשכירים (שלא דרך תלוש השכר) צרכנות פיננסית 8
stamEhad שאלה על תשלום מס יסף (מילוי טופס 135 - דו"ח מס שנתי מקוצר) בעקבות מימוש אופציות. האם אני חייב? מיסים 13

נושאים דומים

Back
למעלה