• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה תכלס אני מקבל במניות?

orilimo

משתמש רגיל
דירוג
69
שאלה כנראה ממש בסיסית. שמתי לב שאני לא סגור על איך מרוויחים ממניות. כוונתי היא שכשאני קונה איגרת חוב אני מקבל ריבית על הלוואה ואז את הקרן בתום התקופה. מה שאני קונה זו הלוואה אני בעצם במובן מסוים מוכר כסף כדי לקבל בעתיד יותר כסף.

אז מהו מקור הרווח במניות? אלו ההנחותת שלי ואשמח שמישהו יאשש או יפריח אותן:

1. אני קונה מניה - אני קונה אחוזים מסוימים מהקניין הפיזי, הקניין הרוחני והשליטה בחברה אלו שבהווה ואילו שבעתיד.
2. המקור לתוחלת החיובית של מניות או שהקניין הפיזי והרוחני של החברה בעתיד מתומחרים בחסר בכוונה במחירם הוא הריבית חסרת הסיכון במשק פלוס תוספת סיכון שהקניין הרוחני והפיזי של החברה יהיה שווה כמו היום או הרבה פחות מהיום או שימחק לגמרי.
3. כיוון שבממוצע חברות גדלות בקצב אקספוננציאלי אז הקניין הפיזי והרוחני פלוס הציפיות שלהן בעתיד פלוס פרמיית סיכון בשנת 2050 יהיו ככל הנראה שווים הרבה יותר מאשר בשנת 2020.

האם אני צודק בנוגע למקור הרווח ממניות?

חברות מרוויחות כסף? אז הן חולקות איתך את הרווחים.

כמה זה שווה? תלוי בהיוון של הרווחים האלה עד אינסוף. קשה להעריך ולכן המחירים תנודתיים.

+ ערך הנכסים שיש כיום

חברות מרוויחות כסף? אז הן חולקות איתך את הרווחים.

כמה זה שווה? תלוי בהיוון של הרווחים האלה עד אינסוף. קשה להעריך ולכן המחירים תנודתיים.

+ ערך הנכסים שיש כיום
לפי מה שהבנתי יכול להיות שחברה מרוויחה הרבה אבל פחות אחוזים מהרווח היא תחלק למשקיעים כדיבידנד מחברה שמרוויחה מעט

לפי מה שהבנתי יכול להיות שחברה מרוויחה הרבה אבל פחות אחוזים מהרווח היא תחלק למשקיעים כדיבידנד מחברה שמרוויחה מעט
הדיבידנד לא משנה, אם הוא לא מחולק אז הוא נצבר לשווי החברה. מבחינתך אין הבדל.
ואם הוא כן מחולק אז במקביל המנייה יורדת. פשוט לא משנה.

הדיבידנד לא משנה, אם הוא לא מחולק אז הוא נצבר לשווי החברה. מבחינתך אין הבדל.
ואם הוא כן מחולק אז במקביל המנייה יורדת. פשוט לא משנה.
אז אפשר לסכם ולומר שהערך הנוכחי של המניה הוא בעצם הערך הנוכחי של רווחים עתידיים קניין בהווה פלוס תוספת סיכון כלשהי. והמחיר משקף תשואה של עשרה אחוזים. ובעוד שלושים שנה המחיר יהיה גדול יותר כי יהיו רווחים עתידיים קרובים יותר גבוהים והקניין בהווה יהיה יותר גבוה ?

חברות מחלקות כסף בחזרה למשקיעים, בדרך כלל דרך דיבידנד/בייבק תקופתיים, לעיתים גם סכום חד-פעמי גבוה למשל במכירה או הנזלה של העסק.

אז אפשר לסכם ולומר שהערך הנוכחי של המניה הוא בעצם הערך הנוכחי של רווחים עתידיים קניין בהווה פלוס תוספת סיכון כלשהי
ככה אני מבין את זה.

האמת היא שיש גם את מודל תחרות היופי, שאומר שאם מספיק אנשים חושבים שהמחיר יעלה, אז המחיר יעלה רק בגלל הספקולציה, כל עוד הבועה מתנפחת. כמו שהיה עם משבר מניות הבנקים בישראל. אבל את זה קשה למדל.

ובעוד שלושים שנה המחיר יהיה גדול יותר
לא בהכרח, כי אולי למשל החברה חילקה את כל רווחיה כדיבידנד לאורך השנים.
אבל רוב החברות מנסות לגדול ולצמוח.

ככה אני מבין את זה.

האמת היא שיש גם את מודל תחרות היופי, שאומר שאם מספיק אנשים חושבים שהמחיר יעלה, אז המחיר יעלה רק בגלל הספקולציה, כל עוד הבועה מתנפחת. כמו שהיה עם משבר מניות הבנקים בישראל. אבל את זה קשה למדל.

לא בהכרח, כי אולי למשל החברה חילקה את כל רווחיה כדיבידנד לאורך השנים.
אבל רוב החברות מנסות לגדול ולצמוח.
בשני התרחישים מי שהשקיע בחברות הצליח לאורך שלושים שנים

אז אפשר לסכם ולומר שהערך הנוכחי של המניה הוא בעצם הערך הנוכחי של רווחים עתידיים קניין בהווה פלוס תוספת סיכון כלשהי. והמחיר משקף תשואה של עשרה אחוזים. ובעוד שלושים שנה המחיר יהיה גדול יותר כי יהיו רווחים עתידיים קרובים יותר גבוהים והקניין בהווה יהיה יותר גבוה ?
אולי יותר נכון להגיד שזה השווי העתידי של החברה, מין הגדרה רקורסיבית.

כלומר בכל רגע נתון, הערך של המנייה הוא חיזוי, על סמך מה שידוע לנו בעבר, מה יהיה השווי העתידי של החברה. בגלל זה מניות יורדות כאשר למשל חברה לא מרוויחה כפי שחזו שתרוויח, אפילו אם החברה הרוויחה הרבה יותר משנה שעברה.

לכן, הימור על חברה בודדת הוא מסוכן יותר מהימור על אוסף של מניות בעלות מכנה משותף כל שהוא (בוא נקרא לזה מדד). יותר קל לנסות לחזות איזשהוא ממוצע של הרבה מניות מאשר מניה בודדת.

נערך לאחרונה ב:
התשובה הנפוצה (והלא מספקת) היא שאתה תקבל את מה שמישהו יסכים לשלם עבור המניה הזאת בעתיד. אבל זה לא מסביר את הערך האינהרנטי של המניה, ואיך בדיוק היא קשורה להצלחת החברה. וזה כבר תלוי במניה.

למשל, יש מניות שנותנות לך אחוז שליטה מסוים בחברה (כלומר מעל % מסוים אתה ממש יכול להצביע על מדיניות), ורק זה כשלעצמו שווה משהו למישהו (ולכן בהכרח גם שווה משהו עבורך). אבל יש גם הרבה מניות שלא נותנות לך שליטה בכלל.

למיטב ידיעתי, כל המניות כולן (תקנו אותי אם אני טועה) מחייבות את החברה לחלוק איתך את הרווחים שלה. זה למעשה הדיבידנד - כסף מזומן שממש נכנס לחשבון ההשקעות שלך אחת לתקופה. כמובן, יש חברות (בעיקר חברות בשלב הצמיחה שלהן) שכלל לא מחלקות דיבידנד לאף אחד (גם לא למשקיעים הגדולים ולבעלי החברה) ובמקום זאת, את ההכנסות שלהן הן משאירות בתוך החברה לצורך המשך הצמיחה (מה שבעתיד יגדיל עוד יותר את הרווחים). במצב כזה המשקיעים למעשה מוותרים על הדיבידנד בהווה, על מנת לקבל דיבידנד גדול יותר בעתיד (בהנחה והחברה לא תקרוס עד אז). כמובן שזה לא הכל או כלום, יכול להיות שחלק יילך למשקיעים וחלק יילך להמשך צמיחה.

קח לדוגמא את גוגל (חברה שעדיין צומחת, לא מחלקת דיבידנד למשקיעים נכון להיום). יש לחברה שני סוגים של מניות: GOOG ו-GOOGL. המניה GOOG לא מגיעה עם זכות הצבעה, ולמעשה כל הערך האינהרנטי שלה מגיע מהצפי לדיבידנד ש(אולי) יגיע מתישהו בעתיד. אבל GOOGL דווקא כן מגיעה עם זכות הצבעה למי שמעוניין בכך (ולכן לרוב המחיר שלה גבוה יותר).

מנקודת המבט של החברות - הן זקוקות להרבה מאוד כסף בנקודת זמן מסוימת, ואז הן בוחרות לוותר על אחוז מסוים מההכנסות העתידיות ואולי גם על אחוז מסוים מהשליטה בחברה. הן מעמידות את הזכות הזאת למכירה, וזו למעשה הנפקה של מניה. ברגע שיש קונה ראשון למניה, הכסף מגיע אל החברה. בעסקאות שבאות אחרי זה הכסף לא מגיע אל החברה יותר, זה נטו מסחר בין קונים ומוכרים. במקרים מסוימים החברה גם יכולה להחליט שהיא רוכשת בחזרה חלק מהמניות, ואפילו את כולן (ישנם מקרים שבהם החברה משאירה לעצמה את הזכות לקנות בחזרה מניה לפי מחיר ״הוגן״ כלשהו - כמובן שגם זה משתקף בשווי המניה).

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B מחיר מטרה - דרום חיפה - מה תכלס? נדל"ן 22
F איך מתחילים תכלס ? פוסטים מאיכות נמוכה 2
O יש כסף, יש רצון, יש הבנה בסיסית, אבל מה תכלס? נדל"ן 10
adamshalev תעודת סל או ETF - בוא נדבר על מספרים תכלס שוק ההון 166
Count Olaf מה לעשות בשוק ביום שאני מקבל אזרחות פורטוגזית? שוק ההון 10
S מקבל ירושה, מבקש יעוץ פיננסי שוק ההון 16
E צריך עזרה חברים, מי מקבל מאקסלנס טרייד שליח עם שוקולד יוקרתי ממקס ברנר לחג הפסח ? אוף טופיק 10
A אני מקבל פנסיה ממגדל החל ממרץ 2023 והפנסיה לא עודכנה מאז למרות שהמדד עלה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M בנק דיסקונט לא מקבל העברות קריפטו מחלפנים מאושרים של כסף שעבר בBittrex? פוסטים מאיכות נמוכה 3
A אני מקבל פנסיה מ-2 מקומות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H מקבל 10 מליון שח- פמילי אופיס, בית השקעות או PRIVATE BANKING? שוק ההון 140
ב משקיע עם IB. לא מוכר. מקבל דיבידנדים לאחר 25%. צריך להגיש דו״ח? צרכנות פיננסית 27
תפוזינה רוברט קיוסאקי שוב מקבל במה אוף טופיק 12
Bamba בנייה על קרקע כאשר הקבלן מקבל חלק מהזכויות שוק ההון 3
Z כשמחזיקים כסף בחשבון בIB לצורכי בטחונות לאופציות האם הוא מקבל ריבית? שוק ההון 13
milx משיכת כסף מ-IB ללאומי - לא מקבל קוד SWIFT שוק ההון 11
A שיפור תנאים בחשבון שכבר מקבל הטבות ממועדון צרכנות צרכנות פיננסית 3
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
XpH הסולידית מזיזה את הכסף: מעל ל 60% מהתיק במניות דיבידנד. מה זה אומר עלינו? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 69
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R משמעות רולינג במניות מיסים 0
כ מיסוי דיבידנד במניות ישראליות שוק ההון 2
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
B קיזוז הפסד מול רווח במניות שוק ההון 10
A השקעה במניות עולמיים בהתחשבות בפטורים ממס שוק ההון 0
י זכות הצבעה במניות חו"ל שוק ההון 5
U קיזוז רווח דיבידנד בחול כנגד הפסד במניות בארץ מיסים 9
א עצה לגבי השקעה במניות שבבים שוק ההון 44
Y בועת ההשקעות הפסיביות והשקעה במניות ערך (value) שוק ההון 10
M מסחר באופציות או מסחר יומי במניות - אופציה אפשרית? שוק ההון 0
א הונאה במניות פוסטים מאיכות נמוכה 5
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
W היכן לסחור במניות? שוק ההון 19
R השקעה במניות ספציפיות ובקרנות מחקות מדד בארה״ב שוק ההון 11
ד איך משקיעים במניות ישראליות ללא בנק או בית השקעות ישראלי שוק ההון 11
G השקעה במניות בגרמניה - מסים מיסים 26
R שאלה לגבי קיזוזי רווח דיבידנדים והפסד ממסחר במניות מיסים 8
I תכנון תיק - טווח השקעה מינ' במניות שוק ההון 4
מ דמי ניהול במניות ערך קטנות שוק ההון 1
mk1 המלצה לספר/קורס להשקעות ערך במניות התפתחות אישית 2
I מדד הMSCI world לא מרוכז מדי במספר במניות ספציפיות? שוק ההון 10
Aslan באילו ימים / שעות הכי אידיאלי לסחור במניות ארה"ב ? שוק ההון 2
Aslan השקעה במניות דיבידנד בשלב צמיחה שוק ההון 15
C מסחר במניות ללא עמלה פוסטים מאיכות נמוכה 3
pita קיזוז הפסדים במניות מול רווחים בפוליסת חיסכון? מיסים 5
A גידור מניה חסומה -- הכרה במניות שמוחזקות מחוץ לברוקראז׳ לצורך margin שוק ההון 6
T אורדרנט/ספארק - מסחר ישיר במניות בבורסות אירופה ,האם אפשרי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
E מסחר במניות שלא מונפקות בניו יורק דרך מיטב דש טרייד שוק ההון 2
S למה אנשים משקיעים במניות (לא דיבידנד)? אוף טופיק 62

נושאים דומים

Back
למעלה