• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שורט סקוויז במניות עם נפח שורט גבוה

שורט סקוויז, ופאמפ נ דאמפ, אלו דברים שונים לחלוטין.
זה סתם מעוות את השיח לקרוא לאחד בשם של השני.

מרתק לקרוא את הרטוריקה עכשיו ברדיט, לא רק wsb. המון אנשים שקנו ומצטערים על זה. המון אנשים ב wsb שנאחזים בתקווה.

למי שעוקב:

עריכה: אני עכשיו מוסיף לתיק הוירטואלי שלי שורט ב10K ש"ח על SLV!
זה קפץ בפריטרייד ולדעתי המניפולציה תכשל חזק והוא יפול חזרה ואולי יותר ממה שהיה.
אם זה יצליח אני אצטרך למצוא מקום אחר להכשל בו.
בגדול ממה שראיתי הוא עלה באותו יום ואח"כ נפל קרוב לרמות של הימים האחרונים
דרך אגב אני מתכנן "לצאת" כשהנייר יהיה שווה 20.
אם כבר לשבור החלטות אז עד הסוף. הוא לא עלה מספיק גבוה בשביל לפול מספיק חזק לדעתי.

אני מתכנן לסגור את הפוזיציה "הוירטואלית" היום בפתיחה
לצורך הדיון חישבתי ש10000 ש"ח בפתיחה של יום שני שזה מתי שהייתי קונה (שורט) אילו הייתי באמת קונה זה 111 יחידות SLV
כרגע בפריטרייד הן שוות 24.87 האחת (קניתי בערך ב27.2) מה שאומר "שהרווחתי" 264$ ובגלל ששער הדולר עלה ואני "ממיר" חזרה קיבלתי 10965
או תשואה של 9.65% לפני עמלות והמרות. אני מניח שכל העמלות וההמרות היו מורידות סד"ג 0.5% על כל הפעולה או פחות (בדקתי ריבית שורט על SLV והיא 0.27% אני מניח שנתי אז זה יוצא זניח)

לא קרה בדיוק מה שחשבתי (לא עלה גבוה חשבתי שיעלה לסד"ג 30 לפני שיתרסק לאזור ה-20) ומצד שני צדקתי בכיוון.
אני צריך למצוא הימור אחר להכשל בו. משהו יותר מטומטם אבל שאני באמת חושב שאני יודע מה הולך להיות בו.

עריכה: אעדכן את הפוסט הזה בפתיחה כדי לא להעמיס על השרשור עם החישוב הסופי מפורט קצת יותר (אני לא בטוח שהוא נכון אז ביקורת מוזמנת בברכה)

מרתק לקרוא את הרטוריקה עכשיו ברדיט, לא רק wsb. המון אנשים שקנו ומצטערים על זה. המון אנשים ב wsb שנאחזים בתקווה.

כן, זאת הזיה רצינית עכשיו וזה הכי תיבת תהודה שיש, כולם מספרים לעצמם את אותם הסיפורים ולא מסוגלים להודות שהם היו צריכים למכור לפני ימים...

כן, זאת הזיה רצינית עכשיו וזה הכי תיבת תהודה שיש, כולם מספרים לעצמם את אותם הסיפורים ולא מסוגלים להודות שהם היו צריכים למכור לפני ימים...

יש חדש לגבי אחוז המניות בשורטים ב-GME?

למה הם מצטערים על זה?
איך השיח הפך מ"אנחנו שולטים בעולם ונשבור את וולסטריט" ל מה שאתה מתאר?
אני לא ממש עוקב אחרי זה(תקופת מבחנים).
אשמח לשמוע את דעתך:)

שורט סקוויז, ופאמפ נ דאמפ, אלו דברים שונים לחלוטין.
זה סתם מעוות את השיח לקרוא לאחד בשם של השני.

סגרתי פוזיציות אתמול ועכשיו ישבתי לחשב. 4881$-.
amc היו הנפילה הגדולה שלי.
מבואס על ib שלא נתנו (ועדיין לא נותנים) לעשות שורט על gme.
הייתי מעדיף לשים את כל הכסף שם וזהו. זה היה כסף על הרצפה ברמות שהם הגיעו.

כולם מספרים לעצמם את אותם הסיפורים ולא מסוגלים להודות שהם היו צריכים למכור לפני ימים...
זה הקטע בריצות כאלה זה מובנה במערכת, במידה והיו הרבה "חכמים" שמוכרים לפני כמה ימים המחיר היה צונח לפני כמה ימים........

למה הם מצטערים על זה?
איך השיח הפך מ"אנחנו שולטים בעולם ונשבור את וולסטריט" ל מה שאתה מתאר?
אני לא ממש עוקב אחרי זה(תקופת מבחנים).
אשמח לשמוע את דעתך:)
זה מאד פשוט - מי שהפסיד כסף מצטער על זה שהוא נכנס לטרייד. מי שתזמן טוב והרוויח כסף מבסוט.
מי שנכנס במחיר כניסה נמוך (10-20) יושב באקו-צ׳יימבר של אנשים שמשכנעים את עצמם שאוטוטו זה טס ל-1000$.
המציאות היא יחסית למאזן הP&L האישי שלך.

אני רק מתאר לעצמי את החרא שמלווין קפיטל אוכלים, אחרי שמחקו 51% מהקרן ויצאו מהשורט באזור 300$ ועכשיו זה על 80$.

אני רק מתאר לעצמי את החרא שמלווין קפיטל אוכלים, אחרי שמחקו 51% מהקרן ויצאו מהשורט באזור 300$ ועכשיו זה על 80$.
"if they can stay retard longer than you can stay solvent - its game over"
-Mr. Bigglesworth

שאלה אם זה באמת מה שקרה והאם יש לכך הוכחה. אני לא סומך על דברים שמתפרסמים בתקשורת. יכול להיות גם שהם לא סגרו את הפוזיציה, גם אם אמרו שכן, ויכול להיות גם שסגרו אותה עם מניות שקנו ממחזיקים גדולים במניות מתחת למחיר השוק.

אילון מאסק ראיין אותו בקלאב האוס ושם הוא דווקא הסביר יפה את הסיטואציה. חברת הסליקה ביקשה ממנו להפקיד 3 מיליארד דולר בגלל איזו נוסחה עמומה של תנודתיות. לא היה לא כסף והפשרה (לפי הנוסחה) הייתה להפקיד פחות ולאסור קניה של המניה.

הנה לינק:
https://youtu.be/1L8mI0i4XSA
שמעתי את הראיון. כן, נוסחה עמומה שהוא לא ידע להסביר מה היא ואמר שיש בה פרמטר שנקבע לפי שיקול דעת. בקיצור יכולים להנפיץ איזה מספר שרוצים. הוא אמר גם שהדרישה לביטחונות עלתה בסדר גודל ברגע אחד. תחשבו על זה. היה זינוק מטורף במניה. מי נראה לכם שיקבל Margin Call? האם יהיו אלה קרנות גידור ועושי שוק, שנמצאים בשורט מטורף והפוזיציות שלהם בהפסד של עשרות מיליארדים, או ברוקר של משקיעים קטנים, שכולם קנו את המניה וצברו רווחי עתק? המשקיעים הקטנים כמובן. סה"כ מאוד הגיוני.

הוא אמר גם שהדרישה לביטחונות עלתה בסדר גודל ברגע אחד. תחשבו על זה. היה זינוק מטורף במניה. מי נראה לכם שיקבל Margin Call? האם יהיו אלה קרנות גידור ועושי שוק, שנמצאים בשורט מטורף והפוזיציות שלהם בהפסד של עשרות מיליארדים, או ברוקר של משקיעים קטנים
אתה מבלבל לגמרי בין דברים לא קשורים.
תפריד ברוקר ובטחונות למסלקה לעומת קרנות מול הברוקרים שלהם.
אם זה באמת מעניין אותך, הכל הוסבר פה, ממליץ לך לחזור לקרוא בשרשור.

אתה מבלבל לגמרי בין דברים לא קשורים.
תפריד ברוקר ובטחונות למסלקה לעומת קרנות מול הברוקרים שלהם.
אם זה באמת מעניין אותך, הכל הוסבר פה, ממליץ לך לחזור לקרוא בשרשור.
זה נשמע לי כמו תירוץ. יש נוסחה, שהמסלקה קובעת איתה את הדרישות, ואף אחד חוץ מהם לא יודע מה הנוסחה ואיכשהו הנוסחה החליטה להגביל את מי שנמצא ברווח ולא להגביל את מי שנמצא בהפסד והיא גם שינתה לחלוטין את מאזן הכוחות לטובת השחקנים הגדולים. אני מניח שגם הפוזיציות של הצד השני עוברות דרך מסלקה.

אני אנסח את הטיעון של @Leo1 בצורה קצת אחרת (תקן אותי אם אינך מסכים):
יש הרבה הסברים טובים למה שקרה.
העובדה שמנכ"ל RH מתראיין ולא מצליח לתת אחד מהם אלא מתפתל ונותן הסברים שנשמעים הזויים היא עשן רציני מעל המדורה לכאורה שטוענים כאן שלא הייתה.

אני אנסח את הטיעון של @Leo1 בצורה קצת אחרת (תקן אותי אם אינך מסכים):
יש הרבה הסברים טובים למה שקרה.
העובדה שמנכ"ל RH מתראיין ולא מצליח לתת אחד מהם אלא מתפתל ונותן הסברים שנשמעים הזויים היא עשן רציני מעל המדורה לכאורה שטוענים כאן שלא הייתה.
אכן. גם כתבתי על כך קודם. יותר מכך, גם מנכ"ל IB מתראיין, וההסבר שהוא נותן, שונה לחלוטין מההסבר שמנכ"ל רובינהוד נותן. להזכירכם, שניהם יחד וגם ברוקרים אחרים לגמרי במקרה בדיוק באותו הרגע חסמו את האפשרות לקנות את מניית גיימסטופ, וכל אחד מהם אומר שעשה זאת מסיבות אחרות.

יש נוסחה, שהמסלקה קובעת איתה את הדרישות, ואף אחד חוץ מהם לא יודע מה הנוסחה
SEC נדרש לאשר אותה

איכשהו הנוסחה החליטה להגביל את מי שנמצא ברווח ולא להגביל את מי שנמצא בהפסד והיא גם שינתה לחלוטין את מאזן הכוחות לטובת השחקנים הגדולים
פשוט לא נכון.

1. זה כלפי ברוקר, מי שהיה לו כסף להפקיד כבטחונות, המסחר המשיך רגיל.
מי שלא היה לו, אישר רק מכירה (דבר שיבדק ע"י ה SEC) - מכיוון שמכירה מורידה את כמות הבטחונות הנדרשת וקניה מעלה אותה.
2. לגבי השחקנים הגדולים, הם לא סוחרים דרך ברוקרים קיקיוניים כמו רובינהוד
3. עצם האמרה לא הגיונית, אין קסמים ואין "בית" לבורסה, על כל מכירה מישהו צריך לקנות -> היו קונים (פשוט לא מכל הברוקרים).

כפי שהגבתי כאן - https://www.hasolidit.com/kehila/th...ות-עם-נפח-שורט-גבוה.18617/page-55#post-425026
אני האחרון שיגן על רובינהוד או המנכ"ל, פשוט הטענות הספציפית הללו לא מחזיקות (לדעתי).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Yohiko האם יכול להיות שורט סקוויז על הדולר? שוק ההון 4
N מה נסגר בסוף עם קרן קסם שורט*2 על הנפט? שוק ההון 3
א מה הדרך הכי סבירה שורט שקל/דולר שוק ההון 25
ש האם כל Swap משמעותו שמישהו עושה שורט על מה שאני עושה לונג? או איך זה עובד? שוק ההון 8
I איך והאם אדם פשוט יכול לעשות שורט על מנייה בודדת? פוסטים מאיכות נמוכה 2
חתול לילה שורט על ישראל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 112
G שורט על תעודה ממונפת שוק ההון 2
O כמה שאלות לגבי פוזיציית שורט ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
י תיאום לאינפלציה של רווח הון במכירה בחסר (שורט) - הוראות החוק והתקנות מיסים 6
I האם הבנקים עושים שורט על אגחי"ם בשוק ההון בשביל לתת משכנתאות? שוק ההון 10
ה שורט על אגח 10 שנים שוק ההון 7
ק למה לא להתחיל שורט על SPY שוק ההון 8
K קניית ETF שורט שוק ההון 14
C מישהו יכול לשפוך אור על שורט טרייד שפשטו את הרגל ? שוק ההון 211
וולפסון שורט על ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
R שורט על אג"ח ממשלתי במקום הלוואה שוק ההון 6
מ החזקת שורט לחמש שנים שוק ההון 12
amit מישהו מבין לעומק איך שורט עובד? שוק ההון 96
korma שורט בחשבון IRA שוק ההון 1
שמוליק קיפוד ביצוע שורט למניות RSU שוק ההון 55
א תוכנית/אפליקציה לחישוב ומילוי טפסים מהשקעה במניות באמצעות אינטראקטיב ברוקרס מיסים 2
מ דוח שנתי 1301 וקיזוז הפסד הון במניות המעסיק בחו"ל (ESPP) מיסים 13
Y העברת כספי פנסיה ל-IRA למסחר אקטיבי במניות בודדות - אפשרי בסכום צבירה קטן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
U הפסדי הון במניות שוק ההון 15
י הסבר לגבי השקעה במניות באמצעות מטבע זר שוק ההון 16
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
Nickolai ניקוי מס במקור במניות אמריקאיות שוק ההון 3
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 91
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R משמעות רולינג במניות מיסים 0
כ מיסוי דיבידנד במניות ישראליות שוק ההון 2
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
B קיזוז הפסד מול רווח במניות שוק ההון 10
A השקעה במניות עולמיים בהתחשבות בפטורים ממס שוק ההון 0
י זכות הצבעה במניות חו"ל שוק ההון 5
U קיזוז רווח דיבידנד בחול כנגד הפסד במניות בארץ מיסים 9
א עצה לגבי השקעה במניות שבבים שוק ההון 44
Y בועת ההשקעות הפסיביות והשקעה במניות ערך (value) שוק ההון 10
M מסחר באופציות או מסחר יומי במניות - אופציה אפשרית? שוק ההון 0
א הונאה במניות פוסטים מאיכות נמוכה 5
O מה תכלס אני מקבל במניות? שוק ההון 9
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
W היכן לסחור במניות? שוק ההון 19
R השקעה במניות ספציפיות ובקרנות מחקות מדד בארה״ב שוק ההון 11
ד איך משקיעים במניות ישראליות ללא בנק או בית השקעות ישראלי שוק ההון 11
G השקעה במניות בגרמניה - מסים מיסים 26
R שאלה לגבי קיזוזי רווח דיבידנדים והפסד ממסחר במניות מיסים 8

נושאים דומים

Back
למעלה