• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

השקעה במניות ספציפיות ובקרנות מחקות מדד בארה״ב

richie

משתמש סולידי
דירוג
16
שלום,

אני יודע שיש את המדריך למייק המשקיע המתחיל אבל יש שאלות שאני עדיין לא מצליח למצוא תשובה להן, כמו למשל איך ובאיזה סיטואציות יכול מייק (בהנחה והוא אמריקאי) לנצל את העובדה שהוא חי עם בת זוג ישראלית כדי להימנע מ-PFIC בהשקעות בשוק ההון?

אני אזרח ארה״ב ובת הזוג שלי ישראלית.

עד היום (גיל 25) לא ביצעתי שום השקעה בשוק ההון מחשש מ-PFIC וגם בגלל חוסר ידע.

התחלתי ללמוד באינטרנט ולחקור לא מזמן את הנושא, ולאחר שיחה עם רו״ח אמריקאי שמטפל לי בדו״חות, הבנתי שאני יכול תיאורטית להשקיע בישראל על שם בת הזוג הישראלית ובכך להימנע מ-PFIC.

מצד שני, אני שואל - אם גם הרצון שלי הוא להשקיע במניות ספציפיות בשוק ארה״ב ובקרנות מחקות מדד כמו VOO (או CSPX אם לא הייתי אזרח אמריקאי, או אם הייתי משקיע על שם בת הזוג), למה לא (או למה כן) לעשות את זה ישירות בברוקר זר כמו IB? (השקעה כזו - במניות ספציפיות או בקרנות אמריקאיות בשוק האמריקאי, היא לא PFIC ממה שאני מבין).

אני יודע שיש יתרונות וחסרונות לפה ולשם; חיסרון עבורי, למשל, הוא העובדה שאצטרך להגיש דו״ח מס גם בישראל כי הברוקר הזר לא מנכה מס במקור. חיסרון (?) נוסף הוא שב-IB אצטרך להמיר קודם לדולרים כדי לקנות (ואז להמיר שוב לשקלים כשארצה למכור, בעתיד) - כאשר פה בארץ (על שם בת הזוג) אוכל לקנות קרן שקלית מחקה S&P - אני לא באמת יודע אם זה יתרון / חיסרון, לא מבין בזה מספיק.

אני כן אציין שאני מתכנן בכל מקרה להשקיע על שם בת הזוג למשל בקופגל״ה בארץ, אבל אני שואל ספציפית על השקעה בשוק האמריקאי - קרן מחקה s&p/nasdaq ומניות ספציפיות שמונפקות בבורסה בארה״ב. אשמח להבין יותר לעומק מה היתרונות/חסרונות ומה נכון לעשות - האם גם השקעות כמו שמדובר עליהן בפוסט עדיף לעשות על שם בת הזוג או שדווקא יש יתרונות להשקעות האלו על שמי בתור אזרח אמריקאי?

סליחה על החפירה ותודה רבה!

נערך לאחרונה ב:
תלוי מה אתה מנסה להשיג.

אם אתה אמריקאי ובת הזוג לא, אני באופן אישי הייתי מפריד את כל הנכסים. כל מה שלא אמריקאי בחשבון שלה. כל מה שאמריקאי בחשבון שלך.

תפריד בין הברוקר לבין מה שאתה קונה. הברוקר לא משנה, משנה אילו נכסים אתה קונה. אם אתה קונה נכסים שמדינת התושבות שלהם היא ארצות הברית, אתה בסדר מבחינת pfic ואשתך תהיה חשופה למס עזבון על הנכסים האלו.

אם אתה קונה נכסים שמדינת התושבות שלהם איננה ארה"ב, אתה חשוף לpfic, כמובן, מדובר על קרנות מחקות וקרנות אג"ח.

אם אתם נשואים, ואתה לא חושש שבת הזוג תעלם עם כל הנכסים או לא חושש מבית משפט במקרה שאתה כן חושש שהיא תעלם עם הנכסים - הייתי פותח חשבון רק על שמה בברוקר בארץ, וקונה בו קרנות איריות בשקלים.

אני חושב שברוקר זר, דיווחים לארה"ב על תיקי מניות וכו' זה גדול עליך בשלב זה, לאור הפוסט שלך. סביר שאתה כן מחויב בדוח בארה"ב בכל מקרה, אז אם תחליט שאתה רוצה להתנהל כאמריקאי עד הסוף, אז כדאי שתלמד ותבין את ההשלכות של ברוקר זר ולמה זה כן משתלם.

קופת גמל להשקעה, זה מוצר לא משתלם, אבל אפילו הוא עדיף על אי השקעה.

בהנחה ויש יורשים הייתי לוקח בחשבון גם את ההשלכות עליהם בשיקול גם האזרחות שלהם.

תלוי מה אתה מנסה להשיג.

אם אתה אמריקאי ובת הזוג לא, אני באופן אישי הייתי מפריד את כל הנכסים. כל מה שלא אמריקאי בחשבון שלה. כל מה שאמריקאי בחשבון שלך.

תפריד בין הברוקר לבין מה שאתה קונה. הברוקר לא משנה, משנה אילו נכסים אתה קונה. אם אתה קונה נכסים שמדינת התושבות שלהם היא ארצות הברית, אתה בסדר מבחינת pfic ואשתך תהיה חשופה למס עזבון על הנכסים האלו.

אם אתה קונה נכסים שמדינת התושבות שלהם איננה ארה"ב, אתה חשוף לpfic, כמובן, מדובר על קרנות מחקות וקרנות אג"ח.

אם אתם נשואים, ואתה לא חושש שבת הזוג תעלם עם כל הנכסים או לא חושש מבית משפט במקרה שאתה כן חושש שהיא תעלם עם הנכסים - הייתי פותח חשבון רק על שמה בברוקר בארץ, וקונה בו קרנות איריות בשקלים.

אני חושב שברוקר זר, דיווחים לארה"ב על תיקי מניות וכו' זה גדול עליך בשלב זה, לאור הפוסט שלך. סביר שאתה כן מחויב בדוח בארה"ב בכל מקרה, אז אם תחליט שאתה רוצה להתנהל כאמריקאי עד הסוף, אז כדאי שתלמד ותבין את ההשלכות של ברוקר זר ולמה זה כן משתלם.

קופת גמל להשקעה, זה מוצר לא משתלם, אבל אפילו הוא עדיף על אי השקעה.
ראשית, תודה רבה על המענה!

כתבת לי שאתה באופן אישי היית מתנהל כך שכל ההשקעות בארה״ב בחשבון שלך והשאר בחשבון שלה, אבל מצד שני כתבת שאולי שברוקר זר יהיה גדול עליי בתור התחלה, אז איך אני יכול לעשות את זה? הרי אף ברוקר בישראל לא ייתן לי לפתוח חשבון על שמי בגלל שאני אזרח אמריקאי, אני טועה?

אני אוסיף עוד מידע שיעזור לאנשים המדהימים כאן להבין את המצב:

ביני ובין בת הזוג שלי יש פער כלכלי עצום כרגע. לצורך העניין לי יש הון עצמי של כ-600 א״ש (לא כולל פנסיות וקה״ש. רוב הכסף כרגע בפקדון בנקאי שסגרתי לשנה עקב פחד משולב מ-pfic ומשחיקת הכסף בגלל אינפלציה - בפועל אני חושב שזאת הייתה טעות אבל לא כזו ענקית גם כי הפקדון לשנה וגם כי קיבלתי ריבית כביכול טובה. אני רק יכול לקוות שה-IRS לא ינגסו לי ב״רווחים״ מהפיקדון הזה) ולבת הזוג שלי אין הון עצמי בכלל ומשתכרת כרגע נמוך מאוד.

אנחנו לקראת חתונה ובתהליך של חתימת הסכם ממון שלפיו אנחנו מפרידים את כל הנכסים שלנו ומתנהלים בחשבונות נפרדים (בעיקר בגלל פחד מהאזרחות האמריקאית בכל מה שקשור לדירה שנרכוש [אם נרכוש] בעתיד, השקעות וכו׳).

אני בכל מקרה מחוייב בהגשת דו״חות וכיום עושה את זה באמצעות חברה ש-@FIYaacov המליץ עליה.

יש שתי סיבות ששאלתי לגבי הפרדת נכסים ספציפיים שמדינת התושבות שלהם היא ארה״ב, כלומר, בכל הנכסים שמדינת התושבות שלהם היא ארה״ב, אני אשקיע בעצמי, וכל השאר - על שמה:
1. תהיתי אם יש יתרון לזה שאני אזרח אמריקאי ואולי הטבות מס שם.
2. מקריאה פה באתר, נראה שרמת אבטחת המידע בברוקרים הישראלים היא פח וזה קצת מפחיד (?).
3. הקטנה של כמות הנכסים שלי שיהיו נמצאים אצלה. לא יודע אם המקור של המחשבה הזו הוא חשש ממה שתיארת או גם מהעובדה שאני חושב שזה יהיה דיי קשה לנהל את הכסף ככה (כל פעם שארצה להשקיע אצטרך לעבור דרך חשבון הבנק שלה, דרך הברוקר שרשום על שמה וגם בכיוון השני - כשארצה למשוך כספים).
בהנחה ויש יורשים הייתי לוקח בחשבון גם את ההשלכות עליהם בשיקול גם האזרחות שלהם.
סליחה על הבורות אבל תוכל לפרט? בהנחה ויש יורשים == בהנחה ויהיו לנו ילדים?
לילדים שלנו לא תהיה אזרחות אמריקאית אוטומטית לפי מה שאני מבין אבל אני לא בטוח בזה. יש פוסט / תוכל להרחיב לגבי ההשלכות של האזרחות שלהם?

כולל הדירה למגורים, באם אפשר.
כן, מה שתכננתי זה שאם נקנה דירה בישראל, נרשום אותה על שמה.

תודה רבה לכם ותודה על הפורום המדהים הזה D:

נערך לאחרונה ב:
אני רק יכול לקוות שה-IRS לא ינגסו לי ב״רווחים״ מהפיקדון הזה)
הוא יכול, המיסוי על ריבית בארה"ב הוא מס שולי.
1. תהיתי אם יש יתרון לזה שאני אזרח אמריקאי ואולי הטבות מס שם.
יש הרבה אבל זה לא יעזור לך כי ישראל לא מכירה בהטבות מס אמריקאיות ככה שתאלץ לשלם פה את ההפרשים.
סליחה על הבורות אבל תוכל לפרט? בהנחה ויש יורשים == בהנחה ויהיו לנו ילדים?
נכון.
לילדים שלנו לא תהיה אזרחות אמריקאית אוטומטית לפי מה שאני מבין אבל אני לא בטוח בזה. יש פוסט / תוכל להרחיב לגבי ההשלכות של האזרחות שלהם?
דוגמאות:
באם הם אמריקאים והם יורשים PFIC הם יהיו חייבים למכור את זה מיידית (כלומר לא חייבים אבל מאד מומלץ).
באם הם לא אמריקאים ואתה מוריש להם נכסים אמריקאיים הם יהיו חשופים למס ירושה.

עקב פחד משולב מ-pfic
על מנת להפיג את החשש שלך.אתה יכול להשקיע בכל קרן שנמצאת במאגרים הבאים:
etf.com
etfdb.com
ללא קשר למיקום הברוקר (כלומר, אין לך בעיה לפתוח ברוקר בישראל).
עם זאת, הייתי ממליץ לך על ברוקר אמריקאי כדי לנהל יותר בנוחות את תשלומי המסים לישראל וארה"ב ליום שההכנסות יהיו גבוהות.
כתבתי על זה כאן

על מנת להפיג את החשש שלך.אתה יכול להשקיע בכל קרן שנמצאת במאגרים הבאים:
etf.com
etfdb.com
ללא קשר למיקום הברוקר (כלומר, אין לך בעיה לפתוח ברוקר בישראל).
עם זאת, הייתי ממליץ לך על ברוקר אמריקאי כדי לנהל יותר בנוחות את תשלומי המסים לישראל וארה"ב ליום שההכנסות יהיו גבוהות.
כתבתי על זה
מגניב, לא ידעתי. ועכשיו אני שואל - לא עדיף לעשות את כל ההשקעות על שמה (כלומר להעביר לה כסף שלא עולה על הסכום הפטור של מתנות - 175 אלף דולר) בברוקר ישראלי ובכך להמנע מהבלאגן במיסוי מול ארה״ב שמתואר בפוסט שכתבת?

ואני כבר אנצל את ההזדמנות כדי לשאול - עם איזה איש מקצוע ניתן להתייעץ לגבי ביטול אזרחות אמריקאית (כן/לא ולמה) וההשלכות של זה?

נערך לאחרונה ב:
לא עדיף לעשות את כל ההשקעות על שמה בברוקר ישראלי ובכך להמנע מהבלאגן במיסוי מול ארה״ב שמתואר בפוסט שכתבת
אתה בכל מקרה צריך להגיש דוחות על ההכנסות שלך, זה לא פוטר אותך. זה כנראה מפשט את הדוח.

אתה בכל מקרה צריך להגיש דוחות על ההכנסות שלך, זה לא פוטר אותך. זה כנראה מפשט את הדוח.
אני מודע לזה ובלי קשר אני מגיש דו״חות מס לארה״ב על ההכנסות שלי. אבל תקן אותי אם הבנתי לא נכון - אם את ההשקעות בשוק ההון אעשה על שם בת הזוג, כלומר אעביר לה כל פעם סכום הפטור ממס מתנות ואשקיע על שמה בברוקר ישראלי, הם כבר ינכו מס במקור ואני לא אצטרך לדווח שום דבר על ההשקעות האלה לארה״ב, מה שיחסוך את ההתעסקות המתוארת בפוסט של יעקב לגבי מיסוי דיבידנדים וכו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G השקעה במניות בגרמניה - מסים מיסים 17
I תכנון תיק - טווח השקעה מינ' במניות שוק ההון 4
Aslan השקעה במניות דיבידנד בשלב צמיחה שוק ההון 15
ה השקעה פסיבית במניות בתל אביב פוסטים מאיכות נמוכה 20
D למה השקעה מפוזרת במניות נחשבת למסוכנת ביחס להחזקה ("השקעה") במזומן? שוק ההון 14
י השקעה במניות או נדלן שוק ההון 91
anonyshmeger דיון - "ראש בראש: השקעה פסיבית במדדי מניות מול השקעה במניות דיבידנד" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
Y השקעה במניות בבנק\בית השקעות ישראלי\IB - עמלות מול אבטחה שוק ההון 1
מ השקעה במניות חברות תעופה, קרוזים ומלונות בעקבות המשבר שוק ההון 71
D שאלה של מתחיל על השקעה במניות דרך הבנק שוק ההון 63
M השקעה במניות של קרוזים? שוק ההון 17
A השקעה במניות או השקעה בנדל"ן? שוק ההון 32
T דעת הפורום לגבי השקעה במניות/קרנות בנקים? שוק ההון 3
T השקעה במניות שוק ההון 5
ה השקעה במניות בודדות במקביל לתעודות סל והתייעצות מאקרו שוק ההון 24
ל השקעה במניות בזמן שהריבית עולה. שוק ההון 6
M השקעה במניות - הונג קונג שוק ההון 2
Y השקעה במניות ערך קטנות בפנסיה IRA שוק ההון 23
S השקעה במניות ולא במדדים שוק ההון 8
R השקעה סולידית במניות ע"י "ביטוח" אופציות PUT שוק ההון 33
Z יש הבדל מהותי בין השקעה במניות דרך קרנות סל לקרן נאמנות? שוק ההון 3
1337justme המנעות ממס ירושה אמריקאי עקב השקעה במניות אמריקאיות שוק ההון 4
כ השקעה פאסיבית במניות: ארה"ב, מפותחות או העולם? שוק ההון 84
Yesmad השקעה במניות מול תשואה מובטחת (גבוהה יחסית) בפיקדון בנקאי שוק ההון 44
T השקעה במניות - התלבטות. שוק ההון 5
A השקעה במניות אירופאיות שוק ההון 13
liranviper השקעה במניות הגז שוק ההון 5
yossidiv השקעה ישירה במניות בבורסות אירופה שוק ההון 23
T האם השקעה במניות ערך עדיפה על השקעה במדדים (השקעה פסיבית) שוק ההון 39
Henchman34 תדירות השקעה במניות ? וניצול הזדמנויות. שוק ההון 22
א השקעה במניות בלבד שוק ההון 46
M השקעה בסנופי דרך פפר. שוק ההון 0
S השקעה חוזרת במדד ומסחר בשברי מניות שוק ההון 2
מ החזר מס על השקעה בBTB ובקרן כספית ועל המס שלקחו לי על דבידנד של מניות מיסים 8
S קופת גמל להשקעה עוקב סנופי VS השקעה בסנופי בחשבון מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
G חוות דעת על תכנית השקעה ל25 שנים שוק ההון 26
G השקעה דרך בורסת ישראל או בורסת ארה"ב? מה הדרך הנכונה להשלים את תיק המניות שלי? שוק ההון 0
G השקעה בETF ממוקד אוסטרליה שוק ההון 4
א השקעה בש"ח ב IB במסלול דמוי קרן כספית שוק ההון 3
G השקעה בשוק הישראלי שוק ההון 0
A השקעה בשקלים ב-IB שוק ההון 2
B השקעה של סכום מזומן לטווח קצר (1-3 חודשים) ב- US Treasury bills שוק ההון 5
P דירה ראשונה | מגורים או השקעה | פוקוס בחיפוש נדל"ן 14
M השקעה בקרן מחקה מדד בטווח זמן בינוני שוק ההון 7
M משיכת מט״ח מ-IB לצורך השקעה בנדל״ן בחו״ל צרכנות פיננסית 4
D דירת עמידר- ירושה - השקעה - סכסוך משפחתי נדל"ן 117
ה השקעה בישראל - הזדמנות? שוק ההון 5
ב האם מעבר בין מסלולי השקעה בקרן הפנסיה מצריך חיתום רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חתול לילה השקעה כשאין מס על דיבידנדים שוק ההון 3
Y איפה להשקיע או איך לפצל השקעה של תיק גדול שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה